Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Φασισμός vs Παιδεία
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 21, 2012 7:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Φασισμός vs Παιδεία Απάντηση με Συμπερίληψη

Παραθέτω αποσπάσματα από ένα πολύ καλό άρθρο του Χρήστου Βαχτσιαβάνου με τον τίτλο "Η αντιμετώπιση του Φασισμού στην Ελλάδα" που διάβασα στο ίντερνετ στο μπλογκ http://ksipnistere.blogspot.gr/ σχετικά με την ανάδυση του φασισμού στην Ελλάδα.

"Ο Φασισμός μέσα σε μία κοινωνία μπορεί να συναντηθεί σε πολλές μορφές κοινωνικών δραστηριοτήτων, αλλά σκοπός του άρθρου αυτού είναι να προσδιορίσει το Φασισμό όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τη δράση πολιτικών μορφωμάτων, τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα δημοφιλείς και στη χώρα μας.

Ο όρος «Φασισμός» γεννήθηκε μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία του Μουσολίνι. Έκτοτε, η αναφορά μας στο συγκεκριμένο όρο παραπέμπει στην εθνικιστική εκείνη ιδεολογία που έχει ως σκοπό να θέσει το έθνος υπεράνω κάθε αξίας, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο που επιτυγχάνει το σκοπό αυτό.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου, ο Φασισμός απέκτησε στην Ελλάδα τη δική του ισχυρή φωνή μέσω του εθνικιστικού κινήματος της Χρυσής Αυγής. Ένα κίνημα που τα προηγούμενα χρόνια απορριπτόταν πλήρως από τους Έλληνες πολίτες, αλλά που στις τελευταίες εκλογές εκμεταλλευόμενο το θυμό, την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας αναρριχήθηκε σε εξωπραγματικά, για άλλες εποχές, ποσοστά, ενώ, όπως καταγράφουν και τελευταίες δημοσκοπήσεις, η απήχησή του αυξάνεται διαρκώς, παρά τα περιστατικά ωμής βίας και ρατσισμού στα οποία έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς μέλη αλλά και βουλευτές του κινήματος.

Κάθε γεγονός, όμως, έχει και μια αιτία. Το ίδιο ισχύει και για την έκρηξη... δημοφιλίας της Χρυσής Αυγής. Η απότομη άνοδος της και η σταδιακή αποδοχή των «ακτιβιστικών» ενεργειών της από την κοινωνία οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να λειτουργήσει αποτελεσματικά και δίκαια. Ο ανήθικος τρόπος ζωής, η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη κράτους δικαίου και η εκτεταμένη διαπλοκή που κυριάρχησαν μεταπολιτευτικά, σε συνδυασμό, με τη ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, βοήθησαν –και βοηθούν- φασιστικά μορφώματα να βρουν «πρόσφορο» έδαφος προκειμένου να αναπτύξουν τη δράση τους και τη ρητορική τους. Μόνο αυτό, όμως, δεν αρκεί για να «ευδοκιμήσουν» κινήματα σαν τη Χρυσή Αυγή στην πολιτική ζωή μιας χώρας…

Μια πολιτική δεν μπορεί να καθιερωθεί εάν δεν έχει κοινωνικά ερείσματα και υποστήριξη. Η Χρυσή Αυγή δυναμώνει πολιτικά διότι η κοινωνία της το επέτρεψε. Και η κοινωνία έπραξε κατά αυτόν τον τρόπο διότι το έλλειμμα παιδείας της είναι τεράστιο. Αυτό δεν είναι μια μονομερής διαπίστωση που την αντιλαμβάνεται κανείς τώρα, λόγω του φαινομένου που αναλύεται. Μια ματιά στον τρόπο ζωής του νεοέλληνα τις τελευταίες δεκαετίες, από την πιο απλή καθημερινή του συνήθεια, μέχρι τη νοοτροπία του και τις παγιωμένες του αντιλήψεις για την έννοια του πολίτη, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές."

