Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αίτια που οδηγούν στην Χωριστικότητα.
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 17, 2017 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όσο καλύτερα γνωρίζει κάποιος τον εαυτό του ,τόσο πιο εύστοχα μπορεί να αντιληφθεί αν δεσπόζει η ζωώδης ,η συναισθηματική ,η νοητική ,η, η συνειδησιακή κλίση ,τάση ,συμπεριφορά και στάση στην ζωή του .
Μια ένδειξη για το άτομο που θα μπορούσε να διανύει την 4 ομάδα συνειδησιακής εξέλιξης ,είναι το γεγονός ότι ,Βλέπει κάθε στιγμή ,σε κάθε άνθρωπο καθώς επίσης και στον εαυτό του ,ως πρώτη αξία τον ενάρετο χαρακτήρα και φυσικά σύμφωνα με αυτήν , προσπαθεί να εκδηλώνεται η ύπαρξη του .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 18, 2017 10:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η διάκριση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής γνώσης ,την οποία ελάχιστοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητα ,είναι επίσης αιτία που οδηγεί στην χωριστικότητα .
Γιατί υπάρχει εξωτερική & εσωτερική γνώση ? ;
Η απάντηση : Επειδή θεωρούμε ότι κάποιο είδος γνώσης αφορά την υποκειμενική πλευρά της ζωής ,ενώ κάποιο άλλο την αντικειμενική .Ένας τύπος γνώσης πραγματεύεται την ενέργεια και την δύναμη και ένας άλλος εκείνο που ενεργοποιείται.
Η γνώση που έχει ως αφετηρία τις 5 αισθήσεις μας ,θεωρείται αντικειμενική γνώση και η υπόλοιπη γνώση θεωρείται υποκειμενική ,η εσωτερική .
Παράδειγμα :
Για την προσωπικότητα που διαμορφώνει κάθε άτομο ,υπάρχει ένας συγκεκριμένος κύκλος ηλικίας ,ο οποίος θεωρείται αντικειμενικός .
Για την ψυχή ,ο όρος ηλικία ,είναι υποκειμενικός ,διότι η επιστήμη αδυνατεί μέχρι σήμερα να αποδείξει την ύπαρξή της, δηλαδή να κάνει για παράδειγμα ορατό κάτι που είναι αόρατο .
Οι άνθρωποι που δεν χρησημοποιούν την αφηρημένη σκέψη ,η δεν έχουν επαφή με την πνευματική ψυχή ,δεν μπορούν να έχουν γνώση του εσωτερισμού, της υποκειμενικής γνώσης .
Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι αντικειμενικά κατευθυνόμενη και επομένως η εξέλιξη των κοινωνιών του πλανήτη μας ,διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτήν την γνώση .
Παρατηρούμε εδώ και χιλιάδες χρόνια ,ότι αυτός ο τρόπος ,οδηγεί την ανθρωπότητα σε αδιέξοδα .
Σήμερα η σημερινή κρίση που βιώνουμε ,είναι συνειδησιακή κρίση .
Οι τρείς αντικειμενικές καταστάσεις της ύλης ,μήκος , ύψος, πλάτος παύουν ήδη να θεωρούνται αντικειμενικές ,με τις νέες θεωρίες της επιστήμης ,που είναι η κβαντική φυσική και η θεωρεία του πληθωριστικού σύμπαντος ,που βρίσκεται σε εξέλιξη και που απομένει να αποδειχθεί στην πράξη ,ως αντικειμενική γνώση .
Επομένως δεν είναι λάθος, ούτε διχάζει η υποκειμενική ,η ,η αντικειμενική γνώση ,τις διάνοιες των ανθρώπων ,αλλά η αντίληψη την οποία έχουν οι άνθρωποι για τις δύο αυτές γνώσεις ,δηλαδή ότι η μία από αυτές είναι μόνο σωστή και η άλλη λάθος .
Και οι δύο είναι σωστές ,η πρώτη όμως ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τον δυαδικό μας κόσμο ,ενώ η άλλη πέρα από αυτόν ,σε κόσμους πολυδιάστατους ,που όμως επαληθεύτηκε μέσω της επιστημονικής μεθόδου ,ότι υπάρχουν .Πράγμα το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια ,θεωρείτο παράλογο ,φανταστικό ,τρελό, αδιανόητο .
