Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Frederic Nietche: Γράμμα σΆ έναν καθηγητή
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ξένα έργα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 15, 2008 10:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Frederic Nietche: Γράμμα σΆ έναν καθηγητή Απάντηση με Συμπερίληψη


Frederic Nietche
Γράμμα σΆ έναν καθηγητή


Τουρίνο, 6 Ιανουαρίου 1889

Αγαπητέ Κύριε Καθηγητά,
Και βέβαια θα προτιμούσα να είμαι καθηγητής στη Μπάλ, παρά Θεός. Δεν τόλμησα ωστόσο να φανώ τόσο εγωιστής ώστε να παρατήσω τη δημιουργία τού κόσμου. Κι εσείς το λέτε άλλωστε, πώς όπου και μΆ όποιον τρόπο κι αν ζούμε πρέπει να κάνουμε θυσίες.
Έτσι, νοίκιασα ένα μικρό φοιτητικό δωμάτιο ακριβώς απέναντι απΆ το ανάκτορο Καρινιάν (στο οποίο γεννήθηκα και πήρα το όνομα Βίκτωρ - Εμμανουήλ), απΆ όπου εκτός των άλλων ακούω καθισμένος στο γραφείο μου τη θαυμάσια μουσική πού έρχεται από κάτω, και συγκεκριμένα απΆ την γκαλερί «Υπό τας ¶λπεις». Πληρώνω 25 φράγκα, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας. Το τσάι το φτιάχνω μόνος μου. Μόνος επίσης κάνω τις αγορές μου. Τα παπούτσια μου βέβαια είναι τρύπια αλλά κάθε στιγμή δεν παραλείπω να δοξάσω τον παλιό καλό κόσμο' μπροστά σΆ εκείνον, οι σημερινοί άνθρωποι δεν είναι ούτε απλοί ούτε αρκετά ήρεμοι.
Καθώς μάλιστα καταδικάστηκα να διασκεδάζω την εντύπωση αυτού του επερχόμενου μέλλοντος με ηλίθια αστειάκια, βρήκα έναν καινούριο τρόπο γραφής που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει απΆ τον παλιό, έναν τρόπο όμορφο και ξεκούραστο.
Το ταχυδρομείο είναι δυο βήματα από δω. Έτσι, πηγαίνω ο ίδιος ως εκεί τα γράμματα που απευθύνω στους μεγάλους κοσμικούς χρονικογράφους. Φυσικά, διατηρώ στενότατη επαφή με τον «Φιγκαρό». Και τώρα, για να καταλάβετε πόσο ειρηνικά ζω, ακούστε πρώτα δύο απΆ τα χαζά μου αστεία:
Μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά την υπόθεση Πράντο. (Ο Πράντο είμαι εγώ ό ίδιος, είμαι επίσης μπαμπάς του Πράντο. Κι ακόμα τολμώ να προσθέσω πώς είμαι και ο Λέσσεπς). Στους αγαπημένους μου Παριζιάνους θάθελα να προσφέρω μια καινούρια διάσταση της γνώσης, την έννοια του τίμιου εγκληματία. Λοιπόν, είμαι και ο Σαμπίζ - τίμιος εγκληματίας.
Αστειάκι δεύτερο: Χαιρετώ τον Αθάνατο Κύριο Ντωντέ, έναν απΆ τους Τεσσαράκοντα. Αστου!
Αυτό που πολύ με δυσαρεστεί και συνάμα πληγώνει τη μετριοφροσύνη μου είναι ότι κατά βάθος είμαι όλα τα μεγάλα ονόματα της ιστορίας. Όσο για τα παιδιά μου, διερωτώμαι, ομολογώ με κάποια δυσπιστία, αν όλοι εκείνοι πού μπαίνουν στο βασίλειο τού Θεού δεν έλκουν την καταγωγή από τον ίδιο το Θεό. Φέτος το φθινόπωρο, παραβρέθηκαν, και χωρίς να εκπλαγώ, πιστέψτε με, σε δυό ενταφιασμούς μου. Ο πρώτος έγινε υπό το όνομα του κόμητος Ρομπιλάν (γιος μου, στο μέτρο πού ασυνεπής στην ίδια μου τη φύση, είμαι ο Σάρλ - Αλμπέρ). Στον δεύτερο, ήμουν ο ίδιος ο Αντονέλλι.
Αγαπητέ Κύριε, έπρεπε να βλέπατε αυτό το μνημείο αρχιτεκτονικής! Εντελώς άπειρος καθώς είμαι πάνω στα δημιουργήματά μου, όλες σας οι κριτικές θΆ άξιζαν την ευγνωμοσύνη μου, δίχως βέβαια να είμαι σε θέση να σας υποσχεθώ πως θα μπορούσα να επωφεληθώ από δαύτες. Εμείς οι καλλιτέχνες, δεν παίρνουμε από γράμματα, καθώς ξέρετε.
Σήμερα κιόλας, παρακολούθησα μια οπερέττα και επΆ ευκαιρία διαπίστωσα με μεγάλη μου ευχαρίστηση πως η Μόσχα είναι πια όπως κι η Ρώμη, κάτι το πολύ μεγάλο. Όπως βλέπεις, σΆ ότι έχει σχέση με τοπία και πόλεις, πρέπει να μου αναγνωρίσετε ένα κάποιο ταλέντο. Αν συμφωνείτε, οι συζητήσεις μας θα είναι γονιμότατες. Το Τουρίνο δεν πέφτει και πολύ μακριά. Υψηλά επαγγελματικά καθήκοντα σας περιμένουν εδώ κι ακόμη ένα ποτηράκι κρασί, που θα τα τακτοποιήσει όλα μεμιάς. Απαραίτητη η νεγκλιζέ εμφάνιση.

