Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μπράβο, αδέρφια!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 05, 2013 8:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μπράβο, αδέρφια! Απάντηση με Συμπερίληψη





Φυσικά δε θα απευθύνω καμιά ερώτηση σε κανέναν.

Το μόνο που θα πω είναι πως ντρέπομαι πραγματικά που Έλληνες συνάνθρωποί μου και συνομίληκοί μου λατρεύουν το παραπάνω έκτρωμα και επικροτούν τις πρακτικές του.
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 05, 2013 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δάκης Μαυροφρείδης,

Γιατί πρέπει να με απασχολεί τι έκανε αυτός ο άνθρωπος όταν ήταν μικρός; Μήπως ο ίδιος τα είχε αναρτήσει; Όχι βέβαια. Αυτά βγήκαν παρανόμως και εδώ επίσης έχουν αναρτηθεί παρανόμως.
Δεν αποσκοπούν παρά να μας πείσουν ότι ο βουλευτής επικρατείας ήταν παλιά φιλοναζιστής...πράγμα που είναι αδιάφορο για σήμερα. Αφενός δεν δικάζεται για τα πιστεύω του, αλλά για το κατά πόσο συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση, και αφετέρου μας ενδιαφέρει τι κάνει σήμερα. Αυτό που εκείνος θα επικαλεστεί...είναι ότι έχει αποδοχή από 400.000+ ψηφοφόρους, για τη συμμετοχή του σε πολιτικό κόμμα!

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η ψυχολογική βία που καταντάει συνομιλητές σε φόρουμ να ασχολούνται με άσχημα πράγματα; Γιατί κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνδέσουν ένα κίνητρο για την εγκληματική οργάνωση και επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα βρουν αποδείξεις σε προϊόντα εγκλήματος όπως χρήματα, ή διάφορα τιμαλφή..θα πρέπει να αποδείξουν την "σατανικότητα" της οργάνωσης. Όπως δηλαδή οι σατανιστές που σκότωσαν δυο γυναίκες....θεωρήθηκαν άτομα εγκληματικής φύσεως...επειδή πίστευαν πως το να σκοτώνεις είναι απαραίτητο για τα πιστεύω τους...έτσι θέλουν να μας πείσουν πως η Χ.Α. είναι μια οργάνωση που θέλει να σκοτώνει, να βγάζει την οργή της όχι γιατί θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της, από άμυνα δηλαδή, αλλά γιατί αυτός είναι ο σκοπός της...
