Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgoς
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 29 Απρ 2012
Δημοσιεύσεις: 20
Τόπος: Είμαι ο Μπράβος-Φύλακας και Προστάτης του Forum

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:58 am    Θέμα δημοσίευσης: ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Απάντηση με Συμπερίληψη

ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου, η διασπορά δηλαδή των εκφραστών του στο πολιτικό φάσμα, υπήρξε η κύρια αιτία της προσωρινής μου απόσυρσης από την ενεργό συμμετοχή μου στα δρώμενα της ευρύτερης Δεξιάς. Η πολιτική πολυδιάσπαση είναι πάντως ένα γενικότερο φαινόμενο των ημερών που υπερβαίνει τα όρια της Δεξιάς και της Αριστεράς. Η βιαιότητα της σύγκρουσης των πολιτικών οντοτήτων της χώρας με τον αστεροειδή της οικονομικής κατάρρευσης δημιούργησε βαρυτιακές αστάθειες στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό τους. Και τούτο διότι μπροστά στην αμεσότητα των προβλημάτων προκρίθηκε, ως κριτήριο επαναπροσδιορισμού της πολιτικής τους, η ακολουθητέα οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της Κρίσης. Οι αντιδικίες και τα ψευτοδιλήμματα περί μνημονίων και αντιμνημονίων, λόγω της άρνησής τους να κοιταχτούν στον καθρέφτη, δημιούργησαν τις μείζονες εσωτερικές κρίσεις που οδήγησαν στην αυτοδιάσπασή τους, εν ονόματι της επίλυσης της Κρίσης.

Η Κρίση όμως δεν είναι οικονομική. Η οικονομική κατάρρευση δεν είναι παρά το επιφαινόμενο μιας μακρόχρονης διαβρωτικής υπονόμευσης των θεμελίων της κοινωνίας μας, η οποία εφθάρη και εκφυλίσθηκε εθνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, ηθικά και ψυχολογικά. Εκεί βρίσκονται τα βαθύτερα προβλήματα της χώρας και αυτούς τους πυλώνες απαιτείται να αναστηλώσει εξ’ υπαρχής μια ανασυνταγμένη, διευρυμμένη και συντονισμένη πατριωτική παράταξη. Μια παράταξη στην οποία κινητήριος μοχλός των πολιτικών της αναφορών και αποφάσεων οφείλει να είναι η εθνική ιδεολογία και όχι τα δεύτερα συνθετικά της τα σχετικά με επιλογές οικονομικών προτύπων (εθνικοφιλελευθερισμός, εθνικοκοινωνισμός και τα συναφή), τα οποία, όταν προβάλλονται απλά και μόνον για να προβληθούν δίκην φωτεινής προμετωπίδας μιας βιτρίνας κενής περιεχομένου, καλύπτουν εν πολλοίς προσωπικές διαφοροποιήσεις, με στόχο την αναρρίχηση στην εξουσία. Γιατί η ακολουθητέα οικονομική στρατηγική είναι πάντοτε συνυφασμένη με συγκεκριμένες επιλογές ελεγχόμενες, κατά την χρονική στιγμή που πρέπει να αποφασισθούν, τόσο από την κοινωνική και γεωπολιτική δυναμική ενός έθνους όσο και από τις αδήριτες διεθνείς συγκυρίες ισχύος που εκ των πραγμάτων περιορίζουν αυτές τις επιλογές.

