Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Δάκης Μαυροφρείδης Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 04, 2017 11:35 pm Θέμα δημοσίευσης: Σκάνδαλο Weinstein |
|
|
Μετά τον Μπιλ Κόσμπι, τον παραγωγό Weinstein αλλά και τελευταία τον Κέβιν Σπέισι, αποκαλύπτεται η "ηθικότητα" της πολιτισμένης Δύσης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή της απολίτιστης Boko Haram.
Ερώτηση: Η καταδυνάστευση των άλλων από αυτούς που έχουν κάποιο είδος εξουσίας είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης ή υπάρχει κι άλλος δρόμος; _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
http://d-mavrofrides.simplesite.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 05, 2017 6:33 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν υπάρχει όσο η κοινωνία συντηρεί και διαιωνίζει το μύθο ότι η δύναμη είναι έμφυτο μέσον ατομικής ανάδειξης κι όχι κοινωνικής προσφοράς. Όταν γκρέμιζαν στην αρχαιότητα το τείχος της πόλης για να περάσει ο Ολυμπιονίκης,ήξεραν όλοι ότι ο ίδιος αυτός πολίτης θεωρούσε τιμή του να υπερασπιστεί αυτό το άνοιγμα με το σώμα του.
Πού να τα φτάσουμε σήμερα εμείς αυτά;Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
Τώρα θα μου πεις ότι κάποιος σαδισμός ενυπάρχει και στα παιδιά αλλά τα παιδιά υποτίθεται είναι ακαλλιέργητα ακόμα κι εξαρτώνται απ' τους ενηλίκους των οποίων αυτή η προστασία υποτίθεται είναι το πρότυπο για να μάθουν και τα ίδια τα παιδιά να προστατεύουν τα δικαιώματα των πιο ανίσχυρων.
Δυστυχώς,ακόμα και η ανατροφή των παιδιών έχει δυο αντιφατικές όψεις που ανακλούν τη γενικότερη κοινωνική νεύρωση:η κοινωνικοποίηση στοχεύει σε μια επιφανειακή συγκράτηση του ατομισμού ,τηρώντας τα προσχήματα,ώστε αυτός να εκδηλωθεί είτε νόμιμος και "φυσικώ δικαίω" μέσω των θεσμών που προωθούν τον άκρατο ανταγωνισμό είτε παράνομα σε εξωθεσμικό επίπεδο,όπως οι περιπτώσεις που ανέφερες ,που κοντεύουν να γίνουν θεσμός από τη μειωμένη αντίσταση ,καλλιεργούμενη εμμέσως από την κυρίαρχη ιδεολογία της ατομιστικής επικράτησης.
Να ρωτάμε ,λοιπόν, τα παιδιά μας όχι μόνο αν πέρασαν καλά στο σχολείο αλλά αν πέρασαν κι οι άλλοι καλά! Κι επίσης να τα συνηθίζουμε στην ηθική αμοιβή των πράξεών τους κι όχι μόνο στα υλικά ανταλλάγματα. _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Έχει επεξεργασθεί απο τον/την ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στις Κυρ Νοέ 05, 2017 11:39 am, επεξεργάσθηκε 2 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
timestotimes Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 05, 2017 10:32 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mια δουλειά είναι η καταδυνάστευση από τους δυνατούς και μία άλλη η προσκόλληση των ατόμων (πολλές φορές των αδυνάτων) στους ισχυρούς (αμφίδρομη η σχέση) ή στους πολλούς. To "follow the flow" είναι νομίζω ζήτημα συναισθηματικής ανασφάλειας από τη μία και ασφαλούς εκτόνωσης από την άλλη. Είναι οι άγραφοι κανόνες μιας κοινωνίας. Η "λογική" αυτή λέει:Αφού το κάνουν οι πολλοί.. μπορώ να το κάνω κι εγώ. 'Η αφού το κάνει ο δυνατος.. μπορώ ν' ακολουθήσω διοτί εσφαλμένα πιστεύω οτι αυτός μπορεί να με "καλύψει". Ωραία τα είπες Ιωάννη.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 05, 2017 11:31 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
✌️ _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iason Πρύτανης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 05, 2017 10:30 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
The dark side of the earth. Δεν έχει η σελήνη μόνο... _________________ -Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|