Κατά την ίδια έννοια....και ο Χίτλερ ήταν τρελός που του άρεσε να σκοτώνει κόσμο. Είναι και αυτή μια σκέψη. Ενώ για παράδειγμα όταν ο Αμερικάνος Πρόεδρος πετάει έναν τόμαχοκ σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν...και σκοτώνει κόσμο..χωρίς να γνωρίζει καν ποιοι είναι εκεί....αν δηλαδή υπάρχουν αθώοι που απλά έτυχε να πάνε εκεί, π.χ. ο ταχυδρόμος...τότε δεν σκοτώνει επειδή του αρέσει αλλά επειδή υποχρεώθηκε, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο Χίτλερ..δεν είχε λόγους εθνικής ασφάλειας...ήταν τρελός! Έτσι είναι τα πράγματα...Για όποιους έχουν ακόμα παιδική σκέψη.
Για εκείνους που αναγνωρίζουν τι σημαίνει πολιτική κἰνηση και πόσο μπορεί μια τέτοια να βλάψει τον άνθρωπο, αν γίνει από αγνώμονα άτομα, αντιλαμβάνονται τον κάθε ηγέτη ως ηγέτη και τις πράξεις δικαιολογημένες ως προς το δικό τους συμφέρον. Για το Χίτλερ αυτά που έκανε ήταν δικαιολογημένα. Για εμάς που υποφέραμε από την άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε στην Ελλάδα..ήταν αδικαιολόγητος. Ο καθένας πρέπει να κρίνει βάσει τον δικών του συμφερόντων.
Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν πολλοί, κύρια από αριστερά κόμματα, που αναζητούν μια γενική αιτιολόγηση για οτιδήποτε γίνεται υπό ένα γενικό συμφέρον, το οποίο διαλαλούν ως το συμφέρον του εργάτη. Με αυτήν την έννοια οι εργάτες είναι εκείνοι που θίγονται από τα κράτη που διοικούνται από ανδρείκελα της πλουτοκρατίας. Έτσι η όποια πολιτική κίνηση που ξεφεύγει από το σύνδρομο της αριστερής ιδεολογίας, κρίνεται πως είναι συστημική (ακόμα και όταν το σύστημα καταφέρεται εναντίον της, όπως της Χ.Α.) και επικροτείται, χωρίς όμως να δώσουν και τα εύσημα στο σύστημα, λέγοντας ότι άργησαν ή ότι δεν εργάζονται σωστά ή ότι θέλουν και αυτούς να τους βάλουν στο ίδιο καζάνι. Ειδικά λοιπόν για το τελευταίο, ή όπως το λένε για τη θεωρία των άκρων...οφείλουν οι αριστεροί να δείξουν πως δεν υπάρχουν δυο άκρα...αλλά μόνο ένα....και αυτό με απόδειξη ότι αυτό το ένα άκρο αποτελείται από παρανοϊκά άτομα, που δεν έχουν σχέση με τον εργάτη αλλά με την αναβίωση ενός αποκρουστικού ναζιστικού μορφώματος, τα οποία σκοτώνουν για πλάκα, χωρίς να υπολογίζουν την ζωή. Το αν υπάρχει οργάνωση ή όχι, δεν τους ενδιαφέρει απόλυτα. Καλύτερα θα είναι να υπάρχει ή να φανεί ότι υπάρχει, αφού και με τους δυο τρόπους..θα μπορεί κανείς να βγάλει εκτός το μόρφωμα. Επειδή δεν έχουν πειστήρια παρά μόνο ότι αναπαράγουν από τους ""κοριούς" και τις αποφωνήσεις τους, δεν μπορούν να δουλέψουν για το κράτος..Έτσι παραμένουν σε ότι έχουν να κάνουν με τους "σατανικούς" ανθρώπους του μορφώματος.

