Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το κρυφο μνημονιο μενει ανεγγιχτο
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 30, 2012 5:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το κρυφο μνημονιο μενει ανεγγιχτο Απάντηση με Συμπερίληψη

του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Η χώρα βαδίζει προς την κρίσιμη μέρα των εκλογών έχοντας καλυμμένο κάτω από το τραπέζι το σημαντικότερο ζητούμενο για το μέλλον της.

Οι πολιτικές παρατάξεις έχουν επικεντρωθεί από την αρχή σε έναν αγώνα με επίκεντρο το μνημόνιο των κακών ξένων και τον μπαμπούλα της δραχμής,ενώ υποβαθμίζουν ή δεν ασχολούνται καθόλου με τις αιτίες της σημερινής δυστυχίας και της αυριανής καταστροφής,που είναι ζωντανές,έχουν ονοματεπώνυμο και έχουν και τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Η κάθαρση,όμως,από αυτές τις αιτίες και το γιάτρεμα από τη σαπίλα τους έχουν καθηλωθεί από τον τρόπο που το πολιτικό σύστημα βλέπει τους ενόχους,φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της λαίλαπας,που έχει πέσει πάνω στα κεφάλια των πολιτών.Οι οποίοι όχι μόνο παραμένουν ακαταδίωκτοι,αλλά συνεχίζουν να συμμετέχουν στα παιχνίδια της εξουσίας,διεκδικώντας μάλιστα και την επανεκλογή τους στη διακυβέρνηση αντί να κρύβονται από ντροπή και φόβο!

Καμμία κυβέρνηση,όμως, δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτε προς όφελος των πολιτών αν δεν διαλύσει το υπάρχον φοροεισπρακτικό σύστημα με όλους όσους το αποτελούν.Γιατί ενας από τους βασικούς λόγους πού σφάζονται μισθοί,συντάξεις,αποδοχές και επιδόματα του λαού,αλλά και που δεν πληρώνονται τα οφειλόμενα από το κράτος σε όλους τους πολίτες είναι η άρνηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να κάνει τη δουλειά ,για την οποία πληρώνεται,έστω και περικομμένα,από το υστέρημα τώρα του κόσμου.Καί η δειλία του πολιτικού συστήματος να συγκρουστεί με αυτή τη συντεχνία.

Ο λαός υποχρεώνεται σε μια απάνθρωπη αφαίμαξη γιατι,όπως αποκαλυπτικά είπε ο ένας από τους δημίους του, τέως υπουργός Φ Σαχινίδης καιρό πρίν τις εκλογές «δεν έχουμε τα απαραίτητα έσοδα εξ αιτίας της αδυναμίας του εισπρακτικού μηχανισμού»!Δέν μας είπε,όμως ποιός προίσταται του μηχανισμού.Ποιός είναι ο υπεύθυνος,πού πρέπει να διωχθεί για την άρνησή του να λειτουργήσει τον μηχανισμό.Και με ποιο θράσος αποδέχεται την απιστία των υφισταμένων του σαν ανεύθυνος,ενώ έχει διοικητική και ποινική ευθύνη!

Τα έσοδα αυτά,τα κλέβει έτσι ανεύθυνα και ατιμωρητί ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών από τις τσέπες των μισθωτών,συνταξιούχων,αέργων και πραγματικών αναπήρων κάθε μήνα,γιατί,όπως ανερυθρίαστα είπε σε συνένευξή του ο προηγούμενος εγκληματίας του λαού Γ Παπακωνσταντίνου «αφού δεν μπορούμε να τα πάρουμε από όλους τα παιρνουμε από αυτούς πού βρίσκουμε πιο εύκολα»!

