Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι αρχαίοι Σοφοί, περι γυναίκας, σεξ και οικογένειας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 6:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να προσθέσω και γω την άποψή μου για τους εβραίους.
Οι εβραίοι είναι ο πιο ανίσχυρος λαός. Το ότι εμφανίζουν ισχύ είναι μύθος. Είναι ο λαός που έγινε χίλια κομμάτια στα πέρατα της Γης όχι από έναν αλλά από πολλούς διαφορετικούς λαούς.
Η γη της Χανάαν που είχαν, που την έχασαν και ψάχνουν να την βρουν είναι η αιτία που γυρνάνε σαν τους τσιγγάνους. Δεν είναι χαζοί. Η συνεχή μετακίνηση τους έχει κάνει έξυπνους. Επενδύουν σε μικρά (ευκολομεταφέρσιμα) πράγματα μεγάλης αξίας. Δεν θα δεις εβραίο να ασχολείται με οικοδομικά υλικά. Αν γίνει τίποτα δεν θα μπορεί να μεταφέρει τούβλα τόσης αξίας όσο θα μπορούσε να μεταφέρει σε διαμάντια!
Δεν είναι κακοί αλλά εφόσον έχουν στο νού τους να μείνουν σε άλλο μέρος, δεν δένονται παραπάνω απ΄όσο χρειάζεται για να κάνουν τις δουλειές τους με τον κόσμο γύρω τους.
Αν συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με το Ισραήλ, από φυσική ομορφιά, δάση, νερά, εξοχές, το Ισραήλ είναι μια βελτιωμένη έρημος και η Ελλάδα ο Παράδεισος! Δυστυχώς η Χαναάν δεν υπάρχει! Έτσι όπως την περιγράφουν. Σε αυτή την κατάσταση έχουν πέσει οι εβραϊκές οικογένειες. Το υποσχόμενο δεν βγαίνει! Αυτό και μόνο είναι αρκετό να καταρεύσει ο συνδετικός ιστός της φυλής. Σε αντιστάθμισμα, κάποιοι μεσα σε αυτούς, βάζουν την "κακουχία" που φέρνουν οι τυφλές παλαιστινιακές επιθέσεις αυτοκτονίας, ως το μέσο δια τη συνοχή του κράτους.
Γι΄αυτό το λόγο δεν είναι καθόλου μυστήριο γιατί δεν έχει λυθεί το παλαιστινιακό. Υπάρχει το πρόβλημα για να καρατάει τη συνοχή των εβραίων. Ο φράχτης στην Δυτική Όχθη δεν είναι για τους παλαιστίνιους, είναι για τους εβραίους! Για να τους θέτει εντός της φύλαξης του κράτους. Ψυχολογικοί λόγοι.
Η πρότασή μου είναι πολύ απλή. Να φύγουν όλοι οι εβραίοι και να αγοράσουν, χωράφια και σπίτια, εδώ στην Ελλάδα. Έξυπνοι και εργατικοί είναι θα τους χρειαστούμε! Αφήνουν και τους άραβες στις αγαπημένες τους ερήμους!
Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους καλούς ανθρώπους.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Julianus
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 269

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 6:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους καλούς ανθρώπους.


Μεγάλη κουβέντα-αρκεί το "καλος" να μην σημαίνει και ηλίθιος.

Τώρα, για τους Εβραίους έχω να πώ το εξής. Τους θαυμάζω και τους σέβομαι απεριόριστα. Ένας τόσο μικρός λαός έχει βγάλει εναν Αινσταιν, εναν Μαρξ, εναν Χριστό, εναν Γουντυ Αλλεν (ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης!), έναν Κάφκα.

Στις τέχνες, στις επιστήμες, στους κοινωνικούς αγώνες, παντού, πολλά από μεγαλύτερα κεφάλια είναι Εβραίοι.