Προς όλους...
Ακριβώς αυτό κάνει ο φίλος μας ο Δάκης.
Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεται ή αν το κάνει για μένα ή την Maria. Θα ήθελα όμως να καταλάβει ότι έχω πολύ συγκροτημένη σκέψη και να μην θεωρεί πως μπορεί να με "κατευθύνει". Αν απευθύνεται σε άλλους...ας τον κρίνουν αυτοί...και αυτή εδώ η κριτική...να πάει στα κομμάτια!

Με φιλική διάθεση πάντα!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 06, 2013 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προς Bugman

Παράθεση:
Γιατί πρέπει να με απασχολεί τι έκανε αυτός ο άνθρωπος όταν ήταν μικρός; Μήπως ο ίδιος τα είχε αναρτήσει; Όχι βέβαια. Αυτά βγήκαν παρανόμως και εδώ επίσης έχουν αναρτηθεί παρανόμως.
Δεν αποσκοπούν παρά να μας πείσουν ότι ο βουλευτής επικρατείας ήταν παλιά φιλοναζιστής...πράγμα που είναι αδιάφορο για σήμερα.


Γιατί ο ναζισμός έφερε την καταστροφή στον κόσμο και το να επικροτείς τη συγκεκριμένη ιδεολογία πάει να πει ότι συντάσσεσα και επικροτείς με τα πεπραγμένα του. Τι σχέση έχει αυτό; Δε βγήκαν παρανόμως, είναι στοιχεία της ασφάλειας που δημοσιεύθηκαν. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Παράθεση:
Δεν αποσκοπούν παρά να μας πείσουν ότι ο βουλευτής επικρατείας ήταν παλιά φιλοναζιστής...πράγμα που είναι αδιάφορο για σήμερα


Να μάς πείσουν; Αφού μόνος του το αποκαλύπτει ότι είναι (παλιά) φιλοναζιστής. Αδιάφορο για σήμερα από ποια άποψη; Οτι έχει σταματήσει να είναι; Και πώς το ξέρεις; Επειδή το λέει αυτός. Εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο μια φωτογραφία εν αγνοία παρά μια μεθεόρτια δήλωση. Εκτός αν εννοείς πως πρέπει να μάς είναι αδιάφορο αν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου είναι φιλοναζιστής.

Παράθεση:
Αφενός δεν δικάζεται για τα πιστεύω του


Τι σημαίνει αυτο; Αν κάποιος βουλευτής πιστεύει στον ναζισμό εμείς θα τον δεχτούμε επειδή δεν πιάστηκε να τελεί αξιόποινη πράξη;

Παράθεση:
αφετέρου μας ενδιαφέρει τι κάνει σήμερα


Γιατί δε μάς ενδιαφέρει το χθες; Ποιος σού εγγυάται ότι έγινε ξαφνικά δημοκράτης;

Παράθεση:
Αυτό που εκείνος θα επικαλεστεί...είναι ότι έχει αποδοχή από 400.000+ ψηφοφόρους, για τη συμμετοχή του σε πολιτικό κόμμα!


Κι ο Χίτλερ νόμιμα την πήρε την εξουσία, κι αυτός σε καιρούς πείνας και εξαθλίωσης.

Παράθεση:
και επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα βρουν αποδείξεις σε προϊόντα εγκλήματος όπως χρήματα, ή διάφορα τιμαλφή..θα πρέπει να αποδείξουν την "σατανικότητα" της οργάνωσης.


Μα τι άκυρα λες τώρα; Δε βρέθηκαν στοιχεία;

Παράθεση:
Όπως δηλαδή οι σατανιστές που σκότωσαν δυο γυναίκες....θεωρήθηκαν άτομα εγκληματικής φύσεως...επειδή πίστευαν πως το να σκοτώνεις είναι απαραίτητο για τα πιστεύω τους...έτσι θέλουν να μας πείσουν πως η Χ.Α. είναι μια οργάνωση που θέλει να σκοτώνει, να βγάζει την οργή της όχι γιατί θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της, από άμυνα δηλαδή, αλλά γιατί αυτός είναι ο σκοπός της...


Το παράδειγμα άκυρο, δεν το σχολιάζω καν. Μα Bugman σήμερα βγήκαν στο φως μαρτυρίες από υπό προστασία μάρτυρες οι οποίοι διαβεβαιώνουν πια πως ο φόνος του Παύλου Φύσσα ήταν προμελετημένος και εις γνώση τόσο του Κασιδιάρη όσο κα του Μιχαλολιάκου. Και όχι μόνο αυτος αλλά και πολλοί άλλοι. Διασταυρώνονται ακόμη οι αναφορές για προστασία σε μαγαζιά και αλλοδαπούς, γεγονός που αποκαλύτει πως η ΧΑ φορά έναν εθνικιστικό-μανδύα αλλά ούτως ή άλλως απο πίσω κοιτάει τον παρά.

Παράθεση:
Κατά την ίδια έννοια....και ο Χίτλερ ήταν τρελός που του άρεσε να σκοτώνει κόσμο


Ακριβως


Παράθεση:
Ενώ για παράδειγμα όταν ο Αμερικάνος Πρόεδρος πετάει έναν τόμαχοκ σε μια σπηλιά στο Αφγανιστάν...και σκοτώνει κόσμο..χωρίς να γνωρίζει καν ποιοι είναι εκεί....αν δηλαδή υπάρχουν αθώοι που απλά έτυχε να πάνε εκεί, π.χ. ο ταχυδρόμος...τότε δεν σκοτώνει επειδή του αρέσει αλλά επειδή υποχρεώθηκε, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο Χίτλερ..δεν είχε λόγους εθνικής ασφάλειας...ήταν τρελός! Έτσι είναι τα πράγματα...Για όποιους έχουν ακόμα παιδική σκέψη.