"Η βελτίωση της παιδείας της ελληνικής κοινωνίας, ως δεύτερη λύση, είναι επιτακτική και αποτελεί τη σίγουρη λύση σε κάθε είδους κοινωνικό πρόβλημα. Όπως έλεγε και ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, «ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα, και ο ρατσισμός με το ταξίδι»… Όμως, αν θέλουμε να λειτουργούμε πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια προκειμένου μια κοινωνία, όπως η ελληνική, να αλλάξει άρδην νοοτροπία και τρόπο αντίληψης."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 24, 2012 6:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5407.html

έχει και άλλο άρθρο το site που επισκέπτεσαι....δεν το πρόσεξες???
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 24, 2012 6:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτό έλειπε να παρέθετα εδώ μέσα όλα τα άρθρα του site.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 24, 2012 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πραγματικά χαίρομαι να βλέπω τον Opyrgo να το ψάχνει το θέμα! Έτσι μπορεί να καταλάβει ότι κάθε κόμμα εκφράζει μια αναγκαιότητα έκφρασης του πολίτη, η έκφραση της έκφρασης του άλλου είναι η αντιπροσώπευση. Και επίσης ότι η Χρυσή Αυγή πήρε την ψήφο που της αναλογούσε. Το να ψάχνουμε το γιατί κάποιος να ψηφίσει την Χ.Α. δεν ωφελεί. Τα μεγάλα κόμματα δεν προσαρμόζουν την έκφρασή τους σε αυτή των μικρών. Το όπλο τους λέγεται μεταγραφή. Π.χ. έφυγαν βουλευτές από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ και ένα ποσοστό πήγε μαζί τους, ένα άλλο όμως βρήκε άλλο λιμάνι. Συνέπεια παράπλευρη λοιπόν των αφομοιώσεων υποψηφίων και παλαιών βουλευτών άλλων κομμάτων από μεγάλα κόμματα είναι η συσπείρωση όσων έμειναν ξεκρέμαστοι σε άλλα. Παράλληλα τα μικρά κόμματα που αντιλαμβάνονται πως θα πάρουν ψηφοφόρους,δηλαδή έχουν μια θετική τάση για να πάρουν, προσαρμόζονται ανάλογα. Βελτιώνουν το λόγο τους, αφαιρούν κάποια παρεξηγήσιμα θέματα, στηλιτεύουν διάφορους και διάφορες καταστάσεις για να δώσουν το νέο στίγμα τους. Μέσα από αυτή την διαδικασία τα κόμματα αναπροσαρμόζονται, αναγεννιούνται.

Ασφαλώς ο ορισμός του φασίστα είναι αυτός που περιέγραψε ο Opyrgos. Μπορούμε να πούμε ότι όλα τα κράτη έφθασαν στον φασισμό, ή ο φασισμός ήταν ιστορικό φαινόμενο τοποθετημένο χρονικά και χωρικά σε συγκεκριμένα μέρη, λόγω ίσως κάποιον θεωρητικών που τον ανέδειξαν; Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι καθετί αυταρχικό δεν είναι φασισμός. Μπορεί και η δημοκρατία να δείξει τον αυταρχισμό της οποιαδήποτε στιγμή, με κατάλληλη τροποποίηση των νόμων. Όπως δήλωσε και ο Opyrgos στο Φασισμό το έθνος, η προστασία του, γίνεται η ανώτερη αξία όπου κάθε άλλη δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί. Ουσιαστικά σε έναν πόλεμο ακριβώς το ίδιο είναι το ζητούμενο, ο στρατιώτης αν χρειαστεί θα πέσει για την πατρίδα, το έθνος. Άρα φασισμός είναι μια πολεμική κατάσταση διάσωσης του έθνους, όπου ο εχθρός δεν είναι κατ' ανάγκη μόνο εξωτερικός αλλά και εσωτερικός. Ασφαλώς ο Φασισμός δεν επιλέγεται όταν το έθνος δεν κινδυνεύει ή για την ακρίβεια, οι πολίτες δεν νιώθουν ότι κινδυνεύει.
Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η επιλογή που οδήγησε στην ψήφιση με μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν το αίτημα να αναγνωριστεί ο εχθρός, εσωτερικός και μη, που μας έβαλε ή και μας αφήνει να βρισκόμαστε σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, χωρίς ασφάλεια, χωρίς πόρους, χωρίς καμία συναίσθηση πως είμαστε Έλληνες και είμαστε όλοι απαραίτητοι, αν θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες.
Ασφαλώς κάποιοι θα μιλήσουν περί της βλακείας του Έλληνα που έφθασε εδώ που έφθασε. Θα μειώσουν δηλαδή το υποκείμενο για να δικαιολογήσουν τα πάθη του, βγάζοντας λάδι όλους τους άλλους. Όμως το έθνος δεν υποτιμάται, ακόμα και αν είχε πάρει στραβό δρόμο. Αφού επέλθει η κάθαρση, το έθνος μπορεί να ανασυνταχθεί, στο ρυθμό που μπορεί, ώστε αργά ή γρήγορα να φθάσει εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι ως προς τα επιτεύγματα, τον πλούτο, και τον πολιτισμό γενικότερα.

