Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Βλέπομεν γαρ εν εσόπτρω και δι αινίγματι
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Βλέπομεν γαρ εν εσόπτρω και δι αινίγματι Απάντηση με Συμπερίληψη

Μόνον ως ευχάριστη έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η διοργάνωση από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα Εκκλησία και Αριστερά, με τη συμμετοχή εκλεκτών εισηγητών, τόσο από τον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο όσο και από αυτόν της Αριστεράς.

Βέβαια, για όσους είχαν παρακολουθήσει ή συμμετάσχει στον προηγούμενο και ανολοκλήρωτο «διάλογο» μεταξύ «μαρξιστών» και «Ορθοδοξίας», στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές του ’80, με εμβληματικές φυσιογνωμίες τους Μοσκώφ, Ζουράρι, Ράμφο, Νέλλα, Γιανναρά, Γοντικάκη, Καψάνη, Καραμπελιά, Μηλιαράκη και τόσους άλλους και οι οποίοι, πεισματικά, συνέχισαν τον οδυνηρό δρόμο της φιλοσοφικής και πολιτικής διερεύνησης των δυνατοτήτων δημιουργίας προϋποθέσεων διαλόγου, μεταξύ των δύο μεγάλων πνευματικών, πολιτικών και ανθρωπολογικών προσεγγίσεων του ανθρώπινου υποκειμένου και της κοινωνικής αλλαγής, αναστοχαζόμενοι τη σημασία της απελευθέρωσής τους, τόσο από υλικές και εγκόσμιες ορίζουσες, όσο και από την πνευματική και νοητική ομηρία αντιθετικών και διασπαστικών δυνάμεων που την αντιστρατεύονται, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη βαθιά κρίση που διέπει τους δύο πόλους του εγχειρήματος τούτου, την κακή μαθητεία τους σε παραδοσιακούς τρόπους χειρισμού της πραγματικότητας ενός απαιτητικού διαλόγου και τη δυσκολία που απορρέει από την πολυπλοκότητα και τη διαφορετική πνευματική εκκίνηση, των δύο τούτων πόλων του εγχειρήματος.
Άνθρωπος και Κοινωνία, Έρωτας και Επανάσταση, Παράδοση και Νεωτερικότητα, Ηθική και Πολιτική, Εκκοσμίκευση και Οντολογία, Διδασκαλία και Παιδεία, Μεταφυσική και Μετα νεωτερικότητα, Δυτικός πολιτισμός και Νέο φιλελευθερισμός, Ολοκληρωτισμός και Αυτονομία, Ατομοκεντρισμός και Κοινωνιοκεντρισμός, εξαιρετικά πεδία συνάντησης και θεωρητικής αναμέτρησης δύο σημαντικών παραδόσεων, τόσο σε επίπεδο ανάλυσης και διευκρινίσεων των αφετηριακών ορισμών και εννοιολογήσεων όσο και στο επίπεδο των πολιτικών και πρακτικών συνεπειών της δυναμικής που απορρέει από τις αντίστοιχες νοηματοδοτήσεις των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής.

Ειδικότερα, η Εκκλησία προσήλθε στο διάλογο τούτο υπογραμμίζοντας την πνευματική θεμελίωση του ανθρώπου και τις οντολογικές διαστάσεις που προκύπτουν από τη θεώρηση τούτη σε συνδυασμό με την Αποκαλυπτική Θεολογία των Πατέρων της (Διονύσιος Αρεοπαγίτης, Καππαδόκες, Δαμασκηνός, Μάξιμος, Ισαάκ ο Σύρος, Συμεών, Παλαμάς…) σημαίνοντας με διαλεκτικό –είναι η αλήθεια– τρόπο το Όλον Σώμα του Ιδρυτού της, του Θεανθρώπου, ως Σώμα Κοινωνίας Προσώπων σε μία ελεύθερη, αγαπητική σχέση, εξεικονίζοντας την αέναη υποστατική Τριαδολογική σχέση, το άφατο μυστήριο της σχέσης Ουσίας-Ενεργειών, την εκ του μηδενός δημιουργία του κόσμου, την εσχατολογική της προοπτική και το διαρκές της κάλεσμα, προς κάθε «κοπιώντα και πεφορτισμένο» στον Μυστικό Δείπνο της Βασιλείας του Θεού.

