Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πρόσφυγες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Demian
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 89

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 11, 2008 11:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πρόσφυγες Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο Πακιστανός κοιτάει τον Δημήτρη με απορία, η ερώτηση είναι απλή...γιατί το δολάριο δέν κάνει τίποτα; Εμένα αυτό μου είχε πεί ο παππούς μου να δείξω αμα βρεθώ σε δύσκολη θέση. Έχει δακρύσει, έχει πρίν λίγο φάει ξύλο απο την αστυνομία, την ένομη αταξία. Γιατί με χτυπάνε, τί έκανα; Οι απορίες διαδέχονται η μία την άλλη και η παρέα του Δημήτρη κάθεται και χαζεύει με συναισθήματα μεταξύ λύπης και οργής. Ο Πακιστανός είχε ένα δολάριο που ο παππούς του του είχε δώσει χρόνια πρίν, στην πατρίδα του, πρίν ο εγγονός του γίνει πρόσφυγας. Του είχε πεί οτι αυτό το χαρτάκι θα τον έσωζε εάν κάτι πήγαινε στραβά.
Και όμως δέν λειτούργησε, εξακολουθεί να τρώει ξύλο, οι αστυνομικοί τον σέρνουν στα αριστερά του λιμανιού της Πάτρας γιατί οι κάτοικοι λένε οτι βρωμάει, αλλα και η δεξιά πτέρυγα του λιμανιού, δυστυχώς για αυτόν έχει ευαίσθητη μύτη. Τον πάνε σε μία πλατεία...περιμένει και αυτός δέν ξέρει τί. Η Ιταλία τους γυρίζει πίσω, η Ελλάδα τους μαντρώνει, τους δέρνει...η Ελλάδα τους πληγώνει. Ανοίγει το πουκάμισό του, έχει γκλοπιές παντού. Ο Δημήτρης έχει δακρύσει, δέν είναι οτι είναι ευαίσθητος, όχι, έχει αηδιάσει. Αύριο θα δέι στην τιβι κάποιος απο το συρφετό των αδέσποτων πολιτικών μας να σεριανίζει στα κανάλια και να μιλάει για δημοκρατία. Θα ακούσει οτι οι κάμερες είναι για την προστασία των πολιτών. Ποιών πολιτών; Ο Πακιστανός εξακολουθεί, γιατί το δολάριό μου δέν βοηθάει; Γιατί με βαράτε; Θέλετε να γίνω χριστιανός; Να γίνω, να μάθω Ελληνικά, να κάνω ότι μπορώ, αλλα δώστε μου λίγη αξιοπρέπεια, δουλειά, φαγητό...
Ο Πακιστανός έχει προσπαθήσει να πάει Ιταλία, αλλα εκεί τους μαντρώνουν και τους στέλνουν πίσω, αριστερά δεξιά γιατί μυρίζουν, μπρός και πίσω στις χώρες γιατί, ένας θεός ξέρει γιατί. Προσπαθούν να χωθούν σε φορτηγά που φεύγουν απο το λιμάνι της Πάτρας, κρυμένοι για Ιταλία, ο νόμος έιναι σκληρός όμως. Όποιος φορτηγατζής βρεθεί με "λαθράιο" φορτίο μπαίνει μέσα και χάνει την άδεια του φορτηγού του. Ολική καταστροφή. Έτσι, πρίν ξεκινήσουν για το ταξίδι, το ψάξιμο είναι σκληρό, οι Πακιστανοί που βρίσκονται στα φορτηγά διώχνονται και εάν είναι τυχεροί δέν θα φάνε ξύλο, όσων τα νεύρα αντέχουν ακόμη δέν θα χτυπήσουν πίσω, θα πάρουν τα τσακισμένα τους πλευρά, και θα πάνε πίσω απο τα σίδερα του λιμανιού να κοιτάξουν το πλοίο που φεύγει.
Ο χώρος του λιμανιού έχει ιδιωτικό πάρκινκ που πρέπει να φυλάσσεται την νύχτα, απο το λιμεναρχείο, όμως δέν φυλάσσεται, και έτσι μένουν οι φορτηγατζήδες να τσακώνονται με τους πρόσφυγες για το ποιός θα αποφύγει το ξύλο απο την αστυνομία και την φυλακή. Ο Πακιστανός κάθεται και κλαίει, η παρέα μαύρισε, αναρρωτιέται, τί θα μου έκανε η κυβέρνηση αυτή εάν δέν είχα τίποτα; Εάν βρισκόμουν στην ίδια θέση;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
LSNM
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 1953