Ας ξεχωρίσουμε όμως το σύστημα διακυβέρνησης από τον φασισμό. Όταν μια ολιγαρχία χρησιμοποιεί τον φασισμό, τότε δεν αντιπροσωπεύει το λαό, αλλά λειτουργεί ως άλλος μεσσίας αναλαμβάνοντας μια μικρή ομάδα την ευθύνη των κινήσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Σήμερα παρά το ότι έχουμε τρικομματική κυβέρνηση, με τις επιταγές της τρόικας ως προς τους στόχους που θέλει αυτή η τρόικα να πετύχει και όχι ο λαός, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε διακυβέρνηση ολιγαρχίας, που όμως δεν μπορούμε να την πούμε φασιστική γιατί δεν αναγνωρίζουμε τους στόχους της τρόικας ως τους απαραίτητους στόχους για να σωθεί το έθνος. Τα δε μέτρα δεν αγγίζουν εκείνους που έφεραν τα προβλήματα κερδίζοντας χρήματα στα χρόνια της μεταπολίτευσης κάνοντάς τα πλούτη και όχι επενδύσεις. Άρα οι εσωτερικοί εχθροί παραμένουν αλώβητοι. Ο φασισμός δεν είναι διαχείριση, αλλά εγχείρημα αντεπίθεσης.

Μπορεί λοιπόν μια δημοκρατία να λειτουργεί φασιστικά; Βεβαίως, εφόσον έχει το οκ από τους περισσότερους και ενεργήσει απομονώνοντας τους εχθρούς και συνάμα βοηθώντας όσους αγαπούν το έθνος τους...αποδεδειγμένα.
Μπορεί μια δημοκρατία να ενεργήσει μη φασιστικά για το καλό της χώρας; Ασφαλώς μπορεί αν με εύκολο τρόπο πετυχαίνει θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εχθροί του έθνους, να προσπαθούν να σαμποτάρουν τα θετικά αποτελέσματα. Αν όμως κόβονται και ράβονται μέτρα ώστε οι σαμποτέρ του έθνους να μην αγγίζονται, επειδή απολαμβάνουν την ελευθερία να το κάνουν, τότε η δημοκρατία λειτουργεί αυτοκτονικά! Αυτό έχει διαπιστώσει ο κόσμος που αντιλαμβάνεται πως το πρόβλημα είναι εθνικό και πως μόνο με άμεσες, ίσως και βίαιες ενέργειες, μπορεί το έθνος να ανακάμψει. Εδώ δηλαδή μιλάμε για εξουσιοδότηση από το λαό...άρα για δημοκρατικό φασισμό.

