Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΤΟ ΚΕΡΙ?

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
efedrikoi_dolofonoi
Επίκουρος


Εγγραφή: 30 Απρ 2005
Δημοσιεύσεις: 45
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2005 8:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΚΕΡΙ? Απάντηση με Συμπερίληψη

Το Όνειρο και η Γρια ?

Ο ύπνος με αγκάλιασε πανό στην πολυθρόνα , με το άλμπουμ αγκαλιά , κοίταγα το χωριό μου όταν η μαγιά του ύπνου με αγκάλιασε .
Ταξίδεψα στο Όνειρο στο χωριό μου το Βλάση ψιλά εκεί στο εκκλησάκι του ? , και βρέθηκα να πίνω νερό στην βρύση , που ερχόταν από το βουνό , εκεί που έκλεισα τα μάτια , και άκουγα τον ήχο του άνεμου , μια γλυκιά φόνοι με τρόμαξε , και τα μάτια έπεσαν σε εκείνη πω είχα ξαναδεί μικρός σε Όνειρο πάλη , πανό στην πέτρα να με καλή κοντά της , στο ίδιο μέρος οπός και τότε , στην ίδια πέτρα καθισμένη , να κοιτάει το άπυρο του βουνού .
Η Γρια
Τη σε απασχολεί και με ξύπνησες πάλη , από τα βάθη της ψυχής σου , γιατί το κουτάκι σου με της σκέψης τρέχει , σαν τρελό στο άπυρο , ξερό τη νιώθεις αλλά μετά από την τελευταία μας συναντήσει , έχεις γυνής η σκιά σου .

Νίκος
Ο Κόσμος αλλάζει και με φοβίζει , η απληστία και η ανευθυνότητα τον ανθρώπων , τα πάντα τρέχουν και η άνθρωποι πεθαίνουν και είναι μόνο αριθμεί .Η Μορφωμένη εξουσιάζουν τα πάντα , αίνο η απληστία τους έχει ρημάξει την πλάση , το μόνο που έχει άξια είναι το χρήμα , εμείς απλός έχουμε γυνή σκελετοί .
Η Γρια
Η Φιλοσοφία τη λέει για αυτά , τα σοβαρά κομμάτι , που σκέφτεσαι βλέπω διαβάζεις λίγο και δεν ικανοποίησε , με τα λόγια τον σοφών .Να ξέρεις πως το κερί είναι το νόημα της ζωης του καθενός μας , [ είναι δύσκολο κομμάτι να το καταλάβει ένας σοφός , με γραβάτα αλλά ??] .Η Φιλοσοφία είναι κατή που γεννιέται , από το εγώ σου από τον τρόπο που ζεις και υπάρχεις .
Ο Κόσμος είναι ποτάμι που χάνεται , στην γη η στα βάθη της θάλασσας [ εσύ αποφασίζεις που , θέλεις να πας ] στον αγρό η στην θάλασσα , στην ζωή τον φυτών η στο χάος της θάλασσας .Η Σοφή γράφουν η διδάσκουν θεωρίες που είναι δύσκολο , να γίνουν γιατί η άνθρωποι είναι από την ζωή , άπληστη και πονηρή .
Νίκος
Το θέμα είναι πως έτσι το πόλη νερό από το ποτάμι , χάνεται στην θάλασσα , και τα φυτά πεθαίνουν , τότε και η φιλοσοφία της γραβάτας χάνεται , και τα φυτά ξεραίνονται , τη νόημα έχει να είσαι μεγάλος φιλόσοφος για τους άλλους και για εσένα να είσαι , το ποτάμι που χύνεται στην θάλασσα .
Η Γρια
Σιωπηλή
Νίκος
Πες μου κατή σε παρακαλώ , δεν γίνεται να ίνα όλα κούφια σε αυτήν την ζωή .
Γρια
Θυμάσαι που ήθελες να φορέσεις στολή κάποτε , η σκιάσου μέσα έλεγε πως ήθελες να φτιάξης τον κόσμο , αλλά θα ήσουνα σαν αυτούς εκεί έξω .
Η Δύναμη παιδί μου , είναι η δικτατορία της ψυχής τον ανθρώπων , είναι η μεγάλη τρελά του κος μου , είναι η κατάρα της γενιάς που έρχεται .
Νίκος
Και η φιλοσοφία τη κάνει για αυτό εκτός από τύπους που είναι με γραβάτα , σε μια θεσούλα , με ένα σίγουρο , μισθό και σύνταξη για τα πεδία του αύριο τη κάνουν .
Η Γρια
Είσαι άδικος αν φόραγες στολή [ θυμάσαι ] θα είχες τα ίδια προνομία , και πολλά αλλά, η φιλοσοφία παιδί μου είναι τρόπος ζωης και σκέψης , είναι το κερί που το βάζεις εσύ εκεί που , δεν καίγεται γρήγορα και τώρα ξυπνά γιατί η ορά ήρθε για το μεροκάματο , της πραγματικής ζωης .