Άρα συμπέρασμα: Αν ο Χίτλερ σκότωνε για λόγους εθνικής ασφάλειας (βλ. κρεματόρια εβραίων και ξεκοιλλιάσματα ελλήνων) είναι δικαιολογημένος γιατί προφανώς κατά την άποψή σου προστάτευε τη χώρα του!!!! Και μετά εγώ έχω παιδική σκέψη

Παράθεση:
Για το Χίτλερ αυτά που έκανε ήταν δικαιολογημένα. Για εμάς που υποφέραμε από την άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε στην Ελλάδα..ήταν αδικαιολόγητος. Ο καθένας πρέπει να κρίνει βάσει τον δικών του συμφερόντων.


Συμπέρασμα: Καλά έκανε ο Χίτλερ που αφάνιζε ελληνικά χωριά. Το συμφέρον του κοίταζε και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε ως προοπτική!!

Παράθεση:
Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν πολλοί, κύρια από αριστερά κόμματα, που αναζητούν μια γενική αιτιολόγηση για οτιδήποτε γίνεται υπό ένα γενικό συμφέρον, το οποίο διαλαλούν ως το συμφέρον του εργάτη. Με αυτήν την έννοια οι εργάτες είναι εκείνοι που θίγονται από τα κράτη που διοικούνται από ανδρείκελα της πλουτοκρατίας


1. Αυτό μόνος σου το σκέφτηκες;
2. Σε ποιον απευθύνεσαι; Κοίτα να απαντάς σχετικά με το θέμα και όχι να κατεβάζεις γενικόλογα κείμενα περί πλουτοκρατίας και εργατικής τάξης. τόσο απλοποιημένα τα έχεις στο μυαλό σου;


Παράθεση:
Έτσι η όποια πολιτική κίνηση που ξεφεύγει από το σύνδρομο της αριστερής ιδεολογίας, κρίνεται πως είναι συστημική (ακόμα και όταν το σύστημα καταφέρεται εναντίον της, όπως της Χ.Α.)


Λάθος κάνεις, η ΧΑ δεν είναι καν συστημική. απλά κάνει πλιάτσικο στις πλάτες του φτωχού ανθρώου φορώντας το μανδύα του αντιμνημονιακού "κόμματος".

Παράθεση:
Ειδικά λοιπόν για το τελευταίο, ή όπως το λένε για τη θεωρία των άκρων...οφείλουν οι αριστεροί να δείξουν πως δεν υπάρχουν δυο άκρα...αλλά μόνο ένα


πότε κάποιο από τα αριστερά κόμματα απαρνήθηκε τα δημκρατικά ιδεώδη ή κινήθηκε θεσμικά κατά της δημοκρατίας; Μην αναπαράγεις τηλεοπτικές ατάκες που δεν μπορείς να διαχειριστείς. Και γιατι οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες; επειδή κάποιος τους προσάπτει αυτή τη χυδαία κατηγορία. Και όχι, δεν είμαι κομμουνιστής.

Παράθεση:
Επειδή δεν έχουν πειστήρια παρά μόνο ότι αναπαράγουν από τους ""κοριούς" και τις αποφωνήσεις τους, δεν μπορούν να δουλέψουν για το κράτος..Έτσι παραμένουν σε ότι έχουν να κάνουν με τους "σατανικούς" ανθρώπους του μορφώματος
.