Να ξεκαθαρίσω βέβαια πως και ένα κομμουνιστικό κόμμα, που θα έπιανε ας πούμε όλους τους πλούσιους και θα τους έκλεινε σε κελιά ως ληστές του κράτους, θα ενεργούσε φασιστικά. Ο φασισμός δεν περιλαμβάνει ένα στάνταρ πολιτικό μοντέλο. Παρά την όποια σύνδεση φασισμού και δεξιάς, ο φασισμός μπορεί να καθίσει οπουδήποτε, σε άκρο ή σε κέντρο. Πρώτιστο δηλαδή ζήτημα για να εμφανιστεί ο φασισμός είναι να αναγνωριστεί ότι το έθνος βάλλεται. Όταν αυτό γίνεται μέσω πολέμου ο κόσμος αναγνωρίζει τον εχθρό από τη στολή του....Όταν αυτό γίνεται εν καιρώ ειρήνης τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Ο Πάγκαλος ξεκίνησε από το μηδέν..."όλοι τα φάγαμε", ώστε όλοι να ευθύνονται στα ίσα, άρα κανείς να μην μπορεί να ζητήσει ευθύνη από άλλον. Ο Πάγκαλος ήξερε τι έκανε. Δεν θα ήθελε να ήταν από τους πρώτους στη κρεμάλα, γιατί όπως και να το κάνουμε ένας υπουργός έχει μεγαλύτερη ευθύνη πράξεων από έναν αδαή γιδοβοσκό, για τη δημόσια ζωή. Αυτό δηλαδή που μας δημιουργεί ζήτημα εθνικό είναι η κακή τροπή της δημόσιας ζωής, και όχι το τι κάνει ο καθένας ιδιωτικά στο σπίτι του. Τα περί ομοφυλοφίλων μπορεί να συσχετισθούν με τις παραδόσεις αλλά και οι παραδόσεις εμπλουτίζονται και δεν είναι απαραίτητο όταν το ζήτημα το εθνικό έχει να κάνει με το "ποιος τα έφαγε"...το αν κάποιος είναι αδελφή ή όχι, αυτό δεν ενοχλεί. Στο φασισμό των Ναζί, είχαν δει την απειλή του έθνους ως απειλή της Άριας φυλής σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στη συμπεριφορά, δηλαδή ο Γερμανός έπρεπε να έχει μια στυλιζαρισμένη συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση. Έτσι συμπεριφορές όπως αυτή η σεξουαλική του ομοφυλόφιλου ήταν εκτός προδιαγραφών και διώκονταν. Ο φασισμός λοιπόν μπορεί να φθάσει σε παράλογες καταστάσεις, αν και για εκείνους που τον εφάρμοσαν έτσι δεν ήταν καθόλου παράλογες. Και οι Σπαρτιάτες πέταγαν τα προβληματικά παιδιά στον Καιάδα και γι΄αυτούς ήταν σημαντικό και αναγκαίο και οπωσδήποτε λυπητερό. Δεν λέω να εφαρμόζουμε τέτοιες τακτικές. Όμως όποια τακτική και να ακολουθήσει κανείς μπορεί σε εκατό χρόνια να θεωρηθεί "παράλογη". Δεν μπορούμε από σήμερα να προσδιορίσουμε το "λογικό" για πάντα!

Εξήγησα την δική μου θέση, ως προς τη σχέση φασισμού και ολιγαρχίας-δημοκρατίας καθώς και τη σχέση του με τους δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Ο Φασισμός εμφανίζεται σήμερα ως αρνητική έννοια, κύρια όμως από εκείνους που συμφέρει να μην οργανώνονται τα έθνη, να αλώνονται πολιτισμικά και οικονομικά, ώστε να μπορούν να είναι περισσότερο εκμεταλλεύσιμα. Αντίθετο του Φασισμού (εθνικισμού) είναι ο Διεθνισμός. Διαφέρει ο σύμμαχος ή εταίρος από τον διεθνιστή ως προς το ότι ο πρώτος έχει συνάψει συνθήκη ενώ ο δεύτερος ακολουθεί βασικές αρχές. Με την παρουσία μας στην Ε.Ε. δεν λεγόμαστε διεθνιστές αλλά εταίροι.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 11:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάλι ανούσια σεντόνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Ουσιαστικά σε έναν πόλεμο ακριβώς το ίδιο είναι το ζητούμενο, ο στρατιώτης αν χρειαστεί θα πέσει για την πατρίδα, το έθνος. Άρα φασισμός είναι μια πολεμική κατάσταση διάσωσης του έθνους, όπου ο εχθρός δεν είναι κατ' ανάγκη μόνο εξωτερικός αλλά και εσωτερικός.


