Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για συγκεκριμένους ιθύνοντες
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 20, 2013 10:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑ Απάντηση με Συμπερίληψη

ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑ
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την SARUMAN στις Τρι Ιούλ 23, 2013 6:39 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 20, 2013 10:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Saruman
μάθε να ζεις και στη σκιά και στον ήλιο...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 20, 2013 10:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

E-Lawyer

http://elawyer.blogspot.gr/2006/05/blogger_14.html

ένα νομικό ιστολόγιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή

Παράθεση:

Ανώνυμες απειλές κατά blogger και νομική προστασία
Σε ένα διαδραστικό περιβάλλον προστασίας της ανωνυμίας είναι αναμενόμενο η χρήση της να γίνεται ασπίδα για παράνομες πράξεις, όπως οι απειλές. Η απειλή, όπως είναι γνωστο αποτελεί ποινικό αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο, ανεξάρτητα από το μέσο με το οποίο τελείται (προφορικά, γραπτά, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά).

Άρθρο 333. Απειλή
1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή με άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
2. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

Επίσης η απειλή συνιστά προσβολή της προσωπικότητας, για την οποία ο θιγόμενος δικαιούται να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από τα δικαστήρια.

Η βία εννοείται ότι μπορεί να είναι λεκτική-ψυχολογική και να περιορίζεται στο να προαναγγέλλει το κακό το οποίο θα συμβεί στον απειλούμενο.
Ακόμη κι όταν όμως δεν υπάρχει απειλή με την νομοτυπική έννοια που της προσδίδεται από τον ποινικό κώδικα (εξαγγελία κακού κλπ), η απόπειρα πρόδηλου εκφοβισμού ενός blogger προκειμένου να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεοντολογικά ανεκτή.

Ένα τέτοιο δυσάρεστο παράδειγμα στρεβλής αντίληψης και κατάχρησης της έννοιας της ανωνυμίας υπάρχει στο ιστολόγιο iblog, εναντίον του iblogteam.

Παρατηρούμε ότι κάποιος

μιλάει με φράσεις που εμπίπτουν στην έννοια της εξύβρισης ("καλή μου αδερφούλα παναγιωτάκη" , "ε, φανταστικέ μαλάκα;" = άρθρο 361 του Ποινικού Κώδικα=φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή που μπορεί να επιβληθεί μαζί με τη ποινή της φυλάκισης)
επιβάλλει στον blogger να διαγράψει στοιχεία από ένα κείμενό του και να ζητήσει και συγγνώμη (!) που τα έγραψε, επειδή τάχα αναφέρονται σε κάποιο πρόσωπο που αντικειμενικά δεν είναι προσδιορίσιμο και δεν ξέρουμε καν αν είναι υπαρκτό.
συνοδεύει την προσταγή του με σαφέστατη απειλή (τουλάχιστον) για τη σωματική ακεραιότητα του blogger ("για να μην βρεθεις στο ΙΚΑ με αλλο ρολο και χωρις να κερνας γενικες αιματος. Επισης ειναι αμαρτια να σε εχουν δεχτει για μεταπτυχιακο στην ομορφη Αγγλια και τελικα να μην καταφερεις να ταξιδεψεις"= άρθρο 333 ΠΚ = βλ. παραπάνω για τις ποινές").