Απέναντι σε αυτήν την ανάδειξη της προτεραιότητας του ανθρώπινου προσώπου, ως τριαδολογική απεικόνιση και σχέση, η Αριστερά, η δική μας Αριστερά, η Αριστερά ως γνήσιο τέκνο του δυτικού ορθολογισμού και των πνευματικών του προτυπώσεων –στο έργο του Αυγουστίνου–, γνήσιο τέκνο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων με όρους και εργαλεία του εγελιανικού διαλεκτικού εγχειρήματος και του θετικιστικού επιστημολογικού παραδείγματος (paradigm), ενός μηχανιστικού κοσμοειδώλου και μιας φετιχιστικής μηχανολογίας της επανάστασης. Αλλά και η Αριστερά της Λούξεμπουργκ, του Κώστα Παπαϊωάννου, του Καστοριάδη, της Σχολής της Φραγκφούρτης, του Γκράμσι…

Μία γνήσια διαλεκτική της σκέψης και του συναισθήματος, του μυαλού και της καρδιάς, κατά Ν. Σεβαστάκη, του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού, της αναγκαιότητας και της ελευθερίας, κατά Χ. Λάσκου, του «διανοητικού και του συναισθηματικού κέντρου», κατά Α. Καρίντζη, του ατόμου και του προσώπου σε μία πιο σύνθετη ανάγνωση του Θ. Ζιάκα. Ο διάλογος, «σύντροφοι», μόλις άρχισε…

* Ο Πάνος Νοτόπουλος είναι
Αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Σερρών



Η εμπειρία του παρελθόντος απέδειξε ότι η θρησκευτικότητα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση.
Δεν ξεριζώνεται.
Φαίνεται πως ο άνθρωπος αισθάνεται ακρωτηριασμένος χωρίς τη δυνατότητα της θεολογίας και την διαλεκτική της.
(Άλλωστε σε κάθε φόρουμ και σε κάθε βιντεο του διαδικτύου με θρησκευτικό θέμα, άπαντες σπεύδουν να θεολογήσουν, ακόμα και οι ορκισμένοι "άθεοι" -για να μην πω αυτοί ειδικά περισσότερο από τον οποιονδήποτε).

Η αποδοχή της παραπάνω θέσης, εξαναγκάζει τους ανθρώπους που κινούνται σε μια ιδεολογική αναζήτηση και παραγωγή, να προσπαθούν να προσεγγίσουν και να πειραματιστούν σε συνθέσεις μεταξύ των δύο χώρων:
Του χώρου της πολιτικά ιδεολογικής πίστης και του χώρου της θρησκευτικής πίστης.


Η αριστερά, αντιλαμβάνεται το τέλμα της και ψάχνει τον απο μηχανής Θεό, ή η εκκλησία προσπαθεί να δοκιμαστεί και να αναθεωρηθεί μέσα σε χώρους -ταμπού του παρελθόντος;


Πριν την τοποθέτησή σας, παρακαλώ πρώτα να απολαύσετε το χερουβικό:
http://www.youtube.com/watch?v=dBc0pE4f50g
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 10:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Είναι αργά πια spyros. Το κακό έγινε. Και είναι μεγάλο. Δεν προλαβαίνει να αμυνθεί ο λαός διότι ακόμη και οι καθ'ύλην "αρμόδιοι" να οργανώσουν κάτι τέτοιο ουσιαστικά το κλοβαρούσανε γιατί τους "αγόρασε" ο Καραμανλής με την νομιμοποίηση. Χαρά στους αστούς.

Παράθεση:
Ετεροχρονισμένη αντίδραση
Πριν από λίγο καιρό, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε «την απόφαση των δυνάμεων της ΔΑΣ να παραιτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, των Παραρτημάτων του και να μη συμμετέχουν στη συγκρότηση του νέου του οργάνου», καταγγέλλοντας «το ρόλο του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ ως δουλεμπορικού γραφείου, μέσα από τη διαχείριση δεκάδων προγραμμάτων προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης δουλειάς, δίπλα στη λειτουργία του ως εργαλείου αποπροσανατολισμού των εργαζομένων». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ένα εργαλείο που υπηρετεί τη στρατηγική και την τακτική της ΓΣΕΕ, την ενσωμάτωση του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού που αποτελεί και την κυρίαρχη γραμμή της ΓΣΕΕ».