Μπορεί,βέβαια,ο πόλεμος να έχει μόνο ως βιτρίνα το έθνος
και τη θρησκεία και οι αιτίες να βρίσκονται αλλού κι ενάντια στο έθνος ,οπότε ο φασισμός σύμφωνα με τη σωστή λογική σου,δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί αυτές τις αιτίες κι όχι το έθνος,όπως αποδείχτηκε και ιστορικά:ο Χίτλερ προκειμένου να εξυπηρετήσει το διεθνές κεφάλαιο,δεν πείραξε ούτε τρίχα απ' τις ελβετικές τράπεζες,που χρηματοδότησαν και τον ίδιο και την καταστροφή του.


Bugman έγραψε:
η επιλογή που οδήγησε στην ψήφιση με μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν το αίτημα να αναγνωριστεί ο εχθρός, εσωτερικός και μη, που μας έβαλε ή και μας αφήνει να βρισκόμαστε σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, χωρίς ασφάλεια, χωρίς πόρους, χωρίς καμία συναίσθηση πως είμαστε Έλληνες και είμαστε όλοι απαραίτητοι, αν θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες.


Μα η αιτία είναι το τραπεζικό σύστημα.Δεν είδα τη Χρυσή Αυγή να λέει
κάτι ενάντια σ΄αυτό.Και είναι και υπέρ της ΟΝΕ.Οπότε σας δουλεύουν ψιλό γαζί. Γι' άλλους δουλεύουν ,όχι για σας.Αυτό που εκμεταλεύονται
είναι ο δικός σας εγωισμός μπροστά στο χαμένο μικροαστικό παράδεισο :"Θέλω τον παράδεισό μου πίσω και κάποιος,ακόμα και αθώος,πρέπει να πληρώσει". Αυτός είναι ο άνθρωπος ,Bugman,μην τρέφεις αυταπάτες.


Bugman έγραψε:
Ο Φασισμός εμφανίζεται σήμερα ως αρνητική έννοια, κύρια όμως από εκείνους που συμφέρει να μην οργανώνονται τα έθνη, να αλώνονται πολιτισμικά και οικονομικά, ώστε να μπορούν να είναι περισσότερο εκμεταλλεύσιμα.


Φασισμός και παγκοσμιοποίηση είναι ένα και το αυτό.Τι καλύτερο για το διεθνές κεφάλαιο ώστε όλα τα έθνη να βρίσκονται υπό στρατιωτικό νόμο; Και να' ναι κι ευχαριστημένα!
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Του ετοιμάζω Νεοφώτιστε απάντηση αλλά με διαφορετικό στυλ (ενίσταμαι και στην μην απάντηση του opyrgou) αλλά βασικά ήθελα να σου επισημάνω το του bugman βλέποντας την δική σου απόπειρα παραπλήσια με μια δική μου πρότερη :

Bugman έγραψε:

Σε πειράζει που γράφω πολλά; Μάθε να βγάζεις την κεντρική ιδέα...Πράγμα δύσκολο για κάποιον κολλημένο. Και όμως στο σχολείο...η κεντρική ιδέα ήταν το απαιτούμενο...όχι για πλάκα βέβαια!

_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 1:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ρουπελιόν ο οπυργος, δεν δύναται ν΄απαντήσει...το ξέρεις



όπυργε, βλέχει, βλέχει.....


Twisted Evil
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 1:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ας οργανωθούμε. Ή θα μας τρελλάνει ή θα τον τρελάνουμε γιατί βασικά πιστεύω πως κάνει μια ιδιάζουσα εκστρατεία που δεν πολυπιστεύει.
Τα γράφω αναλυτικά στο επόμενο post για αυτό το θέμα.


υγ >
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=20116&highlight=#20116
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 06, 2006 5:21 pm
Bugman έγραψε:
__
Για συνομωσίες σκέφτομαι ότι θες...(βλέπω τον Καραμανλή στο DASEIN, να ακούει σαν μικρό παιδί....ωχ όνειρο ήταν). Αλλά για να αποδόσω κίνητρο Elit, θέλω αποδείξεις! Και αποδείξεις δεν βλέπω!__

_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 1:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
ρουπελιόν ο οπυργος, δεν δύναται ν΄απαντήσει...το ξέρεις



όπυργε, βλέχει, βλέχει.....