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

φίλε demian,
μιας άλλης εθνικότητας άτομα, πάρα πολλά άτομα, πριν δεκαετίες θέλησαν το ίδιο με τον Πακιστανό.
Τους είπε λοιπόν μια χώρα υποδοχής Α (με τόνο) ενώ ευρισκόντουσαν ακόμα στην χώρα τους οτι θέλω να έρθεται να εργαστείτε σε μένα - να φτιάξετε τη ζωή σας αφού σας φτύνει μάλιστα η χώρα σας η Β - μπορεί να λέτε απλά οτι επιθυμείτε να μεταναστεύσετε αλλά στην ουσία εξωθείστε σε προσφυγιά.
Δεν θα ανοίξω τα σύνορα να μπείτε κουτσοί στραβοί στον Αι Παντελεήμονα
Θέλω να μπορείτε να εργαστείτε. Θα ελέγξω στοιχειωδώς την υγεία σας. Θα δω πχ τα δόντια σας .. κλπ κλπ όπως γινότανε κάποτε εκεί στο νησάκι παραδίπλα στο άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.
Εδώ στη χώρα που θα έρθετε θα σας δώσω δωμάτιο και χώρους υγιεινής να μείνετε. Αφού κατεβείτε απ' τα τραίνα θα σας πάμε εμείς εκεί. Θα σας δείξουμε το εργοστάσιο. Θα πηγαίνετε κάθε μέρα στη δουλειά σας.
Θα γεννήσετε τα παιδιά σας και θα "υπάρχουν" με ληξιαρχικές πράξεις. Θα τα κάνετε όλα τα εμβόλια. Θα τα στείλετε στα σχολεία. Θα έχουν όλα τα προνόμια που έχουν τα δικά μας παιδιά.
Θα σας δώσουμε με το καλως ήρθατε 50 νομίσματα για τις πρώτες πρώτες ανάγκες σας.
Κάποιος μπορεί να τα αρνήθηκε γιατί ο πατέρας του μας πολέμησε αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
Θα παίρνετε καλά λεφτά. Τόσο καλά λεφτά που η χώρα σας θα στήνει κάτι για να στέλνετε εμβάσματα και να μεγαλώνει η κοιλιά των εργολάβων οι οποίοι κάποια στιγμή μετά από μισό αιώνα αφού θα φάνε και θα σκάσουν τις άγιες ζωές τους θα δεχτούν από το ισχυρό κράτος σας να κάνουν και πυλωτές στις πολυκατοικίες των πτόλεών σας. Βέβαια η χώρα σας η Β θα ανησυχεί ακόμα και έτσι, για τα πολιτικά φρονήματά σας και θα στέλνει τους χαφιέδες της για να σας μελετάνε αλλά μην ανησυχείτε θα έρθει η ώρα που όλα αυτά θα ξεχαστούν ....

και το "σπίτι" που "δόθηκε" στην "κόρη για το "γάμο" της δεν θα μετρήσει στην "μοιρασιά" της "κληρονομιάς" για τα .... 5 "αδέρφια"

Αν τυχόν για κάποιο λόγο ξεχάσετε όταν πια γυρίσετε στην πατρίδα σας οτι δικαιούστε σύνταξη, δεν έχετε την δυνατότητα να μας εμποδίσετε να κάνουμε άνω κάτω την χώρα σας και τους μηχανισμούς της και με τον στανιό να σας την χορηγήσουμε διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και εσείς για μας δεν θα έχετε να πείτε κουβέντα.
ΝΑΙ φίλε (Β)ηταρά τόσα και ακόμα περισσότερα που δεν φαντάζεσαι : εμείς για σένα. Γιατί εμείς είμαστε Ευρώπη. ΕΣΕΙΣ, ζ... , δεν είστε. Το πως σας δεχτήκαμε και τι είχαμε να κερδίσουμε αφήστε να το ξέρουν μερικοί δικοί σας που έχουν αποθάνει.

