Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το Πλαστικό Χρήμα
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 22, 2015 2:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Το Πλαστικό Χρήμα Απάντηση με Συμπερίληψη

Μια συζήτηση για το πλαστικό χρήμα:
http://www.kathimerini.gr/825899/opinion/epikairothta/politikh/plastiko-xrhma-h-metrhta

Ένας γνωστός και μη εξαιρετέος μπούλης, εκτιμά ότι "οι Έλληνες έχουμε μια δυσλειτουργική προσκόλληση στα μετρητά", και μετά από μια ανάλυση αναρωτιέται πώς μπορεί να "υπάρχει αντίλογος".

Ένας χρήστης προσθέτει το εξής σχόλιο:
Παράθεση:

"Υπάρχει αντίλογος;"

ΠΡΩΤΟΝ: "Άρθρο 128
1. ...Τα τραπεζογραμμάτια που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι τα μόνα τραπεζογραμμάτια που αποτελούν νόμιμο χρήμα μέσα στην Ένωση.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:12012E/TXT

Το πλαστικό χρήμα δεν είναι νόμιμο χρήμα, ακόμη και αν αντιστοιχείται με τραπεζικό λογαριασμό που περιέχει ευρώ. Νόμιμο χρήμα είναι το υποχρεωτικό χρήμα. Όλα τα υπόλοιπα (και το πλαστικό) γίνονται δεκτά μόνο σε εθελοντική βάση. Προκειμένου το πλαστικό χρήμα να γίνει "νόμιμο", απαιτείται αλλαγή της Συνθήκης.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το πλαστικό χρήμα (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα), προϋποθέτει λογαριασμό τραπέζης. Άρα, τα πιστωτικά ιδρύματα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για τους πολίτες. Όποιος δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες επειδή π.χ διοικούνται από καραγκιόζηδες, ανεύθυνους ή λαμόγια, δεν θα μπορεί να αγοράζει τα προς το ζην. Αυτό ονομάζεται εξαναγκασμός και σε συνδυασμό με την πρότασή σας που είναι απότοκος του κεντρικού σχεδιασμού, το σύστημα που προτείνετε έχει κομμουνιστικές καταβολές.

Η επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα απαιτεί εμπιστοσύνη στη χώρα, στο πολιτικό σύστημα και στους επικεφαλής των τραπεζών. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να συμβεί δια της επιβολής και του εξαναγκασμού. Στον καπιταλισμό οι καταναλωτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν εκείνον που εμπιστεύονται και εκείνον που προτιμούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι κομμουνισμός ή βοήθεια προς χρεοκοπημένους και αποτυχημένους τραπεζίτες.


Ώπα τι ήταν αυτό τώρα, μας τη βγήκανε από δεξιά; Μάθημα νομιμότητας και καπιταλισμού; Κομμουνιστικά μέτρα προτείνουμε ρε μπούλη; Σα δε ντρεπόμαστε.

Κάποτε ένας άλλος γνωστός και μη εξαιρετέος του καπιταλισμού ο Ανιέλι ο μεγιστάνας της Φίατ, είπε: "ρε μαλάκες, καμιά φορά και με τους αριστερούς γίνεται καλύτερα η δουλειά". Αν είναι λοιπόν να κάνουμε τη δουλειά μας - και η δουλειά μας είναι το πώς θα εφευρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους να κλέβουμε - πρέπει να βρίσκουμε ένα κατάλληλο πρόσχημα για να περνάμε κάθε φορά αυτό που εξυπηρετεί το δικό μας συμφέρον.

Τώρα το πρόσχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής; Κάτσε ρε μπούλη, είσαι εναντίον του κράτους ή υπέρ; Αφού είναι αναφανδόν κατά του κράτους, τώρα τους έπιασε η πρεμούρα της φοροδιαφυγής; Τι τους νοιάζει αν το κράτος δεν θα εισπράξει και θα χάσει λεφτά; Τώρα θέλουν να σώσουν το κράτος; Από τη μια μεριά λυσσάξανε να διαβρώσουν και να διαλύσουν το κράτος και με το πρόσχημα ότι το κράτος δεν έχει λεφτά να αρπάζουν με τη ληστρική φορολογία, και από την άλλη μεριά να διαλύσουν την αγορά, να εξαφανίσουν τις επιχειρήσεις, να αρπάξουν τα πάντα στερώντας τη δυνατότητα του κόσμου να συναλλάσσεται με το φυσικό χρήμα που απομένει περνώντας δικό τους εικονικό χρήμα που θα το ελέγχουν αυτοί.