Twisted Evil


Γιατί δεν μπορεί ;
Και πως το ξέρω εγώ αυτό ; Τι εννοείς ;
Και που κολλάνε σε αυτό το σημείο οι μπούρδες του ΛΑΟΣ που βρώμισε όλα τα post ;

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 2:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

δεν ξέρω....τον ΛΑΟΣ ρώτησε όχι εμένα.... Wink


παρεμπειπτόντως και για να μην αναρτώ youtube έχω τα νεότερα του Τσατσόπουλου.... Laughing
αυτού του καραάνδρα που λέει ότι έχει μανικώσει την μισή αθήνα....


Στην αντεπίθεση περνά ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τις εσωκομματικές βολές που δέχτηκε από συνιστώσες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του κόμματος αναδημοσιεύει σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο facebook άρθρο που περνά γενεές δεκατέσσερις πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσιπρα...

Το άρθρο λέει στο χαρακτηριστικό απόσπασμα του:

"Είναι ένας άνθρωπος (σσ ο Τατσόπουλος) που δεν θα καταδεχόταν να ορκίζεται στη Βουλή θρησκευτικά από τον αρχιεπίσκοπο της χουντικής Εκκλησίας όπως ο Γλέζος ή να σκύβει και να φυλάει μπροστά σε μαθητές το χέρι των παπάδων όπως ο μαοϊκός Κοδέλας ή να κολακεύει το φοροκλέφτη εξηνταβελόνη αρχιεπίσκοπο όπως ο Τσίπρας ή να προσβάλει τους ανάπηρους όπως κάποιος πασοκογενής βουλευτής Βοιωτίας που δεν θυμάμαι το όνομά του"

Το συγκεκριμένο άρθρο το αναδημοσιεύει με το σχόλιο "τα πράγματα με το όνομα τους".
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 2:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
δ
αυτού του καραάνδρα που λέει ότι έχει μανικώσει την μισή αθήνα....

Τώρα εξηγείται γιατί έχεις το avatar αμάνικο. Γεια σου ρε Maria. Είσαι αχτύπητη στη γλώσσα του σώματος.
Laughing Laughing


υγ : για να θυμούνται οι μελλοντικές γενιές του filosofia.gr όταν θα ξαναγυρίσει στο V for Ventetta


_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ρουπέλιον
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Οκτ 2012
Δημοσιεύσεις: 909

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 5:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Χαίρομαι που τα πνεύματα ηρέμησαν και δράττομαι εδώ της ευκαιρίας να θυμίσω μία δήλωση σταθμό (κατ'εμένα) του Ιάσωνα.

Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 30, 2006 7:22 pm
iason έγραψε:
__Αν συμμετέχω, τελικά είναι για ένα και μόνο λόγο: με ενδιαφέρει το πώς οι άλλοι -όλοι οι άλλοι, μηδενός εξαιρουμένου- αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας του λόγου.

Σχετικά με τα όσα έγραψες bugman,

κατ'αρχάς με βρίσκει αντίθετο και η απάντηση του opyrgos (αλλά στο τρέχον στάδιο και με την συγκεκριμένη προιστορία - εξηγώ παρακάτω).
Ο bugman ενδέχεται πολύ σοβαρά μέσα από τις ίδιες του τις παραθέσεις να προβαίνει σε αντίφαση και άρα όταν σύμφωνα με τον kain του δείξουμε τον καθρέπτη θα καταλάβει το είδωλο. Αυτό νομίζω πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια του επιθυμητού για κάποιον που γράφει εδώ και σκέπτεται.

Επίσης μας δίνει ένα πλεονέκτημα. Στα "σεντόνια" που παραθέτει ισχυρίζεται πως μπορούμε να κάνουμε το εξής :
Bugman έγραψε:

Σε πειράζει που γράφω πολλά; Μάθε να βγάζεις την κεντρική ιδέα...Πράγμα δύσκολο για κάποιον κολλημένο. Και όμως στο σχολείο...η κεντρική ιδέα ήταν το απαιτούμενο...όχι για πλάκα βέβαια!

Όπως και να έχει το "εργαλείο" είναι οτι αποδέχεται να γράφει επί ώρες και να του απαντάς με μία περίληψη.
Μην μου πεις opyrgos πως δεν σου λύνει τα χέρια.

