Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πώς βλέπεται τον κόσμο του αύριο.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
aklaytos
Επίκουρος


Εγγραφή: 05 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 43

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 15, 2006 4:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πώς βλέπεται τον κόσμο του αύριο. Απάντηση με Συμπερίληψη

Σίγουρα το παρόν είναι αυτό που μας προβληματίζει πάντοτε... και το παρελθόν ενίοτε, αλλά όταν σκέφτεστε τον κόσμο του αύριο πώς τον φαντάζεστε.Μιλάω για την Ελλάδα την Ευρώπη και όλο τον κόσμο μετά απο 20-30-40 χρόνια απο σήμερα. Πολλά περίεργα σενάρια ακούγοντε και πολλά ίσως επίσης.
Πάντοτε όμως το μέλλον είναι αυτό που φτιάχνεται σήμερα.. Γι' αυτό πιστεύω ότι όλο και καποια στοιχεία για τον κόσμο του αύριο μπορούμε να διακρίνουμε κοιτώντας λίγο πιο μακριά.
Τί θα είναι διαφορετικό, τί θα είναι καλύτερο και τί χειρότερο και γιατί;
Ποιός είναι σήμερα αυτός που καθορίζει το μέλλον, πώς το καθορίζει και με ποιόν τρόπο το επιτυγχάνει αυτό;(μιλάω πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο όχι σε προσωπικό)
Τί έχει να κερδίσει όντας ο καθοριστής του και αν τον εμπιστεύστε;
Όταν σκέφτεστε για το αύριο βλέπεται κατι καλύτερο ή κάτι χειρότερο απο το σήμερα;(πάντα με την υποκειμενική άποψη του καθενός)
Πώς θα επιθυμούσατε να είναι το μέλλον;
_________________
Ποτέ και πουθενά δε θα βρει τη γαληνή εκείνος που δεν τη βρήκε μέσα του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 15, 2006 10:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

-Μείωση του νεαρου πλυθησμού με αύξηση του μέσου όρου ηλικίας. Τα εκατό σε πενήντα χρόνια θα είναι ότι τα εβδομήντα σημέρα.

-Φορητές συσκευές τηλεϊατρικής, θα περιλαμβάνουν μικροποσότητες από τα πιο κοινά ενέσιμα φάρμακα, και με τηλεχειρισμό θα παίρνουμε τις πρώτες "καίριες" δόσεις!

-Προσόψεις πολλαπλών ταυτόχρονων εικόνων. Με χρήση πολωμένου φωτός και κατάλληλους διορθωμένους φακούς καθώς και μικροακουστικά σε εμφυτεύματα, θα παρακολουθούμε αυτά που θελουμε (και έχουμε από πριν ζητήσει), όπου και να είμαστε, ξεχωριστά ο καθένας και ας είμαστε "φυσικά" στο ίδιο μέρος. Μέχρι και που θα βλέπουμε τον καθέ άλλο με τον τρόπο που θέλουμε εμείς να τον δούμε, χωρίς κατ΄ανάγκη να είναι έτσι!

-Η τρομοκρατία θα έχει εξαληφθεί! Η νέα εποχή, θα απαιτεί τη μικρότερη δυνατή δαπάνη ενέργειας, άρα θα γίνεται παρακολούθηση και του ελάχιστου ποσού, που και πως καταναλώνεται (έτσι οι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να δράσουν, αφού δεν θα έχουν ενέργεια για τις δράσεις τους). Οι "υποκλοπές" ενέργειας θα γίνουν για ένα διάστημα πρόβλημα, αλλά θα ξεπεραστεί με κωδικοποιήση των καταναλώτριων συσκευών. Αυτές θα λειτουργούν αφού λάβουν τον κωδικό τους και αφού περάσουν από εξακρίβωση γνήσιας συσκευής. Συσκευές που λειτουργούν εκτός κωδικού θα βρίσκονται με "ραδιόμετρα"!

-Το εμπόριο θα δουλεύει μόνο με παραγγελία κατασκευής, τα μοντέλα θα υπάρχουν στα σχέδια, και μερικές φορές θα επιλέγουμε χρώματα, υφές, μυρωδιές και άλλες "εύκολες" τροποποιήσεις.

-Το χρήμα θα υπάρχει αλλά το κεφάλαιο θα σβήσει με την έννοια που το βλέπουμε σήμερα. Ασφαλιστικές διατάξεις θα περιορίσουν την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, προς όφελος της διάθεσης των πολλών. Στο χρηματιστήριο δεν θα παίζονται τα κεφάλαια αλλά οι όροι κίνησής τους. Για το κεφάλαιο του Χ θα πληρώνει ο Υ να μένει ή όχι σε ακινησία. Αν για παράδειγμα κερδίζει 10 μονάδες ο Χ, ο Υ μπορεί να τις πληρώσει με την προϋπόθεση να σταματήσει την δραστηριότητά του. Το "αγαθό" δηλαδή θα είναι ο έλεγχος της παραγωγής αγαθών και όχι το ίδιο το αγαθό!
΄
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 16, 2006 3:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman, σε λένε Bugman... και τον aklaytos το λένε... Άκλαυτο... αλλά εσύ είσαι πολύ πιο... άκλαυτος από τον φίλο μας τον aklayto... Laughing

