Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η μετεξέλιξη των κομμάτων!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 4:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η μετεξέλιξη των κομμάτων! Απάντηση με Συμπερίληψη

Σκεφτόμουν τις προάλλες ένα απλό μαθηματικό ζήτημα που έχει να κάνει με ποιον εκπροσωπεί ένα κόμμα όταν αυτό σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα διπλασιάζει ή ακόμα και πενταπλασιάζει την εκλογική του δύναμη.

Προφανώς μια οποιαδήποτε μεγάλη μεταβολή είτε ελάττωσης είτε αύξησης των ψηφοφόρων ενός κόμματος σημαίνει ότι κάτι αλλάζει στον προσανατολισμό της, αφού κύρια ευθύνη ενός κόμματος είναι να αντιπροσωπεύει του ψηφοφόρους του. Πολλοί όμως ψηφοφόροι παραμένουν στην αφάνεια...δεν μετέχουν σε αποφάσεις και απλά πηγαινοέρχονται σε κόμματα που τη δεδομένη στιγμή διαθέτουν τα περισσότερα θετικά γι΄αυτούς.

Ποιόν λοιπόν εκπροσωπεί ένα κόμμα που από 0,5% πάει στο 8% (15 φορές επιπλέον ψηφοφόρους)...Προφανώς για να έχουμε διαφορά σημαίνει ότι το κόμμα μεταλλάχτηκε σε κάτι άλλο, που μπόρεσε να φέρει το 8%, ενώ αν δεν το είχε κάνει θα έμενε στο 0,5%. Προφανώς το ζήτημα μπορεί να γίνει πιο πολύπλοκο αν σκεφτούμε ότι η τάση του +15 (για κάθε 1 που είχε κέρδισε άλλους 15) έχει να κάνει με τις αρνητικές τάσεις, από κόμματα που έχασαν κόσμο, όπου αριθμητικά ούτε που πλησιάζουν την μονάδα (μια μονάδα θα σήμαινε ότι για κάθε ένα που έμεινε, έχασε έναν). Δηλαδή ότι η απόφαση πάει κάποιος από το ένα κόμμα στο άλλο, δεν είναι αποτέλεσμα έλξης του νέου κόμματος αλλά απώθησης του άλλου. Επειδή όμως δεν έχουμε μόνο ένα κόμμα, πρέπει να υπάρχει και μια τρίτη κατάσταση ...το αδιάφορο κόμμα..όπου γι΄αυτό δεν υπάρχει έλξη...(απώθηση δεν μπορεί να υπάρξει βάσει της ορολογίας που χρησιμοποιώ, γιατί απωθείται εκείνος που είναι ήδη στο κόμμα ψηφοφόρος). Έτσι για κάθε ψηφοφόρο...που μετακινείται από το ένα κόμμα στο άλλο..έχει μια απώθηση από κόμμα, μια έλξη σε κόμμα και πολλά αδιάφορα κόμματα.

Με την εισαγωγή του αδιάφορου κόμματος, απλοποιούμε την κατάσταση. Μάλιστα μπορούμε να κάνουμε και μια ακόμα απλοποίηση. Η τάση απώθησης όπως εμφανίζεται μετρούμενη με το πόσα άτομα φεύγουν σε σχέση με το ένα που μένει πίσω, από ένα μεγάλο κόμμα θα είναι πολύ μικρή...κάτω της μονάδας....θα μπορούσε να αλλάξει ως εξής. Αντί να βλέπουμε δυο ποσότητες, μια για το κόμμα απώθησης και μια για το κόμμα έλξης...μπορούμε να δούμε ότι για ένα απειροελάχιστο χρόνο..τα μετακινούμενα άτομα συνιστούν νέο κόμμα...το οποία φεύγουν από κόμματα απώθησης και πάνε σε ένα συγκεκριμένο κόμμα έλξης. Άρα μιλάμε για μια ομάδα με ένα κοινό χαρακτηριστικό..την ἐλξη τους προς ένα κὀμμα, η οποία απουσίαζε..πριν εκδηλωθεί!

Στεκόμαστε λοιπόν στην ομάδα που μπορεί να αριθμεί όπως είδαμε 15 άτομα για κάθε άτομο που βρίσκονταν ήδη στο κόμμα υποδοχής, οδηγούμενα από μια σειρά αντιλήψεων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ως προς το κατά πόσο το αρχικό κόμμα έχει την πλειοψηφία....αφού οι 15 προς 1 είναι μεγάλη διαφορά; Ασφαλώς λοιπόν το παλιό κόμμα θα έχει πεθάνει! Το νέο κόμμα (παλιό ως προς το όνομα, νέο ως προς τα πρόσωπα) θα χρειαστεί να αναβαθμίσει μέλη....αφού πολλά από τα νέα θα τα εγγράψει για το σκοπό αυτό. Και τα νέα μέλη θα μπορούν από υπεύθυνες θέσεις να χαράξουν πολιτική.