Σωστά είναι όλ’ αυτά, αλλά τώρα τα πήραν χαμπάρι οι ηγέτες του Περισσού; Τόσα χρόνια που συμμετείχαν κανονικά στα διάφορα όργανα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και είχαν στελέχη τους σε αργομισθία ή σε θέσεις μελετητών, δεν έβλεπαν τι ρόλο έπαιζε το ΙΝΕ; Δεν ήξεραν ότι η ΓΣΕΕ λειτουργεί Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ότι παίρνει προγράμματα, ότι κάνει δουλεμπόριο εργαζόμενων, όπως κάνουν όλ’ αυτά τα μαγαζιά;

«Το ποτήρι ξεχείλισε», γράφουν στην ανακοίνωσή τους και… καρφώνονται. Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια που… το ποτήρι γέμιζε, αυτοί γιατί έπιναν απ’ αυτό; Είχαν μήπως προσδοκίες ότι τα πράγματα θ’ αλλάξουν, ότι το ΙΝΕ θα μετατραπεί σε επιστημονικό μετερίζι της εργατικής τάξης, ότι το ΚΕΚ της ΓΣΕΕ θα πάψει να κάνει δουλεμπόριο; Κανέναν δεν πείθουν με την ετεροχρονισμένη αντίδρασή τους.


πηγή:

Είναι επισήμως πολύ αργά ...
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 10:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΤΩΡΑ.
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ;;;;;;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ.
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 11:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:
Είναι αργά πια spyros. Το κακό έγινε. Και είναι μεγάλο. Δεν προλαβαίνει να αμυνθεί ο λαός διότι ακόμη και οι καθ'ύλην "αρμόδιοι" να οργανώσουν κάτι τέτοιο ουσιαστικά το κλοβαρούσανε γιατί τους "αγόρασε" ο Καραμανλής με την νομιμοποίηση. Χαρά στους αστούς.

Παράθεση:
Ετεροχρονισμένη αντίδραση
Πριν από λίγο καιρό, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε «την απόφαση των δυνάμεων ...


Είναι επισήμως πολύ αργά ...


Ένα λεπτό.
Η αριστερά δεν εκφράζεται από το κκε αλλά ούτε και από τον κάθε εργατοπατέρα.
Οι του κκε και οι αρχισυνδικαλιστές είναι άξιοι της μοίρας τους.

Και εκτός αυτού, πήρα ως παράδειγμα την προσέγγιση που επιχειρεί η αριστερά, επειδή η προσέγγιση της δεξιάς είναι παραδοσιακά δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή, η μοναδική παγκόσμια δύναμη εξουσίας είναι "οι αγορές".
Η αριστερά βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, σε ρόλο γραφικού ιδεολογήματος.

Οι ηγέτες της αριστερής διανόησης το γνωρίζουν πολύ καλά.

Η πορεία του Στέλιου Ράμφου είναι χαρακτηριστική μιας τέτοιας προσπάθειας: Ο Καστοριαδικός μαρξιστής που προσπαθεί κυριολεκτικά να ξαναγράψει την καινή διαθήκη..

http://www.youtube.com/watch?v=tDsseuviPB8
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 29, 2013 11:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
Ayrton Senna έγραψε:
Είναι αργά πια spyros. Το κακό έγινε. Και είναι μεγάλο. Δεν προλαβαίνει να αμυνθεί ο λαός διότι ακόμη και οι καθ'ύλην "αρμόδιοι" να οργανώσουν κάτι τέτοιο ουσιαστικά το κλοβαρούσανε γιατί τους "αγόρασε" ο Καραμανλής με την νομιμοποίηση. Χαρά στους αστούς.

Παράθεση:
Ετεροχρονισμένη αντίδραση
Πριν από λίγο καιρό, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε «την απόφαση των δυνάμεων ...


Είναι επισήμως πολύ αργά ...


Ένα λεπτό.
Η αριστερά δεν εκφράζεται από το κκε αλλά ούτε και από τον κάθε εργατοπατέρα.
Οι του κκε και οι αρχισυνδικαλιστές είναι άξιοι της μοίρας τους.

Και εκτός αυτού, πήρα ως παράδειγμα την προσέγγιση που επιχειρεί η αριστερά, επειδή η προσέγγιση της δεξιάς είναι παραδοσιακά δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή, η μοναδική παγκόσμια δύναμη εξουσίας είναι "οι αγορές".
Η αριστερά βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, σε ρόλο γραφικού ιδεολογήματος.

Οι ηγέτες της αριστερής διανόησης το γνωρίζουν πολύ καλά.

