Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
KOSTAS GIAVASOGLOU
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2011
Δημοσιεύσεις: 186

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 27, 2022 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Απάντηση με Συμπερίληψη

MARTIN ARMSTRONG
GREAT RESET Της νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Ένας παγκόσμιος πόλεμος θα θέσει σε λειτουργία το GREAT RESET .
Ο Δυτικός κόσμος και ιδιαίτερα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν ως στόχο τον έλεγχο της Ρωσίας και του φυσικού της πλούτου. Για τον σκοπό αυτό προσπαθούν σκοπίμως να εξαγριώσουν την Ρωσία για να την κάνουν να κάνει πράγματα που την εκθέτουν ώστε σταδιακά μέσω των οικονομικών κυρώσεων να την εξουθενώσουν. Αυτό γίνεται μέσα από την θυσία της Ουκρανίας στην οποία τάξανε προστασία από το ΝΑΤΟ την οποία εν συνεχεία αθέτησαν. Η όλη τα τακτική τους είναι προς την κατεύθυνση να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος και να μη υπάρξει ουδεμία συμφωνία εξωθώντας τα πράγματα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει ο παλιός κόσμος ο οποίος πλέον έχει καταστεί δυσλειτουργικός να καταστραφεί, να εκλείψει διότι δεν επιδέχεται πλέον διόρθωση. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τράπεζες Κεντρικές και Περιφερειακές απέτυχαν να τονώσουν την οικονομία με τις κεϋνσιανικού τύπου παρεμβάσεις και τα χαμηλά επιτόκια και τα ομόλογα που ανελάμβαναν η κεντρικές τράπεζες από τις περιφερειακές τράπεζες για να τους παρέχουν φθηνό χρήμα. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα αρνητικά επιτόκια που απαξιώνουν τα κεφάλαια. Δεν μπορεί πλέον το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να στηρίξει την νομισματική πολιτική.
Υπάρχει κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Κεντρικές Τράπεζες δεν έχουν πλέον κανένα έλεγχο στην οικονομία. Υπάρχει ένας διαρκώς αυξανόμενος πληθωρισμός ο οποίος βασίζεται στις ελλείψεις.
Με τα lock down κατέστρεψαν τις εφοδιαστικές αλυσίδες διότι η ζήτηση έπεσε, η παραγωγή μειώθηκε και η εφοδιαστική αλυσίδα έπαψε να λειτουργεί σε πολλά αγαθά και βιομηχανικά προϊόντα.
Η συνεχής προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών με μηδενικά επιτόκια να στηρίξουν την οικονομία τις τράπεζες και το νομισματικό σύστημα απέτυχε και δημιούργησε αρνητικές αποδόσεις για τα κεφάλαια.
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία με αρνητικές αποδόσεις περίπου στο 8% έχουν χάσει μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους και αδυνατούν να στηρίξουν τους ασφαλισμένους. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συνταξιοδοτικό ταμείο στην Ευρώπη που να είναι φερέγγυο σε αυτό το στάδιο του παιγνιδιού.
Η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση καταρρέει αν καταλήξουν να χρεοκοπήσουν τα ταμεία χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς σύνταξη χωρίς περίθαλψη.
Η κυβέρνηση Biden έχει σκοπίμως καταστρέψει την οικονομία, εάν ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη το δολάριο θα γίνει ισχυρότερο.
Ο πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να ξεσπάσει σε μερικές εβδομάδες και ΕΕ και ΝΑΤΟ προς τα εκεί πιέζουν, θέλουν να εξαναγκάσουν την ρωσική αρκούδα να κάνει κάτι ώστε να τους δώσει την ευκαιρία να επέμβουν.
Ο στασιμοπληθωρισμός, δηλαδή ο πληθωρισμός χωρίς ανάπτυξη που τρώει τα κεφάλαια και οδηγεί σε ύφεση, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα που θα εκδώσει η Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα με τη δύναμη να καθοδηγεί την πορεία των εθνικών οικονομιών μέσω ενός μηχανισμού ενιαίου νομίσματος.
