Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
apollonios Λέκτωρ

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 12, 2017 12:35 pm Θέμα δημοσίευσης: club στην Θεσσαλονίκη, Wittgenstein |
|
|
θα ρωτήσω αν υπάρχουν άτομα από την Θεσσαλονίκη να συναντιώμαστε μια δυο φορές την βδομάδα σε ένα καφέ να συζητάμε για φιλοσοφία. Είμαι οικολόγος του κλίματος Μπούχτσιν και ασχολούμαι με την φιλοσοφία από φοιτητής, τώρα δε είμαι χαμηλοσυνταξιούχος προγραμματιστής / ηλεκτρονικός.
Σχετικά με τον Wittgenstein που είχε κάποιο θέμα με.την γλώσσα, σκέφτομαι μήπως λόγω του εξαιρετικά υψηλού του IQ (190) δεν έβρισκε ανάλογες λέξεις για να διατυπώσει τις έννοιες που μόνο αυτός αντιλαμβανότανε. Ισως τότε έπρεπε να γυρίσει καμιά ταινία, λέω. Η να γράψει ποιήματα. Ποιά είναι η γνώμη σας?
Δεν ξέρω αν επιτρέπονται να αναγράφονται site εδώ, πάντως το δικό μου είναι
opacun.blogspot.gr . Αν δεν επιτρέπονται, ας το αναλάβει ο moderator. Δίνω και ένα email ευκολομνημόνευτο : apollonios.thessaloniki@gmail.com
Χαιρετώ όλους και όλες σας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
troian Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 12, 2017 4:37 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια σου φίλε. η θέση μου είναι πως η σχέση γλώσσας-σκέψης είναι αμφιδρομη, μπορείς να σκεφτείς κάτι π.χ. που να μην μπορείς να το περιγράψεις ή έστω ζωγραφίσεις; Μπορείς να περιγράψεις κάτι που να μην έχει νόημα; Νταξει, αυτό το τελευταίο μπορείς αν αραδιάσεις ασυνδετες λέξεις μεταξύτους αλλά αυτό είναι ανόητο όπως έλεγε και ο βιγκ. _________________ μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|