Αυτό ισχύει για την Χ.Α. αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MERLIN
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2013
Δημοσιεύσεις: 349
Τόπος: MAHABRAHMA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 4:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προκήρυξη των ΚΕΕΔ(εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων)στο διαδίκτυο,


ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΟΙ Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του ΣΥντάγματος Απαιτούν:

1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.

2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

4. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.

5. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.

6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.

7. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.

10. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

11. ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).

12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.

14. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

15. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.

• Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.

• ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.

• ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΥΓΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
_________________
η Μαγεία, έχει τη δύναμη να βιώσει και να κατανοήσει τις εκδηλώσεις του Θεού, οι οποίες είναι απροσέγγιστες για την ανθρώπινη λογική
ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ
ΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥ ΝΑ ΔΑΜΑΣΩ
ΣΑΝ ΡΑΨΩΔΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΩ
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

εξαιρετικό!!
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 4:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Shocked Shocked Shocked Shocked

δεν πάτε καλά μου φαίνεται
έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγκο έρευνα και ενδέχεται να κηρυχθούν σε παρανομία κι εσείς τους δοξάζετε
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

εε καλά...και δεν θα ξέρουμε γιατί θα κηρυχθούν παράνομοι?? καντάρια δεν διαθέτει το κατάστημα λέμε...

ένας φίλος που τον 'κοροϊδευα' 'Αγ, Στουρνάρα' ,επειδή ήταν θαυμαστής του από τότε που αρθρογραφούσε στον capital (ο Στουρνάρας) και επειδή ο φίλος ειναι και χρηματιστηριάκιας -πέραν των άλλων-...μου είπε προχές το εξής κουφό:

εφόσον βλέπω ότι όλα τα λαμόγια κυνηγούν την Χ.Α., άρχισα να πείθομαι για την εντιμότητά της...


είδες κάτι ανωμαλίες σέννα?? Laughing Laughing
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

άρα διαψεύδεις τον bugman που ζήτησε να αφήσουμε την δικαιοσύνη να μιλήσει.

Το ήξερα και ήθελα να το του το γραψω αλλά ήθελα να τονίσω στον skapanea ότι μπορώ να είμαι και εγώ ήπιος (μου ζήτησε να γράψω ήρεμα) ! Εάν το πόρισμα αποδειχτεί κόλαφος εσείς πάλι δεν θα το δεχτειτε !!

ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΑ !!
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

έχουν γίνει τα τηλεδικαστήρια ήδη....όλοι γι αυτό μιλανε στα καφενεία, στα ΜΜΕ κλπ...είναι πλέον δεδομένη η καταδίκη...σε λιγες μέρες θα στηθούν και κρεμάλες.... Laughing

ο bugman δεν γράφει κάτι με το οποίο διαφωνώ...
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MERLIN
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2013
Δημοσιεύσεις: 349
Τόπος: MAHABRAHMA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι έκανε λέει???
Θα κηρυχθούν παράνομοι????
ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑ
Αυτό κι αν είναι αστείο.\
Και οι νόμιμοι ποιοί είναι???
Οι εγκληματικές συμμορίες δολοφόνων της Νέας δημοκρατιας και του Πασόκ??

Πολύ καλό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλλον κάποιοι θα αστειεύονται.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
_________________
η Μαγεία, έχει τη δύναμη να βιώσει και να κατανοήσει τις εκδηλώσεις του Θεού, οι οποίες είναι απροσέγγιστες για την ανθρώπινη λογική
ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ
ΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥ ΝΑ ΔΑΜΑΣΩ
ΣΑΝ ΡΑΨΩΔΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΩ
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
έχουν γίνει τα τηλεδικαστήρια ήδη....όλοι γι αυτό μιλανε στα καφενεία, στα ΜΜΕ κλπ...είναι πλέον δεδομένη η καταδίκη...σε λιγες μέρες θα στηθούν και κρεμάλες.... Laughing

ο bugman δεν γράφει κάτι με το οποίο διαφωνώ...οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

BUGMAN MARIA ΣΥ-ΜΜΑ-ΧΙΑ !
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MERLIN έγραψε:
της Νέας δημοκρατιας και του Πασόκ??


Οι συμφωνίες μας με τον MERLIN / SARUMAN φτάνουν και σταματούν ως εδώ Laughing Laughing
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 27, 2013 5:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman, αυτό που περιγράφεις λέγεται συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων. Δες παρακάτω:

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=154524&catID=95

Αυτά που βρίσκω στο ίντερνετ είναι μετακινήσεις προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Προς Χ.Α. δεν βρίσκω πουθενά αλλά κάπου θα υπάρχει, δεν έψαξα και πολύ.

