Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Για μια καινούργια ηθική
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 09, 2013 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Για μια καινούργια ηθική Απάντηση με Συμπερίληψη

Πέραν οποιασδήποτε μικροσκοπικής ανάδυσης στο παρόν, μακριά από τις διάστικτες λεπτομέρειες που θολώνουν τον καθρέφτη της κοινωνικής και συμπεριφορικής χαρτογράφησης και, έξω από κάθε πανικό, φόβο και απογοήτευση, πού βρισκόμαστε αλήθεια; Αν είμαστε θλιμμένοι, απογοητευμένοι και μοναχοί, αν ατενίζουμε ένα ζοφερό τόπο που, μόνο μέσα από τον οποίο έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, να δράσουμε και, εν τέλει, να προβληθούμε ως οντότητες, ίσως τελικά θα ήταν προτιμότερο να υπερκεράσουμε τις εμμονές μας, που δεν είναι δικές μας, και που τελεσιγραφικά και μονοδιάστατα μας έχουν βυθίσει και επαναφέρει σ’ αυτήν τη δήθεν προσωπικότητα, σ’ αυτόν τον προκατασκευασμένο χαρακτήρα, σ’ εκείνα τα συμβεβηκότα που διατεινόμαστε και που, κυρίως, διατείνονται πως μας ολοκληρώνουν ως ξέχωρες οντότητες ή, χειρότερα, ως μέλη μιας ομάδας.
Πώς αλήθεια θα μπορούσαμε να διυλίσουμε τα βαριά σημάδια μιας πραγματικής και ανεμπόδιστης βιογραφίας; Πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε σθεναρά και με υγεία; Τι είναι άραγε υγεία σε μια προκαθορισμένη, κοινωνιολογικά, καθημερινότητα;
Δεν αρκεί ίσως να συμφωνεί κανείς πως ο τωρινός ήλιος είναι ο καρυοθραύστης της ψυχής μας, τού είναι μας. Επιβάλλεται να γκρεμιστεί το φράγμα τού παρατεταμένως καθοδηγείν για να τευκτεί το καινούργιο.
Αν εξιστορήσουμε το πρόβλημα των καιρών μας, που δεν είναι τωρινό αλλά παλιό όσο και ο άνθρωπος, θα προκύψει το αδιέξοδο των προβληματισμών και ανησυχιών για τις οποίες τόσο μελάνι έχει χυθεί. Αν δεν έχει μεταβληθεί στο ελάχιστο, αν δεν έχει στραφεί η ζυγαριά προς ένα καλύτερο αύριο, τότε αλήθεια ποιον καίριο και αναντικατάστατο ρόλο διαδραματίζει η λεγόμενη συσσωρευμένη γνώση;
Αν είναι κάτι που πρέπει να μη μάς αφήσει αδιάφορους είναι κυρίως ο λόγος για τον οποίο η φιλοσοφική σκέψη- και εννοώ η καθαρή και ανεμπόδιστη- δεν έχει να δώσει καμία απάντηση στο προαναφερθέν ερώτημα. Και τούτο συνεχίζει να γίνεται χειρότερο, πιο εμφανές και πιο εγωκεντρικό, από τη στιγμή που η φιλοσοφική σκέψη συνεχίζει έναν αδιέξοδο δρόμο, τόσο μονολιθικό, έχοντας ταυτόχρονα την αυταπάτη του εκλεπτυσμένου και του καινούργιου.
Σίγουρα, με το θάνατο του θεού, ο άνθρωπος είδε τον εαυτό του γυμνό. Όμως τι πέρα από αυτό; Σε τι μάς βοήθησε αυτή η γνώση αν ακόμη δεν είμαστε τίποτα παραπάνω παρά ένα γυμνό παιδί που μπουσουλάει; Αν το διαφορετικό είναι πως, τώρα, πολεμούμε γυμνοί;
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 10, 2013 10:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πω πω τι κείμενο ήταν αυτό ? Πρέπει να το έχεις πάρει πολύ βαριά το παγκόσμιο σκηνικό αλλά δεν έχεις και άδικο. Να σου πω που βρισκόμαστε : είμαστε στις απαρχές της τελικής λύσης. Η φιλοσοφία δεν ξέρω πόσα δεν έχει πει ακόμα αλλά ο "παλαιός" άνθρωπος ό,τι είχε να πει το είπε και τώρα πρέπει να αρχίσει να λέει τα καινούρια αυτά που ίσως δεν ειπώθηκαν ποτέ ή χάθηκαν σε φιλοσοφικά και άλλα κείμενα αναγνωσμένα από μετρημένους ανθρώπους.
Νομίζω υπό το πρίσμα που το θέτεις η ανθρώπινη ιστορία παρά ακόμα και τα 80.000.000 νεκρούς του Β'Π.Π. δεν θα είχε περάσει σε άλλη εποχή αν δεν υπήρχε η πρώτη και μοναδική (... το μοναδική έχει τεράστια σημασία) χώρα που δέχτηκε πυρηνική επίθεση. Έτσι η ανθρώπινη ιστορία χωρίζεται στο πριν και μετά τη Χιροσίμα.
Πρώτα λοιπόν η πυρηνική απειλή και αντίστοιχα για τους επιζήσαντες ο πυρηνικός χειμώνας
Κατόπιν τα αέρια θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, λιώσιμο πάγων άνοδος των θαλασσών και εξαφανισμός στεριάς
Κατόπιν η έναρξη της Δύσης των κοιτασμάτων ή τουλάχιστον η πολύ ορατή εξάντληση της μέχρι πρότινος φαινομενικά ατελείωτης άντλησης.
Όλα αυτά τα τερατώδη ζητήματα ήδη φέρνουν παρά της φαινόμενες έχθρες τις κυβερνήσεις και τους λαούς σε υψηλό αρχικά επίπεδο κοντά. Όσο πιο πολύ απλώνει σε όλη την ανθρωπότητα ότι δεν ζούμε σε ξεχωριστό σκάφος το κάθε κράτος και έθνος αλλά θα είμαστε γελοίοι ως άνθρωποι όσο καθυστερούμε να δούμε ότι είμαστε ΟΛΟΙ πάνω στο ίδιο σκάφος, τόσο πιο πολύ κοντά θα ερχόμαστε στην τελική λύση η οποία όμως για να επιβληθεί έναντι των πιο ηλίθιων ακροατηρίων χρειάζεται την ισχύ. Οι ισχυροί του πλανήτη το ξέρουν και εξακολουθούν ενώ συννενοούνται ταυτόχρονα να διεκδικούν για τις εκάστοτε ελίτ μεγαλύτερη ισχύ στα νέα κέντρα αποφάσεων που θα δημιουργηθούν. Μπροστά σε αυτή την "αναγκαιότητα" θυισάζουν τμήμα του πληθυσμού τους με χαραχτηριστικότερα τις περιπτώσεις Αμερικής και Γερμανίας που είναι παράλογο να έχουν άστεγους και φτωχούς.
Οι άνθρωποι εκτός καναλιών εξουσίας έχουν μόνον μία ελπίδα πλέον σε διεθνές επίπεδο και αυτή είναι το internet αλλά πιστεύω ότι δεν θα μείνει για πολύ τόσο ελεύθερο όσο τώρα αν δημιουργηθούν κινήματα μέσα από αυτό που να μπορούν να ταρακουνήσουν την καθεστυκία τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο ..
Αυτό είναι απάντηση και στον bugman που το έθεσε στην παγκόσμια διάσταση.

