Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πρυτανεία!!!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 16, 2003 8:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πρυτανεία!!! Απάντηση με Συμπερίληψη

Confused
1)Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών είναι (απ' όσο μαθαίνω, από στόμα σε στόμα πάνε αυτά) πια τμήμα "κανονικό" της Φιλοσοφικής. Το πρόγραμμα εξετάσεων μέχρι πρότινος έβγαινε από τη γραμματεία. Δεν ήταν πάντα καλό, πολλές φορές ήταν πολύ κακό αλλά σε γενικές γραμμές ήταν εντάξει. Αλλά φετος βγήκε από την πρυτανεία (έτσι είπαν), με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθήματα που δίνονται ίδια μέρα και ίδια ώρα, δύσκολα μαθήματα βρίσκονται σε συνεχόμενες μέρες κλπ (για να μη σχολιάσω ότι είναι τυπωμένο σε γραμματοσειρά 3 και αν δεν κολλήσεις τη μύτη σου στον πίνακα αποκλείεται να το δεις). Και βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει (η γραμματεία σηκώνει τα χέρια, όπως και όλοι οι άλλοι).

2)Ο κύριος Βαγενάς θα λείπει το εαρινό εξάμηνο και επειδή είναι αδύνατο να βρεθεί αντικαταστάτης (για μάθημα λογοτεχνίας) διδάσκει και τα δύο του μαθήματα στο χειμερινό εξάμηνο (και σε όλους φαίνεται φυσιολογικό).

3)Ο κύριος Μπαμπινιώτης (δεν είναι καθηγητής στο τμήμα αλλά όλοι πρέπει να ξέρουμε γλωσσολογία), κατά τις εξετάσεις του Ιανουαρίου (προηγούμενου έτους) με είχε κόψει με 4 ενώ είχα γράψει τουλάχιστον για 7. Προσπάθησα να τον βρω (προσπαθούσα για δύο μήνες, καθότι δεν ήταν ποτέ εκεί, παρότι είχα κλείσει αρκετά ραντεβού), και όταν τελικά καταδέχτηκε να με δεχτεί, κοίταξε το γραπτό και μου είπε την αμίμητη φράση: "Έχεις γράψει, αλλά δεν έχεις χωνέψει τα νοήματα"... (αν μου έλεγε "δεν πάω τη φάτσα σου κοπέλα μου" πιο λογικό θα μου φαινόταν. Ο ίδιος καθηγητής (ή οι βοηθοί του, αυτό είναι αδιευκρίνιστο) το Σεπτέμβριο με πέρασε με 8 χωρίς να έχω απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις... Το 8 δεν είναι κακός βαθμός και δεν έκανα τίποτα προφανώς, αλλά το γιατί με έκοψε την πρώτη φορά και με πέρασε τη δεύτερη παραμένει ένα από τα ανεξήγητα μυστήρια του σύμπαντος...

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 16, 2003 11:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

kala... gia ta dyo prota de tha apantiso, den exo tipota na po! milane apo mona tous.

mia diefkrinisi mono gia to trito: min anisixeis, oi perissoteroi kathigites den koitazoun kan ta grapta. Stin kaliteri periptosi na ta diorthosi kapios voithos i i ginaika tous. Mou exoun simvei kai mena apistefta pragmata.

Koitakse, den prepei na apasxolountai oi kathigites me tin tapeini diorthosi ton grapton. Einai apasxolimenoi me ipsilotata epistimonika kathikonta.