Το κερί
Το ποτάμι
Η ανάμνηση
Το Όνειρο
Και η σκιά του χωριού μου
Ίσος κάποτε η φιλοσοφία γίνει τρόπος σκέψης , και πράξης ζωης , και όχι γραβάτες και Εξουσία [ δεν έχω τίποτα με τον κόσμο , που έχει λύση το αύριο το δικό του , αλλά έχει γκρεμίσει το αύριο τον πεδίον του ]

Νίκος και Έλενα
?


Embarassed Crying or Very sad
_________________
Δεν ξερό να λέω κολακείες μόνο αλήθειες .
Ξερό τη είμαι και που φτάνω
Και αναλαμβάνω τα λάθη της ζωης που ζωγράφισα .
Μου αρέσει να τα λέω με φίλους , από το κουτή της σκέψης και της ζωης μου , αλλά σιχαίνομαι το ψέμα και την υποκρισία .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
dim mam
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 1711
Τόπος: καλαματα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2005 11:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φιλοι Νικο και Ελενα, το κειμενο σας για ακομη μια φορα ερχεται ως γροθια στο στομαχι του συναισθηματισμου του συγχρονου ανθρωπου.Μεσω της μεταφορας εκφραζετε ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑΣ.Πραγματικα συγκλονιστικο.Τα λογια περιτευουν για ενα τοσο περιλαμπρο μανιφεστο του σκοπου που πρεπει να εχει και να μην εχει ο ανθρωπος .Αυτο που θελω να πω ειναι:Συνεχιστε να ειστε ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Ευχομαι να βρουμε ολοι μας την επιθυμητη λυση στα κοινα προβληματα μας.Μετα μεγιστης τιμης στο προσωπο σας dim mam....
_________________
''Οταν λέω ποίηση δεν εννοώ κάποιο λογοτεχνικό είδος. Ποίηση είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να συνειδητοποιείς τον κόσμο...'' (Αντρέι Ταρκόφσκι)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Toni
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Μάϊ 2005
Δημοσιεύσεις: 172

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 18, 2005 7:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

εξουσία και στολή
χρήματα και δόξα
τι γίνεται μ'εκεινους
που δεν γυρέψαν τόσα;
_________________
Η φωνή της αληθινής ομορφιάς ηχεί πολύ σιγά και διεισδύει μόνο στα πιο ευαίσθητα αφτιά.

Νίτσε Φρίντριχ
(1844 - 1900)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
dim mam
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 1711
Τόπος: καλαματα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 18, 2005 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Υποκειμενικο θεωρω το ερωτημα για καθ εναν απο εμας φιλε Toni.H εξουσια δεν ειναι μια οσον αφορα την μορφη της.Υπαρχει η ορθη-δικαιη μορφη και λανθασμενη-αδικη-απανθρωπη μορφη.Δεν υπαρχει ομως το απολυτο ετσι;.Αναγκαστικα θα πρεπει να υπαρχουν καποιοι με ΄΄στολη΄΄.Εαν η στολη αυτη φερει την πρωτη μορφη εξουσιας τοτε εχει καλως(πιστεψε με υπαρχουν και αυτες οι στολες).Εαν την δευτερη ισχυει η αντιδραση με ολα τα μεσα που πολλες φορες οδηγει σε αρνητικοτατα για τον ανθρωπο αποτελεσματα.Τα χρηματα και η δοξα(στην ακριτη χρηση τους) οντως ειναι μια πολυ δυσκολη δοκιμασια για τον ηθικο ανθρωπο που χρηζει συζητησης μεγαλης.Οσοι δεν ασχολουνται με αυτα.... αλλη μια μεγαλη συζητηση Wink.
_________________
''Οταν λέω ποίηση δεν εννοώ κάποιο λογοτεχνικό είδος. Ποίηση είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να συνειδητοποιείς τον κόσμο...'' (Αντρέι Ταρκόφσκι)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center