Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Τίγρης Υφηγητής
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 2:09 pm Θέμα δημοσίευσης: είμαι αθάνατος..... |
|
|
πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
αν το συμπαν εχει αρχη αλλα οχι τελος...εγω που ειμαι μερος του γιατι να πεθανω;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
skapaneas Πρύτανης
Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 12421 Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 3:27 pm Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Τίγρης
έγραψε: | πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
αν το συμπαν εχει αρχη αλλα οχι τελος...εγω που ειμαι μερος του γιατι να πεθανω;  |
Ναι !
Εσυ μπορεις να μας αποδειξεις οτι το συμπαν οντως δεν εχει τελος ;
Και επειδη δεν μπορεις να το αποδειξεις...
Κι επειδη η εμπειρια λεγει οτι ο,τι εχει αρχη εχει και τελος...
Κι επειδη κι εσυ εισαι μεσα σε αυτη τη νομοτελεια απο φυσικη αποψη, εχεις αρχη... αρα εχεις και τελος...
Αρα, απο φυσικη αποψη δεν εισαι αθανατος...
Αν καταφερεις να γινεις αθανατος, ξεπερνωντας τους περιορισμους της φυσικης σου υποστασης, ειναι αλλο πραγμα...
Τωρα ομως δεν εισαι αθανατος... που να "χτυπιεσαι"...
Και μην επιμενεις, γιατι θα σε βαλω απεναντι σε μια "φευγατη" σφαιρα και θα σου πω σταματησε τη με το χερι αλα "Γιουρι Γκελερ"...
Ασε που υπαρχουν και πολλοι εδω μεσα που ειναι φανατικοι θιασωτες του θανατου και σιγουρα θα ανατριχιαζουν με αυτο τον ισχυρισμο σου !
Ειδικα αν μπορεις να τους τον αποδειξεις κι ολας, τοτε ειναι που θα τους "στειλεις" κανονικα...
ΕνοτηταΤωνΠαντων
Ον Εστι Γιγνεσθαι
Μια Ειναι Η Απολυτη Αληθεια : Η Αληθεια Ειναι Αδαμας Πολυεδρος
Ο ανθρωπος παντοτε ανακαλυπτει αυτα που θεωρει οτι υπαρχουν και πειραματιζεται γι' αυτα !
4986 5082 5282 5427
Ζωη = Θεος <=> Ουδεις Ανθρωπος Αθεος
Μονο Ο Συνειρμικος Λογισμος Οδηγει Στην Αληθεια
Ο Ανθρωπος Ειναι Το Ον Που Νοει _________________ Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Σαβ Ιαν 26, 2013 10:39 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Darkmind Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 6:25 pm Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Τίγρης έγραψε: | πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
Χαρά μας και τιμή μας να έχουμε τον κύριο Μητσοτάκη στο φόρουμ  _________________ Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος
«Η φιλοσοφία στο βαθμό που παραμένει φιλοσοφία δεν μπορεί να συστήσει άμεσα βήματα αλλαγών. Προκαλεί αλλαγές μόνο όσο παραμένει θεωρία. Δεν είναι η θεωρία επίσης μια αυθεντική μορφή πρακτικής;» Theodor W. Adorno |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
3fimos Πρύτανης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 6:28 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλωσηρθες φιλε μου Τιγρη ..
Καταρχας γιατι Τιγρης ?
& οσον αφορα την δηλωση σου οτι πιστευεις οτι εισαι αθανατος,
θα σου πω οτι & εγω ειμαι αθανατος
Με μια διαφορα ομως .. Δεν το πιστευω, γνωριζω το γιατι ..
Γνωριζεις το γιατι ?
Οσο για το αν της επομενης προτασης αφησε το προς το παρων _________________ ...ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ & ΤΙΠOΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ....
..Eιμαστε αυτο που κατακτουμε ..
.Κατακτουμε αυτο που ειμαστε |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
freakshow Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 26, 2010 9:28 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
 _________________ Αν δε σε νοιάζει που πας, δε θα χαθείς ποτέ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Chaos Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 27, 2010 3:34 am Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Τίγρης έγραψε: |
πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
|
Όπως λέει και ο σοφός Μπαλάνος:
Όταν ένας τίγρης σας δείχνει τα δόντια του, δεν σημαίνει ότι σας χαμογελά.
Ή - τώρα που το σκέφτομαι - μπορεί να χαμογελάει, αλλά ακριβώς για τους αντίθετους λόγους από κείνους που θα προκαλούσαν το δικό σας χαμόγελο.
Χαιρεκακία...