Φυσικά όλοι αφήνουμε ίχνη στο Internet και οι IP αποτελούν δεδομένα από τα οποία μπορεί να εντοπιστεί το τερματικό από το οποίο ανέβηκαν τα μηνύματα. Oι bloggers εξοπλίζουν συνήθως τους δικτυακούς τους λογαριασμούς με δυνατότητες καταγραφής των IP των επισκεπτών. Με μία απλή εισαγγελική παραγγελία ρουτίνας, ο πάροχος υποχρεούται να παραχωρήσει στον θιγόμενο τα στοιχεία του συνδρομητή, από τον οποίο μπορούν να παραχωρηθούν τα στοιχεία των πιθανών χρηστών έναντι των οποίων υπάρχει δικαίωμα υποβολής μήνυσης και αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Σε μια τέτοια περίπτωση επομένως, η ανωνυμία, σύμφωνα με τον νόμο μπορεί να αρθεί και οι υπεύθυνοι να αχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης με συγκεκριμένες κατηγορίες.
Πέρα από το νομικό μέρος, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και σε επίπεδο δεοντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτομο που έγραψε το μήνυμα ενισχύει την ένταση της απειλής του με τη φράση "επειδή εγώ ξέρω ποιος είσαι και τι σχέση έχεις (είχες) με το κανάλι αυτό", επιθυμώντας απελπισμένα να αποσπάσει "μια συγγνώμη", από τον μπλόγκερ, επειδή, σύμφωνα με τον σχολιαστή "κάνει λάθος". Εμάς θα μας εξηγήσει ΠΟΙΟ είναι το "λάθος" που κάνει ο blogger, ο οποίος έγραψε ένα απολαυστικό και σατιρικό άρθρο ξεσκίζοντας όπως πρέπει το τηλεοπτικό κονικλοτροφείο του "συγχρονου ελληνικου τραγουδιού", όπως εκπροσωπείται από το εκεί αναφερόμενο σκουπιδαριό, όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε φορέας του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης;
Ενθαρρύνουμε τον blogger ώστε:

να μην ενδώσει στις άνανδρες απειλές που προέρχονται από ανώνυμους που καταχρώνται την διαδικτυακή ανωνυμία.
να αφήσει όπως έχει το κείμενό του, εκτός αν συγκεκριμένα και επώνυμα πρόσωπα δηλώσουν ότι θίγονται από αυτό και του το ζητήσουν με νόμιμο τρόπο -και εφόσον, βεβαια, υπάρχει ένα δικαιολογημένο έννομο συμφέρον τους που υπέρέχει του δικαιώματός του στην ελεύθερη έκφραση.
να μη διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά του, εφόσον αισθάνεται ότι θίγεται από τη συμπεριφορά που εντοπίστηκε στο blog του.
να συνεχίσει να δημοσιεύει τα σατιρικά του κείμενα χωρίς να αισθάνεται κανένα φόβο από όπου κι αν προέρχεται, ασκώντας χωρίς δεύτερη σκέψη το συνταγματικό του δικαίωμα στην πληροφόρηση και την ελευθερία της γνώμης.

Η φραστική βία δεν θα περάσει στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.




ένα από 48 σχόλια :

e-Lawyer είπε...

Παρακάμπτετε βέβαια ότι όλα αυτά δεν αναιρούν την κεντρική θέση του ποστ μου, ότι σημειώθηκε ΑΠΕΙΛΗ και ΕΞΥΒΡΙΣΗ εις βάρος ενός blogger από ανώνυμους, κατά κατάχρηση της ανωνυμίας τους.
Αυτό εξέτασα στο post μου. Ακόμη κι αν έχει προηγηθεί εξύβριση, αυτό δεν δικαιολογεί παράνομες επιθέσεις από αγνώστους, αλλά μόνο από τον ίδιο τον φορέα του τυχόν δικαιώματος που προσβλήθηκε, και μάλιστα ΑΜΕΣΩΣ μόλις εκδηλώνεται η τυχόν παράνομη πράξη, από δικαιολογημένη αγανάκτηση, κατ' άρθρο 361 παρ. 3 ΠΚ.

Η βωμολογία είναι ένα παραδοσιακό στρατήγημα του κωμικού, δεν λειτουργεί ως κυριολεξία, δεν έχει σκοπό να προσβάλλει, ούτε να παραβιάσει δικαιώματα, στο μέτρο που ασκείται ως αναπόσπαστο συστατικό της σατιρικής τέχνης (άρθρο 16 Σ.) Μόνον εφόσον μπορούν να εντοπιστούν στοιχεία καταχρηστικής ενάσκησης (άρθρο 367§2β ΠΚ) μιας τέτοιας έκφρασης είναι δυνατόν να καταλήξουμε στο ότι ο εκφραζόμενος διέπραξε εξύβριση, αλλά εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες, όπως ίσως γνωρίζετε, μία θεμελιώδης αρχή ποινικού δικαίου συνηγορεί προς την αθωώτητα του φερόμενου ως δράστη.