Μην υποτιμάς ποτέ τους μπούληδες, ξέρουν τι λένε. Με τη γνωστή και πάγια λειτουργική προσκόλληση στην καπιταλιστική πουστιά και μονοπώλιο, και για το χρήμα έχουν στο μανίκι μία θεωρία δύο ταχυτήτων. Το μυαλό τους πάντα το έχουν στο πώς θα τσακίσουν την αγορά, να μη μπορούν οι άλλοι να συναλλάσσονται, ενώ αυτοί να έχουν το δικό τους χρήμα, να συναλλάσονται και να αγοράσουν τα πάντα δικά τους. Εσύ που δεν θα έχεις το πλαστικό χρήμα, ψόφα. Είπαμε, καπιταλισμός στα κέρδη, κομμουνισμός στις ζημιές.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 25, 2015 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όταν την προηγούμενη Δευτέρα άνοιξε το χρηματιστήριο μετά από 5 εβδομάδες αργίας, ο τραπεζικός μου λογαριασμός που είναι συνδεδεμένος με τις μετοχές μου απενεργοποιήθηκε. Άνοιξε αυτόματα, χωρίς τη θέλησή μου άλλος λογαριασμός με μηδενικό υπόλοιπο και σε αυτον μεταφέρθηκε το χαρτοφυλάκιο μου. Επειδή η Εθνική έκανε λιμιτ νταουν έσπευσα να αγοράσω. Όμως το ίδιο το σύστημα μου απαγόρευε να μεταφέρω χρήματα από λογαριασμό μου στην Πειραιώς στον καινούργιο λογαριασμό μου της Πειραιώς που το ίδιο το σύστημα άνοιξε!
Γιατί;
Διότι θέλανε να βάλω στον νέο λογαριασμό μόνο ρευστό ώστε να ξαναμαζέψουν το ρευστό στις τράπεζες.

Λοιπόν, προσπαθούν απεγνωσμένα να μαζέψουν το ρευστό στις τράπεζες, διότι θέλουν να ελέγχουν τον πλούτο και τις δραστηριότητές μας.

Το ρευστό (τραπεζογραμμάτια) είναι ουσιαστικά ένα επίσημο συμβόλαιο με το κράτος που κατοχυρώνει το αντίτιμο της εργασίας που έχουμε κάνει και έχουμε πληρωθεί για αυτήν. Πρόκειται για τον προσωπικό μας πλούτο. Τον θέλουν στις τράπεζες, διότι ελέγχουν απόλυτα τις τράπεζες. Ποιοί; Οι 5 διεθνείς τραπεζίτες.
Αν αποθέσουμε τον πλούτο μας στις τράπεζες, μπαίνουμε σε άλλο νομικό καθεστώς, αποδεχόμαστε αυτόματα τη διαχείρισή του από αυτές.
Όμως όλες οι τράπεζες του κόσμου είναι ουσιαστικά υποθηκευμένες στους 5 τραπεζίτες.

Και βέβαια γίνεται επίθεση υπέρ του πλαστικού χρήματος και της κάρτας του πολιτη. Βλέπετε μια πρωτοφανή σύμπνοια απόψεων από στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος (ψαξτε δηλώσεις Βαρουφάκη για την κάρτα του πολίτη και το όραμα του για αυτήν). Ο Mητσοτάκης το ίδιο. Δείτε στο ytube πόσο ωραία την παρουσιάζουν και πόση αξιοπρέπεια δήθεν θα δώσει στον πολίτη που "ταλαιπωρείται" και πόσο ελκυστικές ευκολίες θα έχουμε μπας και πιαστεί το ψαράκι στο αγκίστρι (για να μας ταλαιπωρούνε μετά αυτοί μια και καλή για όλη μας τη ζωή).
Η αφορμή είναι η φοροδιαφυγή, αλλά πως να μην φοροδιαφεύγεις όταν βλέπεις τους βουλευτάδες και τους παρατρεχάμενους με τους παχυλούς μισθούς οι οποίοι είναι και αφορολόγητοι και εσύ πρέπει να επιβιώσεις γιατί έχεις ένα κράτος εχθρό; Πως θα επιβιώσεις όταν σου τα παίρνουν με το έτσι θέλω χωρίς να σε σκέφτονται;
Να δείτε ότι θα ποινικοποιήσουν (μέσω έμμεσων προστίμων) την κατακράτηση ρευστού στο μαξιλάρι..
Όλος ο πλούτος στις τράπεζες πάση θυσία!