Από καρδιάς δικός σας
Νίτσε

Αύριο φτάνουν ο γιος μου Χούμπερτ κι η χαριτωμένη Μαργαρίτα. Θα τούς δεχθώ, όπως κι εσάς, χωρίς επίσημο ένδυμα.
Εύχομαι ειρήνη στην Κυρία Κοσσίμα... στην Αριάν... τη θυμόμουνα πότε - πότε...
Εμφανίζομαι παντού με τα ρούχα τής δουλειάς, χτυπάω στον ώμο τούς περαστικούς και τούς λέω: Siamo contenti? Sono Dio, ho fatto questa caricature…*
Χρησιμοποιείστε το γράμμα αυτό όπως σας αρέσει, υπό τον όρο να μην πέσω στην εκτίμηση των κατοίκων της Μπάλ.

* Είμαστε ευχαριστημένοι; Είμαι ο Θεός. Εγώ έφτιαξα τούτη τη γελοιογραφία.

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Chaos στις Πεμ Απρ 17, 2008 5:32 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ΕΥΣΘΕΝΟΣ
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 11
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μία "Wahnbriefe", δηλαδή "επιστολή παραφροσύνης" αμέσως μετά την ψυχική του κατάρρευση:

Παράθεση:
Στις 3 Ιανουαρίου 1889 ο Νίτσε εισήχθη σε κλινική του Τορίνο μετά από εκδήλωση νευρικής κατάρρευσης, όταν ενώ περιδιάβαινε την πλατεία Καρόλου Αλμπέρτου (Piazza Carlo Alberto) είδε έναν αμαξά να μαστιγώνει ένα άλογο, προκάλεσε επεισόδιο για να το προστατέψει και συνελήφθη από 2 αστυνομικούς. Μέσα από την κλινική έγραψε και έστειλε προς φίλους και συγγενείς του διάφορες επιστολές (τις λεγόμενες «Wahnbriefe», «Επιστολές παραφροσύνης»), τις οποίες υπέγραφε πότε ως «Εσταυρωμένος» και πότε ως «Διόνυσος». Μία εβδομάδα αργότερα, μεταφέρθηκε με μεσολάβηση των φίλων του Τζ. Μπούρκχαρντ (Jacob Burckhardt, ιστορικού) και Φραντς Όβερμπεκ (Franz Overbeck, καθηγητή Θεολογίας) σε ψυχιατρείο της Βασιλείας και από εκεί σε άλλο ψυχιατρείο στην Ιένα, όπου διαγνώστηκε «παραλυτική ψυχική διαταραχή». Μετά από έναν περίπου χρόνο παραμονής του στο ψυχιατρείο, όπου συχνά ξεσπούσε βίαια υπό αλλεπάλληλες παραισθήσεις μεγαλείου, πήρε τελικά εξιτήριο στις 24 Μαρτίου 1890 και κατέληξε με την μητέρα του πίσω στο Νάουμπουργκ.