Κακώς μου καταλογίζετε στοιχεία ad hoc υποκειμενικότητας: η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα στοιχείο που υποστηρίζω από την πρώτη μέρα που άνοιξα το blog. Οι περιορισμοί αυτού του δικαιώματος ειναι αυστηροι, συγκεκριμένοι, γνωστοί και κατά την γνώμη μου δεν συντρέχει κανένας στην παραπάνω υπόθεση. Τουλάχιστον στην έκταση που είναι γνωστή σε μένα και από όσο μπορώ να κρίνω ως τρίτος. Και υπενθυμίζω ότι το θέμα μου πρώτα από όλα ειναι η απειλή, για την οποία δεν βλέπω να κόπτεστε.


2 από 48 :
neTpen είπε...

Ο λεκτικός τραμπουκισμός και οι απειλές δεν είναι ποτέ αποδεκτή μέθοδος επίλυσης των διαφορών.

Οι προσωπικές ύβρεις δεν είναι χιούμορ, ούτε προστατευτέο στοιχείο της ελευθερίας έκφρασης.

Το να απομονώνεις μια όψη του περιστατικού δεν είναι αντικειμενικότητα. Αν θες να το διατυπώσω νομικά, η προηγούμενη άδικη συμπεριφορά του θύματος είναι σημαντική για την ποινική αποτίμηση της συμπεριφοράς του δράστη.



3 από 48 :
e-Lawyer είπε...

Η προηγούμενη άδικη συμπεριφορά, σύμφωνα με τα άρθρα στα οποία σας παρέπεμψα, καθιστά ανεκτή μόνο την άμεση αντίδραση από δικαιολογημένο ενδιαφέρον α μ έ σ ω ς μ ε τ ά την τέλεση της πράξης και από το ίδιο το θ ύ μ α. Όχι μετά από ένα μήνα (βλ. υπόθεση Κούγια-Βαλλιανάτου), όχι από τ ρ ί τ ο υ ς.
Επίσης πρέπει να τελεί σε μια σχέση αναλογίας, αντίστοιχα όπως στην αξιολόγηση του μέτρου της άμυνας. Σε μια εξύβριση, η αναλόγική αντίδραση από δικαιολογημένο ενδιαφέρον δεν μπορεί να είναι η απειλή της σωματικής ακεραιότητας από τρίτους και μάλιστα μετά από δύο εβδομάδες από την τέλεση της πράξης.
(Υ.Γ. Διακρίνετε επιχειρηματολογική υποκειμενικότητα στα παραπάνωWink


4 ... 9 από 48 :

Evelina είπε...

Για να τελειώνουμε,

Η Εβελίνα είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Kαι είμαι εγώ, και παρακαλώ τον E lawyer ή/και τον administrator του blog να κατεβάσει το post αμέσως αφού έτσι θέλετε μόνο να γίνει και δε σας αρκεί ότι τόσοι άνθρωποι ασχολούνται μ αυτό.
Δεν ήξερα ότι το να γράφει κανείς για υπαρκτό πρόσωπο -που το έχουν αναγνωρίσει κάποιοι άλλοι(ούτε αυτό σας φτάνει?)- με αναφορές για "το πόσο πουτάνα είναι", δεν αρκεί για να κατέβει ένα post...
Και τα λοιπα περι σατυρας και κωμικου, τα θεωρω τουλαχιστον υποκριτικα.
Δε μπορώ να βρω ούτε ένα σημείο που να σατιρίζει, αντίθετα, βρίσκω ένα απολύτως σοβαρό σχόλιο "με το mad έχω προηγούμενα" (θα τα διαβάσετε πιο κάτω) και αυτός είναι και ο λόγος για τα σχόλιά του για μένα. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩς ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ Η ΣΑΤΙΡΑ E LAWYER? Και πόσο μάλλον όταν η ύβρις επαναλαμβάνεται τόσες φορές σε ένα άσχετο με μένα κείμενο.
Αναρωτιέμαι για την σχέση σου, αγαπητέ e lawyer με τον συντάκτη του post...

Επίσης Ε Lawyer... γράφεις… "σημειώθηκε ΑΠΕΙΛΗ και ΕΞΥΒΡΙΣΗ εις βάρος ενός blogger από ανώνυμους"!!!
Δεν είδα με τη σειρά μου να κόπτεστε για την ανωνυμία του Παναγιώτη(που έπρεπε να ψάξω για να τον βρω) αλλά μόνο για την ανωνυμία όσων με υπερασπίστηκαν...
Υπάρχει έστω ένας που χρησιμοποιεί το αληθινό του όνομα?
Η ανωνυμια λειτουργει ευνοικα μονο για τους τακτικους του Blog σας και για κανεναν αλλον?

