Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι αρχαίοι θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν προ Χριστού
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 13, 2013 8:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι αρχαίοι θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν προ Χριστού Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι αρχαίοι θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν προ Χριστού
http://www.tsantiri.gr/ellada/i-archei-thei-pou-stavrothikan-ke-anastithikan-pro-christou.html


Λατρεύτηκαν και δοξάστηκαν ως μεσσίες, σωτήρες, θεάνθρωποι… Σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν πολύ πριν την έλευση του Χριστού. Είναι οι αρχαίοι θεοί της ανθρωπότητας και σας τους παρουσιάζουμε

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ

Ένα από τα κυρίαρχα δόγματα του Χριστιανισμού είναι εκείνο της «Ανάστασης του Ιησού». Από τους πιστούς θεωρείται ως η μεγαλύτερη απόδειξη για την θεϊκή φύση του Χριστού. Η ιστορική αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Από τα αρχαία κείμενα πληροφορούμαστε, ότι στο σύνολο τους οι αρχαίες θρησκείες πίστευαν σε θεούς που είχαν πεθάνει και στη συνέχεια αναστηθεί.
Ο Πλούταρχος, αναφέρει:

«Οι Φρύγες, επίσης, που πίστευαν ότι ο θεός κοιμάται τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι είναι ξυπνητός, έκαναν βακχικές τελετές προς τιμήν του, τον χειμώνα τους κατευνασμούς και το καλοκαίρι τις ανεγέρσεις. Οι Παφλαγόνες, τέλος, ισχυρίζονται ότι τον χειμώνα είναι ο θεός δεμένος και φυλακισμένος, ενώ την άνοιξη κινείται και ελευθερώνεται»
(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 378E).

Που οφειλόταν, άραγε αυτή η πανάρχαια πεποίθηση ότι ο θεός αναγεννιέται την Άνοιξη; Ο Πλούταρχος, το αποδίδει στην ίδια την φύση της εποχής:

«Η ίδια η εποχή υποβάλλει τη σκέψη πως η κατήφεια οφείλεται στην εξαφάνιση των καρπών, τους οποίους οι παλιοί δεν θεωρούσαν βέβαια θεούς, αλλά δώρα των θεών αναγκαία και μεγάλα για να μη ζούμε σαν τα άγρια θηρία. Την εποχή, λοιπόν, που έβλεπαν από τη μια τους καρπούς να εξαφανίζονται εντελώς από τα δέντρα και να λείπουν, ενώ, από την άλλη, οι ίδιοι τους φύτευαν με πολλή δυσκολία και μεγάλα προβλήματα ξύνοντας τη γη με τα χέρια και με τα χέρια καλύπτοντάς τους πάλι, βάζοντας τους εκεί, χωρίς να ξέρουν, αν θα εμφανιστούν ξανά, έκαναν πράγματα παρόμοια με εκείνα που κάνουν όσοι θάβουν τους νεκρούς και τους πενθούν. Έπειτα, όπως εμείς λέμε γι’ αυτόν που αγοράζει τα βιβλία του Πλάτωνα ότι αγοράζει Πλάτωνα και όποιον παρουσιάζει τα ποιήματα του Μενάνδρου ότι παίζει Μένανδρο, έτσι κι εκείνοι δεν δίσταζαν να ονομάσουν τα δώρα και τα έργα των θεών με τα ονόματα των θεών, τιμώντας τα, επειδή τους ήταν αναγκαία, και λατρεύοντάς τα.