Η φράση που άκουσα για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες : "Είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχουμε δεχτεί πυρηνική επίθεση" ήταν συγκλονιστική. Και ακόμα πιο συγκλονιστικό το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι (γιαπωνέζοι) δεν δείχνουν να μισούν τους επιτιθέμενους με πυρηνικά. Και να που έστειλαν πρόσφατα αστροναύτη δικό τους στο διάστημα σε πλατφόρμα και πριν λίγες μέρες του έστειλαν και ένα ρομποτάκι που μιλάει μόνον γιαπωνέζικα για να του κρατάει παρέα.
Αυτοί ήταν ηττημένοι του πολέμου και εμείς ας πούμε με τους νικητές ?
Εδώ θα συμφωνήσω και με τον bugman ότι στη σκέψη μας τα πλάθουμε όλα. Εμείς είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγγες και αυτοί είναι με τους νικητές !
Μήπως φταίει (θα γίνω κακός) που τρώγανε 500 χρόνια ρύζι αντί κρέας συμμορφούμενοι με την απαίτηση του αυτοκράτορα ?
Οι αρχαίες Αθήνες μένουν στην ιστορία για την ομορφιά και τα επιτεύγματα αισθητικής όπως Λόγου, αρχιτεκτονικής, πολιτικής κλπ όμως οι στιβαρές κυβερνήσεις Σπάρτη Μακεδονία είναι αυτές που στρώνουν τον δρόμο στην αποδοχή των επιτευγμάτων των πρώτων ...
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 10, 2013 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το ερώτημα που βάζει ο Δάκης δεν το απαντάει. Δεν ξέρει λέει που βρισκόμαστε. Λέει μόνο ότι είμαστε γυμνοί παρά τις όποιες γνώσεις μας, που συγκριτικά με τους αρχαίους είναι ό,τι σε μέγεθος και ποιότητα καλύτερο υπάρχει. Το ερώτημά του όμως αποδελτιώνεται εφόσον αφαιρέσουμε τα στοιχεία όπως την διαφορά ποιότητας..του σήμερα με το χθες μετ τον απλό τρόπο ότι όλες αυτά είναι εκφάνσεις του ίδιου ερωτήματος, όπου κάθε απάντηση ήταν η σωστή απάντηση στο σωστό χρόνο.
Πρέπει δηλαδή να δεχτούμε ότι τίποτα δεν γίνεται λάθος στο κόσμο. Το σύμπαν λειτουργεί σωστά...Η έννοια σωστό και λάθος περιλαμβάνεται σε περιεχόμενο που διαχωρίζουμε εμείς για τους δικούς μας σκοπούς, οι οποίοι μετέχουν στη γενικότερη λειτουργία του σύμπαντος.
Αν το δούμε διαφορετικά, ότι η λειτουργία του σύμπαντος μεταβάλλεται με σκοπό την βελτίωση, την μετάλλαξη και όχι την παλινδρόμηση ή την αέναη περιφορά (που διαφέρει από την παλινδρόμηση γιατί δεν είναι πισωγύρισμα αλλά μια συνεχόμενη μεταβολή ύψους βάθους, όπως η οικονομία για παράδειγμα). Τότε είμαστε αναγκασμένη να βάλουμε έναν εξωτερικό φύλακα του λάθους, όπου η επέμβασή του θα φέρνει την διόρθωση. Με αυτήν την έννοια τα παθήματα των ανθρώπων θα γίνουν μαθήματα εφόσον θελήσει ο φύλακας να τα παρουσιάσει. Ουσιαστικά όμως αυτή η προσέγγιση είναι μια εκδήλωση φοβίας, ότι το λάθος μας θα το πληρώσουμε από έναν ανώτερο κριτή. Αυτή η φοβία όμως γίνεται το σπέρμα για να δημιουργήσουμε κριτές στην ζωή μας, εφαρμόζοντας κανόνες ηθικής, κανόνες συμπεριφοράς, και ενέργειες επίπληξης. Αυτές οι τελευταίες ενέργειες εμφανίζονται σε ένα Σύμπαν που ο άνθρωπος δεν τις θέλει αλλά φαντάζουν αναγκαίες για την σωστή λειτουργία του. Η ηθική δηλαδή είναι επιβεβλημένη εφόσον δεχτούμε όμως την αρχική προϋπόθεση ότι το Σύμπαν οδηγείται σε μια βελτιωμένη εκδοχή του. Ή με άλλα λόγια ότι τι Σύμπαν κάθε μέρα πεθαίνει, και συνεχίζει το νέο Σύμπαν.