Καί δεν βρέθηκε κανένα χέρι πολίτη να τον χαστουκίσει εκείνη τη στιγμή για την αναισθησία και την ιταμότητά του.Όπως δεν εχει βρεθεί και κανένα χέρι να περάσει χειροπέδες σε όλο αυτό το αληταριό,πού παριστάνοντας τους κυβερνήτες,καλοπερνάει τρώγοντας από το υστέρημα του λαού,κλέβοντάς τον με την ασυδοσία της παραγωγής ανήθικων νόμων από την κρεατομηχανή της Βουλής.

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το μνημόνιο,το έχω πεί και γράψει χίλιες φορές.Το μνημόνιο είναι το αποτελεσμα.Και είναι η κολυμπήθρα, μέσα στην οποία ξεπλένονται οι εγχώριοι απατεώνες, όσοι με τη μορφή υπουργών,υφυπουργών,γραμματέων,συμβούλων,διοικητών,συνδικαλιστών,επίορκων υπαλλήλων,δημάρχων,δημοτικών αξιωματούχων, διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα επί χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν ανενόχλητοι.Κλέβουν τους αδύναμους με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία του δημοσίου και παραμένουν σχετικά αλώβητοι στο στάτους τους!

Πίσω από το μνημόνιο είναι η νομιμοποίηση της βρωμερής διαπλοκής υπουργών,βουλευτών,νομαρχών περιφερειαρχών,διοικητών,δημάρχων,συμβούλων,μηχανικών,γιατρών,φαρμακοποιών,δημοσιογράφων,δικηγόρων,υπαλλήλων,πού σπατάλησαν και σπαταλάνε ακόμα ατιμώρητοι το δημόσιο χρήμα,αυτό που οι κλέφτες υπουργοί παίρνουν κάθε μήνα από τις τσέπες των μισθωτών,των συνταξιούχων,των αέργων και των πραγματικά αναπήρων για να πληρωθεί το τίμημα της δικής τους ανικανότητας!

Πίσω από το μνημόνιο είναι η θεατρική αποκάλυψη μιάς παρονυχίδας από τις κομπίνες και τις απάτες με το δημόσιο χρήμα για μαϊμού παροχές με αντίτιμο ψήφους και οπαδούς.
Το μνημόνιο είναι η ουσιαστική τους ατιμωρησία από ένα σύστημα που είναι διαλυμένο και απρόθυμο,με άλλοθι το μνημόνιο!

Η άρνηση των πολιτικών παρατάξεων,που θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν αυτό το σιχαμερό κράτος ,να αρθρώσουν μία λέξη γιαυτό ,είναι ο θρίαμβος του μνημόνιου.Και η διαιώνησή του.

Πίσω από το μνημόνιο είναι το ξέπλυμα των φοροφυγάδων ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες,που εξακολουθούν ανενόχλητοι να μη συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη,με αποτέλεσμα να πληρώνουν και το δικό τους μερίδιο οι μισθωτοί, συνταξιούχοι,άνεργοι και ανάπηροι!

Πίσω από το μνημόνιο είναι οι εργοδότες,που έχουν εξασφαλίσει από τους εγκληματίες πολιτικούς τέτοιους νόμους ώστε να πληρώνουν τους εργαζόμενους με τα φτηνότερα μεροκάματα του ευρωπαίκού νότου,διατηρώντας την αξία για τα προϊόντα που παράγουν στα ίδια περίπου ύψη πού ήταν και πρίν.

Πίσω από το μνημόνιο είναι οι Έλληνες τραπεζίτες,πού σώρευσαν δισεκατομμύρια κέρδη την τελευταία δεκαετία,χωρίς να έχουν εκτεθεί σε ομολογιακούς κινδύνους όπως οι ξένοι συνάδερφοί τους (με δύο μονο εξαιρέσεις μεσαίου μεγέθους) και ζούν πλουσιοπάροχα,χωρίς να συνεισφέρουν στις τράπεζες από τις περιουσίες που κέρδισαν!Περιμένοντας να χρεωθεί ο λαός τα νέα δάνεια που θα τους δοθούν για να στηρίξουν τις τράπεζές τους!