Οι επόμενοι όμως, απαίδευτοι και αμαθείς, τα παραλάμβαναν, κατ’ αντιστροφή απέδιδαν τα παθήματα των καρπών στους θεούς και δεν αποκαλούσαν μόνον, αλλά και πίστευαν, την εμφάνιση και την εξαφάνιση των αναγκαίων καρπών ως γέννηση και θάνατο των θεών, γεμίζοντας έτσι το μυαλό τους με άτοπες, αυθαίρετες και συγκεχυμένες δοξασίες, μολονότι έβλεπαν καθαρά το άτοπο και τον παραλογισμό. Ο Ξενοφάνης, λοιπόν, ο Κολοφώνιος έθεσε ως αρχή στους Αιγυπτίους, αν τους θεωρούν θεούς, να μην τους θρηνούν και, αν πάλι τους θρηνούν, να μην τους πιστεύουν για θεούς… αλλά ότι είναι γελοίο να τους θρηνούν και συνάμα να προσεύχονται στους καρπούς (σαν σε θεούς) να ξαναφανούν πάλι και να ωριμάσουν για χάρη τους, ώστε να τους καταναλώσουν πάλι και να τους θρηνούν. (71) Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αλλά θρηνούν τους καρπούς και προσεύχονται στους θεούς, που τους γεννούν και τους δωρίζουν, να δημιουργήσουν πάλι άλλους καινούριους και να τους κάνουν να φυτρώσουν στη θέση εκείνων που χάθηκαν. Για τούτο πολύ σωστά λένε οι φιλόσοφοι πως όσοι δεν ασκούνται να καταλάβουν σωστά τις λέξεις, χρησιμοποιούν λανθασμένα τα πράγματα»
(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 379A έως C).

Ο Πλούταρχος, λοιπόν, υποστηρίζει, ότι η ανάσταση του θεού συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης ύστερα από τον χειμερινό της λήθαργο.
Ο Μανίλιος μας πληροφορεί, ότι τα άστρα που θεωρούνταν και θεοί, όταν έδυαν και χάνονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν τους απλούς ανθρώπους να πιστεύουν, ότι ο θεός (άστρο) ήταν νεκρός. Κατά την επιτολή του άστρου, έλεγαν, ότι ο θεός με τον οποίον ταυτιζόταν είχε αναστηθεί ή είχε γεννηθεί :

«Οι άνθρωποι κοίταζαν την εξωτερική εμφάνιση της δημιουργίας δίχως να την καταλαβαίνουν. με κατάπληξη έβλεπαν το καινούργιο φως του σύμπαντος. Μερικές φορές θρηνούσαν επειδή πίστευαν πως το είχαν χάσει. ύστερα πάλι χαίρονταν επειδή τα άστρα έμοιαζαν να ξαναγεννιούνται [ακολουθεί αβέβαιο κείμενο]»
(Μανίλιος, «Αστρονομικόν», 1.25-112).

Το ίδιο ίσχυε και με τις τελετές του αστέρα Σείριου. Το άστρο αυτό ταυτιζόταν από τους Αιγυπτίους με τον Όσιρι και από τους Έλληνες με τον Διόνυσο. Επίσης, το ίδιο το ταύτιζαν οι Αιγύπτιοι με την Ίσιδα και οι Έλληνες με την Αθηνά. Τις πληροφορίες αυτές μας διασώζει ο Πλούταρχος στο «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».
Σήμερα ξέρουμε, ότι στις 24 Ιουλίου κατά την επιτολή του Σείριου στην Αθήνα γιορταζόταν η γέννηση της θεάς Αθηνάς και το άστρο αυτό ευθυγραμμιζόταν με τον σηκό του Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών.
Επίσης, τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Έλληνες, πίστευαν, ότι ο Όσιρις – Διόνυσος είχε πεθάνει και στην συνέχεια αναστηθεί:

«Συν τοις άλλοις, οι μύθοι για τους Τιτάνες και τα λεγόμενα Νυκτέλια έχουν αντιστοιχίες με το διαμελισμό του Οσίριδος, την ανάσταση και την αναγέννηση του. Το ίδιο και τα περί της ταφής, γιατί όπως οι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν λεχθεί, δείχνουν σε πολλά σημεία φέρετρα του Οσίριδος, έτσι και οι κάτοικοι των Δελφών πιστεύουν ότι τα λείψανα του Διονύσου απόκεινται στην πόλη τους…»
(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 364F).