Na herete o kirios Mpampiniotis ta tsirakia tou pou exei valei san kathigites sti filosofiki. (Vlepe Mpakakou-Orfanou)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MoHDa
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 17 Μάρ 2003
Δημοσιεύσεις: 108
Τόπος: Κι εδώ κι αλλού...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2003 3:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Θα ήθελα να απαντήσω ή έστω να σχολιάσω αυτά που αναφέρονται εδώ και αυτό θα το κάνω χωρίς να κρύψω τη συνδικαλιστική μου ταυτότητα και σημειώνοντας πως ανήκω σε περιφερειακό Πανεπιστήμιο του χώρου αυτού που έχει προσδώσει κάποια κοινά χαρακτηριστικά σε 10 εκατομμύρια ανθρώπων.
Χώρις να θέλω να σας αποπάρω, το ύφος μου θα είναι αρκετά έντονο και επικριτικό απέναντι σας:

1. Είναι δικό σας λάθος που το πρόγραμμα βγαίνει με αυτόν τον τρόπο, στο Νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζει πως το πρόγραμμα βγαίνει από τη Γενική Συνέλευση του κάθε τμήματος, όπου και συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των φοιτητών και επομένως μπορούν και πρέπει να μεταφέρουν την άποψη των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων.

2. Όσο και αν σας φαίνεται παράλογο, αν και δεν ξέρω τον διδάσκοντα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, κάνοντας αίτηση προς τη Γενική Συνέλευση του τμήματος του, όπου... (ότι λέω και παραπάνω).

3. Αν και γνωρίζω ποιος είναι ο κ. Μπαμπινιώτης και ποιες θέσεις κατέχει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και ο κάθε κύριος Μπαμπινιώτης πρέπει να σέβεται τον τίτλο του. Ο οποίος δεν είναι καθηγητής ή πανεπιστημιακός δάσκαλος ή όπως αλλιώς αυτάρεσκα αποκαλούνται, αλλά Δ.Ε.Π. σύμφωνα με το νόμο, δηλαδή Διδακτικό, Ερευνητικό Προσωπικό. Η σειρά με την οποία αναφέρονται οι χαρακτηρισμοί δεν είναι τυχαία. Το διδακτικό του έργο, όπου και περιλαμβάνεται και η διόρθωση των γραπτών, είναι αυτό που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία. Για να υπερασπιστείτε το δικαίωμα σας για αντικειμενική ή καλύτερα σκέτο δίορθωση από τον διδάσκοντα μπορείτε να απευθυνθείτε στη Σύγκλητο του Ιδρύματος σας, όπου οι εκπρόσωποι σας, οφείλουν να μεταφέρουν και να υπερασπισθούν τις αποφάσεις των Γ.Σ. των Φ.Σ. που αφορούν το θέμα.

Και τώρα θα μου πείτε, "Τι λες ρε; Εδώ είναι το Καποδιστριακό:"
Κατανοώ την απάντηση σας, αλλά ακόμα πιστέυω πως μπορείτε να εργαστείτε σε αυτό το επίπεδο και είναι στο χέρι σας να εκλέγετε εκπροσώπους των φοιτητών και όχι ανδρίκελα της διοίκησης. Η συμμετοχή άλλωστε στην όλη διαδικασία και μόνο η ιδέα (όντως τρομοκρατική για να είμαστε και in) πως τμήματα με 1000 και πλέον φοιτητές είναι ικανή να λύσει όλα αυτά τα μικρά προβλήματα, μικρά τουλάχιστον για το Παν. Αιγαίου όπου και ανήκω. Αρκεί βέβαια να εμφανίζεστε ως σύνολο...
Σας εύχομαι να προσπαθήσετε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2003 6:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

file Mohda to katalaveno auto pou les kai ego eimai autis tis nootropias: de ginetai en kairo dimokratias kai sindikalismou na metaferoume akerees tis efthines stin eksousia. to idio to atomo-psifoforos einai ipefthino gi auta pou ginontai.

parolauta omos, an kai me endiefere na asxolitho me to sindikalismo tou Panepistimiou, kati poli simantiko me apothise (ektos apo tous fitites pou ta xoun kanei plakakia me anoterous opos kai esi eipes):

i elleipsi politikis gnosis kai anidiotelous endiaferontos, i podosfairopiisi ton ideologion kai ta (oso apistefto ki an akougetai) ghettos. pisteveis oti ksexorizo tin politiki tautotita kapiou apo xiliometra makria?