Ακόμη διαβάζω... "αλλά μόνο από τον ίδιο τον φορέα του τυχόν δικαιώματος που προσβλήθηκε, και μάλιστα ΑΜΕΣΩΣ μόλις εκδηλώνεται η τυχόν παράνομη πράξη, από δικαιολογημένη αγανάκτηση"
Είναι πολύ αστείο να γράφεις φίλε μου ότι δέχεσαι να αντιδράσω αμέσως και όχι μετά από ένα μήνα! Δεν ήξερα ότι όλη μέρα έπρεπε να ψάχνω σε blogs και sites για το ποιος γράφει και τι, για μένα, ώστε να αντιδρώ άμεσα!!
Αν καποιος επρεπε να αντιδρασει αμεσα, αυτος ησουν εσυ E-Lawyer, ειδικα απο την στιγμη που εχει προηγηθει και mail στον administrator του blog για το προσβλητικο περιεχομενο του post απο τον «Iblog Team». Στο mail αυτο επισυναπτοταν το post, μεταφρασμενο και στα αγγλικα ωστε να καταλαβουν ολοι οι υπευθυνοι οτι επρεπε αυτο το κειμενο να κατεβει.
Που ηταν τα αντανακλαστικα σας τοτε? Ήμαρτον... Μερικοί από μας, έχουμε και τόσες άλλες δουλειές να κάνουμε.

Και τέλος, ότι με αναγνώρισαν άνθρωποι, και απάντησαν με την ιδιότητα των φίλων μου, δε νομίζω ότι έχεις καν δικαίωμα να το κρίνεις,-πόσο μάλλον να το θέτεις και προς συζήτηση!!!- όταν έχει προηγηθεί το ευγενέστατο mail σου στο οποίο αποδεικνύεις τόσο όμορφα πόσο Κύριος είσαι... Μήπως να ζητήσουν και συγνώμη???

Παρεμπιπτόντως, γραφει ο IBlog καπου αλλου: ως… «Δε γράφω περισσότερα για την Εβελίνα, μήπως βρούμε κανένα μπελά»… αυτό e lawyer το καταλαβαίνεις??? Η γι αυτόν τον μπελά επίσης δεν ‘κόπτεσαι’???

Για να τελειώνουμε λοιπόν Παναγιώτη, γιατί είσαι πολύ μικρός και όπως γράφεις κι εσύ σε ένα Blog σου ..Η Ζωή είναι πουτάνα...Συμφωνώ μαζί σου.. Είναι μεγάλη πουτάνα και είναι και πολύ μικρή... ξάδερφε.
Τα παιδιά λοιπόν στο mad μου είπαν ποιος είσαι, αλλά και εσύ καημένε μου, δίνεις μόνος σου άλλα τόσα στοιχεία για τον εαυτό σου, που είσαι τόσο εύκολα 'προσβάσιμος' που δε το φαντάζεσαι...

Επειδή λοιπόν ΒΑΡΙΕΜΑΙ τα δικαστήρια, και αυτό δεν είναι απειλή, κατέβασε το post...Εσύ, ο e lawyer, καποιος άλλος... δε με απασχολεί ποιος.. μόνο κάντο γρήγορα γιατί κάνω τόσες μέρες υπομονή και εξαντλήθηκε.

Και τη συγνώμη σου την περιμένω ακόμη.


PS1... To post φαίνεται από το google όταν κάνω search με το όνομά μου..θα το ξέρετε, απλά σας θυμίζω πόσο γρήγορα μπορεί να ξεκινήσει κι άλλη έννομη διαδικασία για να προστατεψω και τα δικα μου δικαιωματα. (Και ούτε αυτό είναι απειλή... απλό reminder είναι)

PS2 Ο «κυριος» Ιblog Team χρησιμοποιει τον χαρακτηρισμο αυτο εναντιον μου, γιατί καποτε αιτήθηκε δουλεια στο καναλι στο τμήμα για το οποίο ήμουν υπεύθυνη, αλλά δεν προσλήφθηκε τελικά. Αυτα για το ιστορικο και για να μαθουν και οι υπολοιποι που στηριζει τον επωνυμο και στοιχειοθετημενο χαρακτηρισμο του...
1:36 μ.μ.
neTpen είπε...