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν, ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από το Νοητό (θεϊκό στοιχείο) και από την Ύλη. Το πρώτο, για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν εδώ, έπρεπε να αφυπνισθεί. Η διαδικασία αυτή, αφύπνισης του εσωτερικού θείου, συμβολιζόταν μέσα από τα μυστήρια και τις τελετές της ανάστασης. Η αναγέννηση του Θείου, ήταν πρωτίστως μία εσωτερική νίκη του ανθρώπου η οποία εξελισσόταν στην οδό που στο τέλος τον ένωνε με το Θείον. Ο κοσμικός άνθρωπος για να το πετύχει αυτό, πρέπει να εναρμονιστεί (Νοητό – Ύλη) με τρόπο ανάλογο του σύμπαντος. Ο Πλάτων, λέει σχετικά:

«Η σωστή φροντίδα για όλα τα πράγματα είναι μία και μοναδική: να προσφέρεις στο καθένα τις οικείες τροφές και κινήσεις. Οικείες όμως και συγγενείς κινήσεις για το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει μέσα μας είναι οι σκέψεις και οι περιφορές του σύμπαντος. Αυτές πρέπει να ακολουθούμε όλοι. Και τους δικούς μας κύκλους, που διαστρεβλώθηκαν κατά την γέννηση μας, πρέπει να τους επαναφέρουμε στην ορθή τροχιά μαθαίνοντας την αρμονία και την ομαλή περιφορά του σύμπαντος. Έτσι θα εξομοιώσουμε τη νόηση μας με το αντικείμενο της – ομοιότητα σύμφωνη με την πρωταρχική της φύση. Και με την εξομοίωση αυτή θα κατακτήσουμε την προδιαγεγραμμένη άριστη ζωή, έχοντας εκπληρώσει τον σκοπό που έθεσαν και θα συνεχίσουν να θέτουν πάντα στους ανθρώπους οι θεοί»
(Πλάτων, «Τίμαιος», 90c).

Αλλά και στην περσική θρησκεία, ο Ζωροάστρης πέθανε και αναστήθηκε:

«Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι αυτός ο Ζωροάστρης, δώδεκα μέρες μετά τον θάνατο του, όταν είχε ήδη τοποθετηθεί πάνω στην πυρά, ξαναγύρισε στην ζωή…»
(Κλήμης, «Στρωματείς», Βιβλίο Πέμπτο, σελ 711).

Στέφανος Μυτιληναίος



Αμέτρητοι οι «θεοί» που… σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν!

Ο Κρίσνα, το δεύτερο πρόσωπο της Ινδικής τριάδας αντίστοιχο της χριστιανικής τριάδας, ο οποίος ονομάζεται και «υιός θεού», σταυρώθηκε όπως και ο Ιησούς. Πρόκειται για την ενσάρκωση του Βισνού. Οι ουρανοί σκοτείνιασαν την ώρα του θανάτου. Ο Κρίσνα κατέβηκε στον άλλο κόσμο, και αναστήθηκε την τρίτη μέρα, και ανελήφθη στους ουρανούς. Ο Κρίσνα, θεωρείται επίσης «άνθρωπος και Θεός» καταρρίπτοντας το χριστιανικό επιχείρημα πως ο Ιησούς ήταν ο πρώτος άνθρωπος-θεός που νίκησε τον θάνατο.

Ο Πέρσης θεός Μίθρα αποκαλούνταν «ο καλός ποιμένας» και σταυρώθηκε τουλάχιστον μια χιλιετία πριν τον Ιησού, για να λυτρώσει την ανθρωπότητα.

Ο Ασσυροβαβυλώνιος Ταμμούζ (Damuzu) σταυρώθηκε και αναστήθηκε από την Αστάρτη.

Ο Άττις, αποκαλούμενος «ο αμνός του θεού» περνάει το μαρτύριο της σταύρωσης και ανασταίνεται.