GREAT RESET η μεγάλη επαναφορά, είναι η δράση απέναντι στο χάος την οποία φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ η μετατόπιση από τα τρέχοντα οικονομικά κοινωνικά μοντέλα σε ένα παγκόσμιο ολοκληρωμένο σύστημα, μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Παρά τα τεράστια κίνητρα που δώσανε οι τράπεζες μετά το 2008, δημιουργήθηκαν οικονομίες ζόμπι μέσω της υποτίμησης του νομίσματος και του πληθωρισμού.
Η αιτία για τον πληθωρισμό δεν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία ή η πανδημία, αλλά η ακραία λανθασμένη νομισματική πολιτική των μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών. Τα μηδενικά επιτόκια και η δημιουργία χρήματος από το μηδέν άνευ αξίας. Το σύνολο των αγαθών υπηρεσιών προϊόντων ΑΕΠ και ότι παράγει το ανθρώπινο δυναμικό το σύνολο του πραγματικού πλούτου είναι πολύ λιγότερο από το κυκλοφορούν νόμισμα, ομόλογα τραπεζικά προϊόντα, φυσικός πλούτος κλπ υποσχετικές επί της ουσίας έναντι παραγόμενου πλούτου ο οποίος τελικά δεν παράχθηκε για πολλούς λόγους αλλά κυρίως λόγω πανδημίας και εγκλεισμός γενικά. Με λίγα λόγια υπάρχει πλασματικός πλούτος πολύ μεγαλύτερος του πραγματικού.
Όλα αυτά που δημιούργησε το τραπεζικό σύστημα για να παραπέμψει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου, σώζανε προσωρινά αλλά είναι τελικά τοξικά. Και καταστρέφουν την υγιή οικονομία.
Από δική μου δημοσίευση
Τι είναι χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Είναι ένα οικονομικό σύστημα στηριγμένο στο χρηματικό αντίκρισμα και την βαθμολόγηση της εμπιστοσύνης της διαθεσιμότητας των φυσικών και άυλων πόρων που χρησιμοποιεί τη διαμεσολάβηση στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών στις αγορές με σκοπό την ελάττωση του κόστους των ατελειών που εμφανίζονται στις συναλλαγές. Κύριο ρόλο στο σύστημα αυτό παίζουν οι διαμεσολαβητές οι οποίοι, πρώτον συγκεντρώνουν την πληροφορία εμπιστοσύνης των συναλλασσόμενων και δεύτερον διεκπεραιώνουν τις συμφωνίες των συναλλαγών. Σκοπός του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η βελτίωση της κατανομής των πόρων στο χώρο και στο χρόνο μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον συναλλαγών.
Τι έχουμε λοιπόν; Αγαθά υπηρεσίες πρώτες ύλες υπηρεσίες κοιτάσματα το σύνολο των φυσικών πόρων, όλο τον πλούτο, και από την άλλη, το χρηματικό αντίκρισμα αυτών. Στη μέση ένας ολόκληρος κόσμος διαμεσολαβητών για την ανταλλαγή όλων αυτών των αγαθών στις αγορές, Μόνο που τα κάνανε σαλάτα με τη διαρκή μόχλευση για να φέρουν υπερκέρδη και κάπου χάθηκε ο έλεγχος.
4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ένας κόσμος που στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη αρχικά για να μας βοηθήσει στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών και πλέον ως καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης. Οι Νόμοι θα υπαγορεύονται από τεχνητή νοημοσύνη και τα δικαστήρια θα διοικούνται από ρομπότ. Οι δικαστές θα είναι ρομπότ θα βάζουν μέσα τα δεδομένα και θα εκδίδεται κρίση.
Θα έχει προηγηθεί οικονομική και διοικητική και πολιτική και κοινωνική αποδόμηση κατά την διάρκεια της οποίας, άνθρωποι και κυβερνήσεις θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ θυσίας του παλαιού μοντέλου για χάρη της σταθερότητας και πιθανώς μιας βελτίωσης αργότερα και συνεχούς πόνου στο όνομα της διατήρησης του παλαιών αξιών και τρόπου ζωής.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ είναι η δράση απέναντι στο χάος και η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, η προγραμματισμένη τάξη. Είναι μια Τάξη δημιουργηθείσα εκ του Χάους.