Συνεπώς, λες, δεν εφαρμόζεται στην εξύβριση πχ το 79 παρ. 3 α ΠΚ, επειδή υπάρχει το 308 παρ. 3 ΠΚ ;!;

Δεν έχουν σχέση γενικού προς ειδικό οι διατάξεις αυτές, με την τεχνική έννοια που υπονοείς, να αποκλείει δηλαδή η μια την εφαρμογή της άλλης. Απλά οι διατάξεις του γενικού μέρους του ΠΚ εφαρμόζονται σε κάθε έγκλημα, ενώ μερικά εγκλήματα έχουν ειδικές διατάξεις που εξειδικεύουν περισσότερο στοιχεία πχ του καταλογισμού ή προσδιορίζουν ειδικές συνέπειες όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που καθορίζουν.

Απορώ όμως: χρειάζεται να σου το πω με άρθρα για να το δεχτείς; Η κοινή λογική και το προσωπικό σου δικαιικό αισθητήριο δεν σε οδηγούν στην πεποίθηση ότι ΕΧΕΙ σημασία το ότι κάποιος "ήρξατο χειρών αδίκων"; - όχι για να δικαιωθεί ντε και καλά η αντίδραση κάποιου άλλου (προφανώς θιγόμενου) απέναντί του αλλά για να μετριαστεί, έστω, η απαξία της;
1:50 μ.μ.
neTpen είπε...

Όταν έγραφα το σχόλιό μου δεν είχε δημοσιευτεί ακόμη το παραπάνω σχόλιο της evelina.

E lawyer, όπως είδες ο iblog (team) βασίστηκε στην νομική σου γνώμη. Νομίζω πως μετά από όλα αυτά πρέπει να τον συμβουλέψεις να κατεβάσει το επίμαχο post, ακόμη κι αν τελείς εν αμφιβολία. Εγώ το προτείνω κατηγορηματικά.

Έχουμε κάνει πολλή κουβέντα για δεοντολογία και για ανωνυμία. Καιρός για την πρακτική εφαρμογή.
2:11 μ.μ.
The iblog team είπε...

Αγαπητή Εβελίνα (?) λάβετε υπ' όψη σας πως:

1) Δε σας γνωρίζω.

2) Δε με γνωρίζετε.

3) Δεν αναφέρω πουθενά πως το όνομα "Εβελίνα" συνδέεται με το κανάλι MAD.

4) Δεν συνδέθηκα ΠΟΤΕ επαγγελματικά με το κανάλι MAD.

5) Δεν είστε η μόνη γυναίκα με το όνομα Εβελίνα στην Ελλάδα.

6) Συνεπώς το post ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. Διότι απλώς ΔΕ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ!

7) Ο απειλητικός τρόπος με τον οποίο ζητήσατε (την πρώτη φορά) την αφαίρεση post ήταν απαράδεκτος και νομικά επιλήψιμος!

Cool Οι απειλές σας έχουν καταγραφεί όπως και όλα τα IP με τα οποία μπήκατε στο blog μου.

Βάσει όλων των παραπάνω και της ευθύνης που φέρω για την ορθότητα των κειμένων μου, αρνούμαι να σβήσω το εν λόγω post. Δεν πρόκειται να υποκύψω στη λογοκρισία σας επειδή απλώς έτυχε να έχετε ίδιο μικρό όνομα με την κοπέλα στην οποία αναφέρθηκα υβριστικά μεν, πολύ διακριτικά δε, στο κείμενό μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγνώμη από όλες τις Εβελίνες του πλανήτη. Συγνώμη λοιπόν.

(Ελπίζω το θέμα να λήξει άμεσα και χωρίς θύματα διότι δε θα αντέξω άλλο διασυρμό στη blogόσφαιρα. :p)
3:49 μ.μ.
για τον Παναγιωτη (Ξ) είπε...

Χαιρομαι γιατι βλεπω τα control mechanisms του blog σας τουλαχιστον να ευαισθητοποιουνται... Ελπιζω ολοι οι εμπλεκομενοι (και θιγομενοι) να ανταποκριθουν με την ιδια ταχυτητα αναγνωριζοντας το λαθος τους, με εμενα να κανω την αρχη.