Πίσω από το μνημόνιο είναι όλοι οι κλέφτες και απατεώνες μεσάζοντες,πού με τους κάθε είδους προμηθευτές του δημοσίου ροκάνιζαν και ροκανίζουν ακόμα ανενόχλητοι το δημόσιο χρήμα,υπερτιμολογώντας τις υπηρεσίες και τις εργασίες – όταν παρεχουν οι υπηρεσίες και εργασίες – ή πουλώντας αέρα κοπανιστό μόνο και μόνο για να μοιραστούν με επίορκους υπαλλήλους αυτά που καλούνται να πληρώνουν κάθε λίγο οι μισθωτοί ,συνταξιούχοι,άνεργοι και ανάπηροι από τους πολίτες.

Πίσω από το μνημόνιο είναι οι αντικοινωνικές συντεχνίες και τα συνδικάτα,που ρουφάνε ακόμα επιδόματα από την πίσω πόρτα,και πού διατηρούν αλώβητα τα πολλαπλάσια έσοδά τους από ένα διεφθαρμένο σύστημα,που τους τάϊζε για να μπορεί να μοιράζεται μαζύ τους τη νομή της εξουσίας.Την ώρα που ο λαός σφαγιάζεται στο βωμό της κατάρρευσης των κρατικών εσόδων.

Πίσω από το μνημόνιο είναι το χρήμα που έχουν σωρεύσει χιλιάδες πολιτικοί και υπαλληλικοί αξιωματούχοι μαζύ με διαπλεκόμενους ιδιώτες εδώ και χρόνια,χωρίς να έχουν αποδώσει ούτε σέντσι στο δημόσιο ταμείο.Το οποίο ρουφάνε ακόμα και οι καταδιωκόμενοι,αφού βλέπουν ότι κάθε σύλληψη και δίωξη είναι μία ακόμα παράσταση στο θέατρο της ανυπαρξίας κάθε έννοιας κράτους.Πολύ περισσότερο κράτους δικαίου.

Πίσω από το μνημόνιο είναι η άρνηση κάθε δημόσιας υπηρεσίας να εκσυγχρονιστεί και να δώσει λόγο και φώς στα πεπραγμένα της.Γιατί κάθε απαρχαιωμένη μέθοδος καλύπτει πλήθος από απατεωνιές,πού δεν μπορούν να διασταυρωθούν.Πλήθος από άχρηστες θέσεις λούφας και κομπίνας,την ώρα που από τα νοσοκομεία λείπουν χιλιάδες νοσηλευτές για τους αρρώστους και τους ανήμπορους.Πλήθος από μικροεξουσιαστές γραφειοκράτες δικτατορίσκους του κάθε πολίτη,την ώρα που από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς λείπουν χιλιάδες μάτια και από τίς υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη λείπουν χιλιάδες ψυχές.

Πίσω από το μνημόνιο είναι η αργόσυρτη και υπερπροστατευμένη δικαιοσύνη,πού επιτρέπει με τους ρυθμούς της να καταδικάζονατι με ταχύτητα περισσή τα κλεφτρόνια και τα πρεζόνια,αλλά να διαφεύγουν οι καταχραστές του μόχθου του λαού και οι κλέφτες των δημόσιων ταμείων.

Πίσω από το μνημόνιο,είναι πάνω απ όλα τα πλήθη όλων αυτών των διεφθαρμένων,και είναι πολλοί,πού καταριώνται το μνημόνιο,όχι για τη δολοφονική του μανία κατά των πολιτών,αλλα γιατί απειλεί από την άλλη πλευρά να διαλύσει όλο αυτό το καλοστημένο πάρτυ και να μεταφέρει τα κλεψιμέϊκα από τα δικά τους χέρια στα χέρια ξένων αρπακτικών και μεγαλόσχημων εγχώριων κερδοσκόπων.

