Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
scepdic Νεοφώτιστος
Εγγραφή: 28 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 2 Τόπος: κάπου μακριάααααααα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 28, 2009 9:49 pm Θέμα δημοσίευσης: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ |
|
|
Γεια σας φίλοι!
Μόλις γραφτηκα στην ιστοσελιδα και ελπιζω να περασουμε καλα!
Για αρχη θα ηθελα να με βοηθησετε στην ευρεση των καταλληλων μεταφρασεων στα νεα ελληνικα των ακολουθων εργων:
1)Θουκυδιδης: Ιστοριαι
2)Παυσανιας: Ελλαδος Περιηγησις
3)Διοδωρος ο Σικελιωτης: Ιστορικη Βιβλιοθηκη
4)Στοβαιος: Ανθολογιον
περα απο την ποιοτητα των μεταφρασεων ,με ενδιαφερει παρα πολυ το κειμενο να συνοδευεται απο οσο το δυνατον περισσοτερα και καλυτερα σχολια(χρειαζομαι τα κειμενα για μια μελετη)
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.[/b] _________________ «Η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου γιατι σκοπεύω να την γράψω»(Ουίνστον Τσώρτσιλ)
Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν(Τζορτζ Όργουελ)
Ζώον δίπουν άπτερον ( Ο ορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
afham Διαχειριστής

Εγγραφή: 02 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 1894 Τόπος: Φωτονερόπετρα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 2:20 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για ρίξε μια ματιά αν υπάρχουν από τις εκδόσεις Ζήτρος: http://www.zitros.gr/greek.htm
Είναι από τις πιο προσεγμένες και στη μετάφραση και στα σχόλια. Από κει και πέρα πήγαινε μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία της Ιπποκράτους κοντά στην Ακαδημίας και σίγουρα θα βρεις αρκετά. Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις Κάκτο (μολονότι κυκλοφορεί παντού) γιατί τα σχόλια και οι μεταφράσεις του είναι πολύ πρόχειρα. _________________ Στραβός είναι ο γιαλός
Δείτε επίσης: http://www.liantinis.org |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scepdic Νεοφώτιστος
Εγγραφή: 28 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 2 Τόπος: κάπου μακριάααααααα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 8:18 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και εγω θεωρω τις εκδοσεις του ζητρου ως μια απο τις καλυτερες,αλλα δυστυχως εχουν εκδοσει μονο τον Θουκυδιδη και τον πρωτο τομο του Διοδωρου.Για το ανθολογιο του στοβαιου αλλα και για την ιστορικη βιβλιοθηκη του διοδωρου δεν εχω τιποτα στα υποψιν.Για το εργο του Παυσανια εχω ακουσει πως υπαρχουν στην Εκδοτικη Αθηνων σε 5 τομους αλλα κοστιζουν πανω απο 200 ευρω , ξερεις μηπως κατι αλλο και αν αυτη η εκδοση αξιζει?Επισης εχω ακουσει πως η καλυτερη μεταφραση του Θουκυδιδη ειναι αυτη του Βλαχου. _________________ «Η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου γιατι σκοπεύω να την γράψω»(Ουίνστον Τσώρτσιλ)
Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν(Τζορτζ Όργουελ)
Ζώον δίπουν άπτερον ( Ο ορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|