mesa se auto to klima evgala to simperasma oti to psari vromaei apo to kefali kai oti an de ginei kati sintaraktiko apo plevras eksousias, oi fitites -oso kai an iparxoun foteines eksereseis- de tha mporesoun na apegklovistoun apo to paixnidi.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MoHDa
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 17 Μάρ 2003
Δημοσιεύσεις: 108
Τόπος: Κι εδώ κι αλλού...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2003 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Καταπιάνομαι από μία απ'ο τις τελευταίες πρότασεις σου και αποκαλύπτω και το περιεχόμενο των σπουδών μου, ανήκω στο τμήμα Επιστήμων της Θάλασσας και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως τα ψάρια βρωμούν από τα σωθικά τους...
Δεν ξέρω βέβαια τι να παραλληρήσω με τι, το κεφάλι με τη διοίκηση ή με τους φοιτητές;
Και εδώ είναι η διαφορετική οπτική γωνία που αντιμετωπίζουμε, μάλλον, το πρόβλημα.
Το κεφάλι είναι οι φοιτητές και στοιχηματίζω πως είναι τόσοι πολλοί πως μόνο ως αριθμός έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που περιγράφεις.
Τον πρώτο χρόνο στο Πανεπιστήμιο είχα τις ίδιες απόψεις με σένα και έβλεπα το φοιτητικό συνδικαλισμό όπως και εσύ, τη δεύτερη χρονιά μόνο και μόνο από πείσμα κατέβασα μία δικιά μου παράταξη, βγήκε πρώτη δύναμη για δύο χρόνια μάλιστα χάνοντας μόνο μία έδρα, τη δεύτερη χρονιά, από το Δ.Σ.
Φέτος αποφοιτώ κι όμως συνεχίζω να αγωνιώ, διαπίστωσα πως είχαμε γίνει ίδιοι με αυτούς που (αυτο)κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στο Πανεπιστήμιο, αποχώρησα και τώρα στηρίζω μία παράταξη που αποτελείται από πρωτοετείς και δευτεροετείς που δήλωσαν πως θέλουν να δουλέψουν, αν και η παλιά μου παράταξη συνεχίζει να υφίσταται και να αποτελείται από όλους τους παλιούς μου συνεργάτες...
Δε νομίζω πως είναι δύσκολο να αφήνεις πίσω αυτά που θεωρείς άσχημα και να προσπαθείς για το καλύτερο!
Στο κάτω κάτω της γραφής οι φοιτητές, δεν είναι ζα και έχουν τη νόηση και θέλω να πιστεύω και τις εμπειρίες για να κρίνουν και να επιδοκιμάσουν υπερψηφίζοντας τις προσπάθειες κάποιου...

Δοκιμάστε το!!!

Υ.Γ. Αν και δεν πιστεύω πως μπορώ να δίνω συμβουλές ελπίζω να μου το επιτρέψετε αυτήν τη φορά και να μην παρεξηγήσετε τα λόγια μου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2003 12:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Einai poli diskolo na diapistoneis oti kati paei strava otan eisai mesa se auto. Gi auto to logo xairomai poli pou isoun mia apo tis eksereseis pou diapistoses to lathos tis palias sou parataksis kai ekanes mia nea arxi.

Simfono me ta logia sou pou mporoun na dosoun ena kapio kouragio se osous vlepoun oti telika o gialos einai stravos kai prepei kapos na ton isiosoume!

Pantos tha me afiseis kai mena, nai men na exo tous idious stoxous me esena, alla na prospathiso na tous petixo me diaforetika mesa. An tha einai apotelesmatika i oxi tha to krinei to apotelesma. Idomen...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 23, 2003 6:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Geia sas
Me arketo kairo kathusterhsh apantaw stis apanthseis sas.
Exeis dikio MoHDa. Nai einai kuriws diko mas problhma. Nai einai dikh mas douleia na profulassoume ta dikaiwmata mas. Nai oi foithtes exoun mualo kai dunamh na kanoun ola osa les.
Auth einai h thewria kai einai, nomizw, polu swsth.
H pragmatikothta omws m exei diapseusei polles fores. Sta prwta tria xronia pou hmoun sth sxolh phgaina sxedon se oles tis suneleuseis (filosofikhs kai tmhmatos). Eixa kai kapoies sxeseis me paidia pou sundikalizontai se diaforous xwrous. Kai nai m endiefere na ginoun kalutera ta pragmata, na kunhghsoume tous kathhghtes pou den asxolountai me th douleia pou plhrwnontai gia na kanoun klp.