Αλλά,για όλο αυτό το μνημόνιο,πού είναι και η βασική αιτία πού καταλήξαμε στο Μνημόνιο,δεν μιλάει κανείς φωναχτά όσο πρέπει.Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχωρισει πιά ποιος από το μέγα πλήθος επαναστατεί επειδή απειλείται η παλιά διαφθορά από μία νέα χωρίς αυτόν, και ποιος επαναστατεί γιατί πραγματικά θέλει μια χώρα δικαιοσύνης και ισοπολιτείας για όλους.

Έτσι,η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να την κάνει από την αρχή,γιατί είναι φρέσκια και άφθαρτη σε σχέση με τους μέχρι τώρα απατεώνες,παραμένει σ αυτό το θέμα υποτονική,χωρίς να χωρίζει την ήρα από το σιτάρι.

Η αριστερά δεν είναι σαν όλες τις άλλες δυνάμεις.Έχει μία μόνο ευκαιρία να δοκιμαστεί.Επειδή είναι ακόμα καθαρή στη συνείδηση του κόσμου.Ο οποίος δεν θα της συγχωρήσει κανένα στραβοπάτημα,που θα μοιάζει με όσα ζεί μέχρι σήμερα.

Αν δεν θέλει να κολλήσει κι αυτή την αρρώστεια της σαπίλας,που σκοτώνει τη χώρα,έχει μόνο έναν δρόμο:Να διαχωρήσει τη θέση της από όλο αυτό το πολιτικό και κοινωνικό αληταριό.Και να το διαλύσει.Με όποιοδήποτε κόστος.Και να το οδηγήσει σε ειδικά δικαστήρια.Γιά όλα του τα εγκλήματα κατά του κοινωνικού συμφέροντος της πλειοψηφίας του λαού.Για να αποδώσει Δικαιοσύνη.

Γιατί μόνο πάνω σε καθαρό τοπίο μπορεί να χτίσει μια καθαρή χώρα των Πολιτών.Για να το κάνει αυτό,όμως,χρειάζεται να δεί το κρυμμένο ελληνικό μνημόνιο.Αυτό πού έχτισαν οι Έλληνες Εφιάλτες.Και να το ξερριζώσει σύγκορμο.Σε ένα άρρωστο χωράφι δεν μπορείς να καρπίσεις υγιή φυτά.


Αναδημοσίευση από o-kairos.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
rakis
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 2857

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 31, 2012 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

kala ta leei alla ligo diskolo ;otan to vathi pasok paei syriza, blepe flert fotopoyloy - tsipra
_________________
Truth springs from argument amongst friends

http://rakis1.wordpress.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 31, 2012 3:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όταν άκουσα ότι ο Φωτόπουλος εντάχτηκε στον Σύριζα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω email στην ιστοσελίδα του Συνασπισμού και μου απάντησαν με αυτό εδώ:

Καλησπέρα σας έχουμε ξεκαθαρίσει πως κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν θα γίνουμε. Το πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού δεν έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές μας εκλέχθηκαν με τις ψήφους του ελληνικού λαού και στις λίστες των επερχόμενων εκλογών θα συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα.Στις 17 Ιούνη πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Εάν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ της γειτονιάς σας και να κουβεντιάστε όλους τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας. Καλή σας Μέρα!