Επίλογος :
Το σύμπαν και πέρα από αυτό ότι άλλο υπάρχει ,μπορείς να το ανακαλύψεις με δύο τρόπους ,ο ένας είναι ο εξωτερικός ,ταξιδεύοντας στο διάστημα με διαστημόπλοια και ο άλλος ο εσωτερικός ,ταξιδεύοντας σε υποκειμενικούς κόσμους ,μέσω της διάνοιας του άπειρου εαυτού σου .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 20, 2017 2:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τα στοιχεία του σύμπαντος είναι αρμονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους .Η τελειότητα της αρμονίας τους οφείλεται σε μια απλή ιδιότητα ,η οποία χαρακτηρίζει κάθε στοιχείο .
Αυτή είναι η ενότητα .
Είναι τόσο προχωρημένη ,ώστε εμείς οι άνθρωποι που ζούμε μέσα , έξω ,η μέσα και έξω από το σύμπαν να αναρωτιόμαστε ,πως είναι εφικτή ?
Η απάντηση είναι γνωστή .
Η ενότητα του σύμπαντος στηρίζεται στην ανιδιοτελή λειτουργία όλων των στοιχείων .
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ανθρωπότητα στο δυαδικό περιβάλλον . Είναι μελετημένο σχέδιο ,να αποτελεί εξαίρεση ο Άνθρωπος στο άχρονο σύμπαν .
Η απάντηση γνωστή .
Για να μαθαίνει ,παρατηρώντας ,μελετώντας και διερευνώντας το περιβάλλον .
Τι έμαθε η ανθρωπότητα ,από τότε που υπάρχει μέχρι σήμερα μελετώντας το σύμπαν ????
Ότι η γνώση είναι ατελείωτη και δεν τελειώνει ποτέ ,επειδή το περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχουμε είναι άπειρο .
Αυτό πόσοι άνθρωποι στον πλανήτη το έχουνε συνειδητοποιήσει ???
Μέχρι σήμερα μόνο ένας ,ο Σωκράτης Σωφρονίσκος.
Ένας κούκος δεν μπόρεσε φυσικά να φέρει την άνοιξη στον πλανήτη .
Αντίθετα ,όσοι τον μελέτησαν ,προσπαθούν ακόμη μέχρι σήμερα να αντιληφθούν ,τι εννοούσε όταν είπε - Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα –
Δόθηκαν σωστές ερμηνείες ,αλλά δεν ακολουθούνε οι άνθρωποι το παράδειγμά του ,οπότε πέτυχαν σχεδόν ούλοι στην θεωρία ,απέτυχαν όμως ούλοι στην πράξη .
Πάμε τώρα στο ζητούμενο :
Γιατί η ανθρωπότητα δεν προσπαθεί να εφαρμόζει καθημερινά στις δραστηριότητές της , το αντίθετο της ιδιοτέλειας ,την ανιδιοτέλεια ,ώστε να επέλθει ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών δυνάμεων ???
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 20, 2017 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ολίγα λόγια για τα ζεύγη ιδιοτέλεια & ανιδιοτέλεια.
Η Ιδιοτέλεια και το αντίθετό της η ανιδιοτέλεια ,είναι δύο διαφορετικοί τρόποι εκδήλωσης της συμπεριφοράς .
Όταν υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο συμπεριφορών ,επέρχεται πρόοδος σε ατομικό ,η ομαδικό επίπεδο .
Δηλαδή σε ατομικό επίπεδο ,το άτομο προσαρμόζεται στο περιβάλλον του με ιδανικό τρόπο και συμβιώνει με αυτό αρμονικά και σε ομαδικό οι μονάδες συνεργάζονται ιδανικά με αποτέλεσμα να συμβιώνουν ως ένα ενιαίο σύνολο .
Στις κοινωνίες του πλανήτη ,δεν πληρείται αυτή η ισορροπία .
Η ιδιοτέλεια είναι η χαρακτηριστική νοοτροπία ,του μέσου πολίτη του πλανήτη .
Την ανιδιοτέλεια την συναντάμε πολύ σπάνια ,με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να παραμένει διαχρονικά διχασμένη και με κλίση και τάση προς την Χωριστικότητα .
Η έφεση προς την ιδιοτελή ,η την ανιδιοτελή συμπεριφορά ,είναι έμφυτες δυνάμεις μέσα μας .
Επικράτησε η ιδιοτελής ,επειδή οι τρεις καταστάσεις (διαστάσεις ) τις ύλης ,πλάτος ,μήκος και ύψος θεωρούνται αντικειμενικές .
Πράγματι είναι στον δυαδικό μας κόσμο αντικειμενικές .
Τόσες χιλιάδες χρόνια όμως η ανθρωπότητα επιβιώνει με αυτές τις αντικειμενικές αξίες και στις μέρες μας ,βλέπουμε (όσοι κρατάνε ανοιχτό το μυαλό) το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης .
Ο καθένας υπάρχει & ζει στον κόσμο του τον ατομικό .
Η απάντηση στο ερώτημα του προηγούμενου μηνύματος :
Γιατί η ανθρωπότητα δεν προσπαθεί να εφαρμόζει καθημερινά στις δραστηριότητές της , το αντίθετο της ιδιοτέλειας ,την ανιδιοτέλεια ,ώστε να επέλθει ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών δυνάμεων ???
Είναι :
Επειδή δεν συνειδητοποίησε ακόμα η ανθρωπότητα ,ότι η ανιδιοτέλεια είναι η νοοτροπία ,που οδηγεί στην ενότητα .
Με την ιδιοτελή νοοτροπία ,διαιωνίζεις το προσωπικό συμφέρον σου ,είτε ως μονάδα ,είτε ως μέλος μιας ομάδος, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεσαι χωριστικά .
Με την ανιδιοτελή νοοτροπία ,προωθείς το ομαδικό συμφέρον και βλέπεις το δικό σου το προσωπικό συμφέρον ,μέσα από την συνολική πρόοδο του συνόλου στο οποίο ανήκεις και επομένως συμπεριφέρεσαι ενωτικά.
Ελπίδα για να αλλάξει η καθολική νοοτροπία της ανθρωπότητας και από ιδιοτελής να γίνει ανιδιοτελής ,η έστω να επέλθει ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών δυνάμεων , σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της ανθρωπότητας ,δεν μπορεί να διανοηθεί .
Ότι μπορεί να κάνει ο καθένας σε ατομικό επίπεδο ,ναι αυτό είναι εφικτό .Δηλαδή αυτήν την θεωρεία της ανιδιοτελούς νοοτροπίας ,να προσπαθήσει να την εφαρμόσει στην ζωή του.
Πιο είναι το κέρδος και πιο το κόστος ,αυτής της προσπάθειας ???
Το κόστος είναι τα κεκτημένα ,δηλαδή οτιδήποτε θεωρείς δικό σου ,θα πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το απολέσεις . Αυτό φυσικά προϋποθέτει αυτογνωσία .
Το κέρδος είναι η συμπαντική συνειδητότητα ,δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό που έλεγε ο Σωκράτης –είμαι πολίτης του κόσμου - . Όταν φτάσει σε αυτήν την κατάσταση συνείδησης ,το άτομο δέχεται ότι πατρίδα του δεν είναι ένα γεωγραφικό μέρος του πλανήτη ,αλλά το σύμπαν .
Προς τα εκεί βαδίζει η ανθρωπότητα ,με τις νέες αποκαλύψεις της κβαντικής και του πληθωριστικού σύμπαντος ,κάποια στιγμή σε βάθος χρόνου ,θα αναθεωρηθούν οι σημερινές συγκεκριμένες αξίες ζωής και θα αντικατασταθούν με άχρονες .Αλλά επειδή όταν αυτό θα γίνει εμείς εδώ τώρα δεν θα υπάρχουμε ,καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να μελετάμε :
Τον άπειρο εαυτό μας .
Για να αποκτήσει διαχρονικό νόημα η ύπαρξή μας …,,,,
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 22, 2017 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η χειραγώγηση είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί κάθε εξουσία ,ώστε να κρατάει τα πλήθη, τα οποία προσπαθεί να εξουσιάζει, μονίμως διαιρημένα ,ώστε να επικρατεί, διαχρονικά η Χωριστικότητα μεταξύ τους .
Επομένως η χειραγώγηση ,είναι το πιο δυνατό ,το πιο αποδοτικό μέσο ,για μια εξουσία ,ώστε να επιβάλλει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων στον πλανήτη .
Σήμερα βιώνει η ανθρωπότητα ,ήδη αυτήν την νέα τάξη .
Οι απλοί άνθρωποι στέκουν αμήχανοι ,απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της χειραγώγησης ,ανίκανοι να αντιδράσουν και να παρατάξουν ενωτικό χαρακτήρα ,επειδή οι χειραγωγοί Κρατάνε στα χέρια τους την γνώση .
Δε την διανέμουν δωρεάν στην ανθρωπότητα ,την διαθέτουν, όπου και εκεί που τους συμφέρει με αποτέλεσμα να υπάρχει διαχρονικά κατευθυνόμενη εξέλιξη της ανθρωπότητας , σύμφωνα με τον δικό τους τρόπο σκέψης .
Απαλλαγμένοι από την μάστιγα της χειραγώγησης ,είναι οι άνθρωποι που έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν έναν υψηλό δείκτη αντίληψης ,για την ύπαρξη και την ζωή .