Κατακρινετε με περιπλοκους νομικους ορους και παραπομπες σε νομους και αρθρα τον τροπο που ανταποκριθηκα, αλλα σκεφθειτε λιγο ρεαλιστικα το μεγεθος της αδικιας που διαπραττεται οταν αληθινα ονοματα στιγματιζονται ετσι αφελως σε συναρτηση με την δουλεια τους(και μαλιστα ονοματα που ειναι ιδιαιτερα αναγνωρισιμα, δεν ειναι Γιαννης/Κωστας/Νικος). Καλη η ελευθερια της εκφρασης, καλη και η ελευθερια του μεσου (ΙP tracing κτλ don't bother...ειναι λιγο παραμυθακια για τους αρχαριους, ολοι σας ξερετε την δυναμη του διαδικτυου), το πιο σημαντικο ομως ειναι η ηθικη αυτου που υπογραφει καθε post. Δεν με νοιαζει αν ο "κυριος" αυτος βριζει την Βισση και την Βανδη, δεν με αφορουν αυτα και δεν εχω σκοπο να κανω την cyber-police. Με νοιαζει και με "κοπτει" ομως οταν βρισκω ψαχνοντας απλα στο google, ασχημους χαρακτηρισμους σε ασχετο context για ατομα που ξερω καλα και μαλιστα με τροπο που τα κανει αναγνωρισιμα (σατυρα, τρυκ ονοματος, τεχνη στην προκειμενη περιπτωση=bullshit). Η προσεγγιση του "κυριου" ειχε εμπαθεια και κακία και αυτο ηταν το αποκρουστικο trigger. Η παρεμβαση μου ειχε μονο στοχο την αποσυρση του post, το οποιο και συνεχιζω να ζηταω επιμονα και οχι την οποιαδηποτε εμπλοκη με τον "κυριο". Απλα καμια φορα οι πολιτισμενες προσεγγισμενες οδηγουν σε ατελειωτες συζητησεις με ορολογιες, διαφωνιες, μπλα,μπλα,μπλα και το συγκεκριμενο πρεπει να κατεβει ΑΜΕΣΑ.

Νομιζω οτι το μονο πραγμα που μενει ειναι να αποσυρθει το post και να ζητηθουν εκατερωθεν συγγνωμες. Εαν και εφοσον αυτο γινει, ζηταω συγγνωμη απο τον "κυριο" Iblog που θιχτηκε η ευαισθητη προσωπικοτητα του και απο οσους συμμετεχουν στο blog αυτο και προσβληθηκαν απο την ωμοτητα της προσεγγισης μου. Εαν το επιμαχο κειμενο συνεχιζει να υπαρχει τοτε ολοι οι υπευθυνοι αυτοκαταδικαζεστε στο πυρ το εξωτερο της ανυπαρκτης δεοντολογιας σας και θα τα ξαναπουμε (χωρις απειλη για σωματικη βια μπλα,μπλα,μπλα).
Υ.Γ.1 Δειξτε οτι ολα αυτα τα ωραια που ευαγγελιζεστε, ξερετε να τα εφαρμοζετε και μεταξυ σας και οχι μονο στους "ξενους"
Υ.Γ.2 Respect σε οσους ειχαν τα cojones να το δουν αντικειμενικα και οχι να υποστηριξουν τον "δικο" τους.
Υ.Γ.3 Λυπαμαι Mr Iblog αλλα δεν με πειθεις για την αγνοτητα των προθεσεων σου στο συγκεκριμενο post
Υ.Γ.4 Αλλο η λογοκρισια και αλλο η καταχρηση ελευθεριας
4:10 μ.μ.
e-Lawyer είπε...