Κάποιος μπορεί ακόμα συναισθηματικά να σκέφτεται οτι δεν θα μπορούσε να σηκώσει την σημαία της χώρας Α αλλά σίγουρα επίσης θα σκέφτεtαι οτι είναι ένας ηλίθιος εθνικιστής μιας χώρας Β που την έφτιαξαν κλέφτες και κατσαπλιάδες

απορία : το δολλάριο ήταν από αυτά που γράφουν πάνω In God We Trust ;
_________________
Αν δεν φας το "θεριό", θεριό δεν γίνεσαι ... [Αριστοτέλης σε ελεύθερη μετάφραση]
"Truth is much too complicated to allow anything but approximations" John von Neumann


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την LSNM στις Σαβ Ιαν 12, 2008 5:15 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 3:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θέλω ν αποδώσω ένα μικρό απόσπασμα απο γνωστή αγγλικη εφημερίδα, το οποιο αφορούσε στους οικονομικούς προσφυγες (πακιστανούς κλπ) και στην δυσκολια έυρεσης εργασίας.
Νομίζω ότι αυτή η συνομιλία που αποτυπώνεται, εκφράζει πλήρως την κατάσταση....
Βεβαίως αυτη η παράθεση θα μπορούσε κάλλιστα να ταιριάξει με το θέμα "ανεργία" στο ίδιο υποφόρουμ....


Π. ah...looking work mam
M. I have no work for you
Π. Ah...can wash you car, mam
M. My husband has that done downtown
Π. Ah..can tek care of the garden mam
M. We have a service for...
Π. Ah can do anyting, anyting mam
M. There is nothing you can do for me, nothing
Π. Well, den, beg you a ten cent mam
Μ. I don't believe in young healthy boys begging, that is what's ruining this country...Beg, beg, beg . You should be ashamed. Go try to make something of yourself...

Thelwell, 1982

MET.

Π. α...ψάχνω δουλειά κυρία
Κ. Δεν έχω δουλειά για σένα
Π. Μπορώ πλυνω αμάξι σου κυρία
Κ. Το έπλυνε ο ανδρας μου στην πόλη
Π. Μπορώ φτιάξω κηπο σου κυρία
Κ. Εχουμε κηπουρό
Π. Μπορώ κανω τα παντα, τα παντα κυρία
Κ. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κανεις για μενα
Π. Καλά κυρία.....δώσε μου 10 λεπτά...
Κ. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως νέοι, υγιείς άνθρωποι ζητιανεύουν. Αυτό έχει καταστρέψει την χώρα μας, ζητιανιά, ζητιανιά, ζητιανιά....Θα έπρεπε να ντρέπεσαι...Πήγαινε να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου...
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 22, 2015 3:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δύσκολο πράγμα η προσφυγιά.
Από την μια μεριά φεύγεις απτον τόπο σου μες στον φόβο, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση κιαπο την άλλη πας σε ξένα μέρη πάλι με τα ίδια απλά έχεις σαν μπόνους την ελπίδα.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 24, 2015 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η ελπίδα λένε και πολύ σωστα, πως πάντα πεθαίνει τελευταία! Το θέμα εδώ όμως είναι αυτοί που με περίσια υποκρισία παριστάνουν τους τάχα συγκλονισμένους από αυτή την κατάσταση, και ενώ λένε πως αυτή δεν είναι η Ευρώπη που ονειρεύονταν ( βλέπε δηλώσεις Γιούνγκερ), την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα γι αυτό, αντίθετα τους αφήνουν απροστάτευτους, χωρίς κανενός είδους νομική κάλυψη, τουλάχιστον όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να στρέφουν εναντίον τους τον απλό κόσμο που βλέπει να τους παίρνουν τις δουλειές. Το πόσο δικαίωμα τώρα έχουν και οι τελευταίοι να παραμένουν απλοί, είναι βέβαια κι αυτό ένα ζήτημα, απλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως το ψάρι αρχίζει και βρωμάει πάντα από το κεφάλι, γι αυτό και φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 25, 2015 3:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτές είναι δηλώσεις εντυπωσιασμού (θυμάμαι τον Γιούνκερ σε άσχετο θέμα, να λέει πως αν δεν προστατέψουμε το κράτος πρόνοιας στην ευρώπη θα ζήσουμε ένα νέο 1848). Πάντως έχω βαρεθεί να περιμένουμε από την ελιτ να δώσει λύσεις στα άμεσα ζητήματα και να λέμε δεν είναι δική μου δουλεία και να προχωράμε ήσυχοι.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 25, 2015 8:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Υπάρχει μια ύπουλη προπαγάνδα από τα μμε, που εστιάζει και προβάλλει το δράμα των προσφύγων και δεν εστιάζει ούτε προβάλλει την ανικανότητα των ηγετών να προλάβουν το δράμα.