Μέχρι τον θάνατό του, έπειτα από 10 χρόνια, έζησε σε κατάσταση άνοιας μετά από εγκεφαλική παράλυση. Το τραγικό στην όλη ιστορία ήταν ότι την εποχή ακριβώς που κατέρρευσε ο Νίτσε έγινε γνωστό στον πολύ κόσμο το έργο του (κυρίως μέσω του σκανδιναβού βιβλιοκριτικού Georg Brandes) και η ζήτηση για τα βιβλία του αυξήθηκε κατακόρυφα, γεγονός που ο ίδιος όμως δεν ήταν σε θέση να χαρεί. Επιπροσθέτως, το 1893 η αντιδραστική και χριστιανή αδελφή του Ελίζαμπετ (Elisabeth Forster - Nietzsche) επέστρεψε από την Παραγουάη, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα ίδρυσης της γερμανικής αποικίας «Nueva Germania» από τον ρατσιστή σύζυγό της Φόστερ (Bernhard Forster, που είχε ήδη αυτοκτονήσει), μεθόδευσε το να ναυαγήσουν τα σχέδια για μία έκδοση των απάντων του υπό την επιμέλεια του πρώην μαθητή του και από το 1880 προσωπικού φίλου και γραμματέα του Πέτερ Γκαστ (Peter Gast), «οργάνωσε» το αρχείο χειρογράφων και αλληλογραφίας του αδελφού της, αλλοιώνοντας αρκετά κείμενα και καταστρέφοντας άλλα τα οποία δεν της ήσαν αρεστά, τον δε Δεκέμβριο του 1895 απέκτησε όλα τα δικαιώματα των έργων του Νίτσε.

Το 1898 και 1899 ο Νίτσε υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια που επιδείνωσαν την κατάστασή του, καθιστώντας τον ανήμπορο πια να μιλήσει και να περπατήσει και τελικά πέθανε στις 25 Αυγούστου 1900 από συνδυασμό πνευμονίας και εγκεφαλικού και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Ραίκεν, δίπλα στον τάφο του κληρικού πατέρα του. Παρά τον γενναίο αντιχριστιανισμό που επέδειξε σε όλη την υπεύθυνη ζωή του αυτός ο ανένταχτος, μοναχικός και απλησίαστος φιλόσοφος, η αδελφή του δεν τον σεβάστηκε καθόλου και φρόντισε να τον θάψει με το χριστιανικό (λουθηρανικό) τυπικό.

Πηγή: http://www.rassias.gr/7.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 11:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δείτε κι εδώ:
http://www.filosofia.gr/matia.php?subaction=showfull&id=1128811516&archive=&start_from=&ucat=10&
_________________
Στραβός είναι ο γιαλός

Δείτε επίσης: http://www.liantinis.org
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 5:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη


Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Nietzsche τέθηκε υπό την άγρυπνη παρακολούθηση των ψυχιάτρων υπογράφοντας το θαυμάσιο γράμμα του της 6ης Ιανουαρίου 1889, στο οποίο δε μπορεί κανείς παρά να επισημάνει τη μεγαλύτερη λυρική έκρηξη πού υπάρχει μέσα στο έργο του. Πουθενά αλλού το χιούμορ δε φτάνει σε μεγαλύτερη ένταση και σε πιο ακραία όρια. Όλη η προσπάθεια του Nietzsche πράγματι τείνει να ισχυροποιήσει το «υπερεγώ» αναπτύσσοντας και διευρύνοντας το «εγώ» (η απαισιοδοξία παρουσιάζεται σαν πηγή καλής θέλησης, ό θάνατος σαν μορφή ελευθερίας, ό σεξουαλικός έρωτας σαν ιδανική πραγμάτωση τής συνένωσης των αντιθέτων: «εκμηδενίζομαι για να αναγεννηθώ»). Πρόκειται για μια απόδοση στον άνθρωπο όλης εκείνης τής δύναμης για την οποία είναι ικανός εν ονόματι τού Θεού. Σε μια τέτοια βέβαια θερμοκρασία, το «εγώ» διατρέχει τον κίνδυνο να διαλυθεί, να εκμηδενισθεί τελείως. ( «Εγώ είναι ένας άλλος» θα πει ο Rimbaud. Γιατί λοιπόν κι αυτός να μην αποτελεί κατά τον Nietzsche μια συνέχεια «άλλων», επιλεγμένων κατά την ιδιοτροπία τής στιγμής κι ονομαστικά προσδιορισμένων; ). Κι αληθινά, στο σημείο αυτό η ευφορία κάνει την εμφάνιση της: λάμπει σα μαύρο αστέρι στο αινιγματικό «Astu» πού συγγενεύει με το «Baou!» τού ποιήματος Αφοσίωση τού Rimbaud κι αποδεικνύει πώς οι γέφυρες επικοινωνίας έχουν κοπεί.
Αλλά τι γέφυρες επικοινωνίας θάταν αυτές, αν βρισκόντουσαν όλες σε μια και την ίδια όχθη; Τι θα γεφύρωναν;
«Όλα τα συστήματα ηθικής, μάς λέει ο Nietzsche, φάνηκαν χρήσιμα κατά την εξής έννοια: Πρόσφεραν στο ανθρώπινο είδος μιαν απόλυτη σταθερά. Αφού αυτή η σταθερά ξεπεράστηκε, ό στόχος μπορεί πια να τοποθετηθεί ψηλότερα. Το πρώτο απΆ τα κινήματα είναι άνευ όρων: η εξίσωση, η ισοπέδωση της ανθρωπότητας, οι μεγάλες ανθρώπινες μερμηγκιές κ.λ.π. Το άλλο κίνημα, το δικό μου, βασίζεται, αντίθετα, στον υπερτονισμό των αντιθέσεων κι όλων των αβυσσαλέων διαφοροποιήσεων, στην κατάργηση της ισότητας, στη δημιουργία παντοδύναμων όντων. Φτάνει κανείς στο παραλήρημα μόνο για ότι έχει σχέση με τούς άλλους». Ο Nietzsche ανάπτυξε ιδέες παραληρηματικού μεγαλείου για μικρούς ανθρώπους.


Σχόλιο του Αντρέ Μπρετόν για τον Νίτσε
στην «Ανθολογία του Μαύρου Χιούμορ»

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Chaos στις Πεμ Απρ 17, 2008 6:33 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 6:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη


Ο Ζαρατούστρα κατέβηκε μόνος από τα βουνά, χωρίς νΆ απαντήσει κανέναν. Μα όταν έφτασε στο δάσος, εντελώς ξαφνικά ορθώθηκε μπροστά του ένας γέρος που είχε βγει από το άγιο καλύβι του να ψάξει για ρίζες στο δάσος. Ιδού πως μίλησε ο γέρος στον Ζαρατούστρα:
«Ξένoς δε μου είναι αυτός εδώ ο πλάνητας: πριν από πολλά χρόνια διάβηκε αυτόν τον δρόμο. Ζαρατούστρα τον έλεγαν, μα έχει αλλάξει. Εκείνο τον καιρό έφερνες τις στάχτες σου στα βουνά• τη φωτιά σου τώρα να κουβαλάς στους κάμπους; Δε φοβάσαι μήπως τιμωρηθείς ως εμπρηστής;
»0 Ζαρατούστρα άλλαξε, ο Ζαρατούστρα έγινε παιδί, ο Ζαρατούστρα ξύπνησε• τι γυρεύεις τώρα ανάμεσα στους κοιμισμένους; Έζησες στη μοναξιά σου σαν μες στη θάλασσα κι η θάλασσα σε μετέφερε. Αλί, θα βγεις τώρα στην ξηρά; Αλί, λέω, θα σέρνεις πάλι μόνος το κορμί σου;»
Ο Ζαρατούστρα απάντησε: «Αγαπώ τον άνθρωπο».
«Μήπως γιατί» ρώτησε ο άγιος «έφυγα εγώ στο δάσος και την ερημιά; Δεν ήταν επειδή υπερβολικά τον άνθρωπο αγαπούσα; Τώρα τον Θεό αγαπώ• όχι τον άνθρωπο. Για μένα ο άνθρωπος είναι κάτι πολύ ατελές. Η αγάπη του ανθρώπου θα με σκότωνε».
«Και τι γυρεύει ο άγιος στο δάσος;» ρώτησε ο Ζαρατούστρα.
Ο άγιος απάντησε: «Φτιάχνω τραγούδια και τα τραγουδώ• κι όταν φτιάχνω τραγούδια, γελάω, κλαίω. μινυρίζω κι έτσι δοξάζω τον Θεό. Με το τραγούδι, το κλάμα, το γέλιο και το μινύρισμα δοξάζω τον Θεό που είναι ο Θεός μου. Μα, το δώρο που μας φέρνεις τι είναι;»
Σαν άκουσε τα λόγια αυτά ο Ζαρατούστρα αποχαιρέτησε τον άγιο κι είπε: «Τι έχω να σου δώσω εγώ; Φεύγω γρήγορα, μην και σου πάρω κάτι!». Χώρισαν έτσι ο γέρος και ο άνθρωπος, γελώντας με το γέλιο δυο παιδιών.
Μα όταν ο Ζαρατούστρα έμεινε μόνος, να τι είπε μέσα του: «Να ΅ναι αλήθεια: Τούτος ο γέρος άγιος μες στο δάσος δεν τΆ άκουσε ακόμη; Ο Θεός πέθανε!».


Μια παραλλαγή στον «Ζαρατούστρα»
από τον Harlan Ellison στο «The Deathbird»
Σε μετάφραση Γιάννη Ανδρέου

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 9:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος στα τελευταία του χρόνια είχε την ΤΙΜΗ να επικοινωνεί με Αγγέλους.

Στην κλινική του Τορίνο εισήχθη όταν νόμισε πως τρελένεται γιατί κατάλαβε την έξωθεν επέμβαση ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ με ίδια πρωτοβουλία. Τότε έστειλε τις επιστολές παραφροσύνης γιατί διδάσκονταν μρ τον τρόπο που διδάσκουν ΟΛΟΙ οι ¶γιοι.

Αρχίζουν με το ψέμα το οποίο παρουσιάζουν ως αλήθεια και περιμένουν να στοχαστεί ο άνθρωπος και να καταλάβει που πάσχει η θεωρία που διδάχθηκε. Όταν έρθει η ώρα αρχίζουν και δείχνουν ΠΟΣΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο Νίτσε πίστεψε τις ανοησίες περί μετεμψύχωσης και οι ¶γιοι και συγκεκριμένα ο Γερμανοιταλός ¶γιος Φρεντερίκ -Γιόχαν- Γεώργιος του παρουσίασαν ότι ήταν ο μετενσαρκωθής Εσταυρωμένος ή ο Δυόνυσος καθώς και άλλα πρόσωπα γνωστά ιστορικά.