Τώρα αν ο κάθε εργατοπατέρας κάνει δηλώσεις στήριξης του Τσίπρα δεν νομίζω ότι ευθύνεται ο τελευταίος για κάτι τέτοιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 31, 2012 6:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εδώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν πλέον ανοιχτά για κυβέρνηση συνεργασίας της κεντροαριστεράς. ( Ε ναι βάζουν και τους εαυτούς τοιυς μέσα όταν μιλούν για αριστερά). Την ίδια όμως ώρα που το κάνουν αυτό, ενώ δηλαδή παρακαλούν για συνεργασία τον ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτηρίζουν ανεύθυνο, και πως σπρώχνει την χώρα στην καταστροφή!! Σαν να λένε δηλαδή ελάτε να συνεργαστούμε για να σας πούμε εμείς τι θα κάνετε!!! Την ίδια ώρα λένε τα ίδια και στην Νέα Δημοκρατία!!! Έτσι όποιος και να έλθει πρώτος αυτοί θεωρούν πως θα κυβερνήσουν!! Η τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Ο Τσίπρας πολύ καλά κάνει και τους κλείνει την πόρτα, αν και θα έπρεπε να τους φέρει την πόρτα στο κεφάλι κιόλας. Το μεγάλο δυστύχημα είναι πως υπάρχει ένα κόμμα που εννοεί ντε και καλά να φέρει την δεξιά με τον απατεώνα αρχηγό της ως πρώτο κόμμα, και αυτό είναι το ΚΚΕ.
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 31, 2012 7:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πράγματι,η λύσσα με την οποια αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα είναι ανεξήγητη!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 01, 2012 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όχι και τόσο ανεξήγητη αν τους μελετήσεις λίγο από πιο κοντά. Απλά θεωρούν πως είναι οι μόνοι αντιπρόσωποι της εργατικής τάξης. Διεκδικούν την αποκλειστικότητα οι άνθρωποι, συνεπώς ότι δεν το ξεκινούν αυτοί, ή θα πρέπει να το καπελώσουν στην πορεία, ή διαφορετικά να το καταγγείλουν! Δεν μμπόρεσαν το πρώτο, άρα αποφάσισαν το δεύτερο! Απλά και λενινιστικά θα λέγαμε! Και σίγουρα δεν πρόκειται να συνεργαστούν ακόμα και αν φτάσουν το 2%. Νίκη υπό τις συγκεριμένες περιστάσεις θα το χαρακτηρίσουν αυτοί!!
Αλλά έτσι για να πληροφορούμαστε κάποιες αλήθειες, έστω και αν δεν συμφωνούν αυτές με τον πανικό και την ευρωφοβία που εντελώς σκόπιμα προσπαθούν να μας επιβάλλουν κάποιοι, διαβάστε το παρακάτω.

http://www.to-gamato.com/2012/06/blog-post.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
[/quote]
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 01, 2012 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πολύ ωραίο κειμενάκι Ουλιάθη.

Προσωπική κατάθεση:

Α)Πριν δυο εβδομάδες περίπου συζητώ με έναν πολύ φίλο, διευθυντή σε ένα υποκατάστημα της γιουρομπανκ στη Θεσ/νίκη και παραδοσιακό νεοδημοκράτη.
Η συζήτηση γίνεται σπίτι του στα πλαίσια φιλικής επίσκεψης, δηλαδή χαλαρότατα.
Του εξηγώ λοιπόν τις ενστάσεις μου για την εμμονή όλου του πολιτικοτραπεζικού κατεστημένου στο ευρώ και μετά από ενδιαφέρουσα συζήτηση κάμποσων ωρών, παραδέχεται και αυτός ότι μακροπρόθεσμα η επιστροφή στη δραχμή είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα.

Β)Σήμερα το πρωί στα πλαίσια επαγγελματικών μου δοσοληψιών κάνω σχεδόν την ίδια κουβέντα με τον διευθυντή υποκαταστήματος της αγροτικής τράπεζας στη Θεσ/νίκη και αρκετά γνωστό μου (αλλά όχι φίλο). Αυτός υπέρμαχος του ευρώ, προτιμά τα 200-300 ευρώ μισθό (70.000-100.000 δρχ) παρά την επιστροφή στη δραχμή. Όμως, το μόνο του επιχείρημα ήταν η συνήθης κινδυνολογία των μμε και τίποτα περισσότερο. Η αφοπλιστική του ατάκα: Μα καλά τόσοι οικονομολόγοι (τραπεζίτες) το λένε δεν το καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θέλω να πω δηλαδή, ότι δυστυχώς δε βλέπω και καμία σοβαρή και εφ΄όλης της ύλης συζήτηση.
Οι μισοί έτσι, οι άλλοι μισοί γιουβέτσι.
Τι να σου κάνει και το φτωχό μας το μυαλό;
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 01, 2012 4:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σπύρο,το ιδανικό σενάριο θα ήταν η επιστροφή στην δραχμή αλλα το μεταβατικό στάδιο θα ήταν καταστροφικό.