Τι καλά που θα ΄τανε; Ε; Ωραίο να ονειρεύεσαι, ε; Χε χε... Evil or Very Mad

Μια ανάγνωση του "1984" (Όργουελ) ισοδυναμεί με μια βουτιά στο μέλλον του ανθρώπου. Εκείνος ο τόπος που πλησιάζει περισσότερο την "κοινωνία του Όργουελ" είναι η σημερινή ΗΠΑ. Μια "κοινωνία" όπου η εξουσία εφαρμόζεται με τρόπους εξελιγμένους, "αποτελεσματικούς" - συγκαλυμένα φασιστικούς, ύπουλους, αδιόρατους, πάντα με τα καλύτερα προσχήματα.

Μια φυσικότατη αντίδραση σε αυτά θα ήταν η εξής: "γιατί τόση απαισιοδοξία;". Δυστυχώς είναι απλή βεβαιότητα. Η καλύτερη εγγύση για το ότι αυτά θα συμβούν είναι τα πέλαγα της αδιαφορίας στα οποία πλέει τρισευτυχισμένη η πλειοψηφία των σημερινών αποχαυνωμένων "πολιτών". Αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα εξόχως ζοφερό μέλλον.

Και είναι κρίμα για κάτι λαούς πολιτισμένους, υποτίθεται, όπως ο δικός μας, υποτίθεται, που στην ιστορία τους έμαθαν ότι τα αγαθά δεν χαρίζονται αλλά κατακτιούνται. Κρίμα.

Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή.
Σε γνωρίζω από την όψη
που με βία μετράει τη γη.


Δυστυχώς, ξεχάστηκε...
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καψαλάκης Γιαννης
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Νοέ 2005
Δημοσιεύσεις: 150
Τόπος: Battle of Crete

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 16, 2006 5:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Nano-Cosmos Nano-tech! Space travelling! Nature disaster! AIDS menace, Chinese superpower, Googlemania, Underwater cities, Sky will become red cause of air pollution, people will live inside spaceships... Timeshift will become a secret reality, hacking, clones, slavery, revolutions

να συνεχίσω?
_________________
Αν ήμουν δροσοσταλίδα, θα έβρισκα καταφύγιο στην άκρη ενός φύλλου. Επειδή όμως είμαι άνδρας, δεν υπάρχει το παραμικρό μέρος για μένα σε ολόκληρο τον κόσμο. - Saigo Tagamori -
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
αυτόχθων
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 25 Ιαν 2006
Δημοσιεύσεις: 9

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 16, 2006 12:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θα πληρώνουμε δικαιώματα ακόμη και για να μπορούμε να σκεφτόμαστε...

Δεν μιλάμε φυσικά για την αναπνοή μας.Αυτή θα είναι πληρωτέα υποχρεωτικά ,μόλις εμφανισθούμε νεογέννητα στον κόσμο,καθόσον κάποιοι θα φροντίσουν να δημιουργίσουν υπεραξίες,τιμολόγια,υπηρεσίες για τον αέρα....Δουλειές του αέρα....Με φούντες
Σήμερα εκτός απο την σκέψη και την αναπνοή μας ,για ολα τα άλλα ,ήδη πληρώνουμε δικαιώματα χρήσης..
Φαγητό,νερό,μετακίνηση,διασκέδαση,επικοινωνία έγιναν επικερδείς ασχολίες εδώ και πολλά χρόνια..Μην ασχοληθούμε δά με απορίμματα και κενώσεις...Μεγάλα κέρδη.
Αυτό είναι το μέλλον των πολιτισμένων ανθρώπων.

Θα υπάρχουν όμως μερικές νησίδες,όπως και σήμερα, των υπανάπτυκτων,τρομοκρατών,ιθαγενών,ελεύθερων ,όπως βολεύει στον καθένα ο χαρακτηρισμός,που θα ζούν φυσιολογικά στην φύση χωρίς να γνωρίζουν λογαριασμούς,πιστωτικές,χρεώσεις,οφειλές...
Οι άγριοι άνθρωποι....
Στα δάση του αμαζονίου,στις ερήμους της Αφρικής,στις στέπες της Σιβηρίας,στα χιόνια των πόλων, στα μόνα μέρη της γής όπου οι καλές μας εταιρείες δεν θα θελήσουν να επεκτείνουν τις επικερδείς δραστηριότητες τους.
Οι οποίοι άγριάνθρωποι θα είναι οι πραγματικοί άνθρωποι της γής,γιατί οι υπόλοιποι θα είναι οι μηχανές παραγωγής.
Ναι θα ζούμε περισσότερα χρόνια,αλλά...θα ζούμε για να παράγουμε ή θα παράγουμε για να ζούμε?