Οι υποστηρικτές της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ και της 4ης ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ θέλουν να υπονομεύσουν και να ανασυγκροτήσουν πλήρως την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας, είναι στενοί συνεργάτες με τους εθνικούς μας ηγέτες και τους ίδιους τους τραπεζίτες που θα μπορούσαν να αναγκάσουν το GREAT RESET να συμβεί μέσω μιας κατάρρευσης που θα μπορούσε να προκληθεί σκόπιμα.
Επαναφορά σημαίνει ξεκινάμε από το μηδέν. Γιατί ξεκινάμε από το μηδέν; Γιατί το σύστημα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, ή έπαψε σε κάποιο σημείο να λειτουργεί όπως θα θέλαμε, ή ακόμη οι συνθήκες άλλαξαν και έπρεπε να ακυρωθεί το ήδη υπάρχον, ή συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων.
Τι ελπίζουν να επιβάλλουν;
Συνολικό παγκόσμιο οικονομικό συγκεντρωτισμό, ανοικτή παγκόσμια διακυβέρνηση των οικονομικών από ένα συγκεντρωτικό όργανο.
Δεν αρκεί να χειραγωγούν κρυφά τις οικονομίες χρησιμοποιώντας εθνικές κεντρικές τράπεζες, θέλουν να σταματήσουν να κρύβονται και να βγούνε στο φως. Να διαγραφεί η ιδέα των ελεύθερων αγορών και να επιτραπεί σε λίγους ανθρώπους να διαχειρίζονται το εμπόριο, τις επιχειρήσεις, την οικονομία. Στόχος είναι μια οικονομική αυτοκρατορία. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει πρώτα να εφαρμόσουν ένα σχέδιο παγκόσμιου νομίσματος.
Ένα σύστημα ψηφιακού νομίσματος, ένα νόμισμα για όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι το σωστό είδος κρίσης για να σοκάρει το κοινό ως προς τη συμμόρφωση.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι μετά από κάθε σοκ κρίση, οι κοινωνίες είναι εύκολα χειραγωγήσιμες και αποδέχονται με μεγαλύτερη ευκολία όλες τις μεγάλες αλλαγές που θα απαιτούσαν χρόνια ή δεκαετίες να εφαρμοστούν σε ένα φυσιολογικό κόσμο.
Το COVID, περιορισμοί, απειλή οικονομικής καταστροφής, είναι μερικά από αυτά. Τα παγκοσμιοποιημένα ιδρύματα, ειδικά οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να προτείνουν το SDR του ΔΝΤ ότι τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως δίχτυ ασφαλείας για τα έθνη.
Υπάρχει μια μεγαλύτερη κρίση, ο στασιμοπληθωρισμός. Με πολλά εθνικά νομίσματα σε πτώση, και την κατάσταση του παγκόσμιους αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου να τίθεται υπό αμφισβήτηση, οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προσφέρουν ψηφιακό νόμισμα ως λύση.
Σε λίγο θα ακούμε ότι ο στασιμοπληθωρισμός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα.
Το νέο σύστημα θα έμοιαζε με ένα νόμισμα φάντασμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Το SDR off IMF θα ήταν ο υποστηρικτικός μηχανισμός για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ τα εθνικά νομίσματα θα παραμείνουν σε κυκλοφορία μέχρι να γίνει ευρέως αποδεκτό το ψηφιακό πλαίσιο.
Το ΔΝΤ ή όποιος άλλος μηχανισμός δημιουργηθεί για τον μεγάλο σχεδιασμό θα γίνει η DE FACTO παγκόσμια κεντρική τράπεζα, με τη δύναμη να καθοδηγεί την πορεία όλων των εθνικών οικονομιών μέσω ενός μηχανισμού ενιαίου νομίσματος. Από μακροοικονομική σκοπιά κάθε άτομο θα εξαρτάται πλέον από ένα ψηφιακό νόμισμα που αφαιρεί κάθε έννοια του απορρήτου στο εμπόριο. Όλες οι συναλλαγές θα παρακολουθούνται από την ίδια την φύση της τεχνολογίας block chain και της ψηφιακής καθολικότητας . Οι ελίτ του χρήματος δεν χρειάζεται να εξηγήσουν ότι θα παρακολουθούνται τα πάντα, αλλά θα αναφέρουν ότι έτσι λειτουργεί η τεχνολογία, χωρίς καθολική αποδοχή, απλά δεν λειτουργεί.
ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΊΣΤΩΣΗΣ
Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω COVID έδωσαν τη δυνατότητα ελέγχου στις ζωές των πολιτών. Περιόρισαν σημαντικά τις ελευθερίες του ατόμου και σε μεγάλο βαθμό οι περισσότεροι το θεωρούσαν πλέον ως κάτι το φυσιολογικό για την προστασία της υγείας τους και το συνήθισαν.
Ο Klaus Schwab and the World Economy Forum ανακοίνωσαν ότι η πανδημία ήταν η αρχή της Μεγάλης Επαναφοράς και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, δηλώνοντας ότι η κρίση του COVID αποτέλεσε μια τέλεια ευκαιρία για αλλαγή.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα βήμα σαν την αρχή ενός μεγάλου συστήματος κοινωνικής πίστωσης παρόμοιο με αυτό που ακολουθείται στην Κίνα αυτή τη στιγμή.
Τίποτα δεν θα μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν ενταχθεί στο σύστημα, ούτε δουλειά, ούτε αγορές, ούτε ανάληψη από τα χρήματά του.
Οι πολίτες απόλυτα συμμορφωμένα πιόνια ως μέρος μιας συλλογικότητας. Αυτό θέλουν οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν μια εισαγωγή, ένα πείραμα αρχικό χειραγώγησης.
Δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι, αυτό θα γίνει μέχρι το 2030, αναφέρεται στο World Economy Forum.
Οικονομία Διαμοιρασμού Stakeholder Capitalism. Η απόλυτη κομμουνιστική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.
Η δομή περιγράφεται ως ένα είδος κοινωνίας που βασίζεται στην κοινότητα, στην οποία οι άνθρωποι ζούνε σε μικρές κατοικίες ή διαμερίσματα με τα πάντα κοινόχρηστα, νοικιασμένα ή δανεισμένα.
Αυτοκίνητα, μέσα μεταφοράς, βασικά προσωπικά αντικείμενα κλπ. Το επιχείρημα γιΆ αυτό το είδος κοινωνίας είναι η κλιματική αλλαγή και οι αδυναμίες της καταναλωτικής οικονομίας. Το ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα υπάρχοντα αγαθά υπηρεσίες πλούτος ορυκτά κοιτάσματα ΑΕΠ και γενικά όλος ο πλούτος της γης. Με λίγα λόγια τα κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα ομόλογα επενδυτικά προϊόντα μετοχές όλα αυτά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές αξίες. Ήδη λόγω πανδημίας σπάσανε εφοδιαστικές αλυσίδες και οι παραγωγή αγαθών αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών και πληθωρισμό. Ύστερα λοιπόν από μια μεγάλη περίοδο μόχλευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος φτάσαμε στο σημείο όπου αυτό είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Το κεφάλαιο απαξιώνεται μέσω αρνητικών επιτοκίων πληθωρισμού.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Η ρύπανση του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή, οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες, η ενέργεια κλπ. Είναι επαρκείς αιτίες για να φοβίσουν τον κόσμο για να τον οδηγήσουν εκεί που θέλουν. Ενιαία κοινή οικονομία συγκέντρωσης της οικονομίας στα χέρια ολίγων. Δεν θα επιτρέπεται να κατέχεται τίποτα γιατί αν κατέχετε, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον πλανήτη. Πως να σηκώσει ο πλανήτης τόσους πλούσιους και τόση ρύπανση και ξόδεμα πρώτων υλών;
Δικές μου σκέψεις
Εάν βάλεις ένα μικρό παιδί σε ένα περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης και παρουσιάσεις μια πλασματική αλήθεια και όχι την πραγματική, θα το θεωρήσει κανονικότητα αυτό και θα συνηθίσει σε αυτή. Θα την θεωρεί δεδομένη, ότι αυτή είναι η αλήθεια και επί τη βάσει αυτής θα οικοδομήσει τον κόσμο του.
Εάν μάθει από την αρχή ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία και τα πάντα είναι κοινά και διαθέσιμα, τότε αυτό θα το θεωρεί ως δεδομένο.
Όμως τα πάντα διαθέσιμα και κοινά θα ανήκουν σε ολίγους ή στο κράτος το οποίο όμως και αυτό θα χειραγωγείται από τους ολίγους.