Για τη μετεξέλιξη των κομμάτων, εγώ πιστεύω πως δεν ισχύουν αυτά που λες. Τα κόμματα σαφώς μεταλλάσσονται και αυτό μπορεί να γίνει πριν ή μετά την εκλογική διαδικασία. Στην κατάσταση που εξετάζουμε, τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, αυτό που πιστεύω πως έγινε ήταν ότι τα κόμματα που αύξησαν κατά πολύ τα ποσοστά τους, ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. δηλαδή, αλλάξανε ΜΕΤΑ τις εκλογές και όχι ΠΡΙΝ.

Αφού το σύριζα βγήκε αξιωματική αντιπολίτευση, θα παρατήρησες πως ο Τσίπρας άρχισε να λέει άλλα. Όταν κατηγορήθηκε για αυτό, είπε πως δε θα μπορούσε ένα κόμμα του 4% να λέει τα ίδια με ένα κόμμα του 28%. Και όταν οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν στον Παπούλια για να δούνε ποια κόμματα θα συγκυβερνήσουν, ο Τσίπρας πάλι έλεγε τα δικά του, αλλά ο Βενιζέλος του είπε πως τώρα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να προσέχει τι λέει. Αργότερα το σύριζα προχώρησε σε πολλές εσωτερικές αλλαγές, για παράδειγμα αυτό που έγινε με τις συνιστώσες του.

Παρομοίως η Χ.Α. προσπάθησε να οργανωθεί καλύτερα και να κάνει κοινωφελές έργο, μετά τις εκλογές. Σε αυτά βοήθησαν τα μεγάλα ποσά που πήρε από το κράτος λόγω της εισόδου της στο κοινοβούλιο.

Εν ολίγοις, πιστεύω πως είναι μικρές οι αλλαγές που υπέστησαν τα δύο αυτά κόμματα πριν τις εκλογές, και τεράστιες μετά. Και πως τα ποσοστά τους ανέβηκαν τόσο πολύ, όχι λόγω αυτών των μικρών αλλαγών, αλλά για άλλους λόγους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 28, 2013 12:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν διαφωνείς μαζί μου Mark...
οι αλλαγές συντελούνται όταν αντιληφθεί το κόμμα ότι δεν αντιπροσώπευε ένα 0,5% αλλά ένα 8%...Γιατί τότε ψάχνεται και το βρίσκουν άτομα..και αρχίζει να μαθαίνει ποιοι τον ψήφισαν και γιατί και αρχίζει μετά να κάνει στροφή...αν θέλει να κρατήσει το κόσμο. Κάποια άλλα μένουν άκαμπτα...Θέλουν τον ψηφοφόρο πελάτη..που θα ψωνίσει αυτό που του δίνουν...Δεν υπάρχει after sales...Βλέπε ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ δεν κερδίζει ψηφοφόρους, σπάνια, απλά επιστρέφουν όσοι πήραν από τα ρετάλια....τις προηγούμενες φορές...που απλά μετακινήθηκαν και δεν βρήκαν το προϊόν της απολύτου αρεσκείας τους...(μου αρέσει που στο ΚΚΕ έβαλα όρους της αγοράς).
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 28, 2013 12:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ε μα τι σου λέω, διαφωνώ! Η Χ.Α. άλλαξε αφού πήρε το 8%, όχι πριν. Πρώτα πήρε το 8αρι και μετά άλλαξε. Που δεν ήταν 8αρι αλλά 6μισάρι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 28, 2013 12:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτό λέω και εγώ...
Οι εκλογές έδωσαν το έναυσμα, και φυσικά και ο κόσμος που στο προεκλογικό αγώνα εμφανίστηκε...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 28, 2013 5:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Pflegeleicht
έγραψε:
Shocked Shocked Shocked Shocked

δεν πάτε καλά μου φαίνεται
έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγκο έρευνα και ενδέχεται να κηρυχθούν σε παρανομία κι εσείς τους δοξάζετε

Idea !

Ομως πρεπει να παραδεχτεις ως εξυπνος ανθρωπος οτι ειναι η μονη συγκροτημενη και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ εξοδου της χωρας μας απο την κριση και καλυπτει ολους τους τομεις νευραλγικης δημοσιας λειτουργιας βασισμενη στο συνταγμα που ειναι ο υπερτατος νομος του κρατους
Και το βασικο της χαρακτηριστικο και το εξαιρετικα αξιοπροσεκτο ειναι οτι αναφερεται αποκλειστικα σε θεσμους της χωρας μας αξιοποιωντας με τον καλυτερο τροπο τους υπαρχοντες μηχανισμουςIdea Λογος Θεωρια Πραξη Βιωμα Idea
αυτος που σε ταϊζει αυτος σε καθοριζει
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Σελίδα 1 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center