Φαίνεται ως ανθρωπιστική και σωτήρια λύση η αποδοχή των μεγάλων κρατών να ανακουφίσουν το δράμα ανοίγοντας επιτέλους τα σύνορα στους πρόσφυγες και κρύβεται έτσι φαρισαϊκά ο σχεδιασμός και η πρόθεσή τους να προκαλέσουν το δράμα ώστε να φέρουν νέο φτηνό αίμα στα εργοστάσιά τους και ταυτόχρονα να ελέγξουν μακροπρόθεσμα τη γεωπολιτική της περιοχής.

Το ερώτημα: "και τι θα μπορούσε να γίνει;" δεν ακούστηκε και ούτε πρόκειται ποτέ να ακουστεί σε κανένα "σοβαρό" φόρουμ, διότι θα φανεί είτε η ανεπάρκεια, είτε το δόλιο σχέδιο και ο φαρισαϊσμός.

Τι θα μπορούσε να γίνει λοιπόν;

Πολύ εύκολη απάντηση, ακόμα και από έναν μη πολιτικό και μη στρατιωτικό και διπλωματικά άσχετο πολίτη που θεωρεί τον εαυτό του πολύ πέρα από την τελευταία τρύπα του ζουρνά: την αφεντιά μου.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, επειδή ιστορικά οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι πάντα οι χειρότεροι, έπρεπε οι ηγεσίες των μεγάλων δυνάμεων που κόπτονται σήμερα για το δράμα των προσφύγων να κάνανε το εξής:
Με την έναρξη του εμφυλίου, να παρέμβει είτε το ΝΑΤΟ, είτε η Ρωσία, είτε η Γαλλία , είτε από κοινού, να καταλαμβάνανε μια έκταση όσο ένας νομός (π.χ όπως ο νομός Σερρών) δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και να μεταφέρονταν εκεί 2,3,10 εκατομμύρια άμαχοι (ο νομός Αττικής έχει για παράδειγμα πάνω από 5). Αν χρειαζόταν περισσότερη έκταση να καταλαμβάνονταν και αυτή. Εκεί ο διεθνής στρατός με τη συνδρομή όλων μας θα μπορούσε ελεγχόμενα να οργανώσει και να συντηρήσει τους ανθρώπους αυτούς για όσο διάστημα χρειαζότανε. Έτσι και οι άμαχοι δεν θα φεύγανε σε άλλες πατρίδες αλλά θα μένανε στη χώρα τους και μόλις τελείωνε η ιστορία θα επέστρεφαν στις εστίες τους, και οι αντιμαχόμενες πλευρές θα πιέζονταν από τον ίδιο το λαό τους να τα βρούνε και δεν θα υπήρχε το εμπόριο ανθρώπων που υπάρχει σήμερα, και δεν θα υφίσταντο την πίεση τα κράτη Ελλάδα Ιταλία από τα κύματα των προσφύγων, και δεν θα υπήρχε το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα από την ανοργανωσιά και τον ερασιτεχνισμό των υπευθύνων για το μεταναστευτικό, και δεν θα αναστατώνονταν ολόκληρα νησιά από την κάθοδο των απεγνωσμένων, και δεν θα υπήρχαν σε αυτόν τον βαθμό απεγνωσμένοι.
Αλλά βλέπεις, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι τελικά οι άνθρωποι.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 3:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δηλαδή στην προκείμενη προτείνεις στρατευματα κατοχής να κατείχαν μέρος μιας χώρας με δικαιολογία να προφυλάξουν τον κόσμο; Περίπου όπως φτιάχτηκε το κράτος του Ισραήλ επειδή κανείς δεν ήθελε τους "εβραίους".