Και όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν θα γινει καμιά στραβοτιμονιά με τα πυρηνικά που παίζουμε τα τελευταία χρόνια.Οπότε βλέπω τίποτε φωσφωρίζοντα μανιτάρια και κατσαρίδες να περιφέρονται στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.
Οσο για την όψη και την κόψη,δεν θα υπάρχει κανείς για να αντικρύσει το φωτεινό στεφάνι της ραδιενέργιας στον πόλο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παύλος
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 112
Τόπος: Καλαμάτα - Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 19, 2006 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καψαλάκης Γιαννης έγραψε:
Nano-Cosmos Nano-tech! Space travelling! Nature disaster! AIDS menace, Chinese superpower, Googlemania, Underwater cities, Sky will become red cause of air pollution, people will live inside spaceships... Timeshift will become a secret reality, hacking, clones, slavery, revolutions


Γιάννη γιατί πιστεύεις ότι θα αναβιώσει η δουλεία; Μοιάζει πολυ απογοητευτικό. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εικάσουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η εκβαρβάρωση των ηθών ή ένας αυστηρά ιεραρχικός και στρατοκρατούμενος πολιτισμός.
Θα με ενδιέφερε να δω την οπτική σου.

Ως τότε να είσαι καλά Smile Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mariena
Υφηγητής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 16

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 19, 2006 11:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

N/A
_________________
“That’s why love stories don’t have endings! They don’t have endings because love doesn’t end.”
― Richard Bach


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την mariena στις Παρ Ιαν 18, 2013 8:24 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
aklaytos
Επίκουρος


Εγγραφή: 05 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 43

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 20, 2006 12:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παύλος έγραψε:
Καψαλάκης Γιαννης έγραψε:
Nano-Cosmos Nano-tech! Space travelling! Nature disaster! AIDS menace, Chinese superpower, Googlemania, Underwater cities, Sky will become red cause of air pollution, people will live inside spaceships... Timeshift will become a secret reality, hacking, clones, slavery, revolutions


Γιάννη γιατί πιστεύεις ότι θα αναβιώσει η δουλεία; Μοιάζει πολυ απογοητευτικό. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εικάσουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η εκβαρβάρωση των ηθών ή ένας αυστηρά ιεραρχικός και στρατοκρατούμενος πολιτισμός.
Θα με ενδιέφερε να δω την οπτική σου.

Ως τότε να είσαι καλά Smile Cool


Δεν διαφωνώ ούτε όμως συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη αλλα η δουλεία δεν απαιτεί ούτε βία ούτε καταπίεση για να επιβλιθεί στην μάζα. Μπορείς απλά να ξεγελάσεις τις πραγματικές ανάγκες που έχει η μάζα και να την κάνεις να πιστέψει σε ιδανικά τα οποία θα την κάνουν να οδηγηθεί απο μόνη της στην σκλαβιά...
π.χ. η εξιδανίκευση της απόκτησης περισσοτέρων υλικών αγαθών, για την απόκτηση των οποίων φυσικά απαιτήται το χρήμα, οδηγεί την μάζα στην δουλεία των υπερβολικών ωρών εργασίας για να καλύψουν την ψευδή ανάγκη της υπερκατανάλωσης.
Επίσης για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται ούτε καν να πείσεις το σύνολο του πλυθησμού, αρκεί να πείσεις π.χ. τον γυναικείο πλυθησμό ο οποίος είναι και πιο επιρεπής στην κατανάλωση. Όταν η γυναίκα απαιτεί απο το αρσενικό να είναι πλούσιο ή ευκατάστατο για να δεσμευτεί μαζί του αυτομάτως για τα αρσενικά η ανάγκη απόκτησης περισσότερου πλούτου γίνεται ανάγκαία για την κάλυψη του ενστίκτου της αναπαραγωγής.
_________________
Ποτέ και πουθενά δε θα βρει τη γαληνή εκείνος που δεν τη βρήκε μέσα του.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 20, 2006 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Mariena, όταν βγαίνεις από το σπίτι σου το πρωϊ υποθέτεις ότι θα γυρίσεις κάποια στιγμή, και αυτό δεν σημαίνει "μαντική ικανότητα". Το ίδιο αποτελούν και οι σκέψεις μου....αυτά που βλέπω σήμερα με κάνουν να σκεφθώ το αύριο, το οποίο και το καταθέτω εδώ. Όπως δεν ξέρεις ότι θα γυρίσεις έτσι και γω δεν ξέρω αν θα γίνουν αυτά που γράφω!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
DiMiTrIs
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Αύγ 2005
Δημοσιεύσεις: 165

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 20, 2006 12:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι λίγοι θα κυκλοφορουν με ιπτάμενες φεραρι, το 1/3 των πολλων θα ειναι "σκλαβοι" των Επιχειρησεων και τα 2/3 θα ζουνε σε μια κατασταση παρομοια με τις παραγκουπολεις της βραζιλίας, τρεφόμενοι απο τα "σκουπιδια" των λιγων...
_________________
Στο σχολειο δεν εμαθα τιποτα
Δημητρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center