Αυτό το συμπέρασμα τώρα πώς το έβγαλες; Έχεις συνεχόμενο update από την ασφάλεια και την ΕΥΠ; Να σού πω εγώ. Κάνεις μια υποθεση και τη θέτεις ως δεδομένο και αυτή την πρακτική στα κείμενα σου την έχεις ψωμοτύρι προκειμένου να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Παράθεση:
Ακριβώς αυτό κάνει ο φίλος μας ο Δάκης.


Τι ακριβώς κάνω εγώ είπαμε;

Φιλικά
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 4:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πω πω τώρα το είδα Δάκη ... !
Χαρά στο κουράγιο σου !!
Βρε έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη !! Δεν το βλέπεις ?!
Η Αριστερά έχει κάνει την αυτοκριτική της εδώ προ αμνημονεύτων. Αυτά τα ντουγάνια πρέπει να φάνε μία φάπα σε εθνικό επίπεδο για να ξεκινήσουν την δική τους.
"Άμα δεν είσαι κεντροδεξιός είσαι κομμουνιστής ! " Όπως κυβερνούσανε έναν αιώνα έτσι εξακολουθούν (θα σας πάρουν τις γυναίκες και τα σπίτια αι κομμουνισταί ! Laughing )
Ας τους θα μεγαλώσουν κι αυτοί Δάκη μην ανησυχείς δεν είναι στο χέρι τους να μπεμπεκίζουν για πολύ ακόμη. Πολύ μετρημένες είναι οι μέρες τους πλέον.
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MERLIN2
Αναπληρωτής


Εγγραφή: 30 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 55

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Pflegeleicht έγραψε:
Πολύ μετρημένες είναι οι μέρες τους πλέον.


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 4:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MERLIN2 έγραψε:
Pflegeleicht έγραψε:
Πολύ μετρημένες είναι οι μέρες τους πλέον.




