Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εντάξει μωρέ, όλοι έτσι κάνουν!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 17, 2006 9:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Εντάξει μωρέ, όλοι έτσι κάνουν! Απάντηση με Συμπερίληψη

Διάβασα το άρθρο του Afham, και πρέπει να συμπληρώσω κάτι!

Προς το τέλος τους άρθρου διαβάζουμε:
"Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις ηλικωμένους ανθρώπους που πλησιάζουν τη δύση της ζωής τους, να μην τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τις υλικές απολαβές. Μα δεν θα ζείτε για πάντα! Η υστεροφημία σας δεν σας νοιάζει καθόλου;"

Θέτει το πρόβλημα με κέντρο το καθηγητή....οπότε οι τυχόν σχέσεις του καθηγητή με τους γύρω του, θα έπρεπε να "βελτιωθούν", ώστε ακόμα και αν πεθάνει ο καθηγητής, οι αναμνήσεις των "βελτιωμένων" σχέσεων θα είναι ένα καλό τέλος!

Αν αλλάξουμε βάση και δούμε το πρόβλημα με κέντρο τη κοινότητα των σπουδαστών, θα δούμε μια άλλη ιστορία. Γύρω από αυτό το κέντρο, σαν δορυφόροι, γυρίζουν οι καθηγητές....όχι όμως όλοι κοντά, όχι όλοι με τις ίδιες διαστάσεις, όχι με την ίδια βαρύτητα. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δορυφόροι-καθηγητές συντρίβουν κάποιους άλλους, ή τους πετάνε στο διάστημα, και έτσι μονοπωλούν τις δυνατές σχέσεις με το κέντρο, τους σπουδαστές. Και επειδή ο afham έθιξε το θέμα της παλαιότητας, εδώ η παλαιότητα έχει να κάνει με την εκκόλαψη αντίστοιχων καθηγητών, που θα αλλάξουν (εικονικά θα συγχωνευθούν με τις παλιές σειρές), ώστε να διαιωνίζεται η κατάσταση.

Πράγματι λοιπόν, "όλοι έτσι κάνουν", γιατί οι σημερινοί φροντίζουν έτσι ώστε οι επόμενοι που θα συμπληρώσουν τους "όλους" να είναι δικοί τους, να κάνουν τα ίδια!

Γλιτώνει λοιπόν ο σπουδαστής που θα αποφοιτήσει ή θα εγκαταλείψει. Αυτός δηλαδή που θα χάσει την ιδιότητα του σπουδαστή, θα βγεί από το κέντρο του προβλήματος.

Η πολιτεία δεν επεμβαίνει, για να μην "πολιτικοποιήσει" την μόρφωση, αλλά η σχέση καθηγητών-σπουδαστών αποτελεί μια πολιτική θέση. Η πολιτεία δηλαδή αφήνει ένα "ψευδοκράτος" να ζει και να διαιωνίζεται, και μάλιστα υπο μορφή υποτέλειας σ΄ αυτό, αφού το πληρώνει κιόλας!

Να εξηγήσω τι εστί πολιτική θέση: Όταν ένα μέρος μιας ομάδας, μια υποομάδα της δηλαδή, δηλώνει μια ανάγκη, τότε όλη η ομάδα πρέπει να πάρει θέση ως προς την ικανοποίηση ή μη της ανάγκης αυτής. Αν μεν βρεθεί ικανοποίηση τότε η υποομάδα "εξαφανίζεται" λογικά (εξαφανίζεται το αίτημα), αν δεν βρεθεί ικανοποίηση τότε η υποομάδα εξαφανίζεται πραγματικά (εξαφανίζονται οι αιτούντες).

Βεβαίως πάντα υπάρχει μια δυναμική, δηλαδή ταυτόχρονα βγαίνουν πολλά αιτήματα, βγαίνουν λύσεις, κάποιες απορρίπτονται και έτσι έχουμε συνέχεια εξαφανίσεις...αιτημάτων και αιτούντων! Κέρδος είναι η ικανοποίηση αναγκών, κόστος είναι να χάνει η ομάδα μέλη.

Δεν ρίχνω την ευθύνη σε μια ομάδα από το σύνολο, αλλά όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι και η λύση του προβλήματος θα βγεί με την αναγνώριση, αφού τοποθετηθούν όλες οι πλευρές!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Bugman στις Παρ Μάρ 17, 2006 9:08 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
dim mam
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 1711
Τόπος: καλαματα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 17, 2006 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το θεμα ειναι τεραστιο, bugman. Ασε γιατι θα κλαψουμε...
Περα απο την θεωρια, νομιζω καλυτερο ειναι να μιλησουν οι προσωπικες μας επισημες πραξεις, για να λυθει ή επισημα να φανερωθει ενα προβλημα.

Παντως γενικα, επικρατει ''καρεκλοκεντευρισμος'' τοσο σε καθηγητισκους οσο ΚΑΙ σε φοιτητες. Β Ο Λ Ε Μ Α, η λεξη που μας καιει εδω κατω...
Crying or Very sad
_________________
''Οταν λέω ποίηση δεν εννοώ κάποιο λογοτεχνικό είδος. Ποίηση είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να συνειδητοποιείς τον κόσμο...'' (Αντρέι Ταρκόφσκι)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Rangel
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 12
Τόπος: πρεβεζα-τωρα αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 12, 2006 11:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

bugman pantws trelathika molis mpika kata tyxi stin selida k eida to onoma sou na leei topos preveza>file(m epitrepeis)k egw apo preveza eime alla thelw psomia na se ftasw stin skepsi k genikws.tha xarw na ta poume k apo konta Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center