Στην συνέχεια διδσάχθηκε ότι δεν ήταν άλλος από τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ που όλοι γνωρίζουμε ως Νίτσε.

Γενικά
Έτσι όπως σας παρουσίασα οι περισσότεροι δέχθηκαν ψεύδη ως αλήθειες για το άτομό τους και αργότερα τους δόθηκε ΦΩΣ με τα στοιχεία της ζωής τους ή της ζωής σας που παρουσιάστηκαν με περισσότερο αληγορικό τρόπο για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ και ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ για όσους με πίστεψαν από την αρχή. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα γιατί είναι προσωπικού επιπέδου και ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ.

Θα καταχωρήσω ακόμη μια πληροφορία για την Προμηθέα και έπειτα θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να ολοκληρώσω την συλλογή των καταχωρήσεών μου που μαζεύω για να σας αδειάζω την γωνιά.

Ζητώ συγνώμη που εξακολουθώ να ενοχλώ αλλά σήμερα είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος με τις ανοησίες που ακούστηκαν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όπου ΚΑΝΕΙΣ δεν ερεύνησε ποτέ την πηγή της ευωδίας που ονομάζουν όλοι ΚΑΚΩΣ Μύρο. Είναι διαφορετική ευωδία για κάθε ¶γιο και είναι ΑΝΟΗΣΙΑ αλλά και ΑΓΝΟΙΑ που μεταδίδεται από ΑΝΙΔΕΟΥΣ. Θύμωσα και με την γνωστή και μενόμενη στις τηλεοπτικές συζητήσεις γνωστή καθηγήτρια κοινονιολογίας που έχει ξεχάσει το αντικείμενο ΟΧΙ που δοδάσκει αλλά ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ. Ο κοινωνιολόγος πρέπει να είναι ΤΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για να αποδώσει στην επιστήμη του και η κυρία αυτή ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΓΝΟΙΑ.
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
osho
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 28 Μάρ 2008
Δημοσιεύσεις: 29

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 20, 2008 1:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gexrag έγραψε:
Ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος στα τελευταία του χρόνια είχε την ΤΙΜΗ να επικοινωνεί με Αγγέλους.

.



Μπορεις να μου πεις καποιον μεγαλο Φιλοσοφο που να μην έιχε τιν ΤΙΜΗ να επικοινωνει με Αγγελλους??

Ο Σωκρατης, ο Ζαρατουστρας, ο Βουδας , ο Λαο Τσε, ολοι παντα στο τελος της ζωης τους επικοινωνουσαν με αγγελους?

Το ήξερες ότι ο Νίτσε ακόμα και όταν τρελάθηκε ήταν θυμωμένος με τον χριστό? και ήταν για το εξής " Όταν σε χτυπήσει στο ένα μάγουλο γυρνά να σε χτυπήσει και στο άλλο"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 22, 2008 5:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι φίλε μου αλλά αργότερα (ο Νίτσε) και όσο διδάσκονταν από τους Αγίους τον Λόγο του Θεού, άρχισε να αλλάζει γνώμη.

Ο Σωκράτης αυτοκτόνησε και επικοινώνησε με τον Κύριο και την Αγία Τριάδα τις τρεις ημέρες που διδάχθηκε το ευαγγέλιο στους κεκοιμημένους.

Θα ξυπνήσει και πάλι πολύ αργότερα από την Δευτέρα Παρουσία και όταν δοθεί η δεύτερη ευκαιρία στους αυτοκτονούντες.

Από τα ονόματα που ανέφερες κανείς δεν συνομίλησε ΕΚΤΟΣ του Αγίου Βούδα με τον Θεό. Στην Παλαιά Διαθήκη συνομιλούσαν ΜΟΝΟ όσοι γίνονταν ¶γιοι με ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ τον ¶γιο Ερμή τον Τρισμέγιστο.

Πολλοί φιλόσοφοι της σύγχρονης εποχής έχουν συνομιλήσει με Αγίους.