Το ποιός θα εκφράσει την εθνική ιδεολογία (το ομαιμο, το ομόγλωσσο, το ομόδοξο και ομότροπο) δεν είναι θέμα επίπλαστης ρητορικής και εικονικής πολιτικής πραγματικότητας, αλλά θέμα βαθύτερης εντιμότητας και συνέπειας απόψεων, που μόνον η ζωϊκή δύναμη (vis vitalis) και η ανιδιοτελής νεανική ορμή (élan) του Έθνους των Ελλήνων μπορεί να ενσαρκώσει στην πράξη, «με αθωότητα και εμπιστοσύνη», στις μέρες που έρχονται.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι επικείμενες εθνικές εκλογές πιθανόν να αποδειχθούν ευεργετικές, εάν, μέσα από την συμπίεση που θα προκαλέσει το σοκ των αποτελεσμάτων τους, αποτελέσουν την ροδαυγή (morgenröte), τον καταλύτη δηλαδή της ανάδειξης ενός ομογενούς εθνικού χώρου ο οποίος θα αποτελέσει και τον πυρήνα ανάταξης και επαύξησης του. Κάπως έτσι δημιουργούνται και τα άστρα στο κοσμικό διάστημα, μέσα από τα κύματα σοκ που προκαλούνται από τον εκρηκτικό θάνατο γηραιότερων αστεριών που πνέουν τα λοίσθια. Για να δημιουργηθεί ένας καινούργιος κόσμος, ένας παλιός πρέπει να πεθάνει. Ας βοηθήσουμε την φύση στο έργο της.

Χρήστος Γούδης

(Λαϊκός Παρατηρητής)

_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 9:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάρτον πούλο από δω εσύ ρε με τις φασιστομαλακίες σου!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
..αστεροειδής.. βαρυτιακές αστάθειες.. έτσι δημιουργούνται και τα άστρα στο κοσμικό διάστημα, μέσα από τα κύματα σοκ που προκαλούνται από τον εκρηκτικό θάνατο γηραιότερων αστεριών..


Είπαμε ας μπει και η χ.α στη βουλή μπας και συνέλθουν τα σοβαρά κόμματα, αλλά όχι και να το χάσουμε εντελώς..

Η είσοδος ενός νεοναζιστικού κόμματος στο κοινοβούλιο της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία ΔΕΝ είναι συμπαντική κοσμογονία· είναι μια παρένθεση με ημερομηνία λήξης.


Παράθεση:
Για να δημιουργηθεί ένας καινούργιος κόσμος, ένας παλιός πρέπει να πεθάνει. Ας βοηθήσουμε την φύση στο έργο της.

"οι αδύναμοι πρέπει να εκλείψουν και θα τους βοηθήσουμε εμείς σε αυτό"
μα τέλος πάντων αυτοί φασίστες, τέτοιο κόλλημα με τον Νίτσε..


Όσο για τα άλλα νιτσεϊκά σημαίνοντα:
Παράθεση:
μόνον η ζωϊκή δύναμη (vis vitalis) και η ανιδιοτελής νεανική ορμή (élan) του Έθνους των Ελλήνων μπορεί να ενσαρκώσει στην πράξη