Ο Μεξικανός Κετσατκοάτλ θανατώθηκε με σταύρωση και αναστήθηκε την τρίτη μέρα.

Ο Όσιρης σκοτώνεται από τον Σεθ, και ανασταίνεται από την Ίσιδα, ενώ ο γιος τους Ώρος σταυρώνεται μεταξύ δύο κλεφτών.

Ο Όντιν σταυρώθηκε στο δέντρο της ζωής, ενώ ο γιος του Μπάλντερ σκοτώνεται από τον πανούργο Λόκι με γκυ. Αμφότεροι ανασταίνονται.

Οι θεοί ΙΑΩ, και Χέσους σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση του Ιησού.

Ο Ίντρα αναπαριστάται με οπές από καρφιά.

Ο Χαλδαίος Κριτε και ο Ασιάτης Μπαλού αναφέρονται στα αντίστοιχα ιερά τους κείμενα ως «εσταυρωμένοι λυτρωτές».

Ο Αιγύπτιος Θούλις πέθανε στο σταυρό, θάφτηκε, αναστήθηκε και ανήλθε στους ουρανούς.

Ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης (Αξιόκερσα κατά τα Καβείρια) περιέχει την κάθοδο στον Άδη, την παραμονή εκεί για ένα χρονικό διάστημα και την επιστροφή στη ζωή.

Ο μύθος της Ευρυδίκης.

Ο Ρωμαίος ήρωας Κουιρίνους, σταυρώθηκε και η γη σκοτείνιασε.

Η ανάσταση νεκρών και η νίκη επάνω στο θάνατο, δεν είναι λοιπόν μια ιδέα που γεννήθηκε στον χριστιανισμό. Στις αρχαίες θρησκείες υπήρξε πληθώρα θεών και ανθρώπων που είτε θυσιάστηκαν και ξαναγύρισαν στη ζωή, ή ήρθαν σε συμφωνία με τις θεότητες του Άδη να μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε δύο κόσμους. Η ιδέα της ανάστασης πιθανολογείται πως προήλθε από την παρατήρηση της «νεκρανάστασης» της φύσης.

Οι εμπνευστές της χριστιανικής θρησκείας παρέλαβαν τους αρχαίους μύθους, τους άλλαξαν ελαφρώς και τους παρουσίασαν ως δική τους αποκάλυψη. Κανένας χριστιανός ιερέας δεν έχει απαντήσει ουσιαστικά στο ερώτημα, σε τι ακριβώς διαφέρει η σταύρωση κι η ανάσταση του θεού σας από τις αντίστοιχες των προαναφερθέντων θεών;

Τα βασικά συστατικά του μύθου εμφανίζονται στις παραδόσεις όλων σχεδόν των λαών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Η σταύρωση και η ανάσταση του Ιησού δεν είχε κάτι το πρωτότυπο να δείξει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 3594
Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 13, 2013 11:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;
_________________
Φιλοσοφία Επιστήμης και Θρησκείας: http://harmonia-philosophica.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
The Limits of Science: http://harmoniaphilosophica.wordpress.com/2011/04/18/the-limits-of-science-2jszrulazj6wq-5/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 14, 2013 1:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

skakos έγραψε:
Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;


Αυτά που θέλουν να πουν είναι ότι αυτά που διδάσκει ο χριστιανισμός, δεν αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Συνέβαιναν πολλούς αιώνες, πριν απ΄αυτόν. Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι προσπαθούν να εξιβρύσουν ή να μειώσουν την προσωπικότητα του Ιησού. Όμως, στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες προσωπικότητες σαν αυτόν(όπου δίδασκαν ή δημιουργούσαν παρόμοια θαύματα).

Δεν θεωρώ ότι προσπαθούν να προπαγανδίσουν τόσο ενάντια στις γραπτές διδασκαλίες του χριστιανισμού, όσο στο να αμφισβητήσουν τιν επιπόλαιες διαπιστώσεις πολλών ερμηνευτών και οπαδών του.

