Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Bugman Πρύτανης

Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 13585 Τόπος: Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 13, 2016 9:17 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεχόμαστε κατηγορίες πολιτών βάσει δυνατοτήτων ή θέσης, έτσι ώστε να δικαιούνται ειδική μέριμνα. Σε αυτό βάζω μισθούς, το κάθε επίδομα καθώς και τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Γιατί να μην δεχτούμε διαφοροποιήσεις σε δικαιώματα όπως αυτό του εκλέγειν. Μια ακόμα σκοπιμότητα είναι να κάνουμε τον πολίτη να αγοράζει γη ώστε να παίρνει το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά και να εργάζεται γιατί μέσω φόρου τύπου ΕΝΦΙΑ η διατήρηση της περιουσίας θα κοστίζει. Δηλαδή θα επιβραβεύουμε τον δυνατό, όπως μεριμνούμε για τον αδύνατο...ή τον επιδοματιάκια. _________________ Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!
Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

Εγγραφή: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 18523
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 13, 2016 9:40 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάλι τα ίδια θα λέμε;
Είτε έχεις περιουσία είτε δεν έχεις, η δυνατότητα να σ' εξαπατούν πάντα υπάρχει,όπως και το αντίθετο.Άρα δεν παίζει ρόλο η περιουσία στην ικανότητα ψήφου. Τους μεν κτήτορες τους εξαπατούν ότι θα πρέπει να χάσουν κάτι για να μη χάσουν περισσότερα ,τους δε πτωχούς ότι η βοήθεια που παίρνουν από το κράτος ή από τους κτήτορες θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ,αν δε μειωθεί κατά το "αναγκαίο".
Γι' αυτό η τυχαία ψήφος των πτωχών,που λες, δεν ισχύει,αφού οι περισσότεροι από αυτούς στηρίζονται οικονομικά από τους συγγενείς τους που έχουν περιουσία,άρα ψηφίζουν σύμφωνα με τις προσδοκίες τους από ένα κόμμα ότι θα φροντίσει τους ίδιους φροντίζοντας τους συγγενείς τους. _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasana Πρύτανης

Εγγραφή: 07 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 354 Τόπος: Dachau
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 13, 2016 10:58 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διαφοροποιήσεις σε δικαιώματα, σημαίνει προνόμια.
Τα προνόμια ήρθε να καταργήσει ο Διαφωτισμός, που στα Βαλκάνια βρήκε κλειστές πόρτες.
Έτσι θεωρούμε πολύ φυσικό το προνόμιο της μονιμότητας στον δημόσιο υπάλληλο και μάλιστα δίχως το "φόβητρο" της αξιολόγησης.
Θεωρούμε πολύ φυσικό ο πολιτικός, δηλαδή ο διαχειριστής του δημόσιου χρήματος, να αποδέχεται ή και να απαιτεί "δωράκια".
Θεωρούμε πολύ φυσικό η πολιτική αλητεία να αμνηστεύεται, μέσα από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ που λέγεται εκλογική διαδικασία.
Η ανοχή μας στα προνόμια του πολιτικού κατεστημένου μας οδήγησε στα χάλια που έχουμε.
Θα τα διορθώσουμε μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα πολιτικά δικαιώματα του εκλογικού σώματος, ή βάζοντας κανόνες και όρια στην δράση των πολιτικών; _________________ Μετανοείτε!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bugman Πρύτανης

Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 13585 Τόπος: Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 13, 2016 1:40 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κανόνες μπορούν να μπουν σε απτά πράγματα. Πχ να ψηφίζει κανείς από 30 και πάνω και εφόσον έχει οικογένεια. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξεπεράσει ή ακυρώσει με δικαιολογίες. (τυχαίος ο κανόνας, απλά για τη συζήτηση).
Η μονιμότητα του εργαζόμενου στο δημόσιο μπήκε σε μια περίοδο αναταραχών κυβερνητικών για να διασφαλίσει τους υπόχρεους σε βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα. για αγορά ψήφων, από τυχόν απολύσεις για εκδίκηση.
Δες τώρα κάτι άλλο. Πολλοί υπηρετήσαμε την πατρίδα, αφιερώνοντας μήνες από τη ζωή μας (εγώ έδωσα 22, χωρίς να έχω κάποια χρηματική απολαβή, ή κάτι που να μου μείνει χρήσιμο, αν και πάντα κάτι μένει, αλλά πραγματικά δεν μου έμεινε κάτι για να κερδίσω αργότερα). Το ότι υπηρέτησα δεν με πείραξε με την έννοια ότι ήταν υποχρέωσή μου. Πόσοι όμως με κανόνες αποφεύγουν αυτήν την υποχρέωση; Και επίσης γιατί οι γυναίκες το αποφεύγουν; Κάνουν όλες παιδιά; Αυτές που δεν κάνουν θα έπρεπε να υπηρετήσουν πχ στα πενήντα τους από 22 μήνες σαν φύλακες αποθηκών ας πούμε; (να εξαιρέσουμε τα γυμνάσια, δηλαδή τις ασκήσεις στο στρατό). Βλέπουμε δηλαδή ότι "κανόνες" υπάρχουν αλλά όχι για όλους. Πολλοί δεν υπηρέτησαν ή γράφτηκαν απλά για κάποιο τρίμηνο...όπου εμφανίστηκαν δυο φορές, μια στην αρχή και μια στο τέλος...
Αναφέρω πιο πάνω για του δημόσιους υπάλληλους...που κερδίζουν το ψωμί τους υπηρετώντας το δημόσιο, και για τους νέους που υπηρετούν "τσάμπα" επειδή νιώθουν υποχρεωμένοι. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν έχει υποχρέωση στο κράτος, δουλεύει για να "κερδίσει", και αν δεν πάρει θα κάνει στάση εργασίας, ή αν μπορέσει να βγάλει και κάτι παραπάνω γιατί να μην το κάνει, αφού στο κέρδος προσβλέπει. Όταν οι κανόνες είναι λάθος βγάζουν κράτος τέρας και αυτό βιώνουμε εδώ.
Εγώ θα ήθελα να υπάρχουν μόνο εθελοντές δημόσιοι υπάλληλοι. Και όλοι να περνάμε απ όλα τα πόστα. Και για τη δουλειά αυτή δεν θα πληρωνόμαστε αλλά θα πληρώνουμε! Θα είναι ο φόρος μας. Θα βάζει ο Χ στο μαγαζί του "κλειστό" γιατί έχει δημόσιο φόρο να πληρώσει, με καθάρισμα δρόμων για ένα μήνα. Θα ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο αν όλοι μαζί τον προσέχαμε! _________________ Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!
Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iason Πρύτανης
Εγγραφή: 01 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 4108 Τόπος: (Γ)Ελλάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 13, 2016 10:06 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μία είναι η ουσία, ότι υπάρχει αθανασία. Από κει και πέρα λέγετε και σεις ότι θέλετε.
 _________________ -Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasana Πρύτανης

Εγγραφή: 07 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 354 Τόπος: Dachau
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2016 10:23 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ασφαλώς και υπάρχει Αθανασία!!!
Πάνω της στηρίζεται ο Χριστιανικός Παράδεισος, ο Μουσουλμανικός Παράδεισος, και από κεκτημένη ταχύτητα, και ο Κομμουνιστικός Παράδεισος.
Όλα αυτά τα εκατομμύρια πιστών τι είναι;
Ηλίθιοι είναι να πιστεύουν σε μπούρδες;
Ήμαρτον Θεέ μου.  _________________ Μετανοείτε!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

Εγγραφή: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 18523
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 15, 2016 8:46 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι λες,ρε bugman! Δηλαδή μια φορά το μήνα θα γίνεσαι και γιατρός στο ΕΣΥ και λογιστής στο Υπουργείο Οικονομικών και οδοκαθαριστής στο δήμο και...και...και...αυτό το έρημο το μαγαζί σου πότε θ' ανοίγει;  _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasana Πρύτανης