Bugman επίσης δεν είδα να αναφέρεσαι πουθενά για την Παιδεία. Να υποθέσω οτι το ετεροβαρές στην ανάλυση του φασισμού δεικνύει κάτι ; (τυχαίο ; δεν νομίζω αλλά σίγουρα έχεις μια εξήγηση πάντα μετά η οποία δεν φαίνεται στο βασικό σου μήνυμα αυτό που αφήνει τις κύριες εντυπώσεις και το οποίο είναι και το ζητούμενο από μία σταθερή συστηματική προβολή που κάνεις - η τακτική που ακολουθείς είναι, αν είδες το βίντεο του Κάνεμαν στο χρονικό σημείο 06:37 σημασία έχουν οι αλλαγές, οι σημαντικές στιγμές και οι καταλήξεις=τελειώματα. Φαίνεται έγινες μανούλα σε αυτό. Δεν έχουν σημασία τα μετέπειτα σε κάποιον περαστικό από το φόρουμ, που μάλλον αυτοί σε ενδιαφερουν, παρά, να δουν τον κύριο μεγάλο όγκο της αρχική σου κατάθεσης λόγου.
Επιπρόσθετα ζητάς απάντηση με περίληψη σε ένα σεντόνι που εμπεριέχει εν δυνάμει δεκάδες θέματα αυθαίρετης δικής σου θεώρησης που ωθούν στην λογική μεν συνεπαγωγή όμως παράλογων συμπερασμάτων και τα οποία φυσικά εντός μίας περίληψης όπως ζητάς είναι αδύνατον να αποκρουστούν παρά μόνον με την πλήρη απόρριψη - εδώ κολλάει το "ότι να'ναι" του opyrgou που η Μαρία λέει οτι το έχει για ποίημα - μα δεν αλλάζει 9 χρόνια τώρα ο bug τα rules of engagement ! έλεος πια )

Ο bugman δεν ξεκαθαρίζει αν τον φασισμό τον θεωρεί είτε κάτι σαν προσωρινή συστράτευση (κάτι δηλαδή σαν τις οπές του εδάφους που ανοίγουν οι οβίδες του εχθρού και τρέχεις να χωθείς γιατί οι πιθανότητες είναι να μην ξαναπέσει σε εκείνον τον κρατήρα άλλη οβίδα πχ μετανάστες), είτε κάτι σαν ενδιάμεσο θεσμικό σταθμό προκειμένου να φύγει μετά ο φασισμός από τη χώρα και να εμφανισθει εκείνη η καλύτερη μετα-λύση που έχει στο μυαλό του, είτε κάτι εντελώς μόνιμο ως διακυβέρνηση ή τέλος κάτι σαν πυροτέχνημα δηλαδή ενώ λατρεύουμε τον Καραμανλή
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=20116&highlight=#20116
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 06, 2006 5:21 pm
Bugman έγραψε:
__
Για συνομωσίες σκέφτομαι ότι θες...(βλέπω τον Καραμανλή στο DASEIN, να ακούει σαν μικρό παιδί....ωχ όνειρο ήταν). Αλλά για να αποδόσω κίνητρο Elit, θέλω αποδείξεις! Και αποδείξεις δεν βλέπω!__


τελικά καταλήγουμε πυροτεχνηματικά να υιοθετούμε το : "στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται. "
Ποιος είπε οτι δεν είναι καλό να κάνουν οι άλλοι τις επαναστάσεις για μας. Ε bug ;

Παράθεση:
Και οι Σπαρτιάτες πέταγαν τα προβληματικά παιδιά στον Καιάδα και γι΄αυτούς ήταν σημαντικό και αναγκαίο και οπωσδήποτε λυπητερό. Δεν λέω να εφαρμόζουμε τέτοιες τακτικές.
έγραψες :
Η φρασεολογία σου ηχεί σαν να μιλάς σε κλειστό συνέδριο ομοιδεατών σου έχοντας επιλογές και απορρίπτοντας γεναιόψυχα μία από αυτές. Τι είναι αυτά bugman ;

Παράθεση:
Φασισμός στο κέντρο
έγραψες.
Μάλιστα. Κανένα παράδειγμα φασισμού στο κέντρο μπορείς να δώσεις ;
Οτι να'ναι είναι αυτά που γράφεις για τον φασισμό bug.
Μάλλον συγχέεις έκτακτα μέτρα με το φασισμό.
Σχεδόν οτι δεν μας αρέσει είναι φασισμός κατ'εσένα.
Δηλαδή τώρα που κλείνουν οι σχολές αστυνομίας για 2 χρόνια, έχουμε ήδη φασισμό.