Oson afora tis suneleuseis tou tmhmatos: oi ekproswpoi pou fwnazan kai etrexan kai piezan eginan tsirakia kapoiwn kathhghtwn. Ta themata pou ethetan sunhthws htan swsta, pshfizotan mia lush kai ola emenan ekei. Siga siga stamathse na erxetai kosmos opote den uphrxan arketoi gia na bgei apofash. Ekeinoi pou pragmatika etrexan kai endiaferontan paremeinan foithtes kamia dekaetia kai meta xwthhkan se kapoia douleia.

Oson afora tis genikes suneleuseis ths filosofikhs: kratousan peripou ena tetrawro (ligoi antexan mexri to telos opws einai fusiko, polloi doulevan kai eprepe na fugoun). S auto to diasthma kathe komma, sxhma, kinhsh, aneksarthtoi foithtes katebazan protaseis twn 4-5 selidwn o kathenas. Polles fores oi ekproswpoi twn kommatwn katelhgan se omhrikous kaugades (kamia fora epefte kai ksulo) mprosta se mia gemath aula pou den xwrouses na statheis. Kapoios oudeteros kataferne kapote na tous hremhsei kai kapoios allos epairne to mikrofwno kai fwnaze me olh tou th dunamh les kai eimaste koufoi. Otan pia teleiwnan ola auta arxize h pshfoforia me osous eixan apomeinei.

Opws katalabaineis mesa se tetoio klima den mporei na uparksei sullogikh prospatheia. Etsi toulaxiston to vlepw egw. Meta apo epanalambanomenes tetoies empeiries to mono pou theleis telika einai na teleiwneis kai na fugeis apo kei. Kai oi foithtes pou epidiwkoun mono na teleiwnoun einai para polloi. Akoma ki an kapoios thelei na prospathhsei na kanei kati, me poion tha to kanei? Monos tou, h me tous allous deka pou skeftontai san ki auton?
Diorthwse me an eimai lathos alla pote den pistepsa oti enas anthrwpos monos tou mporei n allaksei mia pagiwmenh katastash. Mporei mono na diamorfwsei to diko tou mikrokosmo oso kalutera ginetai. Alla gia tetoies allages xreiazontai polloi. De nomizw oti h fwnh enos anthrwpou arkei..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2003 6:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ofeilo na epiveveoso ta legpomena tis Maya giati ta exo zisei kai ego.

Auti einai i legomeni podosfairopiisi tis politikis. distixos auta ta amoira paidakia oute pote emathan oute pote tha mathoun adogmatisti politiki istoria. mia nea genia apo gennitsarous ektrefetai. den ksero mono an telika tha epiviosoun...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MoHDa
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 17 Μάρ 2003
Δημοσιεύσεις: 108
Τόπος: Κι εδώ κι αλλού...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 28, 2003 7:46 am    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Κατανοώ αυτά που αναφέρεις και ως, ακόμα, ανέγγιχτος ουτοπιστής επέτρεψε μου να πιστεύω πως κάνεις λάθος. Άλλωστε και στη χημεία υπάρχουν οι πυρήνες, μεμονωμένες (σωστές) φωνές, πάνω στους οποίους εμφανίζονται τα συσσωματώματα, δηλαδή μία διαφορετική κατάστασή του ίδιου πράγματος. Άλλωστε σε τέτοιου είδους απάντηση, θέτω ένα ερώτημα-αντιεπιχείρημα που σχεδόν ποτέ δεν περιμένω και δεν λαμβάνω απάντηση: Για ποιο λόγο θέτεις ως προβλήματα, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις, αν δεν είσαι διατεθειμένη ούτε να προσπαθήσεις για τη λύση τους;