προς evelina:
1. Κι εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι η Χιονάτη ΚΑΙ οι επτά νάνοι. Ίντερνετ είναι, ό,τι δηλώσεις είσαι.
2. Δεν αναφέρθηκα σε σατύρους, αλλά σε σάτιρα.
3. Ακόμη κι αν ισχύουν όλα όσα λέτε και δεχτούμε και ότι υπάρχει μια εξύβριση (που εγώ διαφωνώ νομικά και το έχω εξηγήσει αναλυτικά νομίζω), επουδενί δεν πρέπει να κατέβει ένα ολόκληρο ποστ, αλλά το πολύ οι συγκεκριμένες φράσεις. Επίσης, αν είστε όντως τηλεοπτικό πρόσωπο, λυπάμαι αλλά ο ισχυρισμός ότι δεν μπορείτε να ψάχνετε κάθε μέρα τις αναφορές εναντίον σας δεν ευσταθεί γιατί είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοί σας κάθε μέρα και δεν υποχρεώνει όσους ασκούν κριτική να ενημερώνουν προηγουμένως ότι πρόκειται να γράψουν κάτι που ενδεχομένως να ενοχλήσει τις ευαίσθητες ψυχές σας. Μία τέτοια εκδοχή θα περιόριζε δυσανάλογα προς το σκοπό που θα εξυπηρετούσε, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης που σας υπενθυμίζω, δε περίπτωση που δεν το ενθυμείστε, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για εκτόξευση απειλών για τη σωματική ακεραιότητα κάποιου, ως μέσο εκβιασμού για να περιορίσει την ελευθερία του άλλου να λέει ελεύθερα ό,τι θέλει.
4. Αναλαμβάνετε την ευθύνη και για τις απειλές που εκτοξεύθηκαν κατά του iblog team; Γιατί τότε γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον το θέμα... Γιατί δεν βγαίνετε να αποκηρύξετε αυτές τις δηλώσεις βίας που έγιναν στο όνομά σας και για την προάσπιση της δικής σας τιμής, υποτίθεται; Μήπως συναινείτε σιωπηρά;
5. Επειδή προφανώς μπαίνετε πρώτη φορά στο blog μου, σας προτείνω να το διαβάσετε ΌΛΟ για να δείτε κατά πόσον οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές ή υπερασπίζομαι πράγματα που λέω από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Και αυτό ισχύει για όλους τους πρωτοεισερχόμενους επισκέπτες.
6. Εξυπακούεται ότι δεν έχω διαβάσει κανένα e-mail που έχει απευθυνθεί στον iblogteam, ακριβώς γιατί δεν έχω πρόσβαση στο mail box του. Στοιχειώδες.
7. Κόπτομαι για κάθε ανωνυμία και ο Παναγιώτης έχει αναφέρει το όνομά του σε μερικά posts του iblog, παραιτούμενος μόνο ως προς το μικρό του όνομα από το δικαίωμα του στην ανωνυμία. Κατά τ' άλλα προστατεύεται και η δική του όπως και όλων των άλλων, μέχρι να διαταχθεί διαφορετικά από δικαστική αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Συντάγματος.
8. Το αν ο κύριος iblogteam αιτήθηκε εργασίας ή όχι (γιατί δεν ξέρουμε και κατά πόσο είναι ακριβές αυτό που αναφέρετε) από οποιονδήποτε είναι προσωπική του υπόθεση και δεν έχετε κανένα -μα κανένα- δικαίωμα να την δημοσιοποιείτε και μάλιστα στο Ίντερνετ. Στο μέτρο μάλιστα που όντως εργάζεστε στον εργοδότη που ισχυρίζεστε ότι αιτήθηκε εργασίας, έχετε παραβιάσει το επαγγελματικό απόρρητο (Οδηγία 115/2001 Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).
9. Οποιαδήποτε αξίωση, οποιασδήποτε εβελίνας έχει καλυφθεί με την συγγνώμη που ζήτησε ο μπλόγκερ απο όλες τις εβελίνες του πλανήτη. Εύχομαι αύριο να τον ανακαλύψει και η Παπούλια, για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η υπόθεση.