μας τα είπαν κι άλλοι πριν καμμιά 70αριά χρόνια, αλλά από την δική τους θέση, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως..
http://ideology-studies.blogspot.com/2011/08/dr-joseph-goebbels-1935.html
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα! Μπορεί να φέρνει γνωρίσματα, π.χ. ότι έχουν στο στόχαστρο τους λαθρομετανάστες, αλλά αυτά τα γνωρίσματα δεν είναι τα "ικανά και αναγκαία" για να δείξουν πως αυτό το κόμμα είναι νεοναζιστικό. Είναι ένα κόμμα όπου τα μέλη του θεωρούνται στρατιώτες, έχουν παιάνες...και κινούνται συντεταγμένα. Και οι πρόσκοποι έτσι κάνουν! Είναι νεοναζί και οι πρόσκοποι; Ο λόγος τους δεν είναι υβριστικός! Θεωρούν το κεφάλαιο που κερδοσκοπεί εχθρό του λαού. Είναι υπέρ των επιχειρηματιών που εργάζονται πρωτίστως για το καλό του έθνους...π.χ. προσφέροντας εργασία, γιατί η προσφορά εργασίας είναι ο μόνος τρόπος να πέσει η ανεργία και οι επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, όχι όμως να κερδοσκοπούν. Οι πράξεις τους είναι δυναμικές. Όχι περισσότερο δυναμικές από εκείνες άλλων κομμάτων όπως το ΚΚΕ. Δεν είναι πατριδοκάπηλοι...δεν λένε πως μόνο αυτοί είναι πατριώτες, αλλά πως νοιάζονται για τους Έλληνες, και εφαρμόζουν πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και τις ανασφάλειας στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Δεν περιμένουν το κράτος να ανταποκριθεί στα κελεύσματά τους...αλλά προχωρούν σε υλοποιήσεις των πολιτικών που προκρίνουν. Σε αντίθεση με αυτή την δυναμική πρακτική άλλα κόμματα στέκονται μόνο σε μια θεωρητική αντιπαράθεση και αναλώνονται σε πορείες και αναρτήσεις μερικών πλακάτ διαμαρτυρίας. Δηλαδή λειτουργούν ενεργητικά για την μετάδοση του μηνύματός αλλά παθητικά ως προς το δια ταύτα. Η Χρυσή Αυγή κινείται δυναμικά δημιουργώντας τοπικά ένα κράτος. Αυτό αν σκόπευε σε κακό, θα λέγονταν άνετα παρακράτος (με την αρνητική έννοια που όλοι γνωρίζουμε). Όμως όταν λειτουργούν για καλό, τότε δεν ξεχωρίζουν από κάθε άλλη ΜΚΟ που δρα επίσης συντεταγμένα. Ουσιαστικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι εθελοντές στην υπηρεσία των δράσεων του κόμματος. Ούτε υπάλληλοι είναι, ούτε σκλάβοι, ούτε κινούνται υπό καθεστώς φόβου. Άνθρωποι που προσφέρουν είναι, χρήσιμοι για την πολιτεία και για το λόγο αυτό θα πάρουν την ψήφο που τους αναλογεί.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
"οι αδύναμοι πρέπει να εκλείψουν και θα τους βοηθήσουμε εμείς σε αυτό"
μα τέλος πάντων αυτοί φασίστες, τέτοιο κόλλημα με τον Νίτσε..



Αν διάβαζαν καλύτερα τον Νίτσε,δε θα ήταν φασίστες:

"η επιστήμη σε κάνει ίσον με τον Θεό· όταν την αγκαλιάσει ο άνθρωπος παίρνουν τέλος οι ιερείς και οι Θεοί. Ηθικό δίδαγμα: Η επιστήμη είναι το απαγορευμένο καθ’ εαυτό· μόνο αυτή είναι απαγορευμένη. Η επιστήμη είναι το πρώτο αμάρτημα, το σπέρμα κάθε αμαρτίας, το προπατορικό αμάρτημα. Αυτά τα λόγια αποτελούν την ηθική. «Οφείλεις να μη γνωρίζεις» -τα υπόλοιπα έπονται… Ο άνθρωπος δεν πρέπει να σκέφτεται. Κι έτσι ο «κατ’ εξοχήν ιερέας» επινοεί την ένδεια, τον θάνατο, τον θανάσιμο κίνδυνο της εγκυμοσύνης, κάθε είδος αθλιότητας, τα γηρατειά, τους μπελάδες, και, κυρίως, την αρρώστια· όλα τα μέσα για τον πόλεμο κατά της επιστήμης. Η ένδεια δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να σκέφτεται… Και όμως -τί τρομερό!- το έργο της γνώσης υψώνεται τεράστιο, ταράζει τον ουρανό, σκορπάει σκοτάδι πάνω στους θεούς. Τί πρέπει να γίνει τώρα; Ο παλιός Θεός επινοεί τον πόλεμο, διαιρεί τους λαούς, τα κανονίζει έτσι ώστε οι άνθρωποι να εκμηδενίζουν ο ένας τον άλλο (οι ιερείς χρειάζονταν πάντα τον πόλεμο…). Ο πόλεμος είναι, μεταξύ άλλων, και χαλαστής της επιστήμης! Απίστευτο! Η γνώση, η απελευθέρωση από τον ιερέα, συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά τους πολέμους. Και ο παλιός Θεός παίρνει μια τελευταία απόφαση: «Ο άνθρωπος έχει γίνει επιστημονικός· δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να πνιγεί!»… ("Ο Αντίχριστος")
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα! Μπορεί να φέρνει γνωρίσματα, π.χ. ότι έχουν στο στόχαστρο τους λαθρομετανάστες, αλλά αυτά τα γνωρίσματα δεν είναι τα "ικανά και αναγκαία" για να δείξουν πως αυτό το κόμμα είναι νεοναζιστικό. Είναι ένα κόμμα όπου τα μέλη του θεωρούνται στρατιώτες, έχουν παιάνες...και κινούνται συντεταγμένα. Και οι πρόσκοποι έτσι κάνουν! Είναι νεοναζί και οι πρόσκοποι; Ο λόγος τους δεν είναι υβριστικός! Θεωρούν το κεφάλαιο που κερδοσκοπεί εχθρό του λαού. Είναι υπέρ των επιχειρηματιών που εργάζονται πρωτίστως για το καλό του έθνους...π.χ. προσφέροντας εργασία, γιατί η προσφορά εργασίας είναι ο μόνος τρόπος να πέσει η ανεργία και οι επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, όχι όμως να κερδοσκοπούν. Οι πράξεις τους είναι δυναμικές. Όχι περισσότερο δυναμικές από εκείνες άλλων κομμάτων όπως το ΚΚΕ. Δεν είναι πατριδοκάπηλοι...δεν λένε πως μόνο αυτοί είναι πατριώτες, αλλά πως νοιάζονται για τους Έλληνες, και εφαρμόζουν πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και τις ανασφάλειας στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Δεν περιμένουν το κράτος να ανταποκριθεί στα κελεύσματά τους...αλλά προχωρούν σε υλοποιήσεις των πολιτικών που προκρίνουν. Σε αντίθεση με αυτή την δυναμική πρακτική άλλα κόμματα στέκονται μόνο σε μια θεωρητική αντιπαράθεση και αναλώνονται σε πορείες και αναρτήσεις μερικών πλακάτ διαμαρτυρίας. Δηλαδή λειτουργούν ενεργητικά για την μετάδοση του μηνύματός αλλά παθητικά ως προς το δια ταύτα. Η Χρυσή Αυγή κινείται δυναμικά δημιουργώντας τοπικά ένα κράτος. Αυτό αν σκόπευε σε κακό, θα λέγονταν άνετα παρακράτος (με την αρνητική έννοια που όλοι γνωρίζουμε). Όμως όταν λειτουργούν για καλό, τότε δεν ξεχωρίζουν από κάθε άλλη ΜΚΟ που δρα επίσης συντεταγμένα. Ουσιαστικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι εθελοντές στην υπηρεσία των δράσεων του κόμματος. Ούτε υπάλληλοι είναι, ούτε σκλάβοι, ούτε κινούνται υπό καθεστώς φόβου. Άνθρωποι που προσφέρουν είναι, χρήσιμοι για την πολιτεία και για το λόγο αυτό θα πάρουν την ψήφο που τους αναλογεί.



Laughing

Έχει δίκιο ο Bugman!Στην ιστοσελίδα του κόμματος,στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο θα βρείτε πολλά βιβλία αντιναζιστικά,όπως του Χίτλερ,του Γκαίμπελς κ.ά.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο Χίτλερ έκαιγε βιβλία...οι Χρυσαυγήτες δεν καίνε! Έχω όμως ένα ερώτημα για σένα Ιωάννη...Οι Γερμανοί την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ήταν Ναζί, οι Ιταλοί ήταν Φασίστες...οι Ιάπωνες (οι σύμμαχοί τους) τι ήταν;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αν το έκαναν επίσημα,θα τους είχε αφαιρεθεί η άδεια του κόμματος.Εξάλλου,οι ιδέες τους είναι πλουραλιστικές,όπως φαίνεται απ' το ηλεκτρονικό τους βιβλιοπωλείο. Laughing
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 11:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα!