_________________ Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
3fimos Πρύτανης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 29, 2010 1:42 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καποτε σε ενα βασιλειο υπηρχε ενας προστατης, ο οποιος οταν καλεστηκε απο τον χωρο, εφυγε για να χρησιμοποιησει την λειτουργεια του .
Στο βασιλειο του που βρισκοταν στο δασος, παρεμεινε ο ποιο πιστος του φιλος που ειχε .. Η τιγρης !
Να περιμενει τον αδερφο του, να γυρισει για να ξεμουδιασει απο την ακινησια ..
Ιλα ϊ ελε σα .. _________________ ...ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ & ΤΙΠOΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ....
..Eιμαστε αυτο που κατακτουμε ..
.Κατακτουμε αυτο που ειμαστε |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 29, 2010 11:48 am Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Τίγρης έγραψε: | πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
Και ποιος σου είπε ότι το μέρος έχει τις ίδιες ιδιότητες με το όλον; Και οι ζυγοί αριθμοί ανήκουν στους φυσικούς αλλά δεν είναι όλοι οι φυσικοί ζυγοί. _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 29, 2010 11:52 am Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Darkmind έγραψε: | Τίγρης έγραψε: | πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
Χαρά μας και τιμή μας να έχουμε τον κύριο Μητσοτάκη στο φόρουμ  |
Ήρθε το τέλος του filosofia.gr .Χάρηκα που σας γνώρισα! _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nicoza Νεοφώτιστος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 16, 2012 11:19 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχω καλα νεα..
αφου δεν θα εχεις συνειδηση υποθετω, μετα τον θανατο σου..
τοτε.. για εσενα ζεις για παντα!
Εχω κανει σχετικες αφισες και τις εχω κολλησει παντου στο δωματιο μου! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
steppenwolf Πρύτανης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 18, 2012 11:56 am Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
Η γνώμη μου είναι πως πράγματι είσαι αθάνατος.
Είσαι το αόρατο κάτι που βρίσκεται πίσω από κάθε βίωμα / εμπειρία.
Το ίδιο αόρατο κάτι που ήταν ο ''ιθύνων νους'' η ''κινητηριος δύναμη'' του σπερματοζωαρίου που μετεξελίχθηκε σε άνθρωπος.
Ομοειδές ή ομοούσιο (αν είναι δόκιμες οι λέξεις), του πρωτου αόρατου κάτι που κίνησε τον πρώτο συνδιασμό αζωτου οξυγόνου υδρογόνου, ανθρακα και φωσφόρου, και από ''νεκρά'' χωρίς αντίληψη, και χωρίς εθελούσια κίνηση στοιχεία, τα μετέτρεψε σε ζωή.
Το αόρατο κάτι που συνεχώς παράγει ομοούσια υποσύνολα του, υποσύνολα ζωής, μικρότερες μονάδες ζωής (''πνεύματα σπεραματοζωαρίων'') που αναπτύσονται όπως αναπτύσεται η εκάστοτε ύλη που αποτελεί το ''καβούκι'' τους.
Αυτό το κάτι δεν φαίνεται πουθενά να γεννήθηκε από την ύλη. (Αν ενωσεις ανθρακα, αζωτο, υδρογονο, οξυγόνο, φώσφορο, δεν θα γίνει ζωή. Γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε συνθετικούς ανθρώπους φτιαγμένους από χυμικά στοιχεία- χωρίς προυπάρχον ντι εν ει δηλαδή.)
Επίσης, ο θάνατος επέρχεται πάντα από μια αιτία. (Το βιολογικό σώμα πάντα πεθαίνει από κάποια αιτία όσο συνηθισμένη ή ασυνήθιστη κι αν είναι αυτη)
Ποιά είναι η αιτία που θα μπορούσε να θανατώσει αυτό το αόρατο κάτι;
Εφόσον δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε μια τέτοια αιτία, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε οτι αυτό το κάτι πεθαίνει.
Τώρα πως θα ονομάσεις αυτό το κάτι;
άλλοι το λένε συυνείδηση, αλλοι συνειδητότητα, αντίληψη, αόρατο φορέα αντίληψης ή συνείδησης, ψυχή, πνεύμα... ίσως ο όρος πνεύμα να είναι ο καταλληλότερος εντέλει.
Αυτοπροσδιοριζόμενος λοιπόν ως το πνεύμα που αντιλαμβάνεται μέσα από αυτό το βιολογικό σώμα το οποίο είναι μόνο το ''καβούκι'' σου, το ''σαρκίο'' που θα εγκαταλείψεις κάποτε, τότε ναι και κατα τη δική μου εκτίμηση είσαι αθάνατος. _________________ 1. '' Τα πάντα ρει'' - όλα είναι πιθανά!