Ενδεικτικά θα αναφέρω έναν Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή του οποίου το όνομα μου διαφεύγει ο οποίος γνώριζε την στιγμή του θανάτου του την οποία περίμενε. Είχε επικοινωνήσει και του είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία του θανάτου του για να δοθεί Μετάνοια σε οικείους του που ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ.

Κάποιος φιλόλογος θα γνωρίζει σε ποιον αναφέρομαι και θα αναφέρει το όνομά του ίσως.

Εκτός από τα ονόματα που έχω αναφέρει ήδη θα αναφέρω ΜΟΝΟ ένα όνομα πολιτικού και ενός συγγραφέα που συνομιλούσαν με Αγίους. Αυτός ήταν ο μεγάλος μας πολιτικός και Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος αποφάσισε να πάει στο Παρίσι αν του και ήταν γνωστό ότι θα γίνει απόπειρα εναντίων του εκεί. Ο Ίωνας Δραγούμης ήταν ακόμη ένα γνωστό πρόσωπο που συνομίλησε.

Παρακαλώ να μην μου θέτετε ερωτήματα γιατί θέλω να ολοκληρώσω την συλλογή των καταχωρήσεων μου και να αποχωρήσω το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα γίνει γιατί είναι δική μου επιθυμία και όχι γιατί έχω εκδιωχθεί.

Ευχαριστώ
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 23, 2008 8:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Παρακαλώ να μην μου θέτετε ερωτήματα γιατί θέλω να ολοκληρώσω την συλλογή των καταχωρήσεων μου και να αποχωρήσω το συντομότερο δυνατό


Παράθεση:
Ο Σωκράτης αυτοκτόνησε και επικοινώνησε με τον Κύριο και την Αγία Τριάδα τις τρεις ημέρες που διδάχθηκε το ευαγγέλιο στους κεκοιμημένους.

Θα ξυπνήσει και πάλι πολύ αργότερα από την Δευτέρα Παρουσία και όταν δοθεί η δεύτερη ευκαιρία στους αυτοκτονούντες.


Δυστυχώς μέχρι εδώ ήταν. Δεν θα ανεχτώ περαιτέρω ασυναρτησίες. Έχει και η υπομονή τα όριά της. Το είπαμε μια, το είπαμε δυο, πόσες φορές να το πούμε πια. Το μέλος gexrag αποκλείεται επειδή γεμίζει με ασυνάρτητα posts όλες τις θεματικές ενότητες και διαλύει το forum μου.
_________________
Στραβός είναι ο γιαλός

Δείτε επίσης: http://www.liantinis.org
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πρύτανης


Εγγραφή: 31 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 1300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 8:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

αλήθεια;
_________________
Μ' ΑΥΤΟ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΡΙΓΑ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝ' Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
LSNM
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 1953

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 03, 2008 7:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

μόλις τώρα τα διαβάζω ...

...
_________________
Αν δεν φας το "θεριό", θεριό δεν γίνεσαι ... [Αριστοτέλης σε ελεύθερη μετάφραση]
"Truth is much too complicated to allow anything but approximations" John von Neumann
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
nitseistis
Υφηγητής


Εγγραφή: 29 Μάρ 2012
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 2:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

O νίτσε είχε καταρρέυσει ψυχολογικά επειδή είχε περάσει αρκετά παιδικά τραύματα, μέσα στο παράδοξο του όμως κάτι άφησε
Νίτσε καιΤζίμ Μόρισον για μένα ήταν οι καταραμένοι που έδωσαν μεγάλο ΝΟΗΜΑ στο πως πρέπει να εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα χωρίς φόβους αλλα με ΠΑΘΟΣ
_________________
Ένας δυνατός και συγκροτημένος άνθρωπος χωνεύει τις εμπειρίες του, όπως και τα επιτεύγματα και τα παραπτώματά του, όπως χωνεύει το κρέας, ακόμα κι όταν αναγκάζεται να καταπιεί μερικά σκληρά κομμάτια
Νίτσε
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 3:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 31, 2012 3:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ξένα έργα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center