Cool
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δάκη Δάκη...
Δεν μπορείς να βλέπεις ένα κείμενο κομμάτι..και μετά όταν κάνω υπαινιγμό για τα πώς νομίζω ότι βλέπεις τα πράγματα...να κάνεις το Κινέζο!
Δεν θα έκανες τον Κινέζο αν διάβαζες τουλάχιστον τρεις φορές το κείμενό μου.
Όλη σου η απάντηση κινείται σε δυο άξονες...Την συμπαράστασή σου την αλήθεια των μαρτύρων...Χ και την αντιπάθειά σου σε όλους εκείνους που αναπαράγουν τηλεοπτικές ατάκες...φανερά και με όνομα. Τι πρέπει να πιστέψω; Εκείνον που βγαίνει φανερά και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύττει τη βία; Ότι με πολλούς τρόπους την ευνοεί; Πώς ξεπήδησαν όλοι οι αντιφασίστες; Επειδή αναγνώρισαν απότομα το φασισμό; Η Χ.Α. υπήρχε και πριν πιάσει τα ποσοστά ΣΟΚ...Αλλά τότε ήρθαν οι ειδικοί και έκαναν αντιπερισπασμό...υποχρεώνοντας όπως και την εποχή της δεκαετίας του 80...να παίζουν ξύλο οι παρατάξεις. Θυμάμαι στην περιοχή Παπάγου, την δεκαετία του 80 να μαζεύονται αριστεροί ρηγάδες για να παίξουν ξύλο με τους επενίτες! Τι μαχαίρια και ξυραφάκια...ό,τι θες είχαν. Απλά τότε δεν υπήρχε ελεύθερη τηλεόραση...για να αποζητούν τηλεθέαση....και χορηγίες.
Και τέλος πάντων να σκοτωθεί άτομο πριν πάει ο Σαμαράς στην Αμερική και μετά στο Ισραήλ...πόσο τυχαίο το βλέπεις;
Με το μυαλό σου πώς το κόβεις το γεγονός; Είναι προς το συμφέρον ενός κόμματος που προσπαθεί να ανέλθει...να εγκληματεί; Θα πάρει δηλαδή περισσότερους ψήφους; Ή το έγκλημα αυτό ήταν απαραίτητο για την προστασία του κόμματος; Ο Φύσσας δηλαδή ήταν ένας κίνδυνος για τη Χ.Α.; Τι ήταν δηλαδή; Αρχηγός σε κάποια παράταξη που θα "τελείωνε" τη Χ.Α.;
Βεβαίως σε τέτοια ερωτήματα δεν μπορείς να απαντήσεις!
Και όμως δεν ήταν τα πολιτικά πιστεύω η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. αλλά πράξεις στις οποίες αποδίδεται η ηθική αυτουργία. Ο ψευδής συνειρμός είναι ο εξής: Ο ναζιστής είναι ο ηθικός αυτουργός εγκλημάτων κατά τις ανθρωπότητας, οι Χρυσαυγίτες έχουν φιλοναζιστές στις τάξεις τους, υπάρχουν εγκλήματα για τα οποία είναι υπόδικοι Χρυσαυγήτες...άρα να το....αυτοί το έκαναν..Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα...δεν είναι ο συνειρμός αυτός απόδειξη ότι έκαναν εγκλήματα οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής για το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι δε μαρτυρίες από "μου είπαν, άκουσα, είδα..." δεν είναι βάσιμες όταν δεν υπάρχουν πειστήρια. Οι σημαίες-ρόπαλα και οι ασπίδες δεν αποτελούν οπλοστάσιο εγκληματικής οργάνωσης. Οι μολότοφ όμως που κατά καιρούς βρίσκουμε μέσα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε χώρους πανεπιστημίων είναι εγκληματικά όπλα. Και εκεί ως δια μαγείας...δεν υπάρχει ούτε κονκάρδα της Χρυσής Αυγής; Τι παίζει εκεί; Έχουμε τον άλλο άξονα; Το άλλο άκρο; Ή επιμένεις ακόμα πως αυτά δεν σχετίζονται με κανένα κόμμα...
Θέλει μεγάλο κουράγιο για κάποιον να σκεφθεί νηφάλια και προσεκτικά όταν συμβαίνει να αντιμετωπίζει έναν όχλο. Αυτό που στην ουσία θέλει να φτιάξει ο Σαμαράς είναι ένας όχλος κατά της Χρυσής Αυγής. Να δημιουργήσει έναν αναβρασμό, και να κάνει το άλλο άκρο να ξεπηδήσει, να φανερωθεί...ώστε να χτυπήσει και τα δύο. Να γιατί επιμένουν για τη θεωρία των δυο άκρων. Δεν είναι απλά θεωρία...θα το δούμε και στη πράξη να παράγει καταστάσεις!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 5:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Δάκη Δάκη...