Με μια διαφορά, όμως. Ειναι Εβραίοι που έχουν αποκηρύξει τον Σιωνισμό! Κανένας από όσους προανάφερα, δεν είναι πρώτα Εβραίος και μετά επιστήμονας, καλλιτέχνης κ.ο.κ. Αντίθετα, όλοι αυτοί συγκρούστηκαν με τον Σιωνισμό και τον Ιουδαϊσμό γενικότερα, με τον έναν ή με τον αλλο τρόπο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η διάχυση της συζήτησης σημαίνει μάλλον ότι υπάρχει όρεξη για κουβέντα. Βέβαια λέγονται ενδιαφέροντα πράγματα. Βρίσκω όλους τους λαούς ενδιαφέροντες, μοναδικούς. Και οι Εβραίοι είναι εξαιρετικοί, και ωραία το έπιασε ο Julianus, για το ποιοι είναι, θα πρόσθετα άλλο Εβραίος άλλο Ιουδαίος, η πρώτη έννοια είναι φυλετική η δεύτερη πιο κοντά στο σιωνισμό. Ο σιωνισμός εφάρμοσε ένα τρομερό κυνηγητό εναντίον των «ανεπιθύμητων» για να «καθαρίσουν» την ίδια τους τη ράτσα, με το πιο τρανταχτό παράδειγμα το περιβόητο ολοκαύτωμα που οι σιωνιστές το έλεγχαν και το χρέωσαν σε έναν βλάκα που τον έλεγαν Χίτλερ, πιο ρατσιστές από αυτούς δεν έχουν υπάρξει. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ολοκαύτωμα, που οι ίδιοι έκαναν, για να αγιάζουν τα δικά τους εγκλήματα. Finklestein, Norman G. (2001). The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering, Εβραίος κι αυτός και τον κυνηγήσανε, τον πετάξανε από το παν/μιο του και σήμερα λένε ζει στην Ελλάδα. Το αναφέρω αυτό ως τρανταχτό παράδειγμα, για να πω ότι για μένα είναι επικίνδυνο (παρότι όχι πάντα άστοχο) να συγκρίνεις και να κρίνεις λαούς, εποχές, αυτοκρατορίες κλπ., μπορείς να παρατηρείς και να βγάζεις συμπεράσματα, να κάνεις κάποιες συγκρίσεις γενικές, αλλά το στυλ ενός @χρηστου π.χ., αλλά και άλλων ίσως και εδώ, να βγάζεις αποφάσεις ότι αυτοί ήταν καλοί και αυτοί ήταν κακοί, δεν έχει νόημα. Παντού και πάντοτε υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, οι βλάκες και οι έξυπνοι, οι σωστοί και οι λάθος. Η ιστορία είναι ένα ποτάμι που τρέχει, δεν σταματάει με τίποτα, δεν είναι εύκολο να αναλύσεις τι επέδρασε και πήρε αυτό το δρόμο και όχι τον άλλο. Θέλει να έχεις πολλές γνώσεις, πάρα πολλές, κάτι που ελάχιστοι το έχουν. Και στους αρχαίους Έλληνες, υπάρχουν πράγματα που σε κάνουν να ντρέπεσαι, αλλά είτε δεν μας τα έμαθαν στα σχολεία είτε τα πασάρουν έμμεσα από την ανάποδη, ως μαγκιές!
Τώρα, για να επανέλθουμε στην αρχική συσχέτιση αρχαίων σοφών σεξ, γυναίκας και οικογένειας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Είναι δυνατό να διαφοροποιούμαστε σε αυτά με βάση φυλετικά κριτήρια; Η (φιλο)σοφία δεν είναι ενιαία για όλους; Question
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μερικά σχόλια πάνω σ αυτά που έγραψε ο @χρήστος
Νέες σχολές άνοιξαν λεει γιατί οι παλιές ήταν σε παρακμή. Ναι βέβαια όπως η πλατωνική ακαδημία ας πούμε που έκλεισε με το ζόρι, κατόπιν αυτοκρατορικού διατάγματος. Καταργημένη λεει η δουλεία στο Βυζάντιο. Ναι βέβαια, γι αυτό η Ιουστινιάνεια νομοθεσία (την οποία αναφέρει κιόλας) λεει τα εξής. «Όποιος σκοτώσει δίχως λόγο δούλο, αρσενικό η θηλυκό, υποζύγιο η ζώο από ξένο κοπάδι, θα πληρώσει στον ιδιοκτήτη την ανώτερη τιμή που είχαν αυτά τα πράγματα πριν γίνει ο φόνος» Σχόλια δεν χρειάζονται, απλά θυμάμαι τους Αθηναίους να τα παρατάνε όλα και να εγκαταλείπουν την Αθήνα μπροστά στην Περσική λαίλαπα, και να είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να πάρουν μαζί τους δούλους. Νέες σχολές λεει και αναφέρει της Νίκαιας αλλά και του Μυστρά. Αναρωτιέμαι. Όταν λεει Μυστρά εννοεί τον Πλήθωνα τον Γεμιστό??? Και με το σχολή της Νίκαιας εννοεί την στροφή των Βυζαντινών στους Έλληνες επειδή χάσανε την Αυτοκρατορία???? Οι πατέρες της εκκλησίας τώρα εκθειάζανε τους Έλληνες λεει και αναφέρει και τον ιερό Χρυσόστομο σαν παράδειγμα.. Να ένα δείγμα του φιλελληνισμού του. «Που είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και τα παραφουσκωμένα λόγια?? Όλην την βάρβαρον Ελλάδα ο σκηνοποιός (Ο Παύλος δηλαδή) εκχριστιάνισε. Ας υπήρξε κι αυτός αναμεσά τους ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στην Σικελία επίδειξη γεμάτος, αλλά κανείς δεν τον πρόσεχε.» Τόλμησε εν ολίγοις αυτός ο ανίερος να συγκρίνει τα ασύγκριτα. Πλάτωνα με Παύλο. Υπάρχουν πολλά τέτοια αλλά τι να πρωτογράψει κανείς. Πάντως ας μην ξεχνάμε τον περιβόητο Αλάριχο που ερήμωσε την Ελλάδα, και κατάστρεψε ότι Ελληνικό με διαταγή Βυζαντινού Αυτοκράτορα βέβαια.
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Julianus
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 269