Δυστυχώς δεν είμαστε σίγουροι για το ποιο μοντέλο Σύμπαντος ισχύει. Αν ισχύει η αέναη περιφορά...η διαδοχή ομοίων καταστάσεων, τότε κάθε σήμερα είναι μια εικόνα του αύριο, όπως και μια εικόνα του χθες. Επίσης η ηθική δεν θα έχει καμία σημασία, γιατί ο άνθρωπος θα συμπεριφέρεται το ίδιο όπως χθες και θα συμπεριφέρεται και αύριο ομοίως. Θα υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές (σχετικά συγκρινόμενες) αλλά αυτές θα ακολουθούν τον ίδιο κανόνα, θα υπάρχει περίοδος πολλών άσχημων συμπεριφορών και περίοδος λίγων. Οι ηθικοί κανόνες μπορεί να αλλάζουν αλλά το αποτέλεσμα, ο αριθμός ηθικών προς ανήθικους θα ακολουθεί την ίδια περιοδικότητα αυξομείωσης. Αυτός ο τρόπος απεικόνισης της λειτουργίας του σύμπαντος δεν ασχολείται με το πώς λειτουργεί, τι το κάνει να λειτουργεί, αλλά με τα μέρη του....με το πώς αυτά συνυπάρχουν. Και η τελική σκέψη είναι ότι μεταξύ τους τα μέρη αλλάζουν δυνάμεις που αλληλεπιδρούν σε αυτά, και την κατάσταση μεταξύ τους, όμως παραμένουν να σχετίζονται, άρα να υπάρχουν. Έτσι η ηθική ως μέτρο συσχετισμού μπορεί να αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι όπου σε αυτούς αυτή η ηθική έχει θέση, υπάρχουν σε αντίθεση με την ηθική που απλά συμβαίνει (δεν υπάρχει). Με την θεώρηση λοιπόν ενός σύμπαντος που αέναα περιφέρεται, οι υπάρξεις αλλάζουν θέσεις αλλάζοντας συμβάντα, χωρίς τα συμβάντα αυτά να δείχνουν κατεύθυνση αλλά να δείχνουν μια αέναη διαδοχή.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Clement Duval
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιούλ 2013
Δημοσιεύσεις: 866

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 10:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από τη στιγμή που γράφουν σε ένα θέμα ορισμένοι από το φόρουμ, γ@μιέται το θέμα.... μην περιμένετε να προκόψει!
Ο καθένας βγαίνει και λέει τη μ@λακία του, το μακρύ του και το κοντό του, υπό το μανδύα τού "εγώ [έχω το δικαίωμα να] φιλοσοφώ", άρα και αυτομάτως "έχει αξία η αποψάρα μου"...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εδώ υπάρχουν αυτοί που κτίζουν μίσος για τους άλλους μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικές ιδέες...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Clement Duval
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιούλ 2013
Δημοσιεύσεις: 866

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εσείς οι φασίστες δεν έχετε απλά "διαφορετικές ιδέες"....
το να μισείς ή να σκοτώνεις τον διπλανό σου επειδή απλά τυγχάνει να έχει διαφορετικό χρώμα, δεν είναι απλά "διαφορετική ιδέα", ΒΛΑΚΑ Kαρρά!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 2:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτά συμβαίνουν στην φαντασία σου Opyrge...Στους εφιάλτες σου. Δεν υπάρχουν εκεί έξω...
Κανείς εθνικιστής δεν μισεί τον ξένο. Αυτά που γράφεις είναι βλακείες για μωρά παιδιά. Οι ξένοι στην Ελλάδα, ως τουρίστες ή ως οικονομικοί μετανάστες ή ως πολιτικοί πρόσφυγες προσατεύονται από το σύνταγμα το οποίο ακολουθούν όλοι, ανεξάρτητα πολιτικής θέσης (δεν ξέρω αν όλες οι συνιστώσες του Σύριζα...το δέχονται). Άρα για ποιο μίσος συζητάς. Εκτός αν κάθε παλαβό που κυνηγάει ξένους και δηλώνει Χ.Α. τον θεωρείς με το φτωχό σου μυαλό και εκπρόσωπο της Χ.Α.
Τώρα αν δεν σου κάνουν οι χρυσαυγήτες γιατί τους θεωρείς αγράμματους ή πνευματικά απαίδευτους...διάβασε το Σύνταγμα και δες αν είναι προϋπόθεση αυτό για να έχει κανείς πολιτικά δικαιώματα να εκλέγει και να εκλέγεται.
Σε όλες σου τις ενστάσεις-φοβίες είσαι έξω από κάθε λογική. Αυτό να σε βάλει σε υποψίες...Αναρωτιέμαι όμως ότι δεν είναι δυνατόν ένα μορφωμένο άτομο να πέσει σε τέτοια παγίδα αν δεν τον έχει παρασύρει ένα πιο μορφωμένο άτομο. Έτσι καλό θα ήταν να αποκαλύψεις εδώ ποιον έχεις για καθοδηγητή σου, να ξέρει ο κόσμος σε ποιον να απευθύνεται, και όχι απλά με το φερέφωνό του!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 7:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Clement Duval έγραψε:
Εσείς οι φασίστες δεν έχετε απλά "διαφορετικές ιδέες"....
το να μισείς ή να σκοτώνεις τον διπλανό σου επειδή απλά τυγχάνει να έχει διαφορετικό χρώμα, δεν είναι απλά "διαφορετική ιδέα",


Bugman έγραψε:
Αυτά συμβαίνουν στην φαντασία σου Opyrge...Στους εφιάλτες σου. Δεν υπάρχουν εκεί έξω...
Κανείς εθνικιστής δεν μισεί τον ξένο. Αυτά που γράφεις είναι βλακείες για μωρά παιδιά. Οι ξένοι στην Ελλάδα, ως τουρίστες ή ως οικονομικοί μετανάστες ή ως πολιτικοί πρόσφυγες προσατεύονται από το σύνταγμα το οποίο ακολουθούν όλοι, ανεξάρτητα πολιτικής θέσης (δεν ξέρω αν όλες οι συνιστώσες του Σύριζα...το δέχονται). Άρα για ποιο μίσος συζητάς. Εκτός αν κάθε παλαβό που κυνηγάει ξένους και δηλώνει Χ.Α. τον θεωρείς με το φτωχό σου μυαλό και εκπρόσωπο της Χ.Α.
Τώρα αν δεν σου κάνουν οι χρυσαυγήτες γιατί τους θεωρείς αγράμματους ή πνευματικά απαίδευτους...διάβασε το Σύνταγμα και δες αν είναι προϋπόθεση αυτό για να έχει κανείς πολιτικά δικαιώματα να εκλέγει και να εκλέγεται.
Σε όλες σου τις ενστάσεις-φοβίες είσαι έξω από κάθε λογική. Αυτό να σε βάλει σε υποψίες...Αναρωτιέμαι όμως ότι δεν είναι δυνατόν ένα μορφωμένο άτομο να πέσει σε τέτοια παγίδα αν δεν τον έχει παρασύρει ένα πιο μορφωμένο άτομο. Έτσι καλό θα ήταν να αποκαλύψεις εδώ ποιον έχεις για καθοδηγητή σου, να ξέρει ο κόσμος σε ποιον να απευθύνεται, και όχι απλά με το φερέφωνό του!


