Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ν.Φίλης: Εμπόριο λειψάνων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 13, 2015 6:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ν.Φίλης: Εμπόριο λειψάνων Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Φίλης: «Εμπόριο λειψάνων» η μεταφορά του σκηνώματος της Αγ. Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα»


Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε το πρωί της Δευτέρας σε πάνελ του Mega, η επικείμενη μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», «ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πρόκειται για εμπόριο λειψάνων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» και συμπλήρωσε ότι «αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς», επειδή τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «μορφή λαϊκισμού».

Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους την Κυριακή και κατά τη μεταφορά του στον «Αγιο Σάββα» τις επόμενες μέρες παρών αναμένεται να είναι και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνεχίζοντας τα επικριτικά σχόλιά του ο Νίκος Φίλης είπε πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική» και προσέθεσε το ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.

Αυτές οι αναφορές του προκάλεσαν την αντίδραση των υπόλοιπων παρισταμένων στο πλατό του Mega.

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε «να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης είπε ότι πρέπει «να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών».

«Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον "Αγιο Σάββα"», απάντησε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον "Αγιο Σάββα"», είπε.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του για τις τιμές αρχηγού κράτους με τις οποίες έγιναν δεκτά τα ιερά λείψανα την Κυριακή.

«Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, για να προκαλέσει και πάλι την αντίδραση των συνομιλητών του:

«Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό», ήταν το σχόλιο του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που του θύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης: «Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο Καμμένος μέλος της κυβέρνησης;»

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει;»

Αργότερα, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε την κριτική του για το θέμα της υποδοχής των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους.

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει;» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι όμως να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Αγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας!» τόνισε.

Και κατέληξε: Με τις αποφάσεις που πήρε τώρα με τα λείψανα και με το Άγιο Φως (ο κ. Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας) ακολουθεί την πολιτική και την αισθητική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτό με ενοχλεί εμένα, εκτός των άλλων. Δεν πιστεύω ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής μας ψηφοθηρούν με τα λείψανα. Είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται - σε αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε - σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή, να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. Να σεβόμαστε και σωστά την ευλάβεια, τη θρησκευτική αντίληψη των ορθοδόξων που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά να μην καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και τζαμί για να μπορούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να λατρεύουν τον δικό τους θεό και οι μουσουλμάνοι, είναι λίγο μεροληπτικό, δεν είναι;»

Το Ποτάμι: «Βοήθειά μας»

Στο θέμα της υποδοχής των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας και της μεταφοράς τους στον «Αγιο Σάββα» παρενέβη και το Ποτάμι με ανακοίνωσή του την οποία τιτλοφορεί «Βοήθειά μας».

«Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

» Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία.
Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην είχαν συμπεριληφθεί (από λάθοςWink στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

» Σημείωση: Θεωρούμε βέβαια δεδομένο ότι η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Τομέας Τελετών και Παρελάσεων»

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5237505/filhs-emporio-leipsanwn-h-metafora-toy-skhnwmatos-ths-ag-barbaras-ston-agio-sabba/

_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 15, 2017 4:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καστανολάτρες

http://www.iefimerida.gr/news/350610/agrinio-pistoi-proskynisan-ena-kastano-poy-eihe-vrasei-o-agios-paisios-eikones
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 16, 2017 12:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center