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 11:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ouliathis, τί να πεί κανείς... ειδικά ο Χρυσόστομος, όπως ορθά επισημαίνεις, υπήρξε ο πλέον μισέλληνας αλλά και αντισημίτης συγγραφέας.

Ο Iason έθεσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ερώτημα, το οποίο αφορά στη σχέση εθνικής ταυτότητας και φιλοσοφίας.

Θα ήθελα εδώ να θυμηθούμε τον σπουδαίο ρήτορα Λιβάνιο, αλλά και τον Ιουλιανό. Αμφότεροι ακολούθησαν τον Ισοκράτη στην εξίσωση Ελληνισμού και φιλοσοφίας/παιδείας.

Ο Ιουλιανός συμπεριλάμβανε υπό την σκέπη του όρου "Ελληνισμός" τόσο τους Μακεδόνες, όσο και τους Ρωμαίους. Ο Ελληνισμος αποτελούσε έναν "τροπο", όπως πίστευε, έναν τρόπο να αντιλαμβάνεται κανείς τον κόσμο. Ο φίλος του Σαλλούστιος, μολονότι Κέλτης, θεωρούνταν επίσης Ελληνας. Σε μια επιστολή του, ο Ιουλιανός τον αποκαλεί "Ελληνα" με το επιχείρημα ότι σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική.

Παρομοίως και ο Λιβάνιος- ο οποίος περαιτέρω προσδιόρισε τόν Ελληνισμό ως ανθρωπισμό, ως αγάπη για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Υπό μια έννοια, ο ευρωπαϊκος διαφωτισμός απλώς έκανε πράξη το όραμα ενος παγκόσμιου, ελληνικού πολιτισμού, με στόχο την επιστήμη, τη γνώση, τον ανθρωπισμό.

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ πιστεύω στην Ελλάδα ως παγκοσμια, πνευματική έννοια- και όχι μέσα σε στενά όρια, γεωγραφικά, εθνοτικά ή γλωσσικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 11:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να ξεκαθαρίσω το θέμα του Καλού.
Μάλλον καλοπροαίρετος αντί καλός.
Διότι καλός είσαι εκ του αποτελέσματος. Καλοπροαίρετο μπορούμε να πούμε κάποιον που διαλέγει ελεύθερα μεν αλλά με σύνεση δε.
Μπορεί όμως ο σημερινός καλοπροαίρετος να βγει ο αυριανός κακός! Υπεύθυνοι γι΄αυτό μπορεί να είμαστε εμείς, οι σημερινοί "καλοί".
Τώρα περι συγκρίσεων ιστορικών προσώπων δεν πιστεύω να είμαστε οι ιδανικοί ιστορικοί για να πάρουμε βεβαία θέση.Στο τέλος θα φτιάξουμε ένα πελώριο γύρο πίττα με απ'όλους μέσα. Σε άλλον θα του κάτσει καλά και σε άλλον θα του πρίξει το στομάχι!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κώστας16
Λέκτωρ