BUGMAN φίλε αν μου επιτρέπεις μια παρέμβαση.
Πιστεύω ακράδαντα ότι εδώ ο φίλος clement εχει δίκιο.
Φίλε μου το έχω και στη Μαρία πολλές φορες.
Δεν καταλαβαίνω πως μορφωμένα και τόσο ευγενικά και καλοπροαίρετα άτομα όπως εσύ και η Μαρία δεν βλέπετε το αυτονόητο.
Πως είναι δυνατόν φίλε μου να πιστεύεις ότι ένα νεοναζιστικό κόμμα που φέρει τα ναζιστικά σύμβολα και έχει ναζιστικά εμβατήρια για ύμνους ότι πρεσβεύει την αγάπη και την αλληλοκατανόηση;;;
Κι εγώ δεξιός είμαι αλλά η χρυσή αυγή φίλε δεν είναι δεξιά είναι ναζί δηλαδη το χειρότερο είδος ανθρώπου.
Απογοητευμένοι είμαστε όλοι απο τη σαπίλα του πολιτικού σκηνικού αλλά αλοίμονο αν αρχίσουμε να αναζητούμε λύσεις απο τον φασισμό ,αλοίμονο μας.
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φίλε bugman διάβασε τον "εθνικισμό" του Αλέξανδρου Ππαπαναστασίου και το "όσοι ζωντανοί" του Ιωνος Δραγούμη ,όπως και τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα ,για να δείς τι σημαίνει υγιής εθνικισμός






ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΒΡΙΣ.