Είμαι πολύ ανήσυχος διότι αυτά που άκουγα πριν από 15-20 χρόνια από εκκλησιαστικούς κύκλους, τώρα τα βλέπω να έρχονται καλπάζοντας. Και ενώ πριν 20 χρόνια φαινόταν γραφικά, μυθώδη και απίστευτα, σήμερα φαίνονται αναπόδραστα! Μέχρι στιγμής ότι έχω ακούσει προσωπικά έχει συμβεί. Το θέμα είναι ότι αν αυτοί που μου τα είπαν επαληθευτούν σε όλα, τότε πρέπει να προετοιμαστούμε για ακραίες καταστάσεις, πρωτοφανείς σε παγκόσμιο επίπεδο.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 3:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κάρτες του πολίτη, πλαστικό χρήμα και βλακειες. Φέρτε αμέσως το τσιπάκι για το κούτελο.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 5:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κάτσε περίμενε, αν το κάνουν έτσι αμέσως θα βγάλει μάτι.
Αυτά γίνονται σιγά-σιγά, για να μην το νοιώθουμε και αντιδρούμε.

Πρώτα με τα καπιταλ άρχισε να χρησιμοποιεί κάρτες και ο τελευταίος παππούς.
Έγινε το πρώτο βήμα.
Σε λίγο θα αρχίσουν να χάνονται κάρτες, να μπερδεύονται οι παππούδες, να ξεχνάνε τον κωδικό ή την κάρτα στο μηχάνημα.
Ε, τότε θα αρχίσουν οι πρωτότυπες ιδέες.
"Τι ωραία θα ήταν να είχαμε ενσωματωμένη κάρτα πάνω μας, ή ένα τσιπάκι, ή την ίριδα από το μάτι μας, ή την υπέρυθρη εικόνα του προσώπου μας."κλπ.
Και δώστου συζητήσεις και πόσο εύκολα θα λυθούν έτσι τα προβλήματα και πόσο αξιοπρεπείς θα είμαστε και ζήτω η τεχνολογία και η επιστήμη.

Σιγά-σιγά θα έρθει... εκτός αν μας προλάβει πρώτα κανένας πόλεμος.. Wink
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 9:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πραγμαιτκά θέλουν να μαζέψουν και το απομένον ρευστό, να αρπάξουν τα πάντα ρε, να μη μείνει ούτε φράγκο, μιλάμε για λύσσα, για οργανωμένο μίσος. Οι τράπεζες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, κάνουν ότι θέλουν, το κράτος ανύπαρκτο, έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα, πού ακούστηκε αυτό ρε διάολε ιδιωτικοί κερδοσκοπικοί θεσμοί να ξέρουν τα πάντα. Μια κάρτα για να πληρώσω μέσω ίντερνετ πήγα να βγάλω και μού ζήτησαν της παναγιάς τα μάτια, όλα τα ενημερωμένα οικονομικά μου δεδομένα, ασφαλιστικό φορέα, ακόμα και λογαριασμούς τηλεφώνου και ρεύματος. Είναι να απορείς αυτός ο λαός πόσο θα αδιαφορεί ακόμα, πραγματικά πόσο μαλάκας είναι που ακόμα κάθεται που έπρεπε να έχει γίνει της πουτάνας και βάλε.

Αυτό περί "εκκλησιαστικών κύκλων" δεν το έπιασα, τι είναι αυτό πάλι, υπάρχει κάποια πληροφόρηση "από μέσα"...;
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2015 7:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η δεύτερη επιστολή της κοινότητας του Αγίου Όρους προς τον υπουργό για την κάρτα (είχε προηγηθεί το 2009 ή 2011)


https://html1-f.scribdassets.com/9ivbdrbqf44d5ijn/images/1-e0193ed733.jpg



Η ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης του υπουργείου:
http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559




Το σχόλιο που έστειλα εγώ:

Παράθεση:
1. Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε "κάρτα του πολίτη" παραβιάζει κατάφωρα τα προσωπικά μου δεδομένα, εφόσον σε αυτά μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση, χωρίς πρώτα να πάρει την άδειά μου.
2. Θεωρώ ότι η "κάρτα του πολίτη" θα γίνει μελλοντικά το όχημα για επιβολή αυθαίρετων, φασιστικών και απάνθρωπων μέτρων, είτε σε αυτούς που την αποκτήσουν, είτε σε αυτούς που δεν την αποκτήσουν.
3. Ιστορικά, ο άνθρωπος ξεκίνησε από τις σπηλιές και έφτασε στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας και της διαστημικής, ΧΩΡΙΣ "καμία κάρτα του πολίτη". Θεωρώ ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας κάρτας θα στραγγαλίσει το ελεύθερο πνεύμα του ανθρώπου που δημιουργεί και αναπτύσσει, και θα επιβραδύνει την όποια ανάπτυξη των κοινωνιών. Το μόνο που θα επιφέρει είναι έλεγχος με οικονομικούς όρους.
4. Η κάρτα του πολίτη θα ελέγχεται από ένα σύστημα κεντρικής διοίκησης. Όμως, όλα τα συστήματα κεντρικής διοίκησης, όλων των κρατών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρονται σε υπηρεσίες που εδρεύουν έξω από τα σύνορα των κρατών αυτών. Η αποδοχή της κάρτας, ουσιαστικά συνεπάγεται αποδοχή εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.
5. Μπορεί σήμερα η όποια πρόθεση και σχεδιασμός για την κάρτα να έχει τις καλύτερες προθέσεις, αλλά κανένας δεν εγγυάται ότι μετά 1-2-10-30-100-200 χρόνια, οι άνθρωποι που θα διαχειρίζονται αυτήν την τεράστια τράπεζα προσωπικών δεδομένων θα είναι άγγελοι και όχι διάβολοι.
6. Η κοινωνία και η ζωή μας προχώρησε μια χαρά χωρίς την κάρτα και επιθυμώ να συνεχίσει να προχωρά έτσι. Με την κάρτα είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα επέλθουν καταστροφικά και μη αναστρέψιμα προβλήματα.
7. Η αποδοχή της κάρτας είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Ποτέ να μην το ξεχάσουμε αυτό.


Προσπαθούμε, προσπαθούμε, προσπαθούμε, πρέπει να γίνουμε περισσότεροι και πιο μαχητικοί..
Confused
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 28, 2015 2:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πέρα από τα κίνητρα, καμιά φορά συνεργάζεσαι ευχαρίστως με κάποιους ακόμη και αν διαφωνείς, κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα, και ευχάριστο.

Παρόλο που δεν έχω πειστεί ότι οι "εκκλησιαστικοί κύκλοι" είναι κάτι ενιαίο, υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες εσωτερικές και διαφορετικές προθέσεις, ακόμα και εντός αθωνιτών (ξέρω ως αυτόπτης).

Το θέμα της κάρτας είναι πιασάρικο και εύκολο, υπάρχουν όμως άπειρα θέματα που περνάνε στο ντούκου και οι κύκλοι αυτοί ούτε τσιμουδιά, για να λέμε την πάσα αλήθεια.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 29, 2015 8:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτήν την προεκλογική περίοδο, το θέμα της κάρτας θα σκεπαστεί και θα περιθωριοποιηθεί, διότι θα προβάλλεται υπερμετρα έντονα και προπαγανδιστικά οτιδήποτε άλλο.
Θα προβάλλονται οι δήθεν χαοτικές αντιθέσεις πολιτικών θέσεων και ηθικής μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων.

Όλα αυτά είναι παραμύθια.

Όλοι τους ψηφίσανε το ίδιο πρόγραμμα, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο και αφήνει ελάχιστα περιθώρια ασήμαντων αλλαγών και πάντα ελεγχόμενων από το κουαρτέτο εε-δντ. Άρα καμία αντίθεση και καμία διαφοροποίηση δεν υπάρχει. Τους έχει γίνει συνήθειο, το χαίρονται, να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη ότι τάχα διαφέρουν και να παρουσιάζονται ως σωτήρες, ενώ τους άλλους να τους παρουσιάζουν ως προδότες. Είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Όσοι ασχολούμαστε με την κάρτα και αντιδρούμε, θα φανούμε οι καθυστερημένοι, οι βλάκες, οι αναχρονιστικοί, οι οπισθοδρομικοί και οι γραφικοί της υπόθεσης.
Το ξέρουμε και το περιμένουμε.
Δεν θα τους αφήσουμε όμως να μας σύρουν βλακωδώς, αθόρυβα και ύπουλα σε μια δικτατορία που ούτε οι ίδιοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει μέσα στο φτωχό τους το μυαλό.
Στις επόμενες ημέρες θα αρχίσω να στέλνω για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήσεις τόσο στα επιτελεία των κομμάτων όσο και σε βουλευτές.
Είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρειάζεται να το κουβεντιάζουμε στις παρέες μας με την πρώτη ευκαιρία.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 16, 2017 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τα πράγματα προχωράνε ολοταχώς προς το χάραγμα, την παγκόσμια δικτατορία, τον αντίχριστο.