*Πολλές Ευχές για την Ανάσταση του θεανθρώπου των Ορθόδοξων Χριστιανών.*
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 28, 2003 5:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

"Για ποιο λόγο θέτεις ως προβλήματα, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις, αν δεν είσαι διατεθειμένη ούτε να προσπαθήσεις για τη λύση τους;"

Tha propspathhsw na sou apanthsw an kai nomiza oti hmoun safhs kai prin. Ta tria prwta xronia pou phgaina se suneleuseis klp, den phgaina aplws gia na paw. Eida diaforous politikous xwrous, milhsa me diaforous anthrwpous, eginan sunanthseis me (aneksarthtws politikwn pepoithhsewn) sumfoithtes, eginan suzhthseis me kathhghtes (me osous katadexthkan telos pantwn), diatupwthhkan polles protaseis ki eginan kapoies kinhseis. O,ti phge na ginei kollouse eite ston anthrwpino paragonta, eite se grafeiokratiko, pantws kollouse. Mesa s ola auta erxetai kai h proswpikh zwh tou kathenos pragma pou den einai paralogo. Eutuxws h dustuxws exoume mono mia zwh. Epipleon kapws prepei na eksasfaliseis ta pros to zhn. Ektos an theseis ws monh sou asxolia thn prospatheia auth opote milame pia se allo epipedo. H an mporeis na sunduaseis to wrario kai tis apaithseis ths douleias, me to wrario ths sxolhs, thn proswpikh zwh, kai thn antimetwpish twn problhmatwn pou exoume sto panepisthmio. An omws den mporeis, prospatheis na ta sumbibaseis. Alla h prospatheia pou kataballei o kathenas den einai h idia, oi proteraiothtes tou kathenos den einai idies ki ekei ksekinane ta problhmata sunnenohshs metaksu twn anthrwpwn pou prospathoun na kanoun kati kai na allaksoun kati. Ekei ti kaneis? Asxoleisai opote eukaireis kai sto pososto pou sou einai dunato h asxoleisai perissotero m auto eis baros kapoiou allou kommatiou ths zwhs sou?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MoHDa
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 17 Μάρ 2003
Δημοσιεύσεις: 108
Τόπος: Κι εδώ κι αλλού...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 29, 2003 8:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Χαίρεται,
Το ερώτημα που μου θέτεις, δείχνει πόσο διαφορετική είναι η φοιτητική ζώη σε ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο από ένα κεντρικό.
Το Πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας και γύρω από αυτό εντάσουμε τις υπόλοιπες ανησυχίες μας.
Παράδειγμα, υπάρχουν φοιτητικές ομάδες με θεματολογία που ποικίλει οι οποίες όντως λειτουργούν από και για φοιτητές, χορευτική, ραδιοφωνική, κινηματογραφική, μουσική, σκακιστική, αθλητικές κ.α. Επομένως αν αναλογιστείς πως έχουμε το λιγότερο 5 ώρες μάθημα την ημέρα και κάποιος ασχολείται με τουλάχιστον με μία από αυτές τις ομάδες γεμίζει ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου του. Ταυτόχρονα, γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνέδρια, εκδρομές, πάρτυ, στους χώρους του Πανεπιστημίου που διοργανώνονται από φοιτητές και συμμετέχει το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Η πλειοψηφία των φοιτητών σιτίζεται στη λέσχη.
Όσο για αυτό που αναφέρεις ως εργασία, έχουμε ξεκινήσει, με πρωτοβουλία των φοιτητών, και προσφέρονται θέσεις ημιαπασχόλησης στο Πανεπιστήμιο για φοιτητές.
Όπως, μάλλον κατάλαβες η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από το Πανεπιστήμιο, επομένως δε βλέπω (και υπάρχουν πολλοί με την ίδια άποψη) την κατάσταση αυτή ως θυσία του χρόνου μου, αλλά ως ένα δημιουργικό κομμάτι της ζωής μου.
Για αυτό που είμαι πραγματικά περήφανος είναι πως ξεκινώντας από αυτά που μαθαίναμε στο σχολείο για το τι είναι το Πανεπιστήμιο, καταφέρνουμε και τους δίνουμε πραγματική υπόσταση, αποφεύγοντας τη φλυαρία και (να με συχωρείτε) τη φιλολογία.
Άλλωστε η πνευματική ωρίμανση που υπόσχεται το Πανεπιστήμιο, δεν είναι η στείρα παρακολούθηση των μαθημάτων, αλλά και οι δύο μαλακίες που θα πεις στο κυλικείο και η ανάλυση μίας ιρανικής ταινίας, που σίγουρα αν δεν την είχαν χαρίσει στο πανεπιστήμιο θα αγνοούσες την ύπαρξή της και η συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ομάδα και πολλά άλλα τέτοια παρόμοια...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 30, 2003 4:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Με εξέπληξε η αναφορά σου αυτή Mohda για τη φοιτητική ζωή στα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Πίστευα ότι μόνο στις αμερικάνικες ταινίες συμβαίνουν αυτά.