Η πορεία του Στέλιου Ράμφου είναι χαρακτηριστική μιας τέτοιας προσπάθειας: Ο Καστοριαδικός μαρξιστής που προσπαθεί κυριολεκτικά να ξαναγράψει την καινή διαθήκη..

http://www.youtube.com/watch?v=tDsseuviPB8


Spyros συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με ξαφνιάζει το γεγονός ότι καταφέρνεις ανάμεσα σε τόσους ανεπίδεκτους να ξεχωρήσεις κρυστάλλινα την Αριστερά από το ΚΚΕ. Χαίρομαι ιδιαίτερα.
Όμως το "είναι αργά" δεν αλλάζει διότι ένας βραχίονας αντίδρασης είναι απαραίτητος για να συσπειρώσει δυνάμεις ικανές κατ'αρχάς να ανακόψουν το κύμα της φτωχοποίησης. Καμιά Καστοριδιανή λεκτική εποποιία δεν θα το καταφέρει αυτό.
Αν έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές και δεν τον γνωρίζω τότε ευχαρίστως να ενημερωθώ. Κατά προτίμηση πριν τα καμουφλαρισμένα του χοντρού Μπένυ για κεντροαριστερά.
Συμφωνείς ότι δεν αρκούν μόνο τα λόγια για κάτι που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική στη χώρα ?
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna

O ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ NICKNAME ΕΝΑΝ ΡΑΛΙΣΤΑ( Laughing Laughing Laughing ) ,ΑΒΑΤΑΡ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ .GR

A ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΗΤΗ ΣΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΕΞΕΙΣ

Χριστιανισμός: Πίστη στην πτώση του ανθρώπου, συγχώρεση, αγάπη, κατάργηση του θανάτου.

Αθεϊσμός: Πίστη ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε τυχαία, ότι δεν έχουμε λόγο ύπαρξης κλπ.

Βουδισμός: Μετενσαρκώσεις, διαλογισμός, νιρβάνα.

Δωδεκάθεο: Θεοί με ιδιότητες ανθρώπων, προσωποποίηση Φύσης και φυσικών νόμων.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ.
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 7:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:

Spyros συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με ξαφνιάζει το γεγονός ότι καταφέρνεις ανάμεσα σε τόσους ανεπίδεκτους να ξεχωρήσεις κρυστάλλινα την Αριστερά από το ΚΚΕ. Χαίρομαι ιδιαίτερα.
Όμως το "είναι αργά" δεν αλλάζει διότι ένας βραχίονας αντίδρασης είναι απαραίτητος για να συσπειρώσει δυνάμεις ικανές κατ'αρχάς να ανακόψουν το κύμα της φτωχοποίησης. Καμιά Καστοριδιανή λεκτική εποποιία δεν θα το καταφέρει αυτό.
Αν έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές και δεν τον γνωρίζω τότε ευχαρίστως να ενημερωθώ. Κατά προτίμηση πριν τα καμουφλαρισμένα του χοντρού Μπένυ για κεντροαριστερά.
Συμφωνείς ότι δεν αρκούν μόνο τα λόγια για κάτι που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική στη χώρα ?


Ποτέ δεν αρκούσαν μόνο τα λόγια.

Αλλά κοίτα τι έχει γίνει:

Στις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε σε παγκόσμιο επίπεδο μια έντονη διαμαχη αριστεράς-δεξιάς, με τον μαρξισμό και τον νεοφιλελευθερισμό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμη αντιπαράθεσης.

Κάποιοι προσπάθησαν να συνδυάσουν τα παραπάνω ρεύματα επιλέγοντας έναν "τρίτο δρόμο" (και όχι μόνο στην ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου).

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι και ο τρίτος δρόμος έχει αποτύχει.

Γιατί όλα τα μοντέλα έχουν αποτύχει;
Επειδή δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηθικό υπόβαθρο του ανθρώπου.

Το πρόβλημα της αποτυχίας των πολιτικών ιδεολογιών, έχει ως αίτιο το πρόβλημα εντιμότητας των ανθρώπων:
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο έντιμοι.
Ο μπενι μπορεί να βγάζει ωραίους λόγους περι ισότητας δικαιοσύνης κ.λπ, αλλά όλοι γνωριζουμε ότι έπαιρνε κοψοχρονιά τα χωράφια των αγροτών στον Ευοσμο Θεσ/νικης από τη δεκαετία του 90, επειδή ήξερε ότι μετά 10 χρόνια ο Εύοσμος θα μπεί σε αστικό σχέδιο και θα γίνει η Νέα Πολιτεία.

Άρα, τα δεδομένα μας λένε ότι κανένα πολιτικό ιδεολογικό πλαίσιο δεν είναι αρκετό από μόνο του για να βοηθήσει, όπως επαγγέλλεται, τον άνθρωπο.
Κανένα.
Αυτό όλοι πλέον το γνωρίζουν.

Τι χρειαζόμαστε επιπλέον;
Χρειαζόμαστε μια ηθικού τύπου αναφορά.
Αυτό είναι κάτι που μόνο η θρησκεία με τον "φόβο Θεού" μπορεί να δώσει.
Ο "φόβος Θεού", είναι τελικά ένα χαλινάρι που πρακτικά κάνει τους ανθρώπους έντιμους, όπως τουλάχιστον τους θέλει η πολιτική.

