Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Darkmind Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 30, 2011 1:51 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε: | Να συμπληρώσω ότι αυτή η ταπεινότητα εκρήγνυται τόσο πιο εύκολα και καταστρέφει ακόμα και τον εαυτό της όσο πιο δύσκολα η αυτογνωσία δημιουργεί το ανθρώπινο ήθος. |
"..Επομένως μια φύση δειλή και ταπεινή, δε μπορεί να έχει καμία σχέση με την αληθινή φιλοσοφία.
- Δε μου φαίνεται.
- Αλλά πώς; Ένας άνθρωπος μετρημένος στις επιθυμίες του, αφιλοχρήματος, όχι δειλός, απαλλαγμένος απο κάθε ταπεινότητα και φιλαυτία, είναι ποτέ δυνατό να γίνει δυσσυμβίβαστος και άδικος;
- Δεν είναι δυνατό." ( Πλάτων, Πολιτεία VI 486b)
Πάρε να 'χεις Δάκη  _________________ Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος
«Η φιλοσοφία στο βαθμό που παραμένει φιλοσοφία δεν μπορεί να συστήσει άμεσα βήματα αλλαγών. Προκαλεί αλλαγές μόνο όσο παραμένει θεωρία. Δεν είναι η θεωρία επίσης μια αυθεντική μορφή πρακτικής;» Theodor W. Adorno
Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Darkmind στις Παρ Δεκ 30, 2011 1:55 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 30, 2011 1:53 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μη μασάς,Δάκη,από μένα το 'κλεψε ο Πλάτων!  _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δάκης Μαυροφρείδης Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 30, 2011 9:26 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι θα γίνει ρε παιδιά; Χαθήκαμε... _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
http://d-mavrofrides.simplesite.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nitseistis Υφηγητής
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 1:50 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο νίτσε ειναι συμπαντικός φιλόσοφος, μιλάει για τον άνθρωπο που ψάχνει το μέγα και το ύψιστο και όχι για το ταπεινό και το βρωμερό που η προπαγάνδα που έβγαλαν κάτι ακροδεξιές ομάδες για να το καπηλευτούν _________________ Ένας δυνατός και συγκροτημένος άνθρωπος χωνεύει τις εμπειρίες του, όπως και τα επιτεύγματα και τα παραπτώματά του, όπως χωνεύει το κρέας, ακόμα κι όταν αναγκάζεται να καταπιεί μερικά σκληρά κομμάτια
Νίτσε |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2012 7:34 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nitseistis έγραψε: | Ο νίτσε ειναι συμπαντικός φιλόσοφος, μιλάει για τον άνθρωπο που ψάχνει το μέγα και το ύψιστο και όχι για το ταπεινό και το βρωμερό που η προπαγάνδα που έβγαλαν κάτι ακροδεξιές ομάδες για να το καπηλευτούν |
Ελεγξε τον παρακάτω συνδεσμο
http://nietzsche-and-philosophy.blogspot.com _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klarakos Νεοφώτιστος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 29, 2013 12:48 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα, ποιες εκδόσεις είναι οι -ας πούμε- πιο υποφερτές; Δυστυχώς, δεν γνωρίζω γερμανικά και δεν σκοπεύω να μάθω κι όλας. Έχω διαβάσει το Ζαρατούστρα του Σαρικα από τις Εκδόσεις Νησίδες, έχοντας ακούσει, όμως, ότι του Άρη Δικταίου είν' ανώτερη...
Βασικά, ενδιαφέρομαι για:
α)Ανθρώπινο πολύ ανθρώπινο
β)Η χαρούμενη επιστήμη
γ)Πέρα πό το καλό και το κακό
δ)Γενεαλογία της ηθικής
ε)Ίδε ο άνθρωπος
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, όπως και όποιο άλλο βιβλίο του αν θελει καποιος να προτείνει.
Edit - Ξέχασα: έχω, αλλά δεν έχω διαβάσει, το Ίδε ο άνθρωπος από τις εκδόσεις "Νέος Σταθμός" σε μετάφραση Ρένου Πολίτη. Γνωρίζει κανείς αν αξίζει; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 29, 2013 11:09 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάρε τις μεταφράσεις του Ζήση Σαρίκα που, κατά τη γνώμη μου είναι πιο σύγχρονες από αυτές του Άρη Δικταίου, χωρίς να υπαινίσσομαι ότι και του δεύτερου οι μεταφράσεις δεν είναι καλές. Απλά του Σαρίκα είναι και πιο διαφωτιστικές γιατί στηρίζονται στις σημειώσεις των απάντων του Νίτσε, του μελετητή Walter Kaufmann.
Υπάρχουν όλα που ανέφερες στις επανεκδόσεις "Πανοπτικόν" _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klarakos Νεοφώτιστος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 30, 2013 1:28 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προς τα κει το βλεπω και γω με μια πρώτη ματιά σε Πολιτεία. Να 'σαι καλά, φίλε μου.
υ.γ. Είδα ότι το "Ίδε ο άνθρωπος" το χει μεταφράσει κι ο Λιαντίνης και μαλλον θα τον προτιμήσω (επειδή είναι ο Λιαντίνης ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 30, 2013 11:16 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διαφωνώ αλλά τέλος πάντων. _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
klarakos Νεοφώτιστος
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 31, 2013 12:01 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περί Λιαντίνη; Γιατί βρε συ; Θεωρείς καλύτερη του Σαρικα; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 01, 2013 11:45 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν και δεν έχω γνώμη για τη συγκεκριμένη μετάφραση που αναφέρεις, θεωρώ τον Λιαντίνη υπερεκτιμημένο γενικά. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καλοί σε όλα. Ο Σαρίκας είναι μελετητής. Ο λιαντίνης είναι φιλόσοφος. Θα προτιμησω το Σαρίκα _________________ Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία
Δ.Μ.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Clement Duval Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 18, 2013 11:36 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τί είναι ο Λιαντίνης??????