Βέβαια εγώ όλα αυτά τα βλέπω αποκομμένα από την πραγματικότητα της Αθήνας. Και είμαι σίγουρος ότι το 90% αυτών που φοιτούν στην περιφέρεια θα καταλήξουν στην Αθήνα. Μήπως θα έχουν μια ανώμαλη προσγείωση?

Πάντως όπως και να έχει μια τέτοιου είδους φοιτητική ζωή που περιγράφεις προσφέρει αρκετά. (για όσους βέβαια έχουν το προνόμιο της οικονομικής άνεσης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 19, 2012 7:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 24, 2012 11:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αφου διεγράφη το μήνυμα ως απρεπές ας "φύγει" εντελώς
Τι μένει εδώ και παρευρίσκεται ως χαίνουσα πληγή ;
Τι στο καλό έγραψε αυτός ο άνθρωπος σε αυτό το post ;
Πολλές δεκάδες post διαθέτουν αυτή τη βρώμικη γάζα
Λίγο οξυζενέ.
_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 18, 2013 11:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

afham έγραψε:
file Mohda to katalaveno auto pou les kai ego eimai autis tis nootropias: de ginetai en kairo dimokratias kai sindikalismou na metaferoume akerees tis efthines stin eksousia. to idio to atomo-psifoforos einai ipefthino gi auta pou ginontai.

parolauta omos, an kai me endiefere na asxolitho me to sindikalismo tou Panepistimiou, kati poli simantiko me apothise (ektos apo tous fitites pou ta xoun kanei plakakia me anoterous opos kai esi eipes):

i elleipsi politikis gnosis kai anidiotelous endiaferontos, i podosfairopiisi ton ideologion kai ta (oso apistefto ki an akougetai) ghettos. pisteveis oti ksexorizo tin politiki tautotita kapiou apo xiliometra makria?

mesa se auto to klima evgala to simperasma oti to psari vromaei apo to kefali kai oti an de ginei kati sintaraktiko apo plevras eksousias, oi fitites -oso kai an iparxoun foteines eksereseis- de tha mporesoun na apegklovistoun apo to paixnidi.


Καλά αυτό το εν καιρώ δημοκρατίας και συνδικαλισμού με κατατρόπωσε
Αναρωτιέμαι μετά από 10 χρόνια αν πιστεύεις πως θα μπορούσες να κάνεις την διαφορά μέσα στον βόθρο του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού.
Σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά περνά το μνημόνιο και τις ζωές μας σημαδεύει όπως ο υπερδανεισμός και η παραίτηση από όλα πλην του καταναλωτισμού τις σημάδευε πιο πριν..
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center