Ο φίλος σου το "μακροπρόθεσμα"το είπε σωστά.Τι θα γίνει όμως βραχυπρόθεσμα;;
Αυτό αν θες είναι συζητήσιμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 01, 2012 10:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι φίλε, θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σ' αυτό.

Όπως ξέρεις είμαι άσχετος με τα οικονομικά, αλλά υπόσχομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου να καταλάβω πέντε πράγματα.

Νομίζω ότι η βίαιη μείωση των μισθών ισοδυναμεί με την επιστροφή στη δραχμή.
Άρα, ποια η διαφορά να αναγκάζουμε τους εργοδότες να συμπιέζουν τους μισθούς κατά 30-40% (προσαρμόζοντας και τον δημόσιο τομέα + απολύσεις σε αυτό) από το να επιστρέψουμε σε μισθούς δραχμών;
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 01, 2012 11:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Την στιγμή που στην αγορά κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά ευρώ και καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσο είναι αποθηκευμένο στις τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού η έκδοση νέας δραχμής θα δημιουργήσει μια διττή οικονομία.Γιατί αυτό;;Οι αποταμιεύσεις θα είναι σε ευρώ ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις θα εισπράττονται σε δραχμές.Με το που θα εισπράττονται οι πολίτες θα προσπαθούν να ανταλλάσσουν τις δραχμές σε ευρώ επειδή θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτές θα υποτιμούνται συνεχώς.Έτσι θα διαμορφωθούν δυο κατηγοριες πολιτών,αυτοί που θα έχουν πρόσβαση σε ευρώ και θα συγκεντρώνουν όλη την οικονομική δύναμη-εξουσία και αυτοί που εισπράττουν δραχμές η αξια των οποιων θα εξευτελίζεται διαρκώς.Πολλοί θα κάνουν τις συναλλαγές τους σε ευρώ και θα ζητούν τοκογλυφικά τεραστια ποσα σε δραχμές με αποτέλεσμα να διογκωθούν περαιτέρω οι οικονομικές-κοινωνικές ανισότητες και να ανθίζει η μαύρη αγορά,η παραοικονομία κ.τ.λ.

Αυτή είναι η άποψη του Βαρουφάκη και μια από τις πιο σημαντικές κατά την γνώμη μου.Το λέω αυτό διότι ότι έχει γράψει ο Βαρουφάκης τα δυο τελευταία χρονια επιβεβαιώνεται συνεχώς.Μπορώ να σου αναφέρω και άλλων αλλα αντί να κάθομαι να αντιγράφω θα σου στείλω τις διευθύνσεις μιας συλλογής άρθρων σε προσωπικό μήνυμα. Embarassed
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 02, 2012 7:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μου έβαλες πολύ διάβασμα φίλε για τις επόμενες ημέρες..

Θα ξεκινήσω από σήμερα κιόλα με τις τριήμερες διακοπές μου στη Χαλκιδική.

Τα λέμε από βδομάδα (πρώτα ο Θεός).

Ευχαριστώ.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 05, 2012 10:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Διάβασα τα ενδιαφέροντα κείμενα αγαπητέ Νίκο και σ'ευχαριστώ και πάλι.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο.