_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 8:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Saruman,
έχω τη γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή. Δεν με ενδιαφέρει αν απαρτίζεται ή όχι από μορφωμένα άτομα. Από ένα πολιτικό κόμμα με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του δράσεις. Από τις πολιτικές του δράσεις είμαι ικανοποιημένος.
Το έχω γράψει κιόλας. Ξεκίνησα να ψηφίζω την Χ.Α. όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα για να με ρωτήσουν τι θα ψηφίσω! Εκείνη την ώρα σχημάτισα την ιδέα ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να εμπιστευτεί κανείς είναι η Χ.Α. Και αυτό γιατί ήταν το μόνο κόμμα που φώναζε εναντίων όλων και έλεγε τους πάντες κλέφτες!
Έρχονται κάποιοι και λένε...Ρε συ αυτοί έχουν άλλα στο νου τους...να δες εδώ συζήταγαν για τον Ρούντολφ Ες και άλλους Ναζί. Δες εδώ με τι άλλο ασχολήθηκαν. Και σκέφτομαι και εγώ....Τι σχέση έχουν αυτά με την πολιτική; Ήρθε κάποιος από το ΠΑΣΟΚ ή από την ΝΔ να μου δείξει τι διαβάζει για να τον ψηφίσω; Μου έλεγε όλες τις χρονιές ότι έχει πρόγραμμα. Και σκέφτομαι με το χαζό μου το μυαλό κατά τον Opyrgos....τόσα κόμματα με τα δικά τους ΜΜΕ με εμβέλεια...και τόσο καιρό δεν έβγαζαν τα αίσχη, δεν είχαν ούτε έναν οικονομολόγο να μετρήσει αν θα μπούμε μέσα, αν θα είμαστε για πτώχευση δηλαδή; Από που έπρεπε να περιμένω, από ένα κόμμα του 0.5% το οποίο ούτε καν του έδιναν βήμα για να πει ό,τι βλακεία ήθελε...ή στο φινάλε ας το κρίνω εγώ και ο καθένας για το πόσο βλακεία είναι. Όμως κάποιοι που δεν είχαν τι να βγάλουν σκάρτο σε μια κατάσταση που όλοι ήταν σκάρτοι, βρήκαν την Χ.Α. και τα φαντάσματα της Ιστορίας να τα παντρέψουν για να δείξουν ότι αξίζουν παρά την χρόνια ολιγωρία τους...που επέδειξαν για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Ούτε ανάγκη έχω να διαβάσω τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα ούτε του Παπαναστασίου...Έχω τη δική μου άποψη του τι πρέπει να είναι ένας εθνικιστής, ένας δηλαδή που ασχολείται με τα ζητήματα του δικού του έθνους, όχι από μίσος για τους άλλους αλλά από υποχρέωση. Δυστυχώς λέξεις όπως πατριώτης και πολίτης έχουν χάσει την αξία τους πρωτίστως από τα κόμματα του κοινοβουλίου, που ευτελίζουν το ίδιο το κοινοβούλιο με πράξεις όπως "δεν ήξερα τι ψήφισα", "αρνούμαι να παριστάμε για την ψηφοφορία" και άλλα που θα έπρεπε να επισύρουν ποινές με πρώτη την έκπτωση από το αξίωμα του βουλευτή. Αυτός ο κοινοβουλευτισμός που έχουμε σήμερα έχει την χροιά των οκνηρών πολιτικών που μας οδήγησαν στην πτώχευση (η οποία έχει έρθει αλλά πεισματικά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε επίσημα).
Δεν συζητώ για υγιή εθνικισμό, αλλά για υγιή πολιτικά κόμματα όπου το έθνος θα πρέπει σε όλα να είναι σκοπός, αλλά δυστυχώς δεν είναι αφού μπερδεύουν τάξεις και ιδιωτικά συμφέροντα, συστήνοντας κανάλια διαφθοράς. Να συναγωνίζονται τα κόμματα σε προτάσεις για καλύτερες πολιτικές και όχι για το ποιος θα φανείς αρεστός και ποιος όχι. Είναι αδύνατον να μην θεωρείται θέση αρχής σε ένα κόμμα να μην ψηφίζει εκείνη την πρόταση που κατέβασε ένα άλλο κόμμα και είναι καλύτερη. Είναι αδύνατον να μην μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα. Γιατί διαφορετικά τι ρόλο έχει ο κοινοβουλευτισμός; Θα έβγαινε ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός, πρώτο και θα κυβερνούσε χωρίς καμία συζήτηση μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τώρα έχουμε συνασπισμό παρά τις δωρεάν 50 έδρες στο πρώτο κόμμα που σκοπό είχε να του δώσει αυτοδυναμία. Κατά την άποψή μου οι 50 έδρες δεν έπρεπε να δοθούν αφού δεν εξυπηρετούσε την αρχή για την οποία δίνονταν, την αυτοδυναμία. Τέτοιο κοινοβουλευτισμό έχουμε...δυστυχώς...ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν ένα κράτος μαντάρα...και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα στραβά μάτια.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 9:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Saruman,
έχω τη γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή. Δεν με ενδιαφέρει αν απαρτίζεται ή όχι από μορφωμένα άτομα. Από ένα πολιτικό κόμμα με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του δράσεις. Από τις πολιτικές του δράσεις είμαι ικανοποιημένος.
Το έχω γράψει κιόλας. Ξεκίνησα να ψηφίζω την Χ.Α. όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα για να με ρωτήσουν τι θα ψηφίσω! Εκείνη την ώρα σχημάτισα την ιδέα ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να εμπιστευτεί κανείς είναι η Χ.Α. Και αυτό γιατί ήταν το μόνο κόμμα που φώναζε εναντίων όλων και έλεγε τους πάντες κλέφτες!
Έρχονται κάποιοι και λένε...Ρε συ αυτοί έχουν άλλα στο νου τους...να δες εδώ συζήταγαν για τον Ρούντολφ Ες και άλλους Ναζί. Δες εδώ με τι άλλο ασχολήθηκαν. Και σκέφτομαι και εγώ....Τι σχέση έχουν αυτά με την πολιτική; Ήρθε κάποιος από το ΠΑΣΟΚ ή από την ΝΔ να μου δείξει τι διαβάζει για να τον ψηφίσω; Μου έλεγε όλες τις χρονιές ότι έχει πρόγραμμα. Και σκέφτομαι με το χαζό μου το μυαλό κατά τον Opyrgos....τόσα κόμματα με τα δικά τους ΜΜΕ με εμβέλεια...και τόσο καιρό δεν έβγαζαν τα αίσχη, δεν είχαν ούτε έναν οικονομολόγο να μετρήσει αν θα μπούμε μέσα, αν θα είμαστε για πτώχευση δηλαδή; Από που έπρεπε να περιμένω, από ένα κόμμα του 0.5% το οποίο ούτε καν του έδιναν βήμα για να πει ό,τι βλακεία ήθελε...ή στο φινάλε ας το κρίνω εγώ και ο καθένας για το πόσο βλακεία είναι. Όμως κάποιοι που δεν είχαν τι να βγάλουν σκάρτο σε μια κατάσταση που όλοι ήταν σκάρτοι, βρήκαν την Χ.Α. και τα φαντάσματα της Ιστορίας να τα παντρέψουν για να δείξουν ότι αξίζουν παρά την χρόνια ολιγωρία τους...που επέδειξαν για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Ούτε ανάγκη έχω να διαβάσω τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα ούτε του Παπαναστασίου...Έχω τη δική μου άποψη του τι πρέπει να είναι ένας εθνικιστής, ένας δηλαδή που ασχολείται με τα ζητήματα του δικού του έθνους, όχι από μίσος για τους άλλους αλλά από υποχρέωση. Δυστυχώς λέξεις όπως πατριώτης και πολίτης έχουν χάσει την αξία τους πρωτίστως από τα κόμματα του κοινοβουλίου, που ευτελίζουν το ίδιο το κοινοβούλιο με πράξεις όπως "δεν ήξερα τι ψήφισα", "αρνούμαι να παριστάμε για την ψηφοφορία" και άλλα που θα έπρεπε να επισύρουν ποινές με πρώτη την έκπτωση από το αξίωμα του βουλευτή. Αυτός ο κοινοβουλευτισμός που έχουμε σήμερα έχει την χροιά των οκνηρών πολιτικών που μας οδήγησαν στην πτώχευση (η οποία έχει έρθει αλλά πεισματικά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε επίσημα).
Δεν συζητώ για υγιή εθνικισμό, αλλά για υγιή πολιτικά κόμματα όπου το έθνος θα πρέπει σε όλα να είναι σκοπός, αλλά δυστυχώς δεν είναι αφού μπερδεύουν τάξεις και ιδιωτικά συμφέροντα, συστήνοντας κανάλια διαφθοράς. Να συναγωνίζονται τα κόμματα σε προτάσεις για καλύτερες πολιτικές και όχι για το ποιος θα φανείς αρεστός και ποιος όχι. Είναι αδύνατον να μην θεωρείται θέση αρχής σε ένα κόμμα να μην ψηφίζει εκείνη την πρόταση που κατέβασε ένα άλλο κόμμα και είναι καλύτερη. Είναι αδύνατον να μην μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα. Γιατί διαφορετικά τι ρόλο έχει ο κοινοβουλευτισμός; Θα έβγαινε ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός, πρώτο και θα κυβερνούσε χωρίς καμία συζήτηση μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τώρα έχουμε συνασπισμό παρά τις δωρεάν 50 έδρες στο πρώτο κόμμα που σκοπό είχε να του δώσει αυτοδυναμία. Κατά την άποψή μου οι 50 έδρες δεν έπρεπε να δοθούν αφού δεν εξυπηρετούσε την αρχή για την οποία δίνονταν, την αυτοδυναμία. Τέτοιο κοινοβουλευτισμό έχουμε...δυστυχώς...ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν ένα κράτος μαντάρα...και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα στραβά μάτια.