Το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι το ζητάνε για να νοιώθουν ασφάλεια και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

https://www.youtube.com/watch?v=MJ4qtlSeDyE

Η μόνη δύναμη που φαίνεται να μπορεί να το σταματήσει, είναι ένας μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος, ο Αρμαγεδών.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 16, 2017 5:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σιγά την προφητεία...είχαμε δυο παγκόσμιους πολέμους και πιθανότατα θα έχουμε κι άλλον...όχι,βέβαια,επειδή ο Αντίχριστος θέλει να κυριαρχήσει αλλά επειδή κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κυριαρχούν στους άλλους.

Κι ελπίζω ,οι εχθροί των αδηφάγων αυτών ανθρώπων να το γνωρίζουν αυτό ,αν νικήσουν,για να μη μας φέρουν κανέναν νικητή Σωτήρα-Παγκόσμιο θεό και μας έρθει ο Μεσαίωνας από εκεί που δεν το περιμέναμε!

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πως ο εχθρός του εχθρού μου δεν είναι πάντα φίλος μου!
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 17, 2017 9:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προφητεία δαιμονιζόμενου για την κάρτα (Αύγουστος 2000)

1:08 "Που πάτε με τον Χριστό και τον Σταυρό ρε ηλίθιοι; Τι θα κερδίσετε ρε ηλίθιοι; Θα πεινάσετε ρε. Εσείς και τα εγγόνια σας"

1:26 "Τώρα που θα σας δώσουμε και την ταυτότητα.."

1:35 "Σας τα δώσαμε όλα. Πάρτε αυτοκίνητα, πάρτε πράγμα τζάμπα, όλα τζάμπα, να τα αγοράσουν οι βλάκες, να χρεωθούν μέχρι τα μπούνια και μετά θα τους πούμε, ωπ φέρτε τα τώρα πίσω.."

1:50 "θέλετε δεν θέλετε, θα υπογράψετε, θα μπείτε όλοι στο κατούνι και θα πάτε όλοι κάτω (εννοεί κόλαση).."

2:06 "Αν είναι στην εκκλησία του θεού δεν έχουνε να πάθουν τίποτα, αν είναι όμως μαζί μας, τι έχουνε να πάθουνε.."



https://www.youtube.com/watch?v=LgxMOizBqUw
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 17, 2017 6:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τα υστερικά συμπτώματα δεν είναι δαιμονισμός...ψυχοπαθολογία είναι...όχι γιατί δεν υπάρχει δόση αλήθειας σ' αυτά που λέει αλλά γιατί έχει εμμονές που παράγουν μισαλλοδοξία (καλοί και κακοί). Πρωτόγονη μαγική σκέψη λόγω θρησκευτικής καταπίεσης.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 17, 2017 8:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
spyros

2:06 "Αν είναι στην εκκλησία του θεού δεν έχουνε να πάθουν τίποτα, αν είναι όμως μαζί μας, τι έχουνε να πάθουνε.."



Βρε Σπύρο δεν κατάλαβα τι λες ?
Ο διάβολος λες , προφητεύει και προπαγανδίζει υπέρ “της εκκλησία του θεού” ?
Καλά κατάλαβα την πρόταση που παραθέτεις ?
Τι σόι διάολος είναι αυτός να λέει πως οι πιστοί στο θεό δεν θα πάθουν τίποτα?

Βρε μπαγάσα διαβολάκο , με αυτές τις μαλακίες που προφητεύεις θα το κλείσεις το μαγαζί .
Τζάμπα βράζεις τα καζάνια της κόλασης, βρεεεεε!

.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 17, 2017 11:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing
Ε, δεν το ήξερες βρε Γιάννη μου ότι ο διάβολος δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του;
Καταρχήν αν ήταν έξυπνος θα παρέμενε κοντά στον Θεό και δεν θα γινόταν διάβολος.

Όσον αφορά το μαγαζάκι του, μην ανησυχείς. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον ακολουθούν ευχαρίστως. Μπορεί να είναι χαζούλης, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πιο χαζούληδες από αυτόν και τους κάνει κουμάντο εύκολα.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 18, 2017 12:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να πως θα γίνει υποχρεωτική η καρτούλα σιγά-σιγά..

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500125425

Καλά τα έλεγε ο διαβολάκος πιο πάνω.. Wink
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
Σελίδα 1 από 9

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center