Προς neTpen:
1. Αναφέρεσαι σε μια διάταξη που έχει σχέση με θέματα καταλογισμού και επιμέτρησης της ποινής (δεν έχω μπροστά μου ΠΚ αυτή τη στιγμή). Εγώ αντίθετα αναφέρθηκα στις διατάξεις βάσει των οποίων κρίνεται το άδικο ή προβλέπονται ρήτρες για την άρση του. Δεν διαφωνώ με αυτό που λες κατ΄αρχήν, αλλά οι διατάξεις 79 κλπ εφαρμόζονται εφόσον ήδη έχει επιβληθεί μια ποινή, δλδ εφόσον έχει κριθεί το κατά πόσον υπάρχει άδικο ή όχι. Συνεπώς, βρίσκονται σε ένα μεταγενέστερο στάδιο (δικαστικής) κρίσης και όχι στο αρχικό στάδιο για το αν υπάρχει ή όχι άδικη πράξη και αν ο χαρακτήρας του αδίκου αίρεται ή όχι. Είσαι σε άλλο context. Έτσι, οι διατάξεις των άρθρων 361επ. ΠΚ αναφέρονται σε διαφορετικό πεδίο κρίσης που προηγείται όσων αναφέρεις. Η εφαρμογή των άρθρων περί καταλογισμού, ελαφρυντικών και επιμέτρησης είναι γενικότερων των 361ΠΚ αλλά προϋποθέτουν την εφαρμογή των τελευταίων και την κρίση περί του αν υπάρχει άδικο ή όχι.
2. Διαφωνώ με τις κρίσεις βάσει "κοινού περί δικαίου αισθήματος", ιδίως όταν οι συζητήσεις γίνονται ανάμεσα σε νομικούς. Αποστερούν τη συζήτηση από τη σαφήνεια και την αποσυνδέουν απο το ισχύον, με αναγωγές σε ένα νεφελώδες δέον, τη στιγμή που όλα έχουν ήδη διασαφησθεί από την επιστήμη και την εφαρμογή της (κάθε περίπτωση φυσικά είναι διαφορετική). Είναι κρίμα να γυρίζουμε την πλάτη στο δίκαιο,όταν αυτό υπάρχει.
3. Δεν χρειάζεται να κατέβει όλο το ποστ, αν υπάρχουν 1-2 υβριστικές φράσεις (που κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν στην κ υ ρ ι ο λ ε ξ ί α του όρου, γιατί υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον του μπλογκερ να εκφράζει την αγανάκτησή του για οτιδήποτε αφορά τα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας). Μπορούν ωραιότατα να απαλειφθούν αυτές οι φράσεις και ο blogger να συνεχίσει να ασκεί το δικαίωμά του για ελεύθερη έκφραση ως προς όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ιστορίας που περιγράφει και σατιρίζει. Αυτό επιτάσσει η αρχή της αναλογικότητας: στάθμιση ανάμεσα σε δικαιώματα με το κριτήριο μέσου-σκοπού. Όχι "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι". Είναι προσωπική ιστοσελίδα, έχει κάθε δικαίωμα να κριτικάρει τα τηλεοπτικά τεκταινόμενα, ιδίως όταν εισβάλλουν με σχεδόν επιθετικό τρόπο στη ζωή του.
4. Τέλος, όπως έχω πει από το πρώτο ποστ αυτού του blog δεν παρέχω νομικές συμβουλές. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας (που συνηθίζω να τηρώ συστηματικά). Απλώς σχολιάζω την επικαιρότητα. Δεν είμαι e-synigoros, είμαι e-lawyer. Δεν είμαι δικηγόρος κανενός blogger, είμαι νομικός που λέω τις απόψεις μου για τα τεκταινόμενα στην μπλογκόσφαιρα και τη νομική επικαιρότητα. Καθένας έχει δικαίωμα να ακολουθήσει την άποψή μου ή να την απορρίψει. Δεν συμβούλευσα τον iblog να συμπεριφερθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, απλώς είπα τη γνώμη μου και εκδήλωσα τη συμπαράστασή μου στο να ασκεί ελεύθερα το δικαίωμά του για έκφραση, παρά τις απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα που εκτοξεύθηκαν εναντίον του. Αν θεωρεί πιο πειστική τη δική σου νομική άποψη, έχει κάθε δικαίωμα να την ακολουθήσει.
5. Πρακτική εφαρμογή της δεοντολογίας δεν μπορεί να γίνει ικανοποιητικά σε case-by-case επίπεδο. Πρέπει να έχει προηγηθεί ολιστική αντιμετώπιση του θέματος, στην οποία ήσουν εξαρχής αντίθετος. Ολιστική αντιμετώπιση δεν σημαίνει διακήρυξη θεωρητικών αρχών, αλλά και συμπλήρωση με προβλέψεις για την πρακτική εφαρμογή τους.




δυστυχώς είναι για λύπηση στην χρεοκοπημένη Ελλάδα όλα αυτά ..
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για συγκεκριμένους ιθύνοντες Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center