Ενώ φαίνεται πως μια ομαλότερη-μακροπρόθεσμη επιστροφή στη δραχμή (όπως την περιέγραψες και εσύ πιο πάνω) είναι η μια διέξοδος, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί εάν τελικά αυτή η λύση είναι ή δεν είναι η τελική επιδίωξη των Γερμανών.

Αυτό που γίνετε τώρα με την Ισπανία και το οποίο το είχαν προβλέψει όλοι πριν δύο χρόνια, είναι πραγματικά τρομακτικά απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν όλοι (με πρώτο τον Σόιμπλε) να ισχυρίζονται ότι η Ισπανία έκανε το καλύτερο δυνατό αλλά δυστυχώς δεν θα αποφύγει τους μηχανισμούς στήριξης!
Παραείναι συνομοσιολογικό..

Και μια λεπτομέρεια: http://news247.gr/eidiseis/politiki/article1794884.ece
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2012 12:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η στρεβλή δομή της.

Η μονη περίπτωση να διασωθεί είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων και εν τελει η πραγματική πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.Αλλα κάτι τέτοιο ούτε που θέλουν να το ακούσουν οι βόρειοι.

Τώρα πλέον υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι αφού η Γερμανία αποκόμισε ότι μπορούσε αυτή την δεκαετία θα αφήσει το ευρώ να διαλυθεί.Η ίδια η Merkel δήλωσε ότι η πολιτική λιτότητας είναι καταστροφική για την Ευρώπη παρόλο που εξακολουθεί να την επιβάλλει στα κράτη-μέλη.

Σίγουρα οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι βορειοευρωπαίοι δεν είναι ούτε ηλίθιοι ούτε απρογραμμάτιστοι.Πάω στοίχημα ότι ήδη προετοιμάζονται για επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.Μου φαίνεται ότι ο Σορός είχε δίκιο όταν είπε η Ευρωζώνη έχει τρεις μήνες ζωής.Η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί η να χρεοκοπήσει.Κατά την γνώμη μου θα είναι η πρώτη χωρα που θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις υπόλοιπες.Αν η επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα στοίχιζε στους Ευρωπαίους 1 τρισεκατομμύριο ευρώ φανταστείτε ποσο θα στοιχίσει η Ισπανία!