Αλήθεια αυτή είναι η βέλτιστη λύση κατεσέ;
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 7:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι, την βλεπω ως την καλυτερη λυση απο τη στιγμη που ξεσπα ενας εμφυλιος. (Το καλυτερο φυσικα ειναι να μη φτασει να ξεσπασει ο εμφυλιος αλλα και οποισδηποτε πολεμος).
Και δεν εχει καμμια σχεση με την ιδρυση του Ισραηλ.
Τοτε οι δυναμεις κατελαβαν την Παλαιστινη χωρις να υπαρχει πολεμος και στη συνεχεια απωθησαν τους ιθαγενεις Παλαιστινιους για να φερουν Ευρωπαιους Εβραιους.
Με αυτο που προτεινω, οι δυναμεις καταλαμβανουν μια περιοχη μιας ηδη εμπολεμης ζωνης, δεν απωθουν κανεναν, φερνουν ολο τον αμαχο πληθυσμο των ιθαγενων και τον προστατευουν και τον συντηρουν και οταν τελειωνει το μακελειο του επιτρεπουν να γυρισει στις εστιες του.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 3:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για μένα αυτό δυναμιτίζει κιάλλο το κλίμα και με δεδομένο το σκιώδες ισλαμικό κράτος που μπορεί με δυσκολία μεν αλλά μπορεί να επιτίθεται μεμονομένα ακόμα και σε δυτικές χώρες και πρωτεύουσες δεν είναι και τόσο ασφαλές τελικά.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 26, 2015 4:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δηλαδή θεωρείς πιο ασφαλές:

1. Οι ιθαγενείς να μην έχουν πουθενά στην πατρίδα τους καμία περιοχή αυστηρά απόλυτης παύσης του πυρός.
2. Οι ιθαγενείς να ψάχνουν και να παρακαλάνε για τον κάθε σωματέμπορο που τους υπόσχεται ότι θα τους βγάλει από τη χώρα.
3. Οι ιθαγενείς να ψάχνουν για χρήματα ώστε να λαδώσουν τους συνοριοφύλακες του δικού τους ή άλλου κράτους και ταυτόχρονα να πληρώσουν τον σωματέμπορό τους. Και βέβαια μόνο για τους πλούσιους υπάρχει μια τέτοια ελπίδα, αν είσαι φτωχός θα κάτσεις στ' αυγά σου.
4. Να διανύσουν με μωρά παιδιά νυχτιάτικα άγνωστες θάλασσες ανάμεσα σε άλλους άγνωστους ανθρώπους με άγνωστους σε αυτούς προορισμούς.
5. Να φτάσουν στην κάθε Ομόνοια όπου θα τους την πέσει ο κάθε επιτήδειος αναγκάζοντάς τους να κάνουν οτιδήποτε για να επιβιώσουν
6. Να βρεθούν σε μια χώρα όπου ξέρουν πως το κοινό αίσθημα που θα προκαλούν θα είναι το "ανεπιθύμητοι", με ελάχιστες εξαιρέσεις, και άρα ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύουν από υπερπατριώτες ή ακόμα και από προβοκάτσια που μπορεί πολύ εύκολα να σκηνοθετήσει μια πολιτική ομάδα ώστε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
7. Να εγκαταλείψουν τη χώρα τους δίνοντας έτσι ένα πλεονέκτημα στην επικρατούσα στρατιωτική ομάδα να επιβληθεί ευκολότερα "δημοκρατικά", μετά το πέρας των εμπόλεμων επιχειρήσεων.
8. Να κινηθούν άνετα καλυπτόμενοι ανάμεσα σε μετανάστες και άνθρωποι με τρομοκρατικά κίνητρα για να μεταφέρουν το δικό τους αντάρτικο σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δείχνει ότι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή αυτοί οι 8 λόγοι τους οποίους έγραψα πιο πάνω και είναι η πραγματικότητα, είναι κάτι το ασφαλές. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς όταν συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Τους ταλαιπωρούμε και αυτούς και εμάς και βάζουμε μια ωρολογιακή βόμβα στο μέλλον των κοινωνιών μας. Αυτό που συμβαίνει τώρα με τις ευλογίες των ΗΠΑ-ΕΕ, δεν είναι λύση, αλλά σχέδιο μελλοντικής αποσταθεροποίησης. Οι τύποι ξαναφτιάχνουν τις κοινωνικές δομές έτσι ώστε να μπορούν να φέρνουν μελλοντικά και κατά το δοκούν το μπάχαλο στις ίδιες τους τις κοινωνίες.
Γιατί;
Διότι αλλιώς ψηφίζεις και δέχεσαι πράγματα όταν απειλείσαι από τον γείτονα σου και αλλιώς όταν δεν υπάρχει απειλή.