Ακόμα και αν έγινε πραγματικά μια ανάσταση, να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και κυρίως να μην χαρακτηρίζουμε αυτήν, ως αξιόπιστο κριτήριο θεικότητας ή αγιότητας. Διότι ο άνθρωπος, δεν μπορεί να ξέρει στα αλήθεια τι είναι πραγματικά θεός. Είναι πολύ μικρό το μυαλό του ακόμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 14, 2013 8:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

skakos έγραψε:
Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;
Ή είναι απλά η επιόλαια επιλογή ενός όποιου θέματος από έναν Γ@ΜΟΤΡΟΛΛΕΡ που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει έργο εδω μέσα μπας και ξεχάσουμε τι είναι πραγματικά;
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tubeva
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 14 Απρ 2013
Δημοσιεύσεις: 24

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 14, 2013 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

http://www.youtube.com/watch?v=ubXHWwc1hPk
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 14, 2013 1:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
skakos έγραψε:
Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;
Ή είναι απλά η επιόλαια επιλογή ενός όποιου θέματος από έναν Γ@ΜΟΤΡΟΛΛΕΡ που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει έργο εδω μέσα μπας και ξεχάσουμε τι είναι πραγματικά;


Είναι δυνατόν να εξαρτάται το είναι και η ύπαρξη μου, από ένα φόρουμ το οποίο γίνεται άθλιο επειδή πρωταγωνιστείς εσύ?

Με τέτοια θέματα πάλι, ασχολούμαι από το Γυμνάσιο.Γι΄αυτό στρίβε.

ΔΡΟΜΟ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 14, 2013 1:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Tubeva έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=ubXHWwc1hPk


Το έχω ξαναδει αυτό το βιντεάκι και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Βέβαια δεν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητο οι αρχαίοι θεοί να έρθουν με διαστημόπλοια, όμως θα αναρωτηθεί κανείς, στα 4,5, δισεκατομμύρια ζωής που έχει αυτός ο πλανήτης, είναι δυνατόν να έγινε εξ΄ολοκλήρου αποκάλυψη της Θείας Αλήθειας, μονάχα πριν από 2000 χρόνια!?

Γι΄αυτό λέω, ότι πολλά απ΄αυτά που λέει ο Χριστιανισμός, απλώς δεν στέκουν!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 3594
Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 15, 2013 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Tanysipteros έγραψε:
Tubeva έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=ubXHWwc1hPk


Το έχω ξαναδει αυτό το βιντεάκι και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Βέβαια δεν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητο οι αρχαίοι θεοί να έρθουν με διαστημόπλοια, όμως θα αναρωτηθεί κανείς, στα 4,5, δισεκατομμύρια ζωής που έχει αυτός ο πλανήτης, είναι δυνατόν να έγινε εξ΄ολοκλήρου αποκάλυψη της Θείας Αλήθειας, μονάχα πριν από 2000 χρόνια!?

Γι΄αυτό λέω, ότι πολλά απ΄αυτά που λέει ο Χριστιανισμός, απλώς δεν στέκουν!


Τι εννοείς; Αν η ανάσταση έχει ξαναγίνει, τότε μάλλον επιβεβαιώνεται ο Χριστιανισμός...
_________________
Φιλοσοφία Επιστήμης και Θρησκείας: http://harmonia-philosophica.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
The Limits of Science: http://harmoniaphilosophica.wordpress.com/2011/04/18/the-limits-of-science-2jszrulazj6wq-5/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Σίμων Resurrected
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Μάρ 2008
Δημοσιεύσεις: 247
Τόπος: Ελληνόφωνη Βλαχαραπιά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 15, 2013 7:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο Χριστιανισμός είναι στην βάση του μια πολύ απλή "θρησκεία" ....

Μια θρησκεία γύρω από την Ανθρωποθυσία με τελετουργική ανθρωποφαγία.