2. Αντικειμενικά είναι μόνο τα γεγονότα. Σχετικές και πρόσκαιρες οι ερμηνείες τους.
3.Ψυχή = Ο πάντα παρόν πίσω από το πλήθος των εναλασσόμενων τάσεων, στάσεων και απόψεων, βουβός παρατηρητής . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 07, 2012 2:23 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πλατωνικός,πάντα,ο φίλος steppenwolf! Να θυμίσω,όμως,ότι η πλατωνική ψυχή έχει πολύ βαρύ τίμημα: δεν είναι ατομική,οι αναμνήσεις μας και οι προσωπικές εμπειρίες μας δεν έχουν οντολογική υπόσταση.Αυτό το προνόμιο ανήκει μόνο στις γενικές ιδέες.
Αν θέλουμε Πλάτωνα,λοιπόν,πρέπει ν' αποδεχτούμε και τον ατομικό, οριστικό κι αμετάκλητο θάνατό μας. _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
KOSTAS GIAVASOGLOU Πρύτανης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 16, 2012 1:27 pm Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
skapaneas έγραψε: | Τίγρης
έγραψε: | πιστευω οτι ειμαι αθανατος........μπορειτε να μου αποδειξετε το αντιθετο;
Ναι !
Εσυ μπορεις να μας αποδειξεις οτι το συμπαν οντως δεν εχει τελος ;
Και επειδη δεν μπορεις να το αποδειξεις...
Κι επειδη η εμπειρια λεγει οτι ο,τι εχει αρχη εχει και τελος...
Κι επειδη κι εσυ εισαι μεσα σε αυτη τη νομοτελεια απο φυσικη αποψη, εχεις αρχη... αρα εχεις και τελος...
Αρα, απο φυσικη αποψη δεν εισαι αθανατος...
Αν καταφερεις να γινεις αθανατος, ξεπερνωντας τους περιορισμους της φυσικης σου υποστασης, ειναι αλλο πραγμα...
Τωρα ομως δεν εισαι αθανατος... που να "χτυπιεσαι"...
Και μην επιμενεις, γιατι θα σε βαλω απεναντι σε μια "φευγατη" σφαιρα και θα σου πω σταματησε τη με το χερι αλα "Γιουρι Γκελερ"...
Ασε που υπαρχουν και πολλοι εδω μεσα που ειναι φανατικοι θιασωτες του θανατου και σιγουρα θα ανατριχιαζουν με αυτο τον ισχυρισμο σου !
Ειδικα αν μπορεις να τους τον αποδειξεις κι ολας, τοτε ειναι που θα τους "στειλεις" κανονικα...  |
Η φιλοσοφία είναι ουσιαστικά μια μελέτη θανάτου. Το είμαι αθάνατος μπορεί να σημαίνει ότι επιθυμώ να είμαι αθάνατος, άρα φοβάμαι τον θάνατο. τι είναι άραγε θανατος, είναι στο εδώ σύμπαν η και κάπου αλλού σε άλλη διάσταση; Το Σύμπαν δεν γωριζουμε αν έχει αρχή και τέλος, όμως αν το πάρουμε με ορους λογικής η νευτώνεια φυσική και η ευκλείδιος γεωμετρία ισχύουν μόνο για τον κόσμο μας. οπότε κάτι άλλο υπάρχει στο συνεχές χωρόχρονο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ρουπέλιον Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 12, 2012 3:33 pm Θέμα δημοσίευσης: Re: είμαι αθάνατος..... |
|
|
KOSTAS GIAVASOGLOU έγραψε: |
Η φιλοσοφία είναι ουσιαστικά μια μελέτη θανάτου. |
έτσι ακριβώς δεν το διατύπωσε και ο Λιαντίνης ;
KOSTAS GIAVASOGLOU έγραψε: |
Το είμαι αθάνατος μπορεί να σημαίνει ότι επιθυμώ να είμαι αθάνατος, άρα φοβάμαι τον θάνατο. |
Αυτή η συνεπαγωγή δεν είναι ορθή θεωρώ.
Μπορεί να επιθυμώ να είμαι αθάνατος για να μπορώ να κατεβαίνω αιωνίως για ψώνια στα καταστήματα (εντάξει αυτό είναι πιο πολύ για γυναίκες) ή για να μπορώ να στοχάζομαι και να ταξιδεύω. _________________ "Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως τα ποτάμια μέσα στη θάλασσα" Φ.Ροσφουκώ
"Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους." Ναπολέων
"Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κάνει παζάρια" Άνταμ Σμιθ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
skapaneas Πρύτανης
Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 12421 Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|