Όπως βλέπεις αγαπητέ Saruman εδώ πλέον φτάσαμε σε ένα κομβικό σημείο. Το σημείο του δημοκρατικού check-in
Δέχεσαι τον bugman ως συνομηλητή παρά την "ακραία" θέση που έχει οριστικά λάβει ?
Μάλιστα όπως βλέπεις καταθέτει σοβαρά επιχειρήματα που συνιστούν ντροπή και όνειδος για τα παραδοσιακά κόμματα του δημοκρατικού τόξου και εγώ προσωπικά σιωπαίνω. Σιωπαίνω διότι είναι αδύνατον να γνωρίζεις εσύ και όλοι μας σε τι οικτρή κατάσταση έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.
Και μην μου πεις τα δείχνει η TV ή τα ακούμε. Τιποτε δεν δείχνει η TV και τίποτε δεν ακούγεται. Τα μεγάλα δράματα είναι βουβά αγαπητέ Saruman. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα στην ελπιδα σε βάναυσα "εκτοπισμένους" (οικονομικά-κοινωνικά εννοώ) αρκεί να μην ευαγγελίζονται την βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατίας.
Εγώ έτσι το βλέπω. Αν περιπέσουμε σε κλίμα τρομοκρατίας ο θεός να μας φυλάει. Πριν την κρίση θα είχα σκυλοβριστεί με τον bugman σχετικά με Χ.Α. αλλά τώρα προτιμώ να δέχομαι ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να περπατάνε στις παρυφές αντίπερα. Από το να σε φωνάζουν στο τμήμα δι'υπόθεσίν σας το προτιμώ.
Εξάλλου εγώ σε ορισμένα θέματα είμαι πιο ακραίος από αυτούς διότι τους βρίσκω (όχι μεμονωμένα άτομα σαν τον bugman αλλά το συνολικό προφίλ της ΧΑ) πολύ στημένους και πολύ άρδην συστημικούς.
Εγώ πχ θα επιθυμούσα πλήρη απαγόρευση χρήσης σε όλη την επικράτεια εκτός του προσωπικού χώρου του καθενός την χρήση των ονομάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να απαγορευτούν τα σήματα και τα λογότυπα. Να είναι αξιόποινα όλα τα σχετικά. Εάν είναι δυνατόν αυτό να κηρυχτεί σε όλο το έδαφος της Ευρωπαικής ένωσης. Να δημιουργηθούν νέα αντίστοιχα αλλά να μην προσομοιάζουν και να μεταφερθούν όλα τα μέλη τους εκεί.
Δεν μπορώ άλλο τους εφιάλτες.

Η αλήθεια αγαπητέ Saruman με την τοποθέτησή σου δηλαδή ως δεξιός απεχθάνεσαι παντελώς την ΧΑ που είναι δεξιότερά της, θυμήθηκα αρκετές αναλύσεις που βλέπουν το φως και λένε πως ουσιαστικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιπροσωπεύουν πλέον το ενιαίο μέτωπο των Μνημονιακών και επιθυμόντων το ευρώ ενώ τα άκρα ΧΑ, ΚΚΕ Συριζα το μέτωπο των Αντιμνημονιακών και εκτός ευρώ.
Άρα μία υπόνοια είναι ότι όταν αντιτίθεσαι στην ΧΑ που υποστηρίζει ο bugman δεν είναι ότι ακριβώς δεν γουστάρεις το τι πρεσβεύει η ΧΑ σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο παρά μόνον σε διαολίζει το γεγονός της αντιμνημονιακής συστράτευσης. Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει διότι είναι παγίδα.
Κι επειδή τα "φάρμακα" συντίθενται από αλλιωμένες "ουσίες" όχι μόνον οι τρέχοντες κοινοβουλευτικοί σχηματισμοί μου είναι απεχθείς αλλά και τα μέτωπα που σχηματίζουν είτε μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό δεν με κερδίζουν ως διαφοροποιήσεις και απάντηση στην κρίση.
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Clement Duval
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιούλ 2013
Δημοσιεύσεις: 866

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 9:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Αυτά συμβαίνουν στην φαντασία σου Opyrge...Στους εφιάλτες σου. Δεν υπάρχουν εκεί έξω...
Ναι σίγουρα!
Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Clement Duval
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιούλ 2013
Δημοσιεύσεις: 866

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Saruman,
έχω τη γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή. Δεν με ενδιαφέρει αν απαρτίζεται ή όχι από μορφωμένα άτομα.
Αλίμονο!
Σιγά μην σε ενδιέφερε αφού κι εσύ αμόρφωτος είσαι.
Όμοιος ομοίω αεί... βελάζει!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 10:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:

Όπως βλέπεις αγαπητέ Saruman εδώ πλέον φτάσαμε σε ένα κομβικό σημείο. Το σημείο του δημοκρατικού check-in
Δέχεσαι τον bugman ως συνομηλητή παρά την "ακραία" θέση που έχει οριστικά λάβει ?
Μάλιστα όπως βλέπεις καταθέτει σοβαρά επιχειρήματα που συνιστούν ντροπή και όνειδος για τα παραδοσιακά κόμματα του δημοκρατικού τόξου και εγώ προσωπικά σιωπαίνω. Σιωπαίνω διότι είναι αδύνατον να γνωρίζεις εσύ και όλοι μας σε τι οικτρή κατάσταση έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.
Και μην μου πεις τα δείχνει η TV ή τα ακούμε. Τιποτε δεν δείχνει η TV και τίποτε δεν ακούγεται. Τα μεγάλα δράματα είναι βουβά αγαπητέ Saruman. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα στην ελπιδα σε βάναυσα "εκτοπισμένους" (οικονομικά-κοινωνικά εννοώ) αρκεί να μην ευαγγελίζονται την βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατίας.
Εγώ έτσι το βλέπω. Αν περιπέσουμε σε κλίμα τρομοκρατίας ο θεός να μας φυλάει. Πριν την κρίση θα είχα σκυλοβριστεί με τον bugman σχετικά με Χ.Α. αλλά τώρα προτιμώ να δέχομαι ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να περπατάνε στις παρυφές αντίπερα. Από το να σε φωνάζουν στο τμήμα δι'υπόθεσίν σας το προτιμώ.
Εξάλλου εγώ σε ορισμένα θέματα είμαι πιο ακραίος από αυτούς διότι τους βρίσκω (όχι μεμονωμένα άτομα σαν τον bugman αλλά το συνολικό προφίλ της ΧΑ) πολύ στημένους και πολύ άρδην συστημικούς.
Εγώ πχ θα επιθυμούσα πλήρη απαγόρευση χρήσης σε όλη την επικράτεια εκτός του προσωπικού χώρου του καθενός την χρήση των ονομάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να απαγορευτούν τα σήματα και τα λογότυπα. Να είναι αξιόποινα όλα τα σχετικά. Εάν είναι δυνατόν αυτό να κηρυχτεί σε όλο το έδαφος της Ευρωπαικής ένωσης. Να δημιουργηθούν νέα αντίστοιχα αλλά να μην προσομοιάζουν και να μεταφερθούν όλα τα μέλη τους εκεί.
Δεν μπορώ άλλο τους εφιάλτες.