Δεν μπορείς να βλέπεις ένα κείμενο κομμάτι..και μετά όταν κάνω υπαινιγμό για τα πώς νομίζω ότι βλέπεις τα πράγματα...να κάνεις το Κινέζο!
Δεν θα έκανες τον Κινέζο αν διάβαζες τουλάχιστον τρεις φορές το κείμενό μου.
Όλη σου η απάντηση κινείται σε δυο άξονες...Την συμπαράστασή σου την αλήθεια των μαρτύρων...Χ και την αντιπάθειά σου σε όλους εκείνους που αναπαράγουν τηλεοπτικές ατάκες...φανερά και με όνομα. Τι πρέπει να πιστέψω; Εκείνον που βγαίνει φανερά και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύττει τη βία; Ότι με πολλούς τρόπους την ευνοεί; Πώς ξεπήδησαν όλοι οι αντιφασίστες; Επειδή αναγνώρισαν απότομα το φασισμό; Η Χ.Α. υπήρχε και πριν πιάσει τα ποσοστά ΣΟΚ...Αλλά τότε ήρθαν οι ειδικοί και έκαναν αντιπερισπασμό...υποχρεώνοντας όπως και την εποχή της δεκαετίας του 80...να παίζουν ξύλο οι παρατάξεις. Θυμάμαι στην περιοχή Παπάγου, την δεκαετία του 80 να μαζεύονται αριστεροί ρηγάδες για να παίξουν ξύλο με τους επενίτες! Τι μαχαίρια και ξυραφάκια...ό,τι θες είχαν. Απλά τότε δεν υπήρχε ελεύθερη τηλεόραση...για να αποζητούν τηλεθέαση....και χορηγίες.
Και τέλος πάντων να σκοτωθεί άτομο πριν πάει ο Σαμαράς στην Αμερική και μετά στο Ισραήλ...πόσο τυχαίο το βλέπεις;
Με το μυαλό σου πώς το κόβεις το γεγονός; Είναι προς το συμφέρον ενός κόμματος που προσπαθεί να ανέλθει...να εγκληματεί; Θα πάρει δηλαδή περισσότερους ψήφους; Ή το έγκλημα αυτό ήταν απαραίτητο για την προστασία του κόμματος; Ο Φύσσας δηλαδή ήταν ένας κίνδυνος για τη Χ.Α.; Τι ήταν δηλαδή; Αρχηγός σε κάποια παράταξη που θα "τελείωνε" τη Χ.Α.;
Βεβαίως σε τέτοια ερωτήματα δεν μπορείς να απαντήσεις!
Και όμως δεν ήταν τα πολιτικά πιστεύω η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. αλλά πράξεις στις οποίες αποδίδεται η ηθική αυτουργία. Ο ψευδής συνειρμός είναι ο εξής: Ο ναζιστής είναι ο ηθικός αυτουργός εγκλημάτων κατά τις ανθρωπότητας, οι Χρυσαυγίτες έχουν φιλοναζιστές στις τάξεις τους, υπάρχουν εγκλήματα για τα οποία είναι υπόδικοι Χρυσαυγήτες...άρα να το....αυτοί το έκαναν..Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα...δεν είναι ο συνειρμός αυτός απόδειξη ότι έκαναν εγκλήματα οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής για το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι δε μαρτυρίες από "μου είπαν, άκουσα, είδα..." δεν είναι βάσιμες όταν δεν υπάρχουν πειστήρια. Οι σημαίες-ρόπαλα και οι ασπίδες δεν αποτελούν οπλοστάσιο εγκληματικής οργάνωσης. Οι μολότοφ όμως που κατά καιρούς βρίσκουμε μέσα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε χώρους πανεπιστημίων είναι εγκληματικά όπλα. Και εκεί ως δια μαγείας...δεν υπάρχει ούτε κονκάρδα της Χρυσής Αυγής; Τι παίζει εκεί; Έχουμε τον άλλο άξονα; Το άλλο άκρο; Ή επιμένεις ακόμα πως αυτά δεν σχετίζονται με κανένα κόμμα...
Θέλει μεγάλο κουράγιο για κάποιον να σκεφθεί νηφάλια και προσεκτικά όταν συμβαίνει να αντιμετωπίζει έναν όχλο. Αυτό που στην ουσία θέλει να φτιάξει ο Σαμαράς είναι ένας όχλος κατά της Χρυσής Αυγής. Να δημιουργήσει έναν αναβρασμό, και να κάνει το άλλο άκρο να ξεπηδήσει, να φανερωθεί...ώστε να χτυπήσει και τα δύο. Να γιατί επιμένουν για τη θεωρία των δυο άκρων. Δεν είναι απλά θεωρία...θα το δούμε και στη πράξη να παράγει καταστάσεις!