Και ας κλείσω και με μια νότα αισιοδοξίας, με ένα φτερούγισμα ελπίδας:
Παράθεση:
Ζυλιέν: Ο Αφρικανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις πανελλαδικές

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω». Με αυτά τα λόγια, ο 20χρονος Ζυλιέν, που «δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και σήμερα είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως αποκαλεί την Ελλάδα.

Ο Ζυλιέν διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων της Κόνιτσας.

Η χαρά του για την πρωτιά ξεχειλίζει.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους γονείς και τα αδέλφια μου, που δεν υπάρχουν πια στη ζωή» λέει και προσπαθεί να κρύψει τα δάκρυα που κυλούν από τα μάτια του.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα ήταν 16 χρόνων. Τον πρώτο καιρό αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Ως «παράνομος» μετανάστης, έμεινε για τρεις μήνες στα κρατητήρια του Έβρου και στη συνέχεια περιπλανήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ώσπου τον Οκτώβριο του 2012, με εισαγγελική παραγγελία, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο της Κόνιτσας.

Οι υπάλληλοι του Κέντρου θυμούνται πως τότε ο Ζυλιέν δεν μίλαγε ελληνικά, ήταν πάντα θλιμμένος, σκεπτικός και το μοναδικό αίτημά του ήταν να πάει σε σχολείο. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να εγγράψουν τον νεαρό πρόσφυγα από την Αφρική στο ΕΠΑΛ της Κόνιτσας.

«Οι γονείς μου, πάντα μού έλεγαν ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι η παιδεία. Εγώ αυτό το κράτησα» εξηγεί ο Ζυλιέν μιλώντας για τη θέλησή του να συνεχίσει στο σχολείο, που απρόσμενα είχε διακόψει στην πατρίδα του, αλλά και για τη δύσκολη ελληνική γλώσσα, την οποία με επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε να μάθει.

Όπως αναφέρει, στο Κέντρο της Κόνιτσας, από την πρώτη στιγμή, καθώς η καθηγήτρια-φιλόλογος Γιάννα Νίκου του παρέδιδε μάθημα Ελληνικών τα απογεύματα.

Στις περισσότερες κουβέντες του, ο Ζυλιέν επικαλείται τον Θεό, στον οποίο όπως μας αποκαλύπτει, προσεύχεται καθημερινά. Πάνω στο γραφείο του, μας δείχνει την Καινή Διαθήκη, «φυλαχτό» από τη μητέρα του, πριν την αποχωριστεί για πάντα, βίαια. Οι άνθρωποι της Κόνιτσας λένε πως πολλές φορές είδαν τον Ζυλιέν να ανηφορίζει με τα πόδια το βουνό και να πηγαίνει στην Μονή Στομίου, το ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσιου.

Το ΕΠΑΛ της Κόνιτσας ήταν για τον νεαρό μία οικογένεια, γιατί, όπως μας περιγράφει, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ήταν ο πρώτος μαθητής στην τάξη, κάθε χρόνο, και το απολυτήριό του γράφει 19,8.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ζυλιέν έκανε αίτηση για χορήγηση προσφυγικού ασύλου. «Θέλω να νιώθω ασφαλής και να έχω διεθνή προστασία, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης. Θέλω να προχωρήσω για να γίνω χρήσιμος και σημαντικός άνθρωπος για την κοινωνία. Να προσφέρω, όσο μπορέσω, στην Ελλάδα που με βοήθησε» είναι η απάντησή του στο ερώτημα για το πώς βλέπει τώρα το μέλλον του.