χρησιμοποιει ναζιστικα συμβολα, ναζιστικους χαιρετισμους, εχει ναζιστικη ιδεολογια, μονο ναζιστικες πρακτικες της λοιπουν κατι που ειναι παρανομο κατα ταλλα δεν ειναι νεοναζιστικο κομμα.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 1:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:

Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα! Μπορεί να φέρνει γνωρίσματα, π.χ. ότι έχουν στο στόχαστρο τους λαθρομετανάστες, αλλά αυτά τα γνωρίσματα δεν είναι τα "ικανά και αναγκαία" για να δείξουν πως αυτό το κόμμα είναι νεοναζιστικό.



Φίλος ο Bugman αλλά φιλτάτη η αλήθεια:

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137570#137570
_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 3:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο φασισμός δεν πέθανε ποτε.

Ο φασισμός θα ζει και θα βασιλεύει όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν την λογική,βιάζουν την αλήθεια,κόβουν και ράβουν την πραγματικότητα στα μετρα τους για να ταιριάζει στις δικες τους ιδεοληψίες.Τέτοιοι είναι και οι χρυσαυγίτες.

Φασίστες υπάρχουν παντού,όχι μονο στην άκρα δεξιά αλλα και στην άκρα αριστερά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 7:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Chaos έγραψε:
Bugman έγραψε:

Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα! Μπορεί να φέρνει γνωρίσματα, π.χ. ότι έχουν στο στόχαστρο τους λαθρομετανάστες, αλλά αυτά τα γνωρίσματα δεν είναι τα "ικανά και αναγκαία" για να δείξουν πως αυτό το κόμμα είναι νεοναζιστικό.



Φίλος ο Bugman αλλά φιλτάτη η αλήθεια:

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137570#137570


Και εγώ είδα στο βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής βιβλία ανάλογα. Αλλά πρέπει να καταλάβει κανείς ότι τα ιστορικά πρόσωπα δεν κρίνονται δια παντός αρνητικά επειδή βρέθηκαν στην μεριά του ηττημένου. Προφανώς αν διαβάσει κανείς τα βιβλία αυτά θα καταλάβει τι είναι εκείνο που θέλουν να προβάλουν οι Χρυσαυγήτες. Σίγουρα δεν είναι η Ιστορία ως έχει αλλά τα διδάγματα από την Ιστορία. Οποιοσδήποτε λοιπόν σώφρων νέος δεν είναι δυνατόν να "υπερασπίζεται" τους σκοπούς του εχθρού αλλά μπορεί να εκθειάζει άλλα πράγματα. Πράγματα που λείπουν από μας, και σε εκείνους έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Οι Γερμανοί έχασαν γιατί τελικά τα έβαλαν με περισσότερους, οι οποίοι οργανώθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνους. Εγκλήματα έγιναν εκατέρωθεν. Οι βομβαρδισμοί πόλεων της Γερμανίας δεν ήταν διακριτικοί....χτύπαγαν αμάχους. Η ατομική βόμβα δις φορές σκότωσε επιδεικτικά χιλιάδες αμάχους αφανίζοντας πόλεις...και ποτέ δεν κατηγορήθηκε η Αμερική γι΄αυτό, γιατί ήταν αναγκαίο κακό! Η γνώμη διαμορφώνεται όπως θέλει ο νικητής!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 8:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Spyros...η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα!
Laughing Laughing Laughing