Φίλε senna με τον καθένα υπάρχουν θέματα που μπορώ να συζητήσω και θέματα που δε μπορώ.
Και δε μπορώ όχι γιατί δεν δέχομαι κάποιον ως συνομιλητή αλλά γιατί έχουμε ακραία αντίθετες απόψεις.
Ας πουμε με τον Bugman μπορώ να συζητήσω πολλά πράγματα γιατί τον θεωρώ καλοπιστο συνομιλητή και πάντα ευγενικό που το εκτιμώ.
Ομως δεν μπορώ να συζητήσω περί χρυσής αυγής γιατί εκεί οι απόψεις μας διαφέρουν σημαντικά.
Οπως και με εσενα μπορώ να συζητήσω πολλά πράγματα γιατί κι εσύ όπως ο bugman είσαι πάντοτε ευγενής και προσεκτικός στα λόγια σου και ποτέ δεν προσβάλλεις.Είσαι άνθρωπος με ηθος πράγμα που ξενίζει στο πολιτικό σου χώρο.
Ομως όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τον Βελουχιώτη γιατί οι απόψεις μας διαφέρουν κατα μεγάλο βαθμό.
Αρα δεν είναι μόνο το άν δέχεσαι τον άλλο σαν συνομιλητή και θα έλεγα εγώ γιατί να μήν τον δεχτείς.
Το θέμα είναι να μην μπλεχτείς σε αδιέξοδες συζητήσεις.
Οσο για το δικαίωμα στην ελπίδα ,το ίδιο υποστηρίζω κι εγώ.
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα στην ελπίδα σε κάποιον ο οποίος έχει καταστραφεί κοινωνικά οικονομικα προσωπικά.
Ομως για ποιά ελπίδα μιλάμε.
Μπορεί η χρυσή αυγή να είναι ελπίδα;;;
Μπορούν τα στελέχη της να πείσουν για τη σοβαρότητα, το ήθος και τη μόρφωσή τους;;;
Ας το κρίνει αυτό ο καθένας που τους βλέπει.
Προσωπικά πιστεύω ότι για να καταλυθεί το Σύνταγμα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ ,για να μπορέσει κάποιος να το καταλύσει.
Οταν ήδη έχει καταλυθεί το σύνταγμα πως μπορεί κάποιος να καταλύσει κάτι το οποίο είναι ήδη στον κάλαθο των αχρήστων.
Το ίδιο και για την δημοκρατία.
Οταν η δημοκρατία υφίσταται πλέον μόνο ως φάρσα στα χείλη δημαγωγών και απατεώνων πως μπορεί να καταλυθεί αφου δεν υπάρχει.
Το έγραψα και στο post για τον Μεταξά.
Ο Μεταξάς λένε κατέλυσε το σύνταγμα και τη δημοκρατία.
Μα την περίοδο που ανέλαβε ο Μεταξάς το σύνταγμα και η δημοκρατία είχαν ήδη καταλυθεί και μάλιστα απο αυτούς που υποτίθεται ότι τα πρέσβευαν κι όλας ως ιδεολογία.
Οι 'ιδιοι που κατέλυσαν το σύνταγμα και τη δημοκρατία κατηγορούσαν τον Μεταξα για το δικό τους αμάρτημα.
Ο Μεταξάς απλώς επνέφερε σε ισχύ την ηθική και την τάξη σε μια χώρα όπου βασίλευε η αναρχία και το χάος.
Ετσι λοιπόν δε μπορούμε να μιλάμε για κατάλυση της δημοκρατίας και του συντάγματος αφού ήδη αυτά δεν υφίστανται κάν.
Βέβαια δεν τίθεται καν λόγος για το σεβασμό μου και την αγάπη μου στον bugman όποιες κι αν είναι οι θέσεις του όπως και σε σένα.
Οσο για το Πασόκ και τη ΝΔ αν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη και ισορροπημένη πολιτεία αυτά τα κόμματα θα είχαν τώρα διαλυθεί και τα στελέχη τους θα βρίσκονταν ήδη όλα φυλακή.
Αλλά είναι αυτό που είπα παραπάνω.
Το σύνταγμα έχει καταλυθεί και οι νόμοι έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια.
Βασιλεύει η διαφθορά και η αλητεία.

Ayrton Senna έγραψε:

Η αλήθεια αγαπητέ Saruman με την τοποθέτησή σου δηλαδή ως δεξιός απεχθάνεσαι παντελώς την ΧΑ που είναι δεξιότερά της, θυμήθηκα αρκετές αναλύσεις που βλέπουν το φως και λένε πως ουσιαστικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιπροσωπεύουν πλέον το ενιαίο μέτωπο των Μνημονιακών και επιθυμόντων το ευρώ ενώ τα άκρα ΧΑ, ΚΚΕ Συριζα το μέτωπο των Αντιμνημονιακών και εκτός ευρώ.
Άρα μία υπόνοια είναι ότι όταν αντιτίθεσαι στην ΧΑ που υποστηρίζει ο bugman δεν είναι ότι ακριβώς δεν γουστάρεις το τι πρεσβεύει η ΧΑ σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο παρά μόνον σε διαολίζει το γεγονός της αντιμνημονιακής συστράτευσης. Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει διότι είναι παγίδα.
Κι επειδή τα "φάρμακα" συντίθενται από αλλιωμένες "ουσίες" όχι μόνον οι τρέχοντες κοινοβουλευτικοί σχηματισμοί μου είναι απεχθείς αλλά και τα μέτωπα που σχηματίζουν είτε μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό δεν με κερδίζουν ως διαφοροποιήσεις και απάντηση στην κρίση.