Δηλαδή, ο "φόβος Θεού" είναι εκείνο το απαραίτητο στοιχείο, που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική ειρήνη, εαν και μόνο αν, υπάρχει πρώτα απ' όλους, σε αυτούς που ασκούν εξουσία.

Με άλλα λόγια, εαν οι διαχειριστές όλων των βαθμίδων της εξουσίας είναι πραγματικοί πιστοί (και όχι γιαλαντζί), νομίζω ότι η κοινωνία θα έχει τη μέγιστη δυνατή ευημερία, ανεξάρτητα του πολιτικού πλαισίου στο οποίο βρίσκεται.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 8:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
Ayrton Senna έγραψε:

Spyros συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με ξαφνιάζει το γεγονός ότι καταφέρνεις ανάμεσα σε τόσους ανεπίδεκτους να ξεχωρήσεις κρυστάλλινα την Αριστερά από το ΚΚΕ. Χαίρομαι ιδιαίτερα.
Όμως το "είναι αργά" δεν αλλάζει διότι ένας βραχίονας αντίδρασης είναι απαραίτητος για να συσπειρώσει δυνάμεις ικανές κατ'αρχάς να ανακόψουν το κύμα της φτωχοποίησης. Καμιά Καστοριδιανή λεκτική εποποιία δεν θα το καταφέρει αυτό.
Αν έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές και δεν τον γνωρίζω τότε ευχαρίστως να ενημερωθώ. Κατά προτίμηση πριν τα καμουφλαρισμένα του χοντρού Μπένυ για κεντροαριστερά.
Συμφωνείς ότι δεν αρκούν μόνο τα λόγια για κάτι που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική στη χώρα ?


Ποτέ δεν αρκούσαν μόνο τα λόγια.

Αλλά κοίτα τι έχει γίνει:

Στις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε σε παγκόσμιο επίπεδο μια έντονη διαμαχη αριστεράς-δεξιάς, με τον μαρξισμό και τον νεοφιλελευθερισμό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμη αντιπαράθεσης.

Κάποιοι προσπάθησαν να συνδυάσουν τα παραπάνω ρεύματα επιλέγοντας έναν "τρίτο δρόμο" (και όχι μόνο στην ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου).

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι και ο τρίτος δρόμος έχει αποτύχει.

Γιατί όλα τα μοντέλα έχουν αποτύχει;
Επειδή δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηθικό υπόβαθρο του ανθρώπου.

Το πρόβλημα της αποτυχίας των πολιτικών ιδεολογιών, έχει ως αίτιο το πρόβλημα εντιμότητας των ανθρώπων:
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο έντιμοι.
Ο μπενι μπορεί να βγάζει ωραίους λόγους περι ισότητας δικαιοσύνης κ.λπ, αλλά όλοι γνωριζουμε ότι έπαιρνε κοψοχρονιά τα χωράφια των αγροτών στον Ευοσμο Θεσ/νικης από τη δεκαετία του 90, επειδή ήξερε ότι μετά 10 χρόνια ο Εύοσμος θα μπεί σε αστικό σχέδιο και θα γίνει η Νέα Πολιτεία.

Άρα, τα δεδομένα μας λένε ότι κανένα πολιτικό ιδεολογικό πλαίσιο δεν είναι αρκετό από μόνο του για να βοηθήσει, όπως επαγγέλλεται, τον άνθρωπο.
Κανένα.
Αυτό όλοι πλέον το γνωρίζουν.

Τι χρειαζόμαστε επιπλέον;
Χρειαζόμαστε μια ηθικού τύπου αναφορά.
Αυτό είναι κάτι που μόνο η θρησκεία με τον "φόβο Θεού" μπορεί να δώσει.
Ο "φόβος Θεού", είναι τελικά ένα χαλινάρι που πρακτικά κάνει τους ανθρώπους έντιμους, όπως τουλάχιστον τους θέλει η πολιτική.

Δηλαδή, ο "φόβος Θεού" είναι εκείνο το απαραίτητο στοιχείο, που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική ειρήνη, εαν και μόνο αν, υπάρχει πρώτα απ' όλους, σε αυτούς που ασκούν εξουσία.

Με άλλα λόγια, εαν οι διαχειριστές όλων των βαθμίδων της εξουσίας είναι πραγματικοί πιστοί (και όχι γιαλαντζί), νομίζω ότι η κοινωνία θα έχει τη μέγιστη δυνατή ευημερία, ανεξάρτητα του πολιτικού πλαισίου στο οποίο βρίσκεται.