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είτε παίζουν poker με την τύχη των λαών τους είτε δεν είναι τίποτα περισσότερο από διορισμένοι υπάλληλοι των τραπεζών.Δεν εξηγείται αλλιώς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2012 3:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ecofan,
η Ελλάδα θα πάει μπροστά όταν μπουν μπροστά οι ικανότεροι. Και οι ικανότεροι δεν είναι κατ΄ανάγκη οι εξυπνότεροι! Χρειάζονται πολλές ικανότητες για την επιτυχία και μέσα σε αυτές είναι και η εξυπνάδα. Δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα...εστιάζει στην εξυπνάδα! Γεμίσαμε έξυπνους ανθρώπους αλλά πρακτικά στο σύνολό τους ανίκανους. Αυτή η ανικανότητα είναι το πραγματικό βαρίδι της οικονομίας. Απλά το έχουν βαπτίσει "ανταγωνιστικότητα". Ας το πουν ξεκάθαρα. Ποιες είναι οι απαραίτητες ικανότητες; Πρώτα απ΄όλα είναι η αποφασιστικότητα. Σε ποιο μάθημα διδάσκεται το θάρρος και η αποφασιστικότητα; Επίσης μια άλλη ικανότητα είναι το κουράγιο, η καρτερικότητα, η επικέντρωση στο στόχο. Πάλι και εδώ εκπαιδευτικά υστερούσαμε και υστερούμε. Συζητάμε ακόμα για την καινοτομία...ενώ ουσιαστικά αυτό είναι ένα ψέμα ως προς το "καινό"..γιατί δεν πρόκειται για κάτι το "ασύλληπτο" στην φαντασία αλλά για μια λογική συνέχεια πάνω σε υπαρκτές λύσεις. Στη σύγρχονη κοινωνία δεν υπάρχουν καινοτομίες αλλά ανάπτυξη τεχνολογιών. Και για να αναπτύξεις τεχνολογία πρέπει να κατέχεις τεχνολογία (κάποτε οι πρωτοπόροι...απλά είχαν την ιδέα αλλά αυτοί δεν μπορούν να υπάρξουν πια, όλοι μας γεννιόμαστε σε ένα κόσμο με έτοιμη γνώση). Η τεχνολογία πατεντάρεται οπότε για να κατέχει κανείς τεχνολογία πρέπει να αγοράσει τα δικαιώματά της, εκτός αν είναι τυχερός να έχει δική του τεχνολογία. Δυστυχώς στην Ελλάδα η "ελληνική τεχνολογία" εστιάζεται στα τρόφιμα και ποτά, ένα τομέα όπου το κάθε κράτος λόγω εθίμων έχει την προτίμησή του στην δική του εφάμιλλη τεχνολογία. Όταν τα μεγάλα κράτη στηρίζονταν στην τεχνολογία τους στα βιομηχανικά προϊόντα...εμείς στηριζόμασταν στο εμπόριο, στις κατασκευές και στις μεταφορές. Δυστυχώς ελλείψει χρημάτων στάση εμπορίου, κατασκευών και μεταφορών... Άρα πρέπει να πέσει χρήμα...δάνειο...από εθνικοποιημένες τράπεζες...σε ικανά άτομα που με αποφασιστικότητα θα ξεκινήσουν αργά, καρτερικά, επικεντρωμένοι να αναπτύξουν το εμπόριο, τις κατασκευές και τις μεταφορές.
Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια γενναία ρύθμιση των θεσμών σε αυτούς τους τομείς. Θεσμοί που θα στηρίζονται στην ανάδειξη των ικανότερων. Να υπάρξουν σχολεία για εμπόρους, οι οποίοι να παίρνουν το ανάλογο πτυχίο! Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλη την οικονομική θεωρία. Απλά πράγματα...νομοθεσία, φορολογία, εργατικά και οργάνωση γραφείου. Ομοίως να υπάρχουν σχολεία για οικοδόμους (όποιος θέλει σήμερα γίνεται οικοδόμος) και να μαθαίνουν επίσης νομοθεσία, φορολογία, εργατικά και οργάνωση εργοταξίου. Ομοίως και για τις μεταφορές, αν και εδώ υπάρχουν υποχρεωτικές άδειες, είναι όντως πιο οργανωμένη η κατάσταση. Απλά εκεί που κάποιος θα έπρεπε να σκάσει ένα σκασμό χρήματα για να μπει στο χώρο των μεταφορών...οφείλει το κράτος να του δώσει τα εφόδια. Γιατί όλοι αυτοί στο εμπόριο, στις κατασκευές και στις μεταφορές...θα είναι οι αυριανοί φορολογούμενοι, αυτοί που από τον πλούτο τους θα συνεισφέρουν στο κράτος. Άρα μιλάμε για επένδυση του κράτους στον λαό.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2012 8:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ecofan έγραψε:

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είτε παίζουν poker με την τύχη των λαών τους είτε δεν είναι τίποτα περισσότερο από διορισμένοι υπάλληλοι των τραπεζών.Δεν εξηγείται αλλιώς.


Καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δεν βλέπεις με τι δέος αναφέρονται στις "αγορές";
Έτσι οι αγορές, αλλιώς οι αγορές, τι θα κάνουν οι αγορές, πως θα βγούμε στις αγορές..

Μωρέ καλά έγραψε ο Παπαδιαμάντης:
Τώρα όμως η πράγματι επικρατούσα θρησκεία είναι ο πλέον ακάθαρτος και κτηνώδης υλισμός. Μόνον κατά πρόσχημα είναι η χριστιανοσύνη.
Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.

_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center