Μεσ'τη καλή χαρά ο bugman ..
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Pflegeleicht
Δεν χρειάζεται να βάζεις σε παράθεση αυτά που γράφω..
δεν τα αλλάζω...
ξεκόλλα λίγο!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 5:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Pflegeleicht
Δεν χρειάζεται να βάζεις σε παράθεση αυτά που γράφω..
δεν τα αλλάζω...
ξεκόλλα λίγο!


Είσαι ξύπνιο παιδί. Γι' αυτό το κάνω. Και όχι γιατί μπορεί να τα αλλάξεις αργότερα αλλά και πριν ξεκινήσω να τα διαβάζω αυτά που έγραψες πρώτα κάνω copy. Μέχρι να τα διαβάσω μπορεί να αλλάξεις γνώμη οπότε στην παράθεση που θα κάνω μετά αντικαθιστώ τα περιεχόμενα από το copy καλού κακού. Έχουμε "πόλεμο" bugman !
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MERLIN2
Αναπληρωτής


Εγγραφή: 30 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 55

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 5:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Pflegeleicht έγραψε:
Bugman έγραψε:
Pflegeleicht
Δεν χρειάζεται να βάζεις σε παράθεση αυτά που γράφω..
δεν τα αλλάζω...
ξεκόλλα λίγο!


Είσαι ξύπνιο παιδί. Γι' αυτό το κάνω. Και όχι γιατί μπορεί να τα αλλάξεις αργότερα αλλά και πριν ξεκινήσω να τα διαβάζω αυτά που έγραψες πρώτα κάνω copy. Μέχρι να τα διαβάσω μπορεί να αλλάξεις γνώμη οπότε στην παράθεση που θα κάνω μετά αντικαθιστώ τα περιεχόμενα από το copy καλού κακού. Έχουμε "πόλεμο" bugman !


Πραγματικά είσαι το έμβλημα του φόρουμ(η το βλήμα).
Το σήμα κατατεθέν.
Ενας μεγαλειώδης μαλάκας με εγκεφαλική στείρωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 5:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πόσο κοστίζει ένας σκουπιδοφάγος για σένα ?
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 7:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για αστείο:

Ψάχνουν σφάχτες στα χωριά και δεν βρίσκουν..
Έμαθα πως μαζεύτηκαν όλοι στην Αθήνα σε ένα παλιοκόμμα...την Χ.Α. Λες να πάρουν κανέναν και με ΕΣΠΑ;
(ή πρέπει να δώσουν 50.000 στο πρόεδρο εργαζομένων...στο σωματείο σφαγέων)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 9:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτή η απάντηση δεν έχει πια θέση...αφού διαγράφτηκε το μήνυμα του Opyrgou...

όχι ρε φίλε εσύ να σκάσεις..και φάε τώρα 20% Χ.Α. και "εγέρθουτου....μωρή τσου τσου" όταν περνάει ο αρχηγός...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Bugman στις Σαβ Οκτ 12, 2013 10:23 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 10:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ἑλεγα για το άλλο άκρο...
να τα μας:

Παράθεση:
Ο κ. Κονιαδίτης είπε ότι αναμένουν απάντηση επί των αιτημάτων τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία είχαν συνάντηση. «Αν η απάντησή τους είναι θετική θα αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις, διαφορετικά συνεχίζουμε... Το νοσοκομείο είναι αυτή τη στιγμή ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και εφόσον εκραγεί θα συμπαρασύρει όλη την κοινωνία» τόνισε.

50.000 ζήτησε ο ξεφτίλας γιατί τα είχε ανάγκη....Αλλιώς θα έκλεινε το νοσοκομείο..και θα ξεφτίλιζε όλο το κόσμο που είχε ανάγκη το νοσοκομείο...για 50.000...η ζωἠ του μαλάκα Έλληνα δεν αξίζει...
και μάλλον πρόκειται για άκρο αριστερό...βρήκαν όπλα...γκλομπ, μαχαίρια..και ο άνθρωπος ήταν γιατρός..Τι άλλο θα δούμε;
Και τυχαία αυτό γίνεται εδώ και δυο βδομάδες (νομίζω προ Φύσσα)....
Και μετά ο Pflegeleicht δεν καταλαβαίνει το γιατί τώρα βγήκαν στην φόρα...(δεν μπορεί ο άλλος να έβαζε ταρίφα 50.000 έτσι...θα υπήρχε τιμολόγιο...)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center