_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 2:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και τι δείχνουν τα παραπάνω;
Ότι κάνει τουρισμό στα αξιοθέατα των φίλων μας και υποστηριχτών μας Γερμανών; Πως γράφτηκε σε πινάκιο για δίκη με μια άλφα κατηγορία; Όλα αυτά συνιστούν καταδίκη; Σε ποιο αιώνα ζεις Opyrge....
Πότε ο χαιρετισμός είναι κακούργημα;

Και το ερώτημα είναι; Μπορείς την Χρυσή Αυγή να την πεις αναξιόπιστη; Όχι! Απεναντίας το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ πόσες φορές βρέθηκαν αναξιόπιστες; Πόσες φορές τα κόμματα αυτά λειτούργησαν σαν δυο αυτοκρατορίες όπου εσωτερικές διαδικασίες πραιτόρων αλλάζουν το καίσαρα αλλάζοντας ταυτόχρονα και προσανατολισμό; Λειτούργησε το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο φιλελεύθερο κόμμα ναι ή όχι; Πέντε χρόνια η ΝΔ στη κυβέρνηση και δεν έμεινε σχεδόν κανείς υπουργός του Καραμανλή χωρίς να εμπλακεί σε σκάνδαλο! Μέχρι και τα τηλέφωνα τους υποκλέπτονταν...τόσο ξέφραγο αμπέλι είχαν κάνει την Ελλάδα.

Που είναι λοιπόν οι φωτογραφίες από της διακοπές του Καραμανλή με το σκάφος; Αλλά και στο φινάλε τι με νοιάζει πως σκορπάει τα λεφτά του; Εκείνο που με νοιάζει είναι πως τα πήρε; Γιατί τα πήρε και τι πρόσφερε;

Κάτι άτομα σαν τον Opyrgo αντί να στρέφονται κατά εκείνων που έκαναν την Ελλάδα μπουρδέλο...παραπλανούν την κοινή γνώμη στρατεύοντάς τους κατά των νεοναζί (με τα ψέματα που λένε). Το ερώτημα είναι γιατί; Από που θα κερδίσει ο Opyrgos; Αν δηλαδή βγει πάλι το δικομματικό κράτος πώς θα πριμοδοτήσει τον "αντιναζί" Opyrgo; Όπως θα πριμοδοτήσει και τόσους άλλους! Με χαράτσια. Αλλά μπορεί να ποντάρει στο ότι εκείνος διαφέρει! Στο ότι είναι ήδη μέσα στα κόλπα, είναι ήδη μέσα στον δικομματισμό. Και εδώ μας λέει ότι "Δεν ψηφίζω" γιατί η μη ψήφος μειώνει το εκλογικό μέτρο, ευνοεί την πρώτη κατανομή, σε βάρος των άλλων, δηλαδή να γίνεται καλύτερη διαίρεση στην πρώτη κατανομή άρα να βγαίνουν λιγότερες έδρες στην δεύτερη, απ΄όπου θα πάρουν τα μικρά κόμματα. Ή μπορεί να νομίζει ότι με την αποχή ...αυξάνουν οι ελπίδες ενός μικρού κόμματος (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να πιάσει ευκολότερα το 3%. Ουσιαστικά με το μικρό εκλογικό μέτρο χάνουν τα ενδιάμεσα κόμματα. Αδυνατίζει η αντιπολίτευση!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Και τι δείχνουν τα παραπάνω;
Ότι κάνει τουρισμό στα αξιοθέατα των φίλων μας και υποστηριχτών μας Γερμανών; Πως γράφτηκε σε πινάκιο για δίκη με μια άλφα κατηγορία; Όλα αυτά συνιστούν καταδίκη; Σε ποιο αιώνα ζεις Opyrge....
Πάντως όχι στον 20ο που ζεις εσύ (εκεί γύρω στη δεκαετία του '30 στη Γερμανία)!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Επόμενο
Σελίδα 1 από 37

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center