Εγγραφή: 07 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 354 Τόπος: Dachau
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 15, 2016 11:51 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η εκ περιτροπής ενασχόληση των εργαζομένων με εργασίες, που άλλοτε απαιτούν πνευματική και άλλοτε μυϊκή δύναμη, είναι ένας από τους στόχους της κομμουνιστικής κοινωνίας.
Όταν λοιπόν ο Πολ Ποτ κατέλαβε την εξουσία στην Καμπόζη, άδειασε τα αστικά κέντρα από μαγαζάτορες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, καθηγητάδες, και τους έστειλε στην ύπαιθρο για εκπαίδευση.
Οι αυταπάτες του Πολ Ποτ, κόστισαν 2.000.000 νεκρούς στην Καμπόζη.
Φανταστείτε τι θα προκύψει, όταν βρεθεί κάποιος φωστήρας να σέρνει τους κατοίκους του λεκανοπεδίου στον Θεσσαλικό κάμπο για λόγους διατροφικής επάρκειας των μαζών, και "επανεκπαίδευσης" των παρασιτικώς διαβιούντων αστών. _________________ Μετανοείτε!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bugman Πρύτανης

Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 13585 Τόπος: Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 15, 2016 9:16 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νοεφώτιστε,
Ο γιατρός έχει δίπλωμα που του δίνει το κράτος, σε κρατικό πανεπιστήμιο, ή αποδέχεται την ισοτομία ενός πτυχίου ξένου κράτους. Ο γιατρός εργάζεται επειδή του το επιτρέπει το κράτος. Θα μπορούσαμε λοιπόν στα δημόσια νοσοκομεία να εκλέγουμε τους γιατρούς, με ψηφοφόρους τους ασθενείς, όσοι είναι εν ζωή!
Επιπλέον να υπάρχει υποχρεωτική μετάθεση, ώστε να ιγίεται αλλαγή περιβάλλοντος...κάνει καλό! _________________ Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!
Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Bugman στις Τετ Αύγ 17, 2016 10:54 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iason Πρύτανης
Εγγραφή: 01 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 4108 Τόπος: (Γ)Ελλάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2016 11:17 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Bugman έγραψε: | Θα μπορούσαμε λοιπόν στα δημόσια νοσοκομεία να εκλέγουμε τους γιατρούς, με ψηφοφόρους τους ασθενείς, όσοι είναι εν ζωή! |
Α όχι δεν παίζω! Είναι άδικο! Οι πεθαμένοι πρέπει πρώτα να ψηφίζουν, αυτοί ξέρουν καλύτερα τις ικανότητες του γιατρού...
Αυτό για τα δημόσια. Για τις ιδιωτικές κλινικές, εκεί είναι άλλο το βιολί, αλλιώς μετράνε οι ικανότητες του γιατρού... _________________ -Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

Εγγραφή: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 18523
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2016 2:28 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το χιούμορ είναι η καλύτερη λύση για να μη μας τρελάνει ο Bugman!
 _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vasana Πρύτανης

Εγγραφή: 07 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 354 Τόπος: Dachau
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2016 8:50 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλά Ιάσωνα έχεις ξφύγ τελείως
Πριν κάτι χρόνια μου είχε πει γιατρός το εξής ωραίο:
-Τα λάθη της ιατρικής τα σκεπάζει το χώμα. _________________ Μετανοείτε!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
troian Πρύτανης

Εγγραφή: 05 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 2267 Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
eleonora Πρύτανης