Εγγραφή: 02 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 35
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 5:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλησπέρα και από μένα, αν και πολύ μακριά σας σας παρακολουθώ πάντα.
Βλέπω οτι ένας @χρηστος σας άναψε φωτιές, πάντως τον παραδέχομαι, είναι αρκετά μελετημένος, θα έλεγα ένας σύγχρονος Ναζιανζηνός.
Βρε παιδιά αφού όμως το δηλώνει καθαρά ο άνθρωπος οτι είναι χριστιανός δεν είναι έλληνας, μιλάει για ρομανίες και τέτοια πράγματα, μην τον καταδικάζετε λοιπόν.
Σε σχέση με την θέση της γυναίκας λοιπόν, τότε και τώρα, θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου.
Γιατι υποτιμάμε την νοημοσύνη τους, η θέση τους ήταν και είναι αυτή ακριβώς που ήθελαν ανα τις εκάστοτε εποχές, μονες τους το ρύθμιζαν και το ρυθμίζουν.
Τώρα για το αν είναι καλό η κακό, σωστό η λάθος, θα έλεγα πάλι οτι είμαστε ανίκανοι να το κρίνουμε, καθ'όσον το καλό-κακό αλάζει ανάλογα την εποχή, πολλά που είναι καλλά σήμερα μόλις πριν 50 χρόνια ήταν απαράδεκτα απο τα ήθη του κόσμου και αντιστρόφως, όπερ κάθε συζήτηση άτοπη.
_________________
Χαίρειν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 6:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προς αυτή την κατεύθυνση, να αναγνωρίζει δηλαδή κανείς το καλό, μίλησε ο Χριστός, βάζοντας θέμα τη μετάβαση στο καλό. Δηλαδή διέγραψε τις θέσεις, να μην συγκρίνει κανείς την θέση του Α με του Β, αλλά να είναι καλοσυνάτος κατανοόντας από τηνσκέψη του το καλό που ΘΑ κάνει, και θα μεταβεί στο πρακτικό καλό, άρα από οποιαδήποτε θέση Χ θα πάς σε μια Υ που θα είναι από σένα ήδη με καλό σχέδιο.
Η τυχόν αποτυχίες δεν προδικάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Και έτσι έβαλε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ελεγχθεί μετά θάνατον. ¨Ετσι αναγκαστηκά μίλησε για μεταθάνατον ζωή. Και επειδή το καλό δεν μπορεί να μην έχει σχέση με το θείο (αφού εκείνη την εποχή τους θεούς τους ήθελε ο κόσμος ως αυτούς που φέρνουν το καλό ή το κακό), την καλοσύνη του ο Χριστός την έκανε Θεϊκή καλοσύνη άρα και αυτός ήταν θεός (προβάλλονταν).
Η διαχρονικότητα του Χριστού φαίνεται από τον τρόπο σκέψης που έχει επιβάλλει. Να νιώθει δηλαδή κανείς ενοχές για μια άσχημη ιδέα. Η οποία ούτε λέχθηκε αλλά ούτε και πραγματοποιήθηκε, απλά σχηματίστηκε στο μυαλό μας και ένας αόρατος κριτής μας λέει είναι άσχημο, άστο, ξέχνα το. Αν έχουμε νιώσει ενοχές για μια άσχημη ιδέα είμαστε κατά Χριστό επιρρεασμένοι. (κατά την φιλοσοφία του)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κώστας16
Λέκτωρ


Εγγραφή: 02 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 35
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 6:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εσύ καλά τα λές και καλά τα είπε και ο χριστός, αν τα είπε, κάτι έχω ακούσει οτι αυτά που λένε οτι είπε γράφτηκαν 100-200 χρόνια μετά απο κάποιους λέει απόστολους που σίγουρα δεν γνωρίζω τι και αν είχαν συμφέρον σ'αυτά.
Τελικά το ποιό εύκολο είναι να μιλάμε για το καλό, μίλησαν δα και τόσοι άλλοι προ χριστού, στην εφαρμογή του πάσχουμε όλοι.
_________________
Χαίρειν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 8:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και τίποτα δεν προμηνύει ότι ΔΕΝ θα ξαναπούν γι' αυτό!
Αν δεν υπήρχε το κακό ουδείς λόγος θα γινόταν για το καλό. Γι΄αυτό κάποιοι ηλίθιοι ξορκίζουν το κακό γιατί έτσι μένει το καλό!Για να το ξορκίσεις πρέπει πρώτα να το ορίσεις! Άρα να σκεφτείς οτιδήποτε άσχημο, να το ονομάσεις και έτσι να το αποφύγεις!
Μα άμα κάνεις την κακή σκέψη την πάτησες! Αν ορίσεις το κακό την πάτησες! Θα σκεφτείς για συμφέρον και πονηριά πάλι την πάτησες. Δεν θέλεις να έχεις ένοχές από κακές σκέψεις. Απορίπτεις την γνώση αυτή.
Αυτό γέννησε μύστες μέσα στον Χριστιανισμό. Γέννησε ανθρώπους που έψαχναν στα αρχαία ελληνικά κείμενα το κακό. Για να φτιάξουν μια γνωσιακή βάση, και με το σκεπτικό ότι βγάζοντας τα "αγκάθια" από τον δρόμο κάθε χριστιανού, στην ουσία βοηθάνε αυτόν να μην υποπέσει σε δυσμενείς σκέψεις.
Τελικά οι μύστες αυτοί, συνήθως μοναχοί, εργάζονταν εκ του πονηρού!
Αμα έχεις καλοσύνη μέσα σου, κάθε δυσκολία την μετράς και την ξεπερνάς σκεπτόμενος ότι το καλό δεν ολοκληρώθηκε, θα έρθει όσο επιμένεις καλώς! Ε! κάποιοι έγιναν βοηθοί για την τελείωση αυτή του χριστιανού. Φέρε τάματα να σου κάνω και δυο ευχέλαια, να δώσεις και κάτι για την αποπεράτωση του ναού και την κοιλιά του κληρικού!
Έτσι Κώστα16 έχεις κάθε δίκαιο να συζητάς για την εκμετάλλευση για το ιδίον καλό του καθένα.
Όλο το ζήτημα, κατά την γνώμη μου, είναι στην λέξη ιδίον καλό. Το χαρακτηριστικό καλό που υπάρχει στον καθένα μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορώ να το ορίσω για σένα Κώστα16. Όποιος προσπαθεί να το ορίσει, το επιβάλλει. Έτσι το καταργεί!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 11:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ ότι η αλήθεια ή η ιστορική διακρίβωση γεγονότων στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να είναι κάτι σαν κι αυτό. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Όλοι δίκιο έχουμε εξαρτάτε πως τα βλέπουμε, αν είμαστε χριστιανοί, μωαμεθανοί, άθεοι, ή ότι άλλο. Ε δεν είναι έτσι. Αυτό δεν είναι ζωή είναι Μίκυ Μάους. Αλήθεια υπάρχει τόσο καλά όσο υπάρχει και Ιστορία, και το μόνο που χρειάζεται είναι έλλειψη παρωπίδων για την διακρίβωση της, και αν δεν βρίσκεται απόλυτα, μπορεί όμως να βρεθεί τουλάχιστον κατά ικανοποιητική προσέγγιση. Με λίγα λόγια δεν νομιμοποιείτε κανείς να ονομάζει το κλείσιμο με το ζόρι και το κυνηγητό....φυσιολογική παρακμή ας πούμε. Τα πράγματα κινούνται μεν αλλά εντός ορίων δε. Μην το ξεχνάμε το τελευταίο. Ο Joulianous έχει φυσικά δίκιο όταν μιλάει για τον Ισοκράτη και την εξίσωση του Ελληνισμού με την φιλοσοφία και την παιδεία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι σαν Έλληνες νοουμένων πάντα των ορίων. Και για να εξακολουθήσουμε να είμαστε υπερήφανοι και με διευρυμένα αυτή την φορά όρια, τότε πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα την ίδια εξίσωση και σήμερα. Κάποτε το πας μη Έλλην βάρβαρος σήμαινε πας μη Έλλην δεν είναι ελεύθερος. Οι σημερινοί Έλληνες μπορούμε άραγε να ισχυριστούμε το ίδιο?
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5
Σελίδα 5 από 5

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center