Το πρόβλημα είναι ,ότι την γνώση αυτήν ,δεν μπορούν να την χαρίσουν σε χειραγωγημένα άτομα ,επειδή σε αυτά το εργαλείο της λογικής ,λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό συμφέρον και οτιδήποτε μπορεί να διασαλεύσει αυτόν τον τρόπο ύπαρξης ,είναι ανεπιθύμητο και δεν γίνεται ουδέποτε αποδεκτό ,με τίποτα .
Επομένως η λογική ως πολύ εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρνητικούς σκοπούς και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή ,προωθώντας μεθοδικά την Χωριστικότητα στις διάνοιες των ανθρώπων .,όπως συμβαίνει ήδη στον πλανήτη μας .
Αυτό βέβαια δεν είναι ένα φυσικό αίτιο χωριστικότητας ,αλλά μια τεχνική ,μια μέθοδος .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 23, 2017 10:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η ΛΟΓΙΚΗ.
Έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα ,ότι με εργαλείο την λογική μια χούφτα ανθρώπων ,χειραγωγεί την ανθρωπότητα και την εξουσιάζει ,υλοποιώντας έναν τρόπο ζωής που αυτή η μειοψηφία θεωρεί ότι είναι λογικός ,δηλαδή να υπάρχει μια άρχουσα τάξη ανθρώπων στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας ,ο λαός στο τέλος της πυραμίδος και ενδιάμεσα τα λαμόγια τους ,η να το πούμε πιο ποιοτικά τους αρχιτέκτονες που επιβλέπουν ,επιτηρούν και παρεμβαίνουν άμεσα στο έργο της χειραγώγησης των εθνών του πλανήτη .
Ανέφερα επίσης ότι διαθέτουν την γνώση ,την οποία δεν μεταδίδουν στον μέσο πολίτη του πλανήτη ,για να παραμένει διαχρονικά τενεκές ,να το πούμε έτσι.
Δεν θα αναφερθώ στον τρόπο ,στην μέθοδο με την οποία οι διαχειριστές της χειραγώγησης ,έχουν κατακτήσει όλες τις πηγές της γνώσης και οδηγούν την ανθρωπότητα ,εκεί που θέλουν ,επειδή ο καθένας μας ζει μέσα σε αυτό το καθεστώς εξουσίας και διαθέτει καθημερινά βιώματα , εμπειρίες και επομένως έχει σχηματίσει την δική του προσωπική άποψη για το θέμα.
Αυτή η πλευρά είναι η σκοτεινή πλευρά της λογικής ,δηλαδή ,όπου μέσω της χρήσης της λογικής η ανθρωπότητα βιώνει καθημερινά το θέατρο του παραλόγου .
Η φωτεινή πλευρά της λογικής είναι η ικανότητα αυτού του εργαλείου να δίνει απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα διανοηθεί το μυαλό μας .
Η ύπαρξη και η ζωή ,τα δύο αυτά μεγάλα μυστήρια ,μπορούν να λυθούν με την χρήση της λογικής .
Το μοναδικό πρόβλημα είναι το περιβάλλον .Συγκεκριμένα επειδή αυτό είναι άπειρο ,χρειάζεται χρόνος ,πολύς χρόνος .

Συμπέρασμα :
Με οδηγό την λογική ,μπορεί να πετύχεις μία από τις δύο καταστάσεις στην ζωή σου ,να είσαι και να παραμείνεις ένα χειραγωγημένο Ον ,η να προσπαθήσεις να αποδράσεις από αυτό το θέατρο του παραλόγου .
Επειδή όμως η λογική κατάντησε μονοπώλιο των χειραγωγών μας ,που διαχειρίζονται τις πηγές της γνώσεις ,σύμφωνα με το ιδιοτελές συμφέρον τους ,κρίνεται απαραίτητο σε αυτήν την προσπάθεια να χρησιμοποιήσεις και ένα ακόμα εργαλείο το οποίο είναι :
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
…,για να υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ,ελπίδα ,κάποτε να υλοποιήσεις ,να πραγματώσεις κάποιο όνειρό σου …,αν βέβαια δεν τα έχει ήδη σβήσει όλα η λογική σου ,από την κούτρα σου.
Με συνδυασμό λογικής και φαντασίας ,μπορεί μια ανθρώπινη διάνοια ,να παραμερίσει τα αίτια που οδηγούν στην Χωριστικότητα και να τα αντικαταστήσει,με εκείνα που προωθούν την ενότητα .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2
Σελίδα 2 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center