Τον ελεύθερο χρόνο του, ο νεαρός ζει με αναμνήσεις από την οικογένεια που έχασε και τον τόπο του. Γιος πολιτικού, αν και γύρισε σελίδα στη ζωή, δεν διαγράφει από τη μνήμη του τον αγώνα του πατέρα του και των συμπατριωτών του για τη δημοκρατία.

_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2015 2:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για μένα- κατα την γνώμη μου είναι πιο ασφαλές. Θα σε πω όμως και κάτι άλλο θεωρείς τους εε-ηπα και νάτο τους καλούς της υπόθεσης. Από που προκύπτει αυτό; Οταν συμμετέχεις σε οργανώσεις και αποστολέςτου νατο είναι εύλογο να έχεις τέτοιες συνέπειες. Και λίγες είναι. Εγώ αν είμον στους υποστηριχτες του ισις και όχι μόνο θα κήρυττα τον πόλεμο σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο νατο.

Η ιστορία της βορειοατλαντικής συμμαχίας είναι μες το αίμα και η δράση της έχει επιφέρει αυτές τις αντιδράσεις. Οπου έχει επέμβει φέρνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτά που εχει καλυτερέψει. Δεν μιλάμε για σώμα τύπου διεθνών ταξιαρχιών.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2015 7:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παρά το όργανο των 5 τραπεζιτών.
Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.
Το ΝΑΤΟ αναφέρεται (με τη στρατιωτική έννοια του όρου) στις ηγεσίες ΗΠΑ-ΕΕ και οι ηγεσίες ΗΠΑ-ΕΕ αναφέρονται (με την πολιτική έννοια του όρου) στους τραπεζίτες αυτούς.
Αν έκανε το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ηγέτες ΗΠΑ-ΕΕ) αυτό που πρότεινα (και αν το πρότεινε είμαι σίγουρος θα δεχόταν η Ρωσία να το κάνανε από κοινού) τότε θα ήταν οι καλοί της υπόθεσης. Όμως δες ανταυτού τι μπάχαλο γίνεται και τι δράμα παίζεται μπροστά μας. Μόνο ένα ύπουλο σχέδιο μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που αφήνουν να γίνει.
Γιαυτό δεν τους θεωρώ τους καλούς της υπόθεσης. Διότι επιτρέπουν να γίνει αυτό που γίνεται.

Οι ισις δεν έχουν καμμία δύναμη σε μη μουσουλμανικές χώρες.
Είτε κυρήξουν τον πόλεμο είτε όχι σε όλον τον κόσμο, δεν παίζει κανένα ρόλο και είναι παιδιάστικοι λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση.
Το ισλαμ είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό σύστημα, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.
Μόνο αν γίνει μια χώρα ισλαμική, μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσει δύναμη το ακραίο ισλαμ, δηλαδή οι τζιχαντιστές.
Όσο ο πληθυσμός των μουσουλμάνων είναι μειοψηφία, φοβούνται να εκδηλωθούν δημόσια οι ακραίοι. Δεν είναι ήρωες είναι ψευτόμαγκες δολοφόνοι που προσπαθούν να φοβίσουν με φρικαλεότητες που σκηνοθετούν και δημοσιεύουν.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2015 3:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η προιστορία του ισλαμικού κράτου μας δείχνει πως οι μουσουλμανοι-μουτζαχεντίν ήταν μαχητές της ελευθερίας όταν βόλευε την δύση στα τέλη του ψυχρού πολέμου και μετατράπηκαν μετά από χρόνια σε τρομοκράτες όταν έφυγε η αυτοκρατορία του κακού κατα Ρ.Ρήγκαν από την μέση.

Τέλος πάντων οι επεμβάσεις των δυτικών από την περίπτωση της Κορέας ως και την Γιουγκοσλαβία δεν επέφεραν θετικά ή καλύτερα τα θετικά ήταν πολύ λιγότερα από τα αρνητικά.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 27, 2015 10:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σου είπα, θεωρώ τους δυτικούς εγκληματίες και για όσα έκαναν και για όσα επιτρέπουν να γίνονται σήμερα σε βάρος των αμάχων και των μεταναστών.
Και οι μουτζαχεντίν και οι ισις, με αμερικάνικα όπλα της τελευταίας τεχνολογίας είναι εξοπλισμένοι.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
Σελίδα 1 από 4

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center