Ότι χειρότερο δηλαδή μας επιφύλασσε η "μυστηριακή" αρχαιότητα.

Ελπίζω κάποτε αυτό το μίασμα να μην θεωρείται θρησκεία και να απαγορευτεί.
_________________
Aux armes, citoyens ....Formez vos bataillons....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 15, 2013 7:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

περι τους ποσους ανθρώπους τρώει ενας χριστιανός στην καριέρα του;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 16, 2013 1:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

skakos έγραψε:
Tanysipteros έγραψε:
Tubeva έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=ubXHWwc1hPk


Το έχω ξαναδει αυτό το βιντεάκι και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Βέβαια δεν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητο οι αρχαίοι θεοί να έρθουν με διαστημόπλοια, όμως θα αναρωτηθεί κανείς, στα 4,5, δισεκατομμύρια ζωής που έχει αυτός ο πλανήτης, είναι δυνατόν να έγινε εξ΄ολοκλήρου αποκάλυψη της Θείας Αλήθειας, μονάχα πριν από 2000 χρόνια!?

Γι΄αυτό λέω, ότι πολλά απ΄αυτά που λέει ο Χριστιανισμός, απλώς δεν στέκουν!


Τι εννοείς; Αν η ανάσταση έχει ξαναγίνει, τότε μάλλον επιβεβαιώνεται ο Χριστιανισμός...


Ναι, η ανάσταση δεν σημαίνει ότι έγινε με τον τρόπο που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Όπως επίσης,ο συμβολισμός της έχει πολύ διαφορετική ερμηνεία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 16, 2013 2:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

JollyRoger έγραψε:
περι τους ποσους ανθρώπους τρώει ενας χριστιανός στην καριέρα του;



Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


xa xa καλοοοοοοοοοοοοο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 16, 2013 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Tanysipteros έγραψε:
opyrgos έγραψε:
skakos έγραψε:
Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;
Ή είναι απλά η επιόλαια επιλογή ενός όποιου θέματος από έναν Γ@ΜΟΤΡΟΛΛΕΡ που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει έργο εδω μέσα μπας και ξεχάσουμε τι είναι πραγματικά;


Είναι δυνατόν να εξαρτάται το είναι και η ύπαρξη μου, από ένα φόρουμ το οποίο γίνεται άθλιο επειδή πρωταγωνιστείς εσύ?
Φυσικά!
Ειδάλλως δεν θα επέμενες να ξαναμπαίνεις στο φόρουμ ειδικά όταν έχεις αποκλειστεί απ' αυτό.
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 16, 2013 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

που τον βλέπεις τον αποκλεισμό; αλλαγή ονόματος χρήστη εκανε ο άνθρωπος..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tanysipteros
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Φεβ 2013
Δημοσιεύσεις: 706

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 16, 2013 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
Tanysipteros έγραψε:
opyrgos έγραψε:
skakos έγραψε:
Πάντα με ενδιέφερε το κίνητρο τέτοιων δημοσιεύσεων: Είναι για να καταρρίψουν αυτά που λέει ο Χριστιανισμός ή για να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά;
Ή είναι απλά η επιόλαια επιλογή ενός όποιου θέματος από έναν Γ@ΜΟΤΡΟΛΛΕΡ που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει έργο εδω μέσα μπας και ξεχάσουμε τι είναι πραγματικά;


Είναι δυνατόν να εξαρτάται το είναι και η ύπαρξη μου, από ένα φόρουμ το οποίο γίνεται άθλιο επειδή πρωταγωνιστείς εσύ?
Φυσικά!
Ειδάλλως δεν θα επέμενες να ξαναμπαίνεις στο φόρουμ ειδικά όταν έχεις αποκλειστεί απ' αυτό.


Ρε μπούκλα, δες το και αλλιώς. Χάρη σε μένα, περνάει ευχάριστα η ώρα σου. Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
Σελίδα 1 από 4

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center