Φίλε κάνουμε όλοι νομίζω ένα τεράστιο λάθος.
Το πρόβλημα δεν είναι το μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που μας επιβάλλεται απο την Ευρώπη.
Μπορώ να σου πώ ότι το μνημόνιο και οι συστάσεις της Ευρωπαικής Ενωσης είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Το πρόβλημα είναι ποιός διαχειρίζεται το μνημόνιο και πως το διαχειρίζεται.
Η Ευρώπη λέει πρέπει να έχετε τουλάχιστον πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορείτε να πληρώνετε μισθούς και συντάξεις.
Για να το κάνετε αυτό πρέπει να κόψετε όλες τις σπατάλες και να καταπολεμήστε την φοροδιαφυγη.
Πρέπει να καταπολεμήσετε τη διαφθορά στο δημόσιο και να διώξετε τους υπεράριθμους που μπήκαν χωρίς πτυχία η με πλαστα πτυχία λόγω κομματικής πελατείας.
Πρέπει να φορολογίστε τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;;;;;;;;;;;;
Πρέπει να μας τα πεί η Ευρώπη αυτά για να τα κάνουμε;;;
Είπε ποτέ η Ευρώπη φορολογήστε μέχρι ξεσκίσματος τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες;;
Η Ευρώπη σου λέει χρειάζεσται λεφτα.
Αν εμείς δεν έχουμε το θάρρος και τη δύναμη λόγω πολιτικής διαφθοράς και πολιτικης αλητείας να καταπολεμήσουμε την φοροδοαφυγή των νονών της νύχτας με τα μπουζουκζιδικα και τα κολάδικα της Συγγρού φταίει η Ευρώπη;;;
Αν η Λαγκάρντ δεν μας έδινε τη λίστα με τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς με καταθέσεις στην Ελβετία θα το μαθαίναμε ποτέ;;;
Αν η Ευρώπη δεν έδινε στοιχεία για τον παράνομο πλουτισμό ελλήνων πολιτικών και άλλων κλεφτών και απατεώνων θα τα μαθάιναμε ποτέ;;;
Αρα δε φταίει ούτε η Ευρώπη ούτε το μνημονιο,το οποίο θα έπρεπε κανονικά να το είχαμε κάνει μόνοι μας.
Φταίει η αλητεία και η διαφθορα του πολιτικού κατεστημένου και η διαπλοκη πολιτικών με μαφιόζους ,δουλέμπορους ,νονούς και τοκογλύφους.
Η χρυσή αυγή δε εκμεταλέυεται την δικαιολογημένη οργή του κόσμου για να περάσει τη φασιστική της ιδεολογία σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας,γιατί όπως είναι γνωστό όταν καταλυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου τότε τον χτυπάνε όλες οι αρρώστιες .
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SARUMAN
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 1729
Τόπος: THE WHITE CITY OF THE KINGS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

IBTimes.Η Ελλάδα αναδείχθηκε το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης.
Η Ελλάδα είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης.




Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως το πιο διεφθαρμένο κράτος,μεταξύ των 27 κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με το παρατηρητήριο καταπολέμησης της διαφθοράς Transparency International (TI), σε μια έκθεση που θα αποτελέσει μια μεγάλη ντροπή για τη χώρα, η οποία ήδη υποφέρει από τη χειρότερη οικονομική κρίση της εδώ και γενιές.

Στον δείκτη διαφθοράς της TI, έναν παγκόσμιο πίνακα κατάταξης, γίνεται αντιληπτό, ότι η Ελλάδα είναι η 94η χώρα κάτω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που είναι συγκριτικά πιο φτωχές και είναι νέες δημοκρατίες.

Η Ελλάδα, η οποία επικρίνεται για την φοροδιαφυγή των πλουσίων, έπεσε από την 80η θέση της κατάταξης το 2011, ενώ η Βουλγαρία, η οποία ήταν η χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ στη 86η θέση πέρυσι, κατετάγη στη 75η.
Η Ιταλία,η οποία επίσης αντιμετώπιζει δυσκολίες λόγω της κρίση χρέους της Ευρωζώνης, βρίσκεται 72η στο δείκτη, μπροστά από τη Βουλγαρία, αλλά πίσω από τη Ρουμανία, που βρίσκετα στην 66η.

Το παρατηρητήριο TI ανέφερε σε δήλωση ότι έχει "προειδοποιήσει επανειλημμένα την Ευρώπη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους διαφθοράς στον δημόσιο τομέα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ζητώντας την ενίσχυση των προσπαθειών των δημόσιων οργανισμών και ιδρυμάτων που αποδεικνυουν την διαφθορα."
Η αναλυτής της TI για την ΕΕ, Jana Mittermaier αναφέρεται στο "αδύναμο ή αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, τις κακές δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου και τους «χαλαρούς» δεσμούς μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων", σαν τους λόγους για τη διαφθορά στην περιοχή, ανέφερε το Πρακτορείο Reuters.

Η Δανία, η Φινλανδία και η Νέα Ζηλανδία κατατάσσονται στην πρώτη θέση, με σκορ το 90, ακολουθούμενες από την Σουηδία και τη Σιγκαπούρη, οι οποίες σημείωσαν 88 και 87, αντίστοιχα.

Μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, η Γερμανία πέτυχε 79 βαθμούς, φτάνοντας 13η και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 19η θέση, με βαθμολογία 73. Η Γαλλία βρίσκεται 22η, με 71 βαθμούς.
Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε 74 βαθμούς και μοιράζεται την 17η θέση με την Ιαπωνία.

Τα δύο τρίτα των 176 χωρών βαθμολογήθηκαν με σκορ κάτω του 50 στον δείκτη. Η Σομαλία, η Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν, βαθμολογήθηκαν με 8, ως οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο. Οι χώρες αυτές υποφέρουν από την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνική ανισότητα και φτώχεια.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενσωματώσουν ενέργειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλες τις δημόσιες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Ως προτεραιότητες πρέπει να περιλαμβάνονται η βελτίωση των κανόνων για τις ομάδες συμφερόντων και τη χρηματοδότηση των πολιτικών,να γίνουν οι δημόσιες δαπάνες και η συνάψεις συμβάσεων πιο διαφανής και οι δημόσιοι φορείς λήψης αποφάσεων, περισσότερο υπόλογοι στον λαό", δήλωσε ο Huguette Labelle, ο Πρόεδρος του Transparency International.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
Corruption Perceptions Index

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/12/ibtimes.html

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;
_________________
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας
http://www.youtube.com/watch?v=ZIMoQHpvFQQ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Σελίδα 1 από 5

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center