Εγγραφή: 19 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 910 Τόπος: Των Ονείρων...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 04, 2016 12:17 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ξεσηκώθηκα πρωϊνιάτικα λόγω Θεόδωρου και σκέφτηκα να δω λίγο και την filosofia.gr, μετά από τόσες ημέρες.
Να σας ενημερώσω ότι ξανά μου προτάθηκε - αν και έχω αποχωρήσει από την κομματική ιεραρχία και ένταξη - να είμαι υποψήφια βουλευτής σε σίγουρη περιφέρεια με προοπτική τον διορισμό στη θέση της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας με αντικείμενο την αναμόρφωση του συστήματος της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Αρνήθηκα φυσικά, αφού η ιδιότητα του αγαπημένου μου τέρατος δημιουργεί ασυμβίβαστο. Υπέβαλα όμως ένα υπόμνημα, με τις αλλαγές που θεωρώ αναγκαίες, προκειμένου να καταστεί αυτό το σύστημα λειτουργικό.
Συνοπτικά, πρότεινα ένα 10ετές πρόγραμμα πλήρους απεξάρτησης της ανώτατης Παιδείας από το κράτος με τα εξής βασικά μέτρα:
Πέρασμα της επιλογής των υποψήφιων φοιτητών και του αριθμού παρεχόμενων θέσεων στην διακριτική ευχέρεια κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος ξεχωριστά, με την διαδικασία επιλογής και τον τρόπο εξέτασης να καθορίζονται από τα ίδια.
Σταδιακή κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, στη λογική των προτεινόμενων στη συνέχεια.
Παροχή δικαιώματος επιβολής διδάκτρων από αυτά. Καθορισμός της κρατικής ενίσχυσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο 5πλάσιο των διδάκτρων για κάθε φοιτητή, με σταδιακή μείωση της επιχορήγησης μέχρι την εξάλειψή της στο τέλος της 10ετίας.
Επαναφορά και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Διοίκησης, μέχρις ότου τα ίδια τα Ιδρύματα να καταρτίσουν Καταστατικά που να προβλέπουν τα δικά τους αυτόνομα όργανα.
Σταδιακή αντικατάσταση στη διάρκεια της 10ετίας των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων από πρόσωπα που θα προσληφθούν από τα ίδια ως δικοί τους εργαζόμενοι και απορρόφηση των υφιστάμενων από τον κρατικό μηχανισμό σε ανάλογα αμειβόμενες θέσεις, κατόπιν αξιολόγησης των προσόντων και των ικανοτήτων τους.
Καθορισμός της δυνατότητας κάθε Ιδρύματος να αξιολογεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό του προσωπικό, σύμφωνα με τις δικές του επιλογές.
Πλήρης απαγόρευση κατά την επικείμενη συνταγματική μεταρρύθμιση της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων ως κερδοσκοπικών οργανισμών, αλλά απελευθέρωση της δυνατότητας ίδρυσης τέτοιων με χορηγίες, ως αυτόνομων και ανεξάρτητων ιδρυμάτων.
Εκκαθάριση του μητρώου των εγγεγραμμένων φοιτητών, ως όρος για την παροχή της κρατικής επιχορήγησης, για όσο χρονικό διάστημα θα υφίσταται.
Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε ότι αφορά πράξεις που αφορούν το κοινό ποινικό δίκαιο, αλλά συνταγματική διασφάλισή του σε ότι αφορά την παραγωγή και διακίνηση ιδεών.
Παροχή της δυνατότητας στα Ιδρύματα της συγκρότησης δικού τους συστήματος ασφάλειας, με την δημιουργία σχετικών μονάδων και την πρόσληψη του αναγκαίου και εξειδικευμένου προσωπικού, στο οποίο θα παρέχεται δικαίωμα οπλοφορίας ύστερα από ψυχολογική και επιχειρησιακή αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας.
Υποχρέωση των Ιδρυμάτων για όσο διάστημα υφίσταται η κρατική επιχορήγηση να παρέχουν αξιοπρεπείς υποτροφίες στους άριστους εισαγόμενους, με παροχή από το κράτος ισόποσης ενίσχυσης.
Αναμόρφωση του Οργανισμού Κρατικών Υποτροφιών, ενίσχυσή του με σημαντικά κονδύλια και παροχή από αυτό μεγάλων επιδοτήσεων ύστερα από ετήσιες εξετάσεις και παρακολούθηση της προόδου επιμέλειας των επιδοτούμενων σπουδαστών.
Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα, αλλά αυτά είναι τα βασικά που έχω προτείνει. Βέβαια, δεν περιμένω ότι θα γίνουν αποδεκτά...
 _________________ Εδώ, στην αγκαλιά της δυνατής τούτης γης που οι θαλασσινοί άνεμοι σέρνονται πάνω της...
Rainer Maria Rilke |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
troian Πρύτανης

Εγγραφή: 05 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 2267 Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 04, 2016 10:34 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δε νομίζεις ότι αυτές οι προτάσεις δημιουργούν συνθήκες όπου η τριτοβάθμια εκπαίδευση θαναι για λίγους; _________________ μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|