Αγαπητέ Spyro,
μου άρεσαν πάρα πολύ όσα έγραψες και αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργείται κάποιο "ρεύμα" όμως θεωρητικό - όπως τόσα άλλα με αναφορές σε παραδοσιακά σχήματα αλλά σαφείς αποσχιστικές τάσεις.
Δυστυχώς ενώ ξεκίνησες τόσο ρεαλιστικά ("Ποτέ δεν αρκούσαν μόνο τα λόγια.") κατέληξες σε κάτι που είναι τελικά, και συγνώμη, λόγια : ο φόβος του Θεού.

Δεν μας προλαβαίνει ο Θεός πια. Δεν θα προκάμωμεν που έλεγε ο καημένος ο Φλωράκης.
Ρεαλιστικά ο φόβος παλαιότερα απηχούσε στην ύπαρξη του αντίπαλου δέους. Αρκετοί το έχουν αντιληφθεί πάνω από 10 15 χρόνια ότι η ΕΣΣΔ είχε μία ανεκτίμητη διεθνή χρησιμότητα. Τώρα τα καλόπαιδα το ξεσκίσανε εν τη απουσία της ΕΣΣΔ.
Ένας υπό γέννεση νέος φόβος αντίπαλο δέος είναι το πολιτιστικό αντίπαλο δέος.
Στη Συρία έκανε ντεμπούτο. Θέλει η Δύση να ρίξει τον Άσσαντ αλλά αυτό σημαίνει αυτόματα ότι προικοδοτεί την αντιπολίτευση η οποία συγκοινωνεί με την Αλ Κάϊντα.
Σε αυτόν τον νέο κόσμο που γεννιέται βίαια το σύνορο δεν είναι το Σιδηρούν καταπέτασμα αλλά τα νερά της ανατολικής Μεσογείου και από τη μια δυστυχώς αλλά από την άλλη ευτυχώς (δυνατότητα επωφελούς διαπραγμάτευσης) η Ελλάδα είναι πάνω στη κόψη των πολιτισμών.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να εξαφανιστεί όλο το παλαιοπολιτικό σύστημα που προσκυνάει τους ξένους από γεννέσεως θα χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία να ξεφύγει η χώρα από την υποτέλεια και την φτώχεια.
Σε αυτή τη προοπτική ο Θεός είναι κακός σύμβουλος γιατί επικρεμά το ηθικό ενώ όταν στο βάλτο μαλώνουν ανήθικα βουβάλια το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τσαλαπατηθούν ηθικά βατράχια.
Το πρόβλημά μας λοιπόν δεν είναι η ανυπαρξία του φόβου όσο η απλή λογική της ομόνοιας. Ένας, σχεδόν περήφανα ( Laughing ), διχασμένος λαός δεν έχει διαπραγματευτική ισχύ.
Κι οι Γερμανοί διχάζονται για τα πακέτα στην Ελλάδα αλλά στο τέλος θα πιουν την μπύρα τους και θα αφήσουν το θέμα στην ηγεσία τους η οποία θα τους "χαρίσει" πόνο μόνον στην έσχατη των περιπτώσεων. Σε εμάς ο πόνος είναι απολαυστικά απεσταλμένος με συστημένη επιστολή από το εξωτερικό ανα τακτά ιστορικά διαστήματα, η προσκυνημένη Φαναριώτικη πολιτική ελίτ δεν εννοεί να κατανοήσει ότι δεν βρίσκεται ως προνομιακός συνομιλητής του Σουλτάνου και εντολοδόχος προς εκτέλεση εντολών προς τους ομογάλακτους. Ούτε και ο λαός δεν εννοεί να καταλάβει πως αυτούς δεν τους έχουμε να μεσολαβούν για μπαξίσια και χατήρια αλλά εάν όντως είναι τίμιοι τότε αφού σταθμίσουν όλα τα σενάρια ενδέχεται να καταλήξουν πως ήρθε η ώρα η χώρα να ματώσει και όλοι πρόθυμα να το δεχτούν όπως σηκώνεσαι το πρωί σ'αρέσει δε σ'αρέσει και πας στη δουλειά σου. Έχει απομείνει στο λαό η κουλτούρα του παππού που παρακάμπτει τη θέληση του πατρός και κάνει τελικά το χατήρι. Να τα δισεκατομμύρια χρέη που έπρεπε να είχαν με τρόπο φρενάρει ακόμα και μέσα από το Σύνταγμα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Αυτό δεν έχει ξεριζωθεί και από την πολιτική και από τον λαό.
Κάπου έλεγε πως "Οταν η αστάθεια και ο φόβος βρίσκονται σε άνοδο, η προβλεψιμότητα αποκτά ιδιαίτερη αξία" και αν μη τι άλλο η προβλεψιμότητα (με ναυαρχίδα το ασφαλιστικό) δεν υφίσταται ως έννοια στο κράτος των Ελλήνων. Εξήγηση ? Ο καλός μπαμπάς από το εξωτερικό θα μας ξαναδανείσει.
Δεν είναι όλα περιττά μετά ?