Αυτά τα αγαθά ανάλογα με την σπουδαιότητά τους θα προσφέρονται ή θα ενοικιάζονται και ορισμένα θα ανήκουν στην πολιτεία.
Δεν θα υπάρχει έλλειψη σε τίποτα, σπίτια προσιτά, οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα απλά ή ακριβότερα για μετακίνηση ή για ευχαρίστηση, ή ηλεκτρικά, όλοι θα έχουν τα πάντα, αλλά δεν θα τους ανήκει τίποτα.
Και αυτό είναι σύμφωνο με τα διδάγματα της φιλοσοφίας, του ορθού λόγου αλλά και της λογικής της φύσεως. Κανένας δεν είναι για πάντα όλοι πεθαίνουν και τίποτα δεν παίρνουν μαζί τους.
Και το άλλο δίδαγμα της φιλοσοφίας είναι ότι σκοπός του ανθρώπου είναι η ευδαιμονία και πως επιτυγχάνεται αυτή; Με την αυτάρκεια , το οποίο σημαίνει να καλύπτει ο άνθρωπος τις ανάγκες του όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί με την ανάλογη παιδεία. Ουδέν το υπερβολικό, ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ , το μέτρο σε όλα η αριστοτελική μεσότητα. Και τι σημαίνει αυτό; Η ευτυχία είναι συνδυασμός πνευματικών και ψυχικών αγαθών, ήτοι άϋλων αγαθών.
Εάν λοιπόν μάθουν τα παιδιά σε μια απλότητα, αυτάρκεια και διαμοιρασμό των πάντων, εάν μάθουν στην αξία των πνευματικών αγαθών, εάν μάθουν να αγαπάνε το περιβάλλον και τη φύση και να τα προστατεύουν, εάν μάθουν σε μια μεσότητα, ουδεμία υπερβολή και μέτρο, τότε δεν θα υπάρχουν κλοπές, περιουσιακές διαφορές, δίκες, αγωγές, διεκδικήσεις και γενικά συγκρούσεις και δεν θα γίνεται η ζωή κόλαση.
Μια κοινωνία διαμοιρασμού, δίκαιη, χωρίς ελλείψεις και χωρίς υπερβολές σε μια αριστοτελική μεσότητα. Μια κοινωνία η οποία κινείται μέσα στο φιλοσοφικό σύστημα της αρχαιότητας με επικούρεια αντίληψη.
Το ατομικό κεφάλαιο πλέον δεν θα υπάρχει ως πηγή δύναμις και ανωμαλίας. Το ατομικό συμφέρον θα είναι ενταγμένο στο κοινό.
Από την μικρή ηλικία θα καλλιεργούνται ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός, η υγιεινή ζωή, η αγάπη για τη φύση, η καλλιέργεια των πνευματικών και ηθικών αρετών. Γενικά η καλλιέργεια του εσωτερικού μας κόσμου ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους ανθρώπου και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος.
Η ισότητα θα υπάρχει στην πράξη, όμως η πολιτεία θα πρέπει να είναι σε θέση να τα διαφυλάξει όλα αυτά και προϋπόθεση θα είναι ότι ουδείς θα κατέχει οτιδήποτε και τα πάντα θα είναι κοινά. Δεν θα υπάρχουν συμφέροντα.
Ουδείς θα κατέχει δύναμη υλική ήτοι πλούτο ώστε να μπορεί να επηρεάζει τους ανθρώπους.
Το όλο σύστημα θα ευρίσκεται κάτω από την ισχύ του νόμου.
Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κατοχή του πλούτου από τους ολίγους όπως αναφέρεται παραπάνω, διότι οι ολίγοι θα ενεργούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και αυτό θα είναι εις βάρος των πολλών. Εν προκειμένω ουδείς ορθολογισμός μπορεί να υπάρξει διότι το στοιχείο της υπερβολής πάντα θα υπάρχει και ο ένας θα προσπαθεί να ξεπεράσει τον άλλο. Συνεπώς η πολιτεία αυτή είναι αδύνατον να επιβιώσει διότι μέσα της θα υπάρχει το στοιχείο της ανατροπής. Διότι δεν θα υπάρχει ισότητα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center