Επειδή είσαι άσχημα μπερδεμένος θα σου τα ξεκαθαρίσω εγώ.
Σαν τον Πάγκαλο που ευαγγελίστηκε το όλοι μαζί τα φάγαμε έτσι κι εσύ μικροκουτοπόνηρε θα μοιράσεις την ευθύνη του φασισμού όπου βρεις κι όπου σταθείς φτάνει να νομιμοποιήσεις την ΧΑ, να ανέβουν τα ποσοστά της Χ.Α., και με μια άρρωστη λογική απλά να εξευρωπαιστεί η αγαπημένη ν.δ. η οποία θα έρθει ως σωτήρας να τραβήξει κεντρικότερα το συρφετό των adhoc ΧΑυγιτών.

Μάθε λοιπόν οτι ο πυρήνας του προβλήματος αυτού είναι οτι τα κουκιά δεν βγαίνουν και όταν συμβαίνει αυτό όλοι γυρνάνε τα μάτια τους στο κέντρο να μαζέψουν ψηφαλάκια απ'τα αγαθά παιδάκια.
Από καιρό εις καιρό όμως ξυπνάνε τα παιδάκια του κέντρου κι έχοντας την ιστορική ευθύνη μετατόπισης αναλόγως των συνθηκών προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά αυτή τη φορά και οι μεν και οι δε, δεν θα πάρουν παρά άδεια χέρια αν δεν μετασχηματιστούν οι χώροι προκειμένου να μην ξαναπαιχτεί το ίδιο μεταπολιτευτικό σκηνικό ακόμη μια φορά απλά με πιο ακραία μορφή, και δεν ευθυγραμμιστούν με τα νέα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα εντός των ιδίων πολιτικών σχηματισμών !.
Τα ρούχα ο Μανωλιός bugman.
Η φωτό αφιερωμένη σε όλους όσοι θεωρούν τους κεντρώους κουταβάκια. Όποιοι και αν είναι αυτοί είτε από τη μια είτε από την άλλη μεριά κι ακόμα κι απ'το δήθεν πολιτικό κέντρο που αυτό κι αν ήταν απάτη μεταμφιεσμένη.




Το λέω και το ξαναλέω.
Ούτε σωστούς φασίστες δεν έχουμε. Τόσο αποτυχημένο γένος.
Ο φασισμός θέλει ιδεολογία.
Η Χ.Α. είναι ψευτοφασίστες - κατ'επίφασιν. (ούτε μια φορά δεν είδα Πλεύρη στα παρουσιαζόμενα)
Η δεξιά έχει εφέυρει κάποια προγεφυρώματα για να τουμπάρει τρελαμένους κεντρώους. Ο Καρατζάφ με τις κωλοτούμπες του δεν έπεισε και τώρα βρήκαν ένα πιο ηχηρό σχήμα.

end of story.
_________________
"Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 7:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
ρουπελιόν ο οπυργος, δεν δύναται ν΄απαντήσει...το ξέρεις



όπυργε, βλέχει, βλέχει.....


Twisted Evil
Δυστυχώς σε αντίθεση με σένα μπορώ και απαντάω.

Υ.Γ. Και όσο για το "βλέχει, βλέχει", μάλλον δεν θέλεις να πάθεις αυτός που έπαθε ο Πολίδης εξαιτίας μου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 25, 2012 7:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
δεν ξέρω....τον ΛΑΟΣ ρώτησε όχι εμένα.... Wink


παρεμπειπτόντως και για να μην αναρτώ youtube έχω τα νεότερα του Τσατσόπουλου....
Ο "Τσατσόπουλος" τώρα τί σχέση έχει με το θέμα του τόπικ;;;;
Πότε θα καταλάβεις ότι εδώ μέσα δεν είναι μπλογκ σου για να ανεβάζεις ό,τι σου 'ρθει;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Σελίδα 1 από 8

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center