Σταλεγάκιας Wink
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Το Βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, με ψήφους 272 υπέρ και 285 κατά. "



Τι σου έλεγa Spyros για τον νέο πολιτισμικό φόβο που εγκαθυδρύεται εις αντικατάστασην του παλαιού αντίπαλου δέους ΕΣΣΔ ? Ήδη επιβεβαιώθηκα. Οι Βρεταννοί να κάνουν πίσω ? Θα τρέμουν τα κόκκαλα του Τσώρτσιλ αλλά και οι επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου το 2005 μάλλον δεν ξεχάστηκαν εύκολα ..
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο φόβος λοιπόν είναι εδώ και δεν είναι του Θεού. Παρά ταύτα 3,5 εκατομμύρια παιδιά τους ζούνε σε ακραία φτώχια όπως το ίδιο το BBC έχει δείξει :

http://www.youtube.com/watch?v=8BN7ml6b-e4 (σε 4 parts)

Κάτι άλλο φταίει Spyro και θα τολμήσω να το θέσω :

αν δεν μπορούμε να πάμε προς τα πάνω και αν το μένεις στην ίδια θέση προκαλεί θανάσιμους κινδύνους τότε μια σκέψη είναι το προς τα κάτω. Θεωρούμε αυτονόητα τα προνόμια κάποιων όχι μεγαλόσχημων αλλά εν δυνάμει σημαντικό τμήμα της κοινωνίας εντούτοις ανενεργό λόγω των εξ ανταλλαγής προνομίων (= πχ. "πάρε προνόμια και σκάσε διανοητή μου μόνο σκάσε κι εγώ θα σε μπουκώνω με πρεστίζ κύρος και απυρόβλητο φτάνει να μην μου ξεσηκώνεις τις προβατίνες και ζητήσουν [αυτό μεταξύ μας] .. τα αυτονόητα").
Αν τους τα αφαιρέσουμε ? Σκέψου το.
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 9:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros, χωρίς προηγουμένως να απολαύσω το χειρουβικό, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να προσπαθήσεις, επειδή εδώ είναι ένα φόρουμ φιλοσοφικό, να αφήσουμε κατά μέρος τις συνήθεις πολιτικοφιλολογίες, και να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε λίγο έστω φιλοσοφικά.

Θα ήθελα λοιπόν κατ΄ αρχήν, να σε ρωτήσω ποια σχέση θεωρείς ότι υπάρχει μεταξύ θεολογίας και επιστήμης.
Παράθεση:
... η διοργάνωση από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Επιστημονικού Συνεδρίου ...

_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 10:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

iason έγραψε:
Θα ήθελα λοιπόν κατ΄ αρχήν, να σε ρωτήσω ποια σχέση θεωρείς ότι υπάρχει μεταξύ θεολογίας και επιστήμης.
Παράθεση:
... η διοργάνωση από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Επιστημονικού Συνεδρίου ...


θεολογία ∈ θρησκειολογία ∈ επιστήμη
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 1:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

@σεννα

Καλά για την επέμβαση στη Συρία, είμαι έτοιμος να ρισκάρω ένα στοίχημα:
Ακόμα και αν οι πλειοψηφίες όλων των κοινοβουλίων την απορρίψουν, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τελικά με τον ένα ή άλλο τρόπο η πολεμική εμπλοκή θα γίνει.

Όσον αφορά το θέμα της φτώχειας:
Το πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που δημιουργεί η Δύση στον "τρίτο κόσμο".
Είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης πλεονεξίας.
Και της πλεονεξίας των μεγάλων, αλλά και της δικής μας που κάνουμε τα στραβά μάτια και το ανεχόμαστε, επειδή δεν μας αγγίζει (άμεσα).
Δηλαδή είναι καθαρά ένα πρόβλημα ηθικής.

Και επανέρχομαι στο θέμα της αρχικής μου δημοσίευσης:
Εαν λοιπόν οι ηγέτες μας είχαν "φόβο Θεού" και βαθιά πίστη, είναι αδύνατο να υπέκυπταν στις σειρήνες του χρήματος και της εξουσίας των πολυεθνικών και των τραπεζών.
Θα ήταν αδύνατο επομένως να σχεδιάσουν την όποια "ανάπτυξη" πάνω από το πτώμα του οποιουδήποτε φτωχότερου λαού και της οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας.
Γιατί;
Διότι εαν το έκαναν δεν θα είχαν ούτε πραγματική πίστη ούτε "φόβο Θεού".



@ιασον

Η θεολογία είναι και επιστήμη.
Αν κάνεις τον κόπο θα δεις σε κάθε μεγάλο πανεπιστήμιο και μια σχολή θεολογίας.
Που ζεις;
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
@σεννα

Όσον αφορά το θέμα της φτώχειας:
Το πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που δημιουργεί η Δύση στον "τρίτο κόσμο".
Είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης πλεονεξίας.
Και της πλεονεξίας των μεγάλων, αλλά και της δικής μας που κάνουμε τα στραβά μάτια και το ανεχόμαστε, επειδή δεν μας αγγίζει (άμεσα).
Δηλαδή είναι καθαρά ένα πρόβλημα ηθικής.

Και επανέρχομαι στο θέμα της αρχικής μου δημοσίευσης:
Εαν λοιπόν οι ηγέτες μας είχαν "φόβο Θεού" και βαθιά πίστη, είναι αδύνατο να υπέκυπταν στις σειρήνες του χρήματος και της εξουσίας των πολυεθνικών και των τραπεζών.
Θα ήταν αδύνατο επομένως να σχεδιάσουν την όποια "ανάπτυξη" πάνω από το πτώμα του οποιουδήποτε φτωχότερου λαού και της οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας.
Γιατί;
Διότι εαν το έκαναν δεν θα είχαν ούτε πραγματική πίστη ούτε "φόβο Θεού".


Βλέπω επιμένεις και επιμένω να σου λέω ότι δεν τα λες λάθος αλλά στο διά ταύτα τι θα γίνει ? Λες Κάνουμε τα στραβά μάτια. Ποιοι ? Όχι εμείς οι λαικοί. Οι πολιτικοί. Εσύ κιόλας εμπλέκεσαι ενεργά σε δημόσιες συζητήσεις περί του θέματος αλλά τι αναμένεται από αυτές ? Τις εννοείς ως σπόρο που περιμένεις να φυτρώσει ? Κάπως έτσι ? Δες στην Βουλγαρία που είναι ο κόσμος μαζικά παρατεταμένα έξω. Αν τέτοιες κινήσεις δεν ανατρέπουν δραστικά καταστάσεις φαντάσου για τον καναπεδάτο Έλληνα πόσο απέχει το παραμικρό.
Δικαιούμεθα άλλως να διαμαρτυρόμαστε όταν στον βωμό της κοινωνικής και πολιτικής μακαριότητας δεχόμαστε πρόθυμα τον ρόλο της Ιφιγένειας που εύκολα ανενδοίαστα μας απονέμουν οι πολιτικοί που επιτρέψαμε να έχουμε ?
Ένα από τα δύο δεν είναι λογικό να συμβαίνει και αυτό είναι σύφμωνο και με την αρχή σου : "με τα λόγια ποτέ τίποτε" ....


Υπάρχουν πάντως και ντοκουμέντα περί του ουτοπικού (στατιστικά) ...

http://www.youtube.com/watch?v=BnCzBzt_OdE

http://www.youtube.com/watch?v=aRncsbxBJC0

http://www.madata.gr/diafora/stranges/237200.html

http://www.youtube.com/watch?v=KZeiSKnhOBc

Συγνώμη κύριε αλλά έτσι γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια Very Happy
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 30, 2013 7:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτά τα βιντεάκια με τα πηθικάκια έχουν γίνει πολύ σούπα. Ασε που είναι και μπαρούφα..

Προσπαθώ όμως.
Κοίτα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις ιδέες και άνθρωποι που μπορούν να τις υλοποιούν.
Είναι ο καταμερισμός των χαρισμάτων, τα τάλαντα που έγραφε ο απόστολος Παύλος.
Το να σκεφτείς κάτι, να πεις μια γνώμη που έχει βάση, ίσως να είναι ανούσιο.
Ίσως όμως και να μην είναι.

Ποτέ δεν ξέρεις το ανάλαφρο πέταγμα μιας πεταλούδας, τι επιρροή θα έχει στο χαοτικό σύστημα που λέγεται καιρός..
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Σελίδα 1 από 5

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center