Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Phylax το άγαλμα

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 06, 2018 12:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο Phylax το άγαλμα Απάντηση με Συμπερίληψη

Το άγαλμα Phylax φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Κωστή Γεωργίου και τοποθετήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Έχει την όψη κόκκινης, ακέφαλης και φτερωτής ανθρωπόμορφης φιγούρας η οποία βρίσκεται στη κορυφή μίας μεταλλικής κολώνας ύψους 8 μέτρων. [1]

Το γλυπτό κατακρίθηκε ως προσβλητικό και σατανιστικό. Ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πραγματοποίησαν πορεία με επικεφαλής τον Ιερέα και ράντισαν το άγαλμα με αγιασμό, με σκοπό να ξορκιστεί ο δαίμονας.[2] Επίσης κατά την διάρκεια της νύκτας, άγνωστοι επιτέθηκαν στο άγαλμα με άσπρη μπογιά. [2][3][4] O δημιουργός ανέφερε σε συνέντευξη του πως το θέμα το ανάδειξε η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" στην οποία δηλώσεις έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.[5]Εχει αναφερθεί επίσης, πως το γλύπτό αναπαριστά την εικόνα του γνωστού Νεφελίμ Μαλτσέχ που προσκυνούν οι οπαδοί του Εωσφόρου. [1]

Η Δημοτική Αρχή τόνισε πως το έργο δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό ή σατανισμό.[5]
https://el.wikipedia.org/wiki/Phylax_(%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1)


_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 06, 2018 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Το θέμα με το άγαλμα ξεκίνησε από την Χρυσή Αυγή

Για το ζήτημα που προέκυψε στο Π.Φάληρο με το άγαλμα Phylax και τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η τοποθέτηση του, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης

Ιανουαρίου 04 2018 10:45

"Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου, και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία" δήλωσε στο Ραδιόφωονο 24/7, στους 88,6 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι η κατηγορία ήταν ότι είναι σατανιστικό το άγαλμα και πως όλα άρχισαν όταν ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής έκανε ερώτηση στη Βουλή. Πήγαν κάποιοι και πέταξαν πέτρες, και μετά ήρθε ο παλαιοημερολογίτης και του έκανε... αγιασμό και εξορκισμό.

Στη συνέχεια, εξήγησε την προέλευση του έργου: “Σκέφτηκα αυτήν την έκταση των 55 στερεμάτων να την εμπλουτίσω με διάφορα στοιχεία της μυθολογίας. Και είπα στον καλλιτέχνη, Κωστή Γεωργίου, επειδή κατάγομαι και από την Κρήτη, “θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι ο προστάτης της Κρήτης ήταν ο Τάλως, έναν τέτοιο αντίστοιχο προστάτη μπορείτε να κάνετε να το δέσω όλο αυτό με τη μυθολογία;” Το μελέτησε και είπε πως δεν μπορεί να κάνει επακριβώς τον Τάλω γιατί τον έκανε ο Ήφαιστος και είχε σώμα μεταλλικό και κεφάλι ανθρώπινο με φτερά, αλλά θα κάνει ένα φύλακα όπως το φαντάζεται”.

Εν κατακλείδι υπογράμμισε ότι το μόνο που ήθελε να πετύχει είναι να δώσει ζωντάνια στην περιοχή και πρόσθεσε πως "εγώ όλα αυτά τα βλέπω μόνο με χιούμορ".

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που είχε κάνει από το δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. Χατζηδάκης, είχε σχολιάσει με σκωπτικό τρόπο τις αντιδράσεις:

"Μετά την πορεία των πιστών, τον εξορκισμό και τον αγιασμό, το άγαλμα εξαγνίστηκε και έτσι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την πόλη του Παλαιού Φαλήρου..." είπε ο δήμαρχος.

Με αυτό τον τρόπο απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στον ιερέα ο οποίος του απηύθυνε επιστολή για να απομακρυνθεί το γλυπτό και είχε τεθεί επικεφαλής του ...τάγματος των πιστών στην πορεία για τον... εξορκισμό του γλυπτού.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dhmarxos-p-falhroy-to-thema-me-to-agalma-ksekinhse-apo-thn-xrysh-aygh.5013692.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 06, 2018 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οδυρμός από τον δήμαρχο Π. Φαλήρου: Η Χρυσή Αυγή ξεσήκωσε τον κόσμο για το σατανικό άγαλμα

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018 - 17:07

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, επειδή οι κάτοικοι της πόλης έχουν ξεσηκωθεί λόγω της ανέγερσης αντίχριστου τερατουργήματος, το οποίο κάποιοι ονομάζουν... τέχνη. Ως γνωστόν οργή έχει προκαλέσει στην μεγάλη πλειοψηφία των Φαληριωτών η παρουσία του "Phylax" στην παραλιακή, ένα άγαλμα - έκτρωμα το οποίο αναπαριστά μια διαβολική μορφή.

Το θέμα πρώτη το ανέδειξε η Χρυσή Αυγή σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο η δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο» ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του αγάλματος, έθεσε πρώτη το ζήτημα σε υψηλούς τόνους ρωτώντας τον Δήμαρχος αν είναι ο Αρχιερέας του Σατανά.

Στην βουλή το θέμα ήρθε με ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ρωτώντας τον για καίρια ζητήματα, όπως η παράβαση καθήκοντος στην οποία προέβη ο Δήμαρχος, τοποθετώντας αυτό το άγαλμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και των αρμοδίων αυτοδιοικητικών επιτροπών.

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου σε συνέντευξή του στο... φιλόξενο αριστερό ραδιόφωνο 24/7 δήλωσε σχετικά: "Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία".

Στην συνέχεια τόνισε ότι η κατηγορία και ο ξεσηκωμός ότι είναι σατανιστικό το άγαλμα ξεκίνησε, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος έκανε ερώτηση στη Βουλή.

Να γνωρίζει ο δήμαρχος πως η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα μπροστάρης στην υπεράσπιση της Ορθοδοξίας και των Παραδόσεών μας και δίνει απροσκύνητη την μάχη ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.



http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/odurmos-apo-ton-dhmarcho-p.-falhrou-h-chrush-augh-jeshkwse-ton-kosmo-gia-ta
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 08, 2018 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να το κατεβάσουν και να βάλουν στη θέση του ένα μεγάλο προφυλακτικό, τον Prophylax!
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
timestotimes
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010
Δημοσιεύσεις: 1951

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 08, 2018 1:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να το αφήσουν